香港長跑網 - 長跑長友

標題: 通常幾耐會full [打印本頁]

作者: shady    時間: 2010-10-4 00:55
標題: 通常幾耐會full
我想報渣打的,不過膝頭近來唔舒服,所以想睇定d先報
知唔知上年幾時full架??

作者: econecon    時間: 2010-10-4 02:00
我就考慮緊報咩
作者: RowerBee    時間: 2010-10-4 10:41
全馬一組full左lu¬
作者: lewischan    時間: 2010-10-4 11:44
全馬1,2組都full左lu¬
作者: shogikin    時間: 2010-10-4 12:54
不是嘛
我星期六寄信報的
唔知報不報到呢

Kin in Running
作者: saki    時間: 2010-10-4 13:09
原帖由 shogikin 於 2010-10-4 12:54 發表
不是嘛
我星期六寄信報的
唔知報不報到呢

Kin in Running

剛試過, 網上未話全馬挑戰組滿額.............
作者: 包和尚    時間: 2010-10-4 16:07
網頁都未講~~~滿額
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-4 17:14
網上報名,暫時見到全馬1組滿咗。報名要快手喇。
作者: 比因    時間: 2010-10-4 18:26
原帖由 lewischan 於 2010-10-4 11:44 發表
全馬1,2組都full左lu¬

全馬有2組咩? 唔係得挑戰組同1組咩?
作者: shady    時間: 2010-10-4 20:07
半馬呢?我玩半馬
作者: derek_cat    時間: 2010-10-4 22:08
半马的名额都有的。。。
作者: lewischan    時間: 2010-10-4 23:14
原帖由 比因 於 2010-10-4 18:26 發表

全馬有2組咩? 唔係得挑戰組同1組咩?

我搞錯 了 原來 FM Challenge 未 FULL..
作者: 柔詠    時間: 2010-10-5 04:33
好彩報到"全馬"
作者: econecon    時間: 2010-10-5 07:57
原帖由 lewischan 於 2010-10-4 23:14 發表

我搞錯 了 原來 FM Challenge 未 FULL..

報唔到全馬啦.
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-5 11:50
原帖由 econecon 於 2010-10-5 07:57 發表

報唔到全馬啦.

師兄,剛剛試過網上報名,全馬挑戰組仲可以報名喎。
就算網上報名滿額,郵寄報名應該仲有額,再試試。

11:50 試過,全馬1組 及 半馬1 組 網上報名滿額,其他組別仍然可以網上報名,有報襯手。

作者: econecon    時間: 2010-10-5 12:14
原帖由 坑口公牛 於 2010-10-5 11:50 發表

師兄,剛剛試過網上報名,全馬挑戰組仲可以報名喎。" />" />
就算網上報名滿額,郵寄報名應該仲有額,再試試。" />" />hk

11:50 試過,全馬1組 及 半馬1 組 網上報名滿額,其他組別仍然可以網上報名,有報襯手 ...

請收pm
作者: chisuet    時間: 2010-10-5 18:50
10K第4組已滿.
作者: shady    時間: 2010-10-6 00:32
我想報半馬1組,點知咁快滿
咁報2組有冇乜野唔同架??
作者: econecon    時間: 2010-10-6 00:53
原帖由 shady 於 2010-10-6 00:32 發表
我想報半馬1組,點知咁快滿
咁報2組有冇乜野唔同架??

時間遲d開始. 個人就鍾意早d跑, 因為冇咁熱
作者: shady    時間: 2010-10-6 00:54
好煩呀,報唔到
103:註冊失敗 - 你的登記未被接納。請不要再次登記並盡快致電馬拉松秘書處  2577 0800,然後按 (1)、(8),向職員聯絡及跟進。
作者: econecon    時間: 2010-10-6 00:56
原帖由 chisuet 於 2010-10-5 18:50 發表
10K第4組已滿.

十公里3組
此組別只提供最佳成績 / 約完成時間為01:30:01 – 01:40:00之運動員參加。
參加此組別者,將不設任何獎項。
起跑時間
凡16歲以上均可參加,沒有組別之分
上午6時55分

名額已滿,多謝支持!                        

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

十公里4組
此組別只提供最佳成績 / 約完成時間多於01:40:00之運動員參加。
參加此組別者,將不設任何獎項。
起跑時間
凡16歲以上均可參加,沒有組別之分
上午7時30分

名額已滿,多謝支持!                        

作者: econecon    時間: 2010-10-6 01:12
原帖由 shady 於 2010-10-6 00:54 發表
好煩呀,報唔到
103:註冊失敗 - 你的登記未被接納。請不要再次登記並盡快致電馬拉松秘書處  2577 0800,然後按 (1)、(8),向職員聯絡及跟進。

用信用咭啦. 叫家人幫幫手如果你果張唔得
作者: shady    時間: 2010-10-6 01:17
我用家人果張的
去到最後問id no果d野,停左係到
跟住就超時
作者: econecon    時間: 2010-10-6 01:22
原帖由 shady 於 2010-10-6 01:17 發表
我用家人果張的
去到最後問id no果d野,停左係到
跟住就超時

其實都唔多野填. 記住快手少少啦. 好快full . 半馬得番2組同挑戰咋.
作者: 齋老味    時間: 2010-10-6 11:43
半馬1組 full 左??
幾時既事???
作者: 坑口公牛    時間: 2010-10-6 15:41
網上報名全馬已經選擇不到,相信已經滿額
作者: vmhk    時間: 2010-10-6 20:32
.....全馬咁快爆...我未報
作者: LIKINWO    時間: 2010-10-6 21:08
原帖由 vmhk 於 2010-10-6 20:32 發表
.....全馬咁快爆...我未報

