香港長跑網 - 長跑長友

標題: 邊張信用卡報名會不成功? [打印本頁]

作者: jk521    時間: 2010-10-5 12:42
標題: 邊張信用卡報名會不成功?
因為用信用卡報名不成功時, 會hold住你的個人資料, 不可以再報, 但又要打 n 次電話才人手過數, 又要3,5,7 天, 隨時都滿額 !!!
我用中銀 mastercard , 衰咗 !
作者: econecon    時間: 2010-10-5 12:52
用花旗成功左!
作者: 不停向前    時間: 2010-10-5 13:26
我用hsbc visa, 衰左
之後打左兩日聽話, 終於有人聽, 佢同我做左人手過數, 話7-14日先會過到數
我問佢係咪唔使郵寄表格報名, 佢話唔使....但都唔知算唔算係confirm左, 有d擔心
不過當有先啦, keep住練跑
作者: 得得地    時間: 2010-10-5 13:28
原帖由 不停向前 於 2010-10-5 13:26 發表
我用hsbc visa, 衰左
之後打左兩日聽話, 終於有人聽, 佢同我做左人手過數, 話7-14日先會過到數
我問佢係咪唔使郵寄表格報名, 佢話唔使....但都唔知算唔算係confirm左, 有d擔心
不過當有先啦, keep住練跑

我都係用 HSBC Visa, 但係我又覺得我得喎 ?!   
有個登記電郵俾返我......   
作者: 不停向前    時間: 2010-10-5 13:33
原帖由 得得地 於 2010-10-5 13:28 發表

我都係用 HSBC Visa, 但係我又覺得我得喎 ?!   
有個登記電郵俾返我......   

我都唔清楚...可能係我visa verify有問題, 今年經網上報, 佢verify時有個位叫我click and 入password
我無理佢, 幾秒後佢話我fail左
不過打左電話去搞, 希望無問題~
作者: hkyen    時間: 2010-10-5 13:34
恆生visa ok

上年東亞visa唔 ok
作者: yuen_kei    時間: 2010-10-5 13:38
原帖由 jk521 於 2010-10-5 12:42 發表
因為用信用卡報名不成功時, 會hold住你的個人資料, 不可以再報, 但又要打 n 次電話才人手過數, 又要3,5,7 天, 隨時都滿額 !!!

我用AIG mastercard , 又衰咗....又要3,5,7 天...
作者: wlau    時間: 2010-10-5 14:10
原帖由 不停向前 於 5-10-2010 13:33 發表

我都唔清楚...可能係我visa verify有問題, 今年經網上報, 佢verify時有個位叫我click and 入password
我無理佢, 幾秒後佢話我fail左 " />" />hj" />" />
不過打左電話去搞, 希望無問題~" />" />

你登記左VISA VERIFY, 就一定要經....好衰格
作者: 比因    時間: 2010-10-5 22:13
我幫人報名, 信用卡認證衰左(中銀visa, 忘記左個password), 打左2日電話都唔得
之後決定唔再等, 拿拿聲入現錢再寄form, 係form上面寫句字話我邊日網上報過, 信用卡認證問題, 未能完成報名程序(呢句寫大隻D字)
寄表之後第2日就check到有參考編號, 編號上面頭8個字 "20100930" (電腦收到報名的日期) 都係承認左我係當日網上報過名的

作者: d2wu    時間: 2010-10-6 16:05
標題: 回復 1# 的帖子
恆生 Hang send mastercard is OK..!!

i cannot apply it by HSBC VISA CARD .... PLEASE DO NOT USE VISA for apply !!
i cannot call their hotline !!
too busy!

i try to check email and the status of application, but it is empty!
i stop to apply online by step 2, 未去到第3 步 同意聲明就stop 左 & have the reply as above "session time out"

Finally i use Hang send mastercard to apply again.. it is ok now !!
very confused and trouble !
why the net is so hard ?!!!

