香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2010.10.10 - 第38屆吐露港渡海泳公開賽 [打印本頁]

作者: loudspeaker    時間: 2010-8-13 19:43
標題: 2010.10.10 - 第38屆吐露港渡海泳公開賽
主辦機構:大埔體育會
日期:2010年10月10日(星期日)
時間:上午10時30分至下午1時
地點:大埔船灣沙欄海灘至大美督水上活動中心
賽程:2400米
名額:1600 (先到先得,額滿即止)
報名日期:由即日起至9月10日
費用:$30
贈品:泳帽、水、健康飲品、蛋糕、毛巾、拖鞋、環保袋、證書等
查詢電話:  2664 8661
網址:
www.tpsa.org.hk

(loud 兄, 借帖一用)

第三十八屆吐露港渡海泳公開賽

參加者須知

由於參加人數眾多,本會有需要特別聲明競賽規則及安排,敬希各參加者合作,以便賽事能順利舉行。
比賽日期:2010年10月10日(星期日)
報到時間:上午8時15分至9時15分
報到地點:大埔汀角路天后宮風水廣場(即大埔體育會李福林體育館後面)
開賽時間:上午10時30分
注意事項:
(一)
參加者須於2010年10月10日(星期日)上午8時15分至9時15分,攜同報名費收據,到汀角路天后宮風水廣場向報到處職員報到,並領取有編號之泳帽及載物袋各乙個,逾時者作棄權論。
(二)
請跟隨指示進入大埔體育會李福林體育館內更衣。
(三)
隨後返回天后宮風水廣場,按照編號乘坐本會安排之旅遊巴士,並將所攜帶之衣物存放於車上,本會將安排童軍看守至泳賽完畢。賽事工作人員將在車上宣佈比賽細則,請各參加者留意。
(四)
於沙欄海灘下水預備開賽時,請勿超越起點警界線,以及避免爭先恐後。
(五)
在比賽途中如有身體不適,請立刻通知附近之救生員。大會將於開賽後1小時30分鳴氣笛兩聲,以宣佈賽事終止,未能完成賽程之參加者,須立即由本會特備船艇載回終點,且並不獲發證書。
(六)
參加者在上岸後請立刻到終點報到處報到、並領取證書(於法定時間內游畢全程之參加者)及飲品及食物券壹份,飲品及食物將於下午12時15分停止供應,請各參加者盡早領取。
(七)
參加者可跟隨指示到大美督水上活動中心/香港青年協會大美督戶外活動中心沖身及更衣。
(八)
頒獎典禮將於下午12時10分假大美督水上活動中心草坪舉行,敬希各參加者出席。於法定時間內游畢全程之參加者可得證書壹份。證書如有錯誤,煩請日後到大埔安祥路二號大埔體育會李福林體育館更改。
(九)
所有旅遊巴士將於頒獎典禮後(約下午12時30分)陸續由大美督公眾停車場駛返大埔體育會。參加者必須出示其印有編號之泳帽方可上車領取衣物。
(十)
由於大美督水上活動中心(終點)附近之泊車位有限,為避免車輛擠塞,請各參加者之親友盡量使用公共交通工具前往。
(十一)
如有違反上述規則者,本會有權取消其比賽成績及下年度的參賽資格。

作者: CY1    時間: 2010-8-13 20:52
Sure!
The most economical event in HK
作者: cb34    時間: 2010-8-13 20:53
我想玩呀,不過要去到大埔報名喎,有D麻煩。
作者: kito807    時間: 2010-8-14 00:36
2.4 k 死梗..

如果有一k 就可以玩下....
作者: TerrySze    時間: 2010-8-14 00:51
上年玩過,很好玩!
....感覺好似幾十年前偷渡黎港.......大海茫茫...游極都唔見終點..

