香港長跑網 - 長跑長友

標題: TKO-OKR-KT-TKO [打印本頁]

作者: orgafish    時間: 2010-9-8 12:52
標題: TKO-OKR-KT-TKO
今日唔駛返工,操番課長 D 既。
將軍澳運動場起步,上澳景路,
由廣田苑到隧道頂,落番觀塘,
經翠屏道接協和街去秀茂坪道,
經舊路返回起點。
2 hrs 14 min - 17.46km
雖然跑得慢,重好鬼辛苦,
但係跑完又好鬼開心
作者: awyh    時間: 2010-9-8 13:10
條路好似幾好玩咁喎!
作者: orgafish    時間: 2010-9-8 13:22
原帖由 awyh 於 2010-9-8 13:10 發表
條路好似幾好玩咁喎!

條路有上斜,又有落斜,真係幾好玩。
不過觀塘同入將軍澳舊路馬路邊勁多廢氣,
下次都係玩番將軍澳大圈 + 澳景路算嘞,
返正差不多長度
作者: iceberg99    時間: 2010-9-8 14:18
原帖由 orgafish 於 2010-9-8 12:52 發表
經舊路返回起點。
但係跑完又好 ...

I also run a similar route as u earlier this week.
BTW, less exhaust when running such route at night.
[attach]13746[/attach]
作者: piyrag    時間: 2010-9-8 14:23
作者: orgafish    時間: 2010-9-8 15:24
原帖由 iceberg99 於 2010-9-8 14:18 發表

I also run a similar route as u earlier this week.
BTW, less exhaust when running such route at night.

iceberb99,

I also ran an almost identical route some weeks before but a bit shorter as I did not go round the stadium.
As I ran in the Saturday morning, it was also difficult for me.
I am a slow runner, not like you, and cannot ran this 'long route' at night as I don't have sufficient time.
I usually ran 10K at TKO at night only.
作者: orgafish    時間: 2010-9-8 15:27
原帖由 piyrag提督 於 2010-9-8 14:23 發表
師兄,官塘出晒名廢氣多。少跑為妙呀。
都係地靈人傑的TKO好跑好多!
繼續努力。

多謝 piyrag, 我都係多 D 留番响將軍澳好 D。
一係下次學佢地跑番幾個窿,去清水灣道走番轉。
作者: iceberg99    時間: 2010-9-9 00:28
標題: 回復 6# 的帖子
orgafish CHing, 我嗰D都唔算快囉
不過大家互相交流罷
有時間join 吓TKO 逢星期三晚gathering 跑 或者 星期六嘅逍遙跑啦
作者: kan0902    時間: 2010-9-9 02:11
原帖由 orgafish 於 2010-9-8 12:52 發表
經舊路返回起點。
但係跑完又好 ...

有同感
orgafish ching
當我跑完一個長課
我都好鬼死開心

呢17.46km 真係唔小野

作者: awyh    時間: 2010-9-9 13:12
咁多位,可唔可以upload你地跑過嗰條Path,等我import入去隻錶度,跟住黎跑。唔該晒!
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 16:20
原帖由 iceberg99 於 2010-9-9 00:28 發表
orgafish CHing, 我嗰D都唔算快囉
不過大家互相交流罷
有時間join 吓TKO 逢星期三晚gathering 跑 或者 星期六嘅逍遙跑啦

我都有留意 TKO 星期三同星期六既跑步,我安排到時間一定黎跟大家學下嘢!
但因為我好鬼死懶,跑黎跑去都無 D 進步,我怕俾人笑架嗎
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 16:27
原帖由 kan0902 於 2010-9-9 02:11 發表

有同感
orgafish ching
當我跑完一個長課
我都好鬼死開心

呢17.46km 真係唔小野

kan Ching,

見到你跑咁多,我連想望下你個背影都未敢想,
不過有你既支持,好似同我打左支強心針咁。

如果唔係十月有比賽,我都未有咁勤力,
我平時多數都係 10k 8k 就收工
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 16:32
原帖由 awyh 於 2010-9-9 13:12 發表
咁多位,可唔可以upload你地跑過嗰條Path,等我import入去隻錶度,跟住黎跑。唔該晒!

awyh,

点樣 upload 呀,你教我点做乂。
你用乜野錶,咁好玩既,還是我隻 garmin 都得,只係我唔識!
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 18:09
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 16:52 發表

orga師兄請放心.
join左TKO幾個月啦. 幾個月以黎. 我都係最慢. 最屎個個.
我可以做見證. 從來無任何人笑過我.
一直以黎. 只有支持同鼓勵!!
就到時間. 一齊黎啦!!" />" />
多d人. 好玩d. 又開心d! 仲唔 ...

