香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.1.23 香港糖尿聯健康長跑賽2011 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-10-26 13:43
標題: 2011.1.23 香港糖尿聯健康長跑賽2011
賽事網站:
未有提供

主辦機構網站:
http://www.diabetes-hk.org/b5_home.asp

表格下載:
http://www.diabetes-hk.org/files/%E9%95%B7%E8%B7%91leaflet%20%28final%20as%20at%2018%20Oct%2010%29.pdf

網上報名:
未有提供

查核報名情況:
未有提供

路線地圖:
請參考報名表上之地圖

主辦機構: 香港糖尿總會
日期      : 2011年1月23日 (星期日)
時間      : 8:15 a.m. (十公里) / 8:20 a.m. (五公里)
地點      : 沙田白石角海濱長廊 (迎科學園)
路線      : 由海濱長廊出發,沿吐露港緩跑徑至大埔元洲仔公園大王古廟折返 (請參考報名表上之地圖)
距離      : 10.00公里 / 5.00公里
時限      : 2小時 (十公里) / 1小時30分 (五公里)
組別      : 十公里
              男子 - 先進組 (45+), 高級組 (29-44), 青年組 (16-28)
               女子 - 先進組 (45+), 高級組 (29-44), 青年組 (16-28)
               隊際 - 男子組, 女子組 (三人一隊)
              五公里
               男子 - 公開組 (16+)
                女子 - 公開組 (16+)
名額      : 1,400
費用      : $100 + $100 (晶片按金)
截止日期: 2010年12月31 (星期五)
查詢      : 2723-2087

過往賽後投票
2010  共14票, 3.14分  https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=8355&extra=page%3D3

作者: saki    時間: 2010-10-26 13:43
Reserved by BM
Reserved by BM
作者: leoleebi    時間: 2010-10-29 11:55
有冇版友有興趣呢??
作者: YaNbAbI`    時間: 2010-10-29 12:27
我有意嫁,,不過味夠16
作者: 得得地    時間: 2010-10-29 12:39
原帖由 leoleebi 於 2010-10-29 11:55 發表
有冇版友有興趣呢??

啱啱今日留意到, 有興趣跑.   
睇定啲到時有冇其他賽先, 不過, 哩個都未跑過......
作者: LL3578    時間: 2010-10-31 16:51
溫馨提示:
同日仲有清水灣長跑賽2011
我收到消息,"沙體盃迎春長跑"都係果日舉行
但詳情要11月中先知
作者: ktluk    時間: 2010-10-31 21:33
因上年有參加,今年會參加
作者: wlau    時間: 2010-11-1 13:38
上年清水灣同糖尿唔同日期, 我兩個都有跑... 點之今年撞晒期...
佢地兩間都SEND 左信來叫我報.....
但傾向跑清水灣多D..個感覺開心D...
作者: sealion    時間: 2010-11-3 12:59
有無人報女子隊際?
作者: leoleebi    時間: 2010-11-8 12:22
推.. 有冇ching/ctse報左名呀??
作者: 興記J-run    時間: 2010-11-9 12:02
第三年圾參加呢個比賽!!
作者: ktluk    時間: 2010-11-10 13:28
Just sent the application to join it
作者: ericlam    時間: 2010-11-13 17:56
原帖由 ktluk 於 2010-11-10 13:28 發表
Just sent the application to join it

me as well. but they do not tell when we would receive notification...
作者: leoleebi    時間: 2010-11-17 10:04
原帖由 ericlam 於 13/11/2010 17:56 發表

me as well. but they do not tell when we would receive notification...

<--尋日都寄左表了
作者: 興記J-run    時間: 2010-12-20 17:50
今日收到電郵確認
作者: ISSAC521    時間: 2010-12-21 03:46
應該未FULL架可?有冇C HING想組隊玩下?
作者: stephensuen    時間: 2010-12-21 13:28
原帖由 ISSAC521 於 2010-12-21 03:46 發表
應該未FULL架可?有冇C HING想組隊玩下?

我剛準備報,不過我係慢腳,唔敢組隊,我跑5十幾
作者: Lawrence    時間: 2010-12-21 15:41
原帖由 stephensuen 於 2010-12-21 13:28 發表

我剛準備報,不過我係慢腳,唔敢組隊,我跑5十幾

我都寄左報名表喇 !

stephensuen 兄, 繼 特步15k 之後, 又一個event 一齊join 喎. 到時見啦 !!
作者: stephensuen    時間: 2010-12-21 17:55
原帖由 Lawrence 於 2010-12-21 15:41 發表

我都寄左報名表喇 !

stephensuen 兄, 繼 特步15k 之後, 又一個event 一齊join 喎. 到時見啦 !!

lawrence ching,你咁快,我想見你背影都唔得呀,
作者: Gunners    時間: 2010-12-21 18:39
原帖由 興記J-run 於 2010-12-20 17:50 發表
今日收到電郵確認

點解我乜都未收到ge,張票已過戶
作者: Lawrence    時間: 2010-12-22 10:41
原帖由 stephensuen 於 2010-12-21 17:55 發表

lawrence ching,你咁快,我想見你背影都唔得呀,

講笑咩, 不過又咁好彩最多events果兩個wkend 都撞埋玩同一樣賽事.. 遲下收到信有號碼布就單聲啦.. 到時見到面可以打個招呼, 當識多個跑友都好呀嘛 !

作者: Lawrence    時間: 2010-12-22 10:46
原帖由 Gunners 於 2010-12-21 18:39 發表

點解我乜都未收到ge,張票已過戶" />" /> " />" />

我有call過佢地, 驚full左唔知呀嘛 (full左要報其他event). 話家下仲整理緊 十月同十一月初果d application forms, 不過佢可以上database幫你check架.. 果位人兄都幾helpful. 琴晚問, 今朝都覆返我..

你call一call 呢個電話啦, Tel: (852) 2723 2087
作者: Gunners    時間: 2010-12-22 15:49
原帖由 Lawrence 於 2010-12-22 10:46 發表

我有call過佢地, 驚full左唔知呀嘛 (full左要報其他event). 話家下仲整理緊 十月同十一月初果d application forms, 不過佢可以上database幫你check架.. 果位人兄都幾helpful. 琴晚問, 今朝都覆返我..

你ca ...

Thank you ching
作者: stephensuen    時間: 2011-1-4 01:11
支票過左數,應該成功報名
作者: Gunners    時間: 2011-1-6 05:46
卒之都收到確認信. Bib 3014
作者: Lawrence    時間: 2011-1-7 11:56
我打左去都confirm左喇, 各位!!

stephensuen ching, 到時見!! 等我知道個號碼再話你知啦~ 見到面記住say個hi 喇~
作者: Gunners    時間: 2011-1-7 12:15
原帖由 Gunners 於