香港長跑網 - 長跑長友

標題: Polar RS200sd > Garmin Forerunner 110/310XT/405CX/410/405 [打印本頁]

作者: 1394061    時間: 2010-10-7 09:50
標題: Polar RS200sd > Garmin Forerunner 110/310XT/405CX/410/405
我用左Polar RS200sd兩年,有無runner用緊 Garmin Forerunner 110/310XT/405CX/410/405,比d意見

作者: Oscarynk    時間: 2010-10-7 09:55
我用左310XT兩個月,以前﹝起碼六年前﹞用過Polar等等不同牌子,不過主要用在單車上,又未有GPS,發覺心跳帶的轉送經常不可靠,可能是年代不同科技不同,所以前用得唔算開心。自從兩個月前開始跑步時買左310XT,發覺可靠程度很讚,但未與其他產品比較過。

作者: donald    時間: 2010-11-10 12:20
師兄,我想知道哪裏的polar 300x最平
作者: brianhoo123    時間: 2010-11-10 13:48
原帖由 donald 於 2010-11-10 12:20 發表
師兄,我想知道哪裏的polar 300x最平

我用咗RS300x sd 已經4個月,So far so Good, 最近配了個FlowLink, 可以Sync去MacBook上傳去Polarpersonaltrainer.com,...我在沙X尼買 $2,280(再8折).
作者: donald    時間: 2010-11-12 14:38
但我還是想買polar as300x,平D
作者: Noahwong    時間: 2010-11-20 11:30
標題: Polar RS400sd
請問C hing 有冇鋪頭可以買平啲? 約幾多銀呀?
作者: Delta    時間: 2010-11-22 17:07
我帶住個enelope usb power bank中途叉電,四十幾個鐘都ok.  

http://connect.garmin.com/activity/33447545
作者: 大俠    時間: 2010-11-22 23:58
原帖由 Delta 於 22-11-2010 17:07 發表
我帶住個enelope usb power bank中途叉電,四十幾個鐘都ok.  

http://connect.garmin.com/activity/33447545

係咪一路用一路叉定係要stop咗先得
作者: Delta    時間: 2010-11-23 16:37
標題: 回復 8# 的帖子
No need to stop, but need to take off the watch.  I only charged it at the major check points.
作者: 大俠    時間: 2010-11-23 23:46
原帖由 Delta 於 23-11-2010 16:37 發表
No need to stop, but need to take off the watch.  I only charged it at the major check points.

Thanks for your info
作者: sunbird    時間: 2010-11-26 01:26
原帖由 Oscarynk 於 2010-10-7 09:55 發表
我用左310XT兩個月,以前﹝起碼六年前﹞用過Polar等等不同牌子,不過主要用在單車上,又未有GPS,發覺心跳帶的轉送經常不可靠,可能是年代不同科技不同,所以前用得唔算開心。自從兩個月前開始跑步時買左310XT,發覺可靠程度很讚,但未與其他產品比較過。

我有用Garmin 405近兩年,最近買多隻Garmin 310XT。

Garmin 的 ANT+ 無線傳送系統安裝,我無問題。我只有405時,隻錶係用英文介面,但ANT+係唔知點解佢會出簡體字介面,又選唔到正體字/英文。唔係幾開心。

我唔鐘意Garmin training centre,寧用Sportracks v.2。唔介意上網upload資料的話,用Garmin Connect幾開心,又可以share條link 俾friends睇訓練時間,路線,心跳等資料。

隻錶可能好快壞,我隻405係用左唔夠一年,壞左reset掣。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2