作者: cb34    時間: 2010-8-14 01:31
睇真D完來有得郵寄,咁就一定參加啦。
作者: stjqaw    時間: 2010-8-14 02:11
廿年前游過銀洲島渡海泳,依家老餅了,唔知仲游唔游到咁遠
作者: 馬神    時間: 2010-8-14 03:19
好想試玩..... 不過2.4有d 難度
作者: chinkw    時間: 2010-8-14 09:38
標題: 回復 7# 的帖子
廿年前游過銀洲島渡海泳,依家老餅了,唔知仲游唔游到咁遠

銀洲島和大浦距離相若,銀洲島是開放水域加航道,大浦內海四面環山,理論上輕鬆多了,操多兩課,應無難道,加油。
作者: shogikin    時間: 2010-8-14 10:34
來不到了
那天報了NB個跑步比賽

不過都是玩多幾次短3鐵
多d游海經驗
才玩這個好d

Kin in Running
作者: 三水豆腐    時間: 2010-8-14 14:50
10月10又沒撞期喔!去玩嘍!
作者: loudspeaker    時間: 2010-8-14 20:59
我都會報, 一起來玩吧!
作者: cfchan    時間: 2010-8-15 14:08
明天去報名!
作者: CHOCOLATE_DAVID    時間: 2010-8-15 15:40
咦......有得唸喎!
30蚊雞報比賽,仲有咁多禮物。
正呀~
作者: 三水豆腐    時間: 2010-8-18 14:46
要上到岸先有禮物嘎
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-8-18 14:56
今年都會報~~~
可以郵寄報名都ok架喎~~~
作者: slack    時間: 2010-8-18 17:38
上年玩過, 很好玩! 游得好過引, 好有成功感 !
今年再玩 !
作者: hkyen    時間: 2010-8-19 10:14
我都想慢游下

登錄/註冊後可看大圖
個半鐘都得既

登錄/註冊後可看大圖

但d私人野 又冇人幫我保管 點好呢

登錄/註冊後可看大圖

作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-8-19 10:19
原帖由 hkyen 於 2010-8-19 10:14 發表
我都想慢游下

登錄/註冊後可看大圖
個半鐘都得既

登錄/註冊後可看大圖

但d私人野 又冇人幫我保管 點好呢http://lanshinetweb. ...

行李放响巴士度, 回程上返同一架車攞返~~~
作者: hkyen    時間: 2010-8-19 10:53
原帖由 ~~菲菲~~ 於 2010-8-19 10:19 發表

行李放响巴士度, 回程上返同一架車攞返~~~

登錄/註冊後可看大圖
唔該
可能會玩咁平

登錄/註冊後可看大圖

作者: 三水豆腐    時間: 2010-8-19 15:23
loud兄,報著名沒啊?
作者: loudspeaker    時間: 2010-8-19 19:36
原帖由 三水豆腐 於 2010-8-19 15:23 發表
loud兄,報著名沒啊?

報了,下一次見面再給你收據,但是你要傳真你的 ID copy 給他們作實。
傳真號碼遲下給你。

作者: loudspeaker    時間: 2010-8-19 22:51
今天去報, 我和 3 水兄, no. 74, 75.
大家可以一次報好多人都可以,但是要填 ID no, address, age,
所以大家最好有上述的資料,之後叫他們 fax, ID copy 去
Taipo sports assocaition 便 OK, 不用親身報的

作者: cfchan    時間: 2010-8-19 23:51
早幾日報左名,no. 9
作者: kopo1128    時間: 2010-8-19 23:52
原帖由 loudspeaker 於 2010-8-19 22:51 發表
今天去報, 我和 3 水兄, no. 74, 75.
大家可以一次報好多人都可以,但是要填 ID no, address, age,
所以大家最好有上述的資料,之後叫他們 fax, ID copy 去
Taipo sports assocaition 便 OK, 不用親身報的
: ...

LOUD兄, 有冇幫我報埋呀?
作者: 三水豆腐    時間: 2010-8-20 10:03
謝謝!
作者: loudspeaker    時間: 2010-8-20 10:16
原帖由 kopo1128 於 2010-8-19 23:52 發表

LOUD兄, 有冇幫我報埋呀?

sorry, 沒呀 ,
你 PM 我 ID no, address,
我下星期同你報,
作者: kopo1128    時間: 2010-8-20 11:41
原帖由 loudspeaker 於 2010-8-20 10:16 發表

sorry, 沒呀 ,
你 PM 我 ID no, address,
我下星期同你報,

已pm!! thank you 晒!!!!
作者: philomena    時間: 2010-8-20 19:02
我都好想報,不過擔心個半小時完成唔到
作者: loudspeaker    時間: 2010-8-21 11:58
原帖由 kopo1128 於 2010-8-20 11:41 發表

已pm!! thank you 晒!!!!