我唔希望給人扣2次數 ! hsbc visa 一定唔好收我$ !
我都未 confirm and agree !

恆生 Hang send mastercard is OK..!!
作者: Bmtc    時間: 2010-10-6 21:49
原帖由 比因 於 2010-10-5 22:13 發表
我幫人報名, 信用卡認證衰左(中銀visa, 忘記左個password), 打左2日電話都唔得
之後決定唔再等, 拿拿聲入現錢再寄form, 係form上面寫句字話我邊日網上報過, 信用卡認證問題, 未能完成報名程序(呢句寫大隻D字)
寄表 ...

嘩, 我都衰佐!
作者: baki    時間: 2010-10-6 22:06
一直用大新卡都沒問題,但今次就fail,25770800這個電話打了好多次都不通,我可以怎樣做?
作者: eddiebuzz    時間: 2010-10-6 22:51
Same card failed with my entry, ok with my wife.... therefore...
作者: camij6152    時間: 2010-10-6 23:02
hsbc visa <<<<<<<<<<<<< 衰左! 打左80次左右先打通, 依家搞定左! 上網查有reference no.! 歷時5日!
作者: 比因    時間: 2010-10-7 00:25
原帖由 baki 於 2010-10-6 22:06 發表
一直用大新卡都沒問題,但今次就fail,25770800這個電話打了好多次都不通,我可以怎樣做?" />" />

see my post #9, act quick!
作者: wlau    時間: 2010-10-7 12:08
我上個禮拜伸請既時候, 見到佢寫明如果用VISA 網上伸請, 要先伸請左VISA 驗證先喎...
咁多位用VISA 唔得既大大..其實有無伸請左到VISA 驗證?

因為我估可能係佢想做驗證既時候先發現大家無伸請, 所以LOCK 住左..

作者: d2wu    時間: 2010-10-7 15:33
標題: 回復 10# 的帖子
first time , i use HSBC Visa card 我去第2部衰左, i think i do not agree them, 應該沒有過數.

second time, I use 恆生 Hang send mastercard is OK..!! you can try again.

如沒有看錯! 半/全馬已 full , 只有 10km 挑戰組 及1組, 只有這2組可以報
-- 10挑戰組(5:15am) 及1組 (5:45am)

快, 兄弟姊妹
作者: wlau    時間: 2010-10-7 15:43
原帖由 d2wu 於 7-10-2010 15:33 發表
first time , i use HSBC Visa card 我去第2部衰左, i think i do not agree them, 應該沒有過數.

second time, I use 恆生 Hang send mastercard is OK..!! you can try again.

如沒有看錯! 半/全馬已 full  ...

你VISA 卡有無伸請驗證服務 ? 即係要另外入PASSWORD 果隻呢
如果無.. 可能唔得既, 你入去報名既時候, 上面大大隻ICON話如果你用既係VISA 咭(唔計MASTER卡), 佢要你伸請左VISA 驗證先得...

假如你係無伸請而報名, 其實可能你係已經過左數, 但個SYSTEM 見係VISA , 就走左去驗證果一頁, 但其實你已經成功左.. 咁個SYSTEM 等唔到要你CHECK PASSWORD 支FLAG/RETURN CODE 之類, 一路等, 一路等, 結果就等到SERVER SESSION TIMEOUT....

以上只係個人估計.......

作者: orgafish    時間: 2010-10-7 17:05
我以前用 HSBC Visa 因為 verify 地址填錯左,
跟住 lock 咭,要入番 HSBC 自已放番先可以再用。

今次我一共要報四個人,自已用 HSBC Visa 行先,衰左
另外三個人即刻用 BEA Visa,得左。

電話當然打唔通 我用 email 問佢点算
等左兩日都無回覆,自已用 passport 再報,OK

跟住佢電話到話幫我人手過數,我唯有多謝佢
作者: tango    時間: 2010-10-7 17:54
原帖由 jk521 於 2010-10-5 12:42 發表

滿額都會預埋你,只要你交番錢,放心
作者: camij6152    時間: 2010-10-8 14:15
原帖由 wlau 於 2010-10-7 12:08 發表
我上個禮拜伸請既時候, 見到佢寫明如果用VISA 網上伸請, 要先伸請左VISA 驗證先喎...
咁多位用VISA 唔得既大大..其實有無伸請左到VISA 驗證?