烏拉 師姐,

個個都讚您有進步播

其實我知道大家係唔會笑我,
況且我面皮幾丈厚,乜都唔怕,
有機會一於一齊玩
作者: 包和尚    時間: 2010-9-9 19:57
晚上跑會舒服D,日頭跑真係曬爆,
今日信錯天文台,有話間中有陽光,點知跑足全程(曬足全程)
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-9 21:06
原帖由 orgafish 於 2010/9/9 18:09 發表

烏拉 師姐,

個個都讚您有進步播

其實我知道大家係唔會笑我,
況且我面皮幾丈厚,乜都唔怕,
有機會一於一齊玩

.....烏拉係師兄呀, , 唔好話俾人知佢係師姐
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 21:09
原帖由 包和尚 於 2010-9-9 19:57 發表
晚上跑會舒服D,日頭跑真係曬爆,
今日信錯天文台,有話間中有陽光,點知跑足全程(曬足全程)

曬住黎跑同天陰陰去跑真係有天堂 與地獄 既分別。
我以前都會久不久食 lunch 時間操番轉,
而家要等秋天先夠胆,如果唔係好易變---乾屍
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-9 21:13
不過曬住黎跑, 到真正去比賽既時候會比較有利 , 因為最接近練跑時既氣溫
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 21:14
原帖由 monsterjoe 於 2010-9-9 21:06 發表

.....烏拉係師兄呀, , 唔好話俾人知佢係師姐

烏烏烏......拉師.......兄兄...姐姐...
Oh My God, 我都係要多 D 出黎見下世面先得嘞
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 21:57
原帖由 monsterjoe 於 2010-9-9 21:13 發表
不過曬住黎跑, 到真正去比賽既時候會比較有利" />" /> , 因為最接近練跑時既氣溫

厘樣我都知,不過曬住黎跑咁辛苦,
我都係想維持享受型 多過苦行僧型
我未能吃得苦中苦,做不到人上人
作者: LL3578    時間: 2010-9-9 21:59
其實東九既路相比起沙田果邊起伏比較大
好有挑戰性
我都好鍾意係東九練跑架,咩都練到返黎
但要留意既就係樓上幾位都有講過既
官塘果邊D車比較多 ,練跑一唔留神會好易出事
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:06
原帖由 LL3578 於 2010-9-9 21:59 發表
其實東九既路相比起沙田果邊起伏比較大
好有挑戰性
我都好鍾意係東九練跑架,咩都練到返黎
但要留意既就係樓上幾位都有講過既
官塘果邊D車比較多 ,練跑一唔留神會好易出事

CHing 一定係沙田友嘞。
其實我都好喜歡沙田,每次跑城門河我都覺得一舉兩得,
又可以跑步,又有河/海景睇,雙重享受。

官塘真係唔係咁好跑,我下次走去第二道玩囉。
多謝你既提醒
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:09
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:06 發表

其實. 我.

其實我真係未認識過一個雌雄同體既朋友,
唔知我地可唔可以.......
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:12
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:10 發表

其實飛走左觀塘個part都ok既. 我地都試過咁樣走
有機會都想走返次

我對上一次就係飛左觀塘果 part,都幾好玩
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:17
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:12 發表

今個星期六朝你黎唔黎到呀?

不過我請假. 唔到!!" />" />hiuijhkj

要問下我家最高指揮先,如果佢又跑,
我点好意思帶佢出場乂。
佢既跑步速度同正常人行路差唔多快
作者: LL3578    時間: 2010-9-9 22:38
原帖由 orgafish 於 2010-9-9 22:06 發表

CHing 一定係沙田友嘞。
其實我都好喜歡沙田,每次跑城門河我都覺得一舉兩得,
又可以跑步,又有河/海景睇,雙重享受。

官塘真係唔係咁好跑,我下次走去第二道玩囉。
多謝你既提醒

其實我以前係住沙田既
而家就住藍田同鑽石山果頭
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:43
原帖由 LL3578 於 2010-9-9 22:38 發表

其實我以前係住沙田既
而家就住藍田同鑽石山果頭

其實想跑步,就自然搵到可以跑既地方。
各有特式、各式其式
作者: orgafish    時間: 2010-9-9 22:44
原帖由 烏拉 於 2010-9-9 22:31 發表

JC應該就開約跑post. 如果你ok就報名啦.

收到曬,大家好快相見
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-9 23:52
原帖由 烏拉 於 2010/9/9 22:05 發表

想我比咩回應你??

呢個回應夠晒....
作者: monsterjoe    時間: 2010-9-9 23:55
原帖由 orgafish 於 2010/9/9 22:17 發表

要問下我家最高指揮先,如果佢又跑,
我点好意思帶佢出場乂。
佢既跑步速度同正常人行路差唔多快

呢樣唔好睇少佢, 最少佢肯開始起步跑

登錄/註冊後可看大圖

作者: monsterjoe    時間: 2010-9-10 00:03
原帖由 烏拉 於 2010/9/10 00:01 發表

好似係有感而發喎

發你個頭 .....

我都係走去訓喇....

作者: orgafish    時間: 2010-9-10 15:15
原帖由 monsterjoe 於 2010-9-9 23:55 發表

呢樣唔好睇少佢, 最少佢肯開始起步跑 images/smilies/monkey2/39.gif

其實我既最高總指揮都算係咁架嘞,
佢成日同我一齊參加 10 K 比賽,
重跑過 3 個半馬添,
包括珠海同埋 Singapore,
佢係一個 "國際跑手" 黎架
作者: awyh    時間: 2010-9-10 19:01
原帖由 orgafish 於 2010-9-9 16:32 發表

awyh,

点樣 upload 呀,你教我点做乂。
你用乜野錶,咁好玩既,還是我隻 garmin 都得,只係我唔識!