報ed,   
No. 日日發
作者: swtcheng    時間: 2010-8-24 11:24
寄左表格番去lu...................死就死啦............
作者: loudspeaker    時間: 2010-8-24 11:48
原帖由 swtcheng 於 2010-8-24 11:24 發表
寄左表格番去lu...................死就死啦............

有目標先有推動力, ching + 油
作者: key    時間: 2010-8-24 15:08
原帖由 cfchan 於 2010-8-19 23:51 發表
早幾日報左名,no. 9" />" />

啱啱send左信去報名
作者: swtcheng    時間: 2010-8-25 09:40
原帖由 loudspeaker 於 2010-8-24 11:48 發表

有目標先有推動力, ching + 油

尋晚操左1.5k.. 離2.4k 還有距離.. 要繼續努力.
作者: mill    時間: 2010-8-26 10:40
標題: 2010.10.10
我都報來玩吓先, 希望到時可以順利完成這賽事~~
咁平, 大家都來報啦!
作者: CY1    時間: 2010-8-27 22:34
just received the confirmation letter
作者: hkyen    時間: 2010-8-27 23:18
No. 466
作者: hobbywet    時間: 2010-9-5 22:02
原帖由 mill 於 2010-8-26 10:40 發表
我都報來玩吓先, 希望到時可以順利完成這賽事~~
咁平, 大家都來報啦!

好抵玩,舊年有大毛巾,泳帽,快乾毛巾,拖鞋,完成證書,又有蛋糕,不過舊年幾大浪,下水時小心蚝殻
作者: mill    時間: 2010-9-6 10:36
原帖由 hobbywet 於 2010-9-5 22:02 發表

好抵玩,舊年有大毛巾,泳帽,快乾毛巾,拖鞋,完成證書,又有蛋糕,不過舊年幾大浪,下水時小心蚝殻

真仔好多禮物喎!
我都聽有師兄講落水時好容易比d蚝殻介到的.
另外我最怕大浪, 因尋日我去左大清操水, 游左3X700M,
我次次上水都有D暈暈地, 如果到時大浪, 我諗我唔去游喇 !
作者: swtcheng    時間: 2010-9-6 11:35
原帖由 mill 於 2010-9-6 10:36 發表

hgjD115" />" />hj 真仔好多禮物喎!
另外我最怕大浪, 因尋日我去左大清操水, 游左3X700M,
我次次上水都有D暈暈地, 如果到時大浪, hgjD088" />" />hj 我諗我唔去游喇 ...

死啦.. 我最多都係泳池操..1500-1600米...再唔努力真係要上垃圾船啦...............
作者: hobbywet    時間: 2010-9-6 14:08
原帖由 mill 於 2010-9-6 10:36 發表

hgjD115" />" />hj 真仔好多禮物喎!
我次次上水都有D暈暈地, 如果到時大浪, hgjD088" />" />hj 我諗我唔去游喇 ...

埃近獨木舟游會好d, 有時立即舉手,舊年只操一次水,我驚唔夠氣,全程游蛙式,所以好鬼慢,游完真係腰都伸唔直,不過真係幾好玩,最衰今年報左大尾篤10k,否則一定去玩
作者: mill    時間: 2010-9-6 15:45
原帖由 hobbywet 於 2010-9-6 14:08 發表

埃近獨木舟游會好d, 有時立即舉手,舊年只操一次水,我驚唔夠氣,全程游蛙式,所以好鬼慢,游完真係腰都伸唔直,不過真係幾好玩,最衰今年報左大尾篤10k,否則一定去玩

我地這裡的Ctse都話好好玩的, 我都係游蛙式的(我唔識游自由式),
好彩我d蛙式都游得OK,唔算慢.... 但我真係怕暈浪, 如果唔暈浪的話, 相信我可以完成得晒的
作者: mill    時間: 2010-9-6 15:49
原帖由 swtcheng 於 2010-9-6 11:35 發表

死啦.. 我最多都係泳池操..1500-1600米...再唔努力真係要上垃圾船啦...............