你明日一早立即拎報名表及支票或渣打入數紙, 到政府大球場田總辦事處遞表呀 ! 網上已經報唔到全馬罅 !! 報名表到下面網址下載.

http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/event/entry/procedure.jsp
作者: W@ll@ace    時間: 2010-10-6 21:28
一直猶疑緊去唔去全馬. 而家唔使再諗喇. 報唔到算數
作者: witchycatcat    時間: 2010-10-7 13:12
我上個week報名by mail....
諗諗下唔對路,都係再上網報多次名好d,真係好彩
作者: laymsi    時間: 2010-10-7 13:38
其實web度話full係咪指網上報名?應該有名額留比郵寄報名掛.
作者: continent    時間: 2010-10-7 14:01
原帖由 坑口公牛 於 2010-10-5 11:50 發表 師兄,剛剛試過網上報名,全馬挑戰組仲可以報名喎。就算網上報名滿額,郵寄報名應該仲有額,再試試。11:50 試過,全馬1組 及 半馬1 組 網上報名滿額,其他組別仍然可以網上報名,有報襯手 ...

上年!唔得! 我報全馬,網上滿,我同日寄信。都唔得。攪到我要用人名玩半馬,
作者: laymsi    時間: 2010-10-7 14:13
咁已經入左錢..有冇得退回?
作者: 包和尚    時間: 2010-10-7 14:30
渣打馬拉松2011報名情況非常熱烈,主辦機構香港業餘田徑總會宣布,十公里3組(起跑時間:上午6時55分)、十公里4組(起跑時間:上午7時30分)、半程馬拉松1組(起跑時間:上午8時45分)、全程馬拉松挑戰組(起跑時間:上午6時20分)和全程馬拉松1組(起跑時間:上午6時45分)這五個項目的網上名額已告額滿。
作者: saki    時間: 2010-10-7 14:38
原帖由 包和尚 於 2010-10-7 14:30 發表
渣打馬拉松2011報名情況非常熱烈,主辦機構香港業餘田徑總會宣布,十公里3組(起跑時間:上午6時55分)、十公里4組(起跑時間:上午7時30分)、半程馬拉松1組(起跑時間:上午8時45分)、全程馬拉松挑戰組(起跑時間:上午6時20 ...

無"網上"呢兩個字架, 所以想報全馬都係死心吧
作者: continent    時間: 2010-10-7 14:39
原帖由 laymsi 於 2010-10-7 14:13 發表 咁已經入左錢..有冇得退回?

I used cheque last year.
作者: saki    時間: 2010-10-7 14:41
原帖由 laymsi 於 2010-10-7 14:13 發表
咁已經入左錢..有冇得退回?

我估為免退款的麻煩, 如果你昨天已寄信的話, 大會應該受埋你玩
作者: lynnling    時間: 2010-10-7 15:11
今年好似咁亂~~
作者: d2wu    時間: 2010-10-7 15:14
標題: 通常幾耐會full
如沒有看錯! 只有2組可以報, 其他 full !!
半/全馬已 full , 只有 10km 挑戰組 及1組
-- 10挑戰組(5:15am) 及1組 (5:45am)

i applied 21km
作者: d2wu    時間: 2010-10-7 15:20
標題: 回復 39# 的帖子
yes, 好亂.. 因為 9/30 開始報名(9/30下午都未有路線圖). 都未有宣傳做出來已經 full 左 !
2/10 及 3/10 又是星期 6,日

visa card 又好多問題, hotline 又打唔通 !

7日就報完好多比賽 都唔會有時間再心大心細. 報左先.
以後報名可能更加 煩!
作者: derek_cat    時間: 2010-10-8 09:44
原帖由 d2wu 於 2010-10-7 15:20 發表
yes, 好亂.. 因為 9/30 開始報名(9/30下午都未有路線圖). 都未有宣傳做出來已經 full 左 !
2/10 及 3/10 又是星期 6,日

visa card 又好多問題, hotline 又打唔通 !

7日就報完好多比賽 都唔會有時間再心大心細 ...

网上报名,即使付款未成功,名额还是为你保留的,然后电话人工过账。。。
猫咪去年就是这样的,不过打了好多电话去问
作者: 小叻    時間: 2010-10-8 11:22
原帖由 witchycatcat 於 2010-10-7 13:12 發表
我上個week報名by mail....
諗諗下唔對路,都係再上網報多次名好d,真係好彩

嘩~ 原來咁多人郵寄完又online報, 唔怪之得咁快full啦~
其實我地經會報嘅都未有名, 我估係未入機. 郵寄果啲都有機會報咗, 不過未入機啫~
咁攪法, 小心大會double charge你地呀!
作者: saki    時間: 2010-10-8 11:58
原帖由 小叻 於 2010-10-8 11:22 發表

嘩~ 原來咁多人郵寄完又online報, 唔怪之得咁快full啦~
其實我地經會報嘅都未有名, 我估係未入機. 郵寄果啲都有機會報咗, 不過未入機啫~
咁攪法, 小心大會double charge你地呀!

俾人double charge 之餘仲令其他有心人參加不到比賽, 何苦呢????
作者: derek_cat    時間: 2010-10-8 12:33
原帖由 saki 於 2010-10-8 11:58 發表

俾人double charge 之餘仲令其他有心人參加不到比賽, 何苦呢????

如果同一个身份ID,应该不会double charge吧,第二次没法报的。。
作者: cheungliu    時間: 2010-10-8 13:32
網上報名已經全FULL了,無得報

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2