我嗰隻都係Garmin,用返佢地個Software,可以Export番個Path出黎(不過唔記得左個副檔名係乜),然後咪Upload去長跑網,我Download完,import返落隻錶到,做Virtual Partner,就可以跟住黎跑架喇。
作者: orgafish    時間: 2010-9-10 23:22
原帖由 烏拉 於 2010-9-10 15:54 發表

有好多師兄都會好羨慕你囉

最高指揮成日陪住我,即係對我無信心!
睇下我重有無得起飛腳
作者: orgafish    時間: 2010-9-10 23:36
原帖由 awyh 於 2010-9-10 19:01 發表

我嗰隻都係Garmin,用返佢地個Software,可以Export番個Path出黎(不過唔記得左個副檔名係乜),然後咪Upload去長跑網,我Download完,import返落隻錶到,做Virtual Partner,就可以跟住黎跑架喇。

awyh CHing,

我試過 export 出黎但係唔識点樣 upload

以下係我跑果條路線既 link
http://connect.garmin.com/activity/48089442

果道都有 export function,唔知咁樣得唔得呢?

I am so sorry 我係電腦文盲
作者: orgafish    時間: 2010-9-10 23:42
原帖由 awyh 於 2010-9-10 19:01 發表

我重以為 virtual partner 只不過係一個響你前前後後出現既公仔黎添
原來隻錶重可以指示出條路線,咁係咪到要轉灣佢會有 alarm & 箭嘴指示呢?
作者: awyh    時間: 2010-9-11 00:07
原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:36 發表

awyh CHing,

我試過 export 出黎但係唔識点樣 upload

以下係我跑果條路線既 link
http://connect.garmin.com/activity/48089442

果道都有 export function,唔知咁樣得唔得呢?

I am so ...

無錯,其實唔駛Upload 個 file上黎,條Link都好足夠!

其實個版面入面,有個Send to Device既button,Click左就可以將條Path transfer過去。
作者: awyh    時間: 2010-9-11 00:15
原帖由 orgafish 於 2010-9-10 23:42 發表

我重以為 virtual partner 只不過係一個響你前前後後出現既公仔黎添
原來隻錶重可以指示出條路線,咁係咪到要轉灣佢會有 alarm & 箭嘴指示呢?

其實有兩種,一種係你set個packing落去,然後就有個公仔前前後後出現。

另一種就係有條Path,除左有個公仔同你鬥快之外,亦都有另一版係個地圖,你望住個地圖,就可以知道幾時要轉彎。

不過唔知會唔會型號唔同而導致Function唔同,我嗰隻係Forerunner 205,你嗰隻係Garmin Forerunner 405CX,真係要問下其他更加熟呢隻錶既跑友先知有無唔同。

同埋我平時都好少用Virtual Partner,都真係要跑嗰陣先知禁唔禁到你條Path出黎跑。
作者: orgafish    時間: 2010-9-11 00:18
原帖由 awyh 於 2010-9-11 00:07 發表

無錯,其實唔駛Upload 個 file上黎,條Link都好足夠!

其實個版面入面,有個Send to Device既button,Click左就可以將條Path transfer過去。

好似好好玩咁,等我得閒都試下先。 Thank you.
作者: orgafish    時間: 2010-9-11 00:23
原帖由 awyh 於 2010-9-11 00:15 發表

其實有兩種,一種係你set個packing落去,然後就有個公仔前前後後出現。

另一種就係有條Path,除左有個公仔同你鬥快之外,亦都有另一版係個地圖,你望住個地圖,就可以知道幾時要轉彎。

不過唔知會唔會型號 ...

真係估唔到咁細隻錶面都可以有地圖睇,
但係我已經有老花 相信就算有地圖我都睇唔到佢係乜地方
作者: orgafish    時間: 2010-9-11 00:29
原帖由 烏拉 於 2010-9-11 00:18 發表

我又聽聞過有D師兄話呢.
好恨另一半可以陪步囉.
次次練到身水身汗. 跑到死下死下.
另一半都分享唔到. 辛苦又唔知. 開心又唔知.
仲要只會" />" />" />" />
買多對鞋又啤啤貢. 掛住練習又面燶燶.
你係咪 ...

我緊係唔想咁樣啦,我同最高指揮成日一齊去旅行 + 跑步,
不知幾溫馨

但係都改變唔到我每次買跑步鞋佢都問我.... 你有幾多對腳呀
作者: orgafish    時間: 2010-9-12 18:56
原帖由 烏拉 於 2010-9-12 13:31 發表

星期三. 來嗎?
已開始報名hgj091" />" />hj

星期二晚開始離開 HK,
去釣魚幾日。
連自已練習都無機會
下星期開始要加操先得嘞。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2