你史喇!  通利..游得咁少. 你得閒同我地一齊操水啦!
晒草有POST, 我同你偶像LULU姐佢地, 明晚7:00游水呀!
作者: 快活人    時間: 2010-9-16 13:21
原帖由 mill 於 2010-9-6 15:45 發表

我地這裡的Ctse都話好好玩的, 我都係游蛙式的(我唔識游自由式),
好彩我d蛙式都游得OK,唔算慢.... 但我真係怕暈浪, 如果唔暈浪的話, 相信我可以完成得晒的

mill 姐我玩左幾年都係游蛙式, 蛙好過自由 . 因為人太好.再底游到3份一多d d人先分散 .
至於暈浪 ,ummm ~~~人地見到你暈晒大浪就有
作者: mill    時間: 2010-9-25 19:52
原帖由 快活人 於 2010-9-16 13:21 發表

mill 姐我玩左幾年都係游蛙式, 蛙好過自由 . 因為人太好.再底游到3份一多d d人先分散 .
至於暈浪 ,ummm ~~~人地見到你暈晒大浪就有

吓..點解個POST搬左離呢度, 咁多人嫁..聽到都驚啊!盡力完成啦!
我見到活活著3點式, 就真係唔游先暈浪呀!
作者: 快活人    時間: 2010-9-26 20:57
原帖由 mill 於 2010-9-25 19:52 發表

吓..點解個POST搬左離呢度, 咁多人嫁..聽到都驚啊!盡力完成啦!
我見到活活著3點式, 就真係唔游先暈浪呀!

MILL 姐 , 我係著住防晒衣來游架 ,所以你一定5會暈浪
作者: loudspeaker    時間: 2010-10-5 10:58
各位健兒, 記得帶對 5 要拖鞋起步, 而免被亳殼割親,
星期日見
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-10-5 11:05
今個sunday好似好凍呢~~~
各位健兒加油
作者: leefs    時間: 2010-10-5 11:11
標題: 第三十八屆吐露港渡海泳公開賽 參加者須知
由於參加人數眾多,本會有需要特別聲明競賽規則及安排,敬希各參加者合作,以便賽事能順利舉行。
比賽日期:2010年10月10日(星期日)
報到時間:上午8時15分至9時15分
報到地點:大埔汀角路天后宮風水廣場(即大埔體育會李福林體育館後面)
開賽時間:上午10時30分
注意事項:
(一)
參加者須於2010年10月10日(星期日)上午8時15分至9時15分,攜同報名費收據,到汀角路天后宮風水廣場向報到處職員報到,並領取有編號之泳帽及載物袋各乙個,逾時者作棄權論。
(二)
請跟隨指示進入大埔體育會李福林體育館內更衣。
(三)
隨後返回天后宮風水廣場,按照編號乘坐本會安排之旅遊巴士,並將所攜帶之衣物存放於車上,本會將安排童軍看守至泳賽完畢。賽事工作人員將在車上宣佈比賽細則,請各參加者留意。
(四)
於沙欄海灘下水預備開賽時,請勿超越起點警界線,以及避免爭先恐後。
(五)
在比賽途中如有身體不適,請立刻通知附近之救生員。大會將於開賽後1小時30分鳴氣笛兩聲,以宣佈賽事終止,未能完成賽程之參加者,須立即由本會特備船艇載回終點,且並不獲發證書。
(六)
參加者在上岸後請立刻到終點報到處報到、並領取證書(於法定時間內游畢全程之參加者)及飲品及食物券壹份,飲品及食物將於下午12時15分停止供應,請各參加者盡早領取。
(七)
參加者可跟隨指示到大美督水上活動中心/香港青年協會大美督戶外活動中心沖身及更衣。
(八)
頒獎典禮將於下午12時10分假大美督水上活動中心草坪舉行,敬希各參加者出席。於法定時間內游畢全程之參加者可得證書壹份。證書如有錯誤,煩請日後到大埔安祥路二號大埔體育會李福林體育館更改。
(九)
所有旅遊巴士將於頒獎典禮後(約下午12時30分)陸續由大美督公眾停車場駛返大埔體育會。參加者必須出示其印有編號之泳帽方可上車領取衣物。
(十)
由於大美督水上活動中心(終點)附近之泊車位有限,為避免車輛擠塞,請各參加者之親友盡量使用公共交通工具前往。
(十一)
如有違反上述規則者,本會有權取消其比賽成績及下年度的參賽資格。