因為我估可能係佢想做驗證既時候先發現大家無伸請, 所以LOCK 住 ...

絕對唔同意你既講法! 我已經做晒所VISA既認證, 而上年亦都係用同一張HSBC既VISA! 我100%肯定係佢地既SYSTEM有問題而唔係VISA既問題! 依家有幾多人有問題我唔知, 但係為數肯定過百, 甚至幾百!
作者: wlau    時間: 2010-10-8 14:23
原帖由 camij6152 於 8-10-2010 14:15 發表

絕對唔同意你既講法! 我已經做晒所VISA既認證, 而上年亦都係用同一張HSBC既VISA! 我100%肯定係佢地既SYSTEM有問題而唔係VISA既問題! 依家有幾多人有問題我唔知, 但係為數肯定過百, 甚至幾百!  

HAHA, 你對住我寫咁大隻字出來都無用既喎..  我都寫左只係我既個人估計, 你咁大隻字兇我.. 我駛唔駛俾D 驚既表情俾你睇下
你肯定佢個SYSTEM 有問題都好, 咁點解又肯定唔係同VISA 卡有關係呢? 好似到現在所見... 除左VISA 之外, MASTER 咭唔見有人有事喎... 咁你咁肯定唔關VISA 事..又點解會得VISA 先會出咁既問題呢? 你咁大隻字寫唔關VISA 事, 你睇來好有把炮答到點解........而且..我都好似係寫個SYSTEM 對VISA 有事, 即係佢地係糸統對VISA 卡上既有BUG... 唔知係唔係你只懂睇大字, 而睇唔到我D細字...

P.S QUOTE 番段字俾你睇
"但個SYSTEM 見係VISA , 就走左去驗證果一頁, 但其實你已經成功左.. 咁個SYSTEM 等唔到要你CHECK PASSWORD 支FLAG/RETURN CODE 之類, 一路等, 一路等, 結果就等到SERVER SESSION TIMEOUT...."

作者: chuen3182    時間: 2010-10-8 17:32
我都同一個問題,我9月30日在網上用HSBC Visa登記Lock左,
10月2日打熱線,叫留底I/D及電話,直至現在都無回音,
現在熱線只叫你留言,真不知點算好???

作者: gt50000    時間: 2010-10-8 19:56
我年年都用Citibank Mastercard, 乜驗證都唔駛,好快攪掂!
作者: kinchu    時間: 2010-10-9 09:18
原帖由 gt50000 於 2010-10-8 19:56 發表
我年年都用Citibank Mastercard, 乜驗證都唔駛,好快攪掂!

但我用master去到最尾payment confirmation 都出問題亦無收到Email confirmation
之後我打去渣兜熱線佢話個系統有問題會跟跟再打比我但自此無再打來.
我試下睇下可唔可以再上網報但佢個網唔比再報只係話我註冊失敗叫我打去熱線.
去到四號我再睇個報名status竟然有我報名編號但我而家check我銀行戶口都無過數.
真奇怪
作者: derek_cat    時間: 2010-10-9 09:25
去年猫咪报名,visa verify不通过,后来打了好多电话,人工扣款的。。。

当时以为是国际支付的问题。。现在看来,香港本地银行卡也有这么多不成功的。。。。
作者: jk521    時間: 2010-10-10 18:09
我自己用中銀白金 master card, 衰左.
我唔信, 再同個大女用中銀白金 master card報多次, 都同樣 衰左. 要人手過數.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2