香港長跑網 - 長跑長友

標題: 唉,,,比呀Sir踢左出田徑隊 [打印本頁]

作者: 賓仔    時間: 2010-9-18 15:21
標題: 唉,,,比呀Sir踢左出田徑隊
唉...無言=.=
作者: P5C27    時間: 2010-9-18 20:04
原帖由 烏拉 於 2010-9-18 18:58 發表
跑得唔好? 做錯野? 講錯野?

兩樣都係??
作者: 賓仔    時間: 2010-9-18 21:05
唔係,,因為呀sir話我出去訓練,,大家都唔係一team人
作者: 比因    時間: 2010-9-18 21:10
你係唔係田徑隊, 同你係唔係仲係咁喜歡跑步, 兩者並無關係

只要你喜歡跑, 世界上邊條路都係你既跑道!
作者: 賓仔    時間: 2010-9-18 21:50
唉,,出面專項訓練,,都係想為學校拎個個獎姐..唔明呀sir點解唔比
作者: 比因    時間: 2010-9-18 22:07
有時有D人既個人想法, 為唔為大局著想, 我地干預唔來

既然人地唔領情, 我地都無乜辦法

咁要諗下, 你今日跑步係為乜?

為學校拿獎? 為自己拿獎? 為左改善自己既體格健康? 定係自己真係喜歡跑, 拿唔拿獎你都會跑?

呢個世界好多野我地永遠都唔會明, 亦有好多野唔值得為佢嘆息連連既!
作者: awyh    時間: 2010-9-18 22:45
現實D咁諗,就算真係為攞奬,學校唔俾機會你,你咪自己俾機會自已囉,相信你都知道一年入面有大大小小唔同類型的公開比賽你可以參加,要幫自己爭番啖氣,機會多的是,駛乜係度自怨自艾。

將來喺社會工作,遇到呢D情況十分常見。背後有幾百萬個可能性導致呢D事發生,如果要問"點解",或者堅持尋找事實的真相,倒不如留番D時間同埋精力做好件事。

唔駛諗咁多,唔好唔開心,繼續俾心機練跑!
作者: Riffalo    時間: 2010-9-18 22:50
唔知你實際情況係點, 而我自己都只係一個放工跑步既打工仔, 無跟過coach, 但我估係咁:

1. 你出去練就無法跟到你阿sir比你既programme, 始終每人既體能, 時間都有限, 每個programme都應該已經係跟據你現時既能力黎設計既, 跟本唔應該係你出去練多左 = 進步快左.
2. 相反你跟出面另一d人練阿sir好可能覺得你咁都信佢唔過, 唔比你留係team真係唔奇, 下次記住要問下阿sir意見先.
3. 既然你出去都有人同你練, 阿sir又可能唔想你阻住個位, d resources可以留比有需要既同學.
4. 每人教既野多少都會有d唔同, 如姿勢等, 你無可能兩個人既方法都跟, 所以就要有取捨.

所以唔駛灰心, 繼續你喜歡既跑步就得了!
作者: lewischan    時間: 2010-9-18 23:15
原帖由 賓仔 於 2010-9-18 21:05 發表
唔係,,因為呀sir話我出去訓練,,大家都唔係一team人

這是他的問題
不是你的問題,當年方力申是校隊但也是出去訓練的
作者: P5C27    時間: 2010-9-19 06:16
原帖由 Riffalo 於 2010-9-18 22:50 發表
唔知你實際情況係點, 而我自己都只係一個放工跑步既打工仔, 無跟過coach, 但我估係咁:

1. 你出去練就無法跟到你阿sir比你既programme, 始終每人既體能, 時間都有限, 每個programme都應該已經係跟據你現時既能力黎 ...

嘩,師兄,全中呀!!
作者: P5C27    時間: 2010-9-19 06:20
賓仔,努力的,攡番幾個獎,再比呀sir睇,佢知道你有實力,一定比你歸隊~
同埋你間學校田徑隊唔洗錢,乜都唔洗錢,你咁樣做會浪費左學校既資源
唔同我,我學校田徑隊要比錢,衫褲要比錢,我唔去佢都冇我孚~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2