作者: sunnyyip    時間: 2010-10-6 00:35
湅都唔係最大問題,最怕好似上年咁風大浪大,有半程都係頂流,游到手攰都唔到大尾篤。
作者: witchycatcat    時間: 2010-10-6 13:51
我都想玩,最多游蛙式...
但係成2400m......對我黎講太長了
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-10-6 13:53
原帖由 witchycatcat 於 2010-10-6 13:51 發表
但係成2400m......對我黎講太長了

catcat下年玩啦~~~
作者: ~~菲菲~~    時間: 2010-10-6 14:00
標題: 10/10 渡海泳早上一齊食早餐
地點: 太興燒味餐廳 (大埔安慈路2號八號花園13-14號舖 )
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15343
時間: 8am食住等
有興趣請報名:
昨晚游水人仕自動報定名先
1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
作者: swtcheng    時間: 2010-10-6 15:41
10/10 渡海泳早上一齊食早餐地點: 太興燒味餐廳 (大埔安慈路2號八號花園13-14號舖 )
http://www.openrice.com/restaurant/sr2.htm?shopid=15343
有興趣請報名:
1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
6. 通利
作者: continent    時間: 2010-10-6 16:13
原帖由 sunnyyip 於 2010-10-6 00:35 發表 湅都唔係最大問題,最怕好似上年咁風大浪大,有半程都係頂流,游到手攰都唔到大尾篤。

上年後一半飲水飲飽 !
作者: continent    時間: 2010-10-6 16:14
原帖由 witchycatcat 於 2010-10-6 13:51 發表 我都想玩,最多游蛙式...但係成2400m......對我黎講太長了

浮下浮下!好快到!
作者: continent    時間: 2010-10-6 16:15
原帖由 hobbywet 於 2010-9-6 14:08 發表 埃近獨木舟游會好d, 有時立即舉手,舊年只操一次水,我驚唔夠氣,全程游蛙式,所以好鬼慢,游完真係腰都伸唔直,不過真係幾好玩,最衰今年報左大尾篤10k,否則一定去玩

獨木舟扒來扒去,好快!跟唔到! 多在外線! 游外線、長好多、浪大D

作者: mill    時間: 2010-10-6 16:16
原帖由 continent 於 2010-10-6 16:13 發表

上年後一半飲水飲飽 !

啲水係唔係好好味呢 ?  
作者: mill    時間: 2010-10-6 16:18
原帖由 witchycatcat 於 2010-10-6 13:51 發表
但係成2400m......對我黎講太長了" />" />

cat cat, 你D自由式都游得好好呀! 怕咩報.
我都係游蛙式咋~
作者: continent    時間: 2010-10-6 16:18
可以加糖好D
原帖由 mill 於 2010-10-6 16:16 發表 啲水係唔係好好味呢 ?  

可以加糖好D!
作者: mill    時間: 2010-10-6 16:23
原帖由 continent 於 2010-10-6 16:18 發表
可以加糖好D

可以加糖好D!

Samuel弟弟, 我地游完這次比賽後都可能仲會約操水嫁...
仲有無興趣join我地呀 ? 得閒留意吓晒草D post啦!

作者: mill    時間: 2010-10-6 16:27
原帖由 loudspeaker 於 2010-10-5 10:58 發表
各位健兒, 記得帶對 5 要拖鞋起步, 而免被亳殼割親,
星期日見

收到, 謝謝師兄的 (溫馨提示)
作者: 零下十度    時間: 2010-10-6 16:43
10/10 渡海泳早上一齊食早餐地點: 太興燒味餐廳 (大埔安慈路2號八號花園13-14號舖 )
有興趣請報名:
1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
6.路路 (唔該大師兄讓個位比我)
7. 通利
作者: ricoodelia    時間: 2010-10-6 16:51
有興趣請報名:

1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
6.路路
7. 通利
8. Rico
作者: swtcheng    時間: 2010-10-6 17:03
原帖由 mill 於 2010-10-6 16:23 發表

Samuel弟弟, 我地游完這次比賽後都可能仲會約操水嫁...
仲有無興趣join我地呀 ? 得閒留意下晒草D post啦!

你地咁恐怖既....諗住再去操水............
作者: mill    時間: 2010-10-6 17:26
原帖由 swtcheng 於 2010-10-6 17:03 發表

你地咁恐怖既....諗住再去操水............

為我游水游得唔叻咪要操多D囉! 仲要搵埋菲菲陪我tim.
你係咪又想來呀?
作者: swtcheng    時間: 2010-10-6 17:29
原帖由 mill 於 2010-10-6 17:26 發表

因為我游水游得唔叻咪要操多D囉! 仲要搵埋菲菲陪我tim.
" />" /> 你係咪又想來呀?  

哦...我以為你地當日再加操..

我當然要操啦...要應付 10/24 ITU 呀.... 死梗..
作者: continent    時間: 2010-10-7 07:32
原帖由 mill 於 2010-10-6 16:23 發表 Samuel弟弟, 我地游完這次比賽後都可能仲會約操水嫁...仲有無興趣join我地呀 ? 得閒留意吓晒草D post啦!   
唔游啦!游完吐露港!泳季完,跑季coming

作者: mill    時間: 2010-10-7 14:19
原帖由 swtcheng 於 2010-10-6 17:29 發表

哦...我以為你地當日再加操..

我當然要操啦...要應付 10/24 ITU 呀.... 死梗..

嘩...都話大師兄健嫁啦..... 參加咁多比賽, 加油啦.
作者: mill    時間: 2010-10-7 14:22
原帖由 continent 於 2010-10-7 07:32 發表
唔游啦!游完吐露港!泳季完,跑季coming

Samuel,  唔游水的話..... 咪得閒來TKO跑吓啦!
果度好多餐單比你選擇, 實有一款啱你心意~~
作者: swtcheng    時間: 2010-10-7 14:58
原帖由 mill 於 2010-10-7 14:19 發表

嘩...都話大師兄健嫁啦..... 參加咁多比賽, 加油啦.   

有錢無定使.. 咪當俾錢買紀念品... hahaha.........
作者: 馬神    時間: 2010-10-7 15:37
原帖由 mill 於 7-10-2010 14:22 發表

Samuel,  唔游水的話....." />" /> 咪得閒來TKO跑吓啦!
果度好多餐單比你選擇, 實有一款啱你心意~~

係呀, samuel 來啦來啦, 入黎tko 跑下啦
作者: continent    時間: 2010-10-8 08:05
原帖由 mill 於 2010-10-7 14:22 發表 Samuel,  唔游水的話..... 咪得閒來TKO跑吓啦! 果度好多餐單比你選擇, 實有一款啱你心意~~
Sure ! 有时间一定去tko练! 之前都是一个人跑入去!
作者: mill    時間: 2010-10-8 10:51
原帖由 continent 於 2010-10-8 08:05 發表
Sure ! 有时间一定去tko练! 之前都是一个人跑入去!

Samuel , 下(星期三)10月13日, TKO一週年, 到時又開心又熱鬧, 你都一齊來啦!
作者: continent    時間: 2010-10-8 13:06
原帖由 mill 於 2010-10-8 10:51 發表 Samuel , 下(星期三)10月13日, TKO一週年, 到時又開心又熱鬧, 你都一齊來啦!

星期三應該會去行下!
作者: loudspeaker    時間: 2010-10-9 10:16
各位, 天文台話, 天日有雨, 大家請做足熱身,
終點見
作者: mill    時間: 2010-10-9 10:37
原帖由 loudspeaker 於 2010-10-9 10:16 發表
終點見

收到,
ching你唔同我地一齊食早餐咩 ?
作者: smitfa    時間: 2010-10-9 16:48
see you
作者: key    時間: 2010-10-9 17:08
有興趣請報名:

1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
6.路路
7. 通利
8. Rico
9. key (而家先報告食早餐, 唔知遲唔遲呢?)
作者: key    時間: 2010-10-9 17:10
原帖由 loudspeaker 於 2010-10-9 10:16 發表
終點見

loud兄, 早上唔係一齊食早餐咩??
作者: loudspeaker    時間: 2010-10-9 17:58
標題: 回復 78 # and80# 的帖子
我明天約了 kopo and 3 水兄一起來,我們遲小小來所以自己吃完才出發,
下一次再和你們吃早餐了。

作者: bello    時間: 2010-10-9 20:23
有興趣請報名:

1. 菲菲
2. millmill
3. 13
4. 森美
5. hkyen
6.路路
7. 通利
8. Rico
9. key (而家先報告食早餐, 唔知遲唔遲呢?)
10. bello

我又黎,希望夠位坐

希望順風順水
希望唔好俾人踢親
希望唔好踢親人
作者: runrun    時間: 2010-10-9 21:55
Add oil and enjoy the swim tomorrow !
作者: shogikin    時間: 2010-10-9 21:58
長跑泳將們
加油加油

作者: hkyen    時間: 2010-10-10 03:05
原帖由 shogikin 於 2010-10-9 21:58 發表
長跑泳將們
加油加油

登錄/註冊後可看大圖
出面好凍 各位加油
作者: 馬神    時間: 2010-10-10 03:18
原帖由 hkyen 於 10-10-2010 03:05 發表

登錄/註冊後可看大圖
出面好凍 各位加油

嘩, 人仔你都好夜訓woo, 聽日加油呀
作者: key    時間: 2010-10-10 17:40
嘩, 今日好大浪, 飲左至少10啖海水, 不過都好, 當補充身體失去嘅水份和鹽份

開始時用自由, 因為驚踼親人, 但愈游愈偏離大隊, 所以最後都係用番蛙, 埋單啱啱一粒鐘, 比自己target時間慢左10min   

不過今日真係游得幾許辛苦, 好像游極都唔到終點, 上水時已經成個人謝哂     
作者: hkyen    時間: 2010-10-10 17:48
原帖由 key 於 2010-10-10 17:40 發表
嘩, 今日好大浪, 飲左至少10啖海水, 不過都好, 當補充身體失去嘅水份和鹽份

開始時用自由, 因為驚踼親人, 但愈游愈偏離大隊, 所以最後都係用番蛙, 埋單啱啱一粒鐘, 比自己target時間慢左 ...

禾都飲左好多海水 勁比人踼 不過游得好過癮係咁比d小朋友過
作者: bello    時間: 2010-10-10 18:08
今朝真係好大浪
見到好多人游的路線比我靠近岸邊,可能真係會比較細浪
我就愈游身邊愈少人

全程有超過70%時間要特登潛深一點避浪,游不到好的節奏
每次上來呼吸都不肯定是空氣還是海浪
大啖大啖飲

到尾段望到終點,游黎游去都唔到
埋單慢過目標13分鐘, 1:13上到岸
游得幾辛苦,但游完上岸好滿足,
一齊吹水好好玩,哈哈....

明年會再挑戰!

作者: mill    時間: 2010-10-10 18:10
今日好多謝小西華, 金金, run run ctse來為大家打氣同拍照.
今日唔小心飲左幾啖海水, d水諗起都想嘔
作者: kito807    時間: 2010-10-10 18:27
我睇新聞, 有兩個參賽者遇溺死左.....

r.i.p.
作者: bello    時間: 2010-10-10 18:34
very sorry to hear about that!
作者: sunnyyip    時間: 2010-10-10 18:42
游完比賽, 時間1:03慢過舊年幾分鐘, 飲咗幾啖海水之後就開始肚痛同埋急C, 痛到腰都伸唔直游, 上水後仲要即刻去厠所.
作者: sunnyyip    時間: 2010-10-10 18:44
R.I.P.
作者: 得得地    時間: 2010-10-10 19:50
Yahoo 新聞   

R.I.P.

其實係咪要游晒全程 2.4km, 冇其他選擇 ?
將來我都想玩架...... 最緊要安全至上.   
作者: 三水豆腐    時間: 2010-10-10 19:52
今天游得好hea,邊游邊影相,先游著去右邊再鏟去左邊(望到水底),還幫個泳手呼救,丫著兩只獨木舟埋來 ,上按就大失預算,拿拿聲換套飲衫趕去飲
作者: 零下十度    時間: 2010-10-10 20:27
第一次玩,游得好慢,1:52大會都比証書,下年再玩過~~
多謝金金,runrun,大師兄,喵喵,人仔,菲菲,bello~~
唔巧意思,我真系好慢~~要你地等甘耐,~
作者: RowerBee    時間: 2010-10-10 20:46
未游過渡海游! 我下年都試下玩先!!!
作者: leefs    時間: 2010-10-10 21:03
原帖由 零下十度 於 2010-10-10 20:27 發表
多謝金金,runrun,大師兄,喵喵,人仔,菲菲,bello~~

你有冇溜咗人未多謝?

作者: key    時間: 2010-10-10 21:10
原帖由 kito807 於 2010-10-10 18:27 發表
我睇新聞, 有兩個參賽者遇溺死左.....

r.i.p.

So sad to hear that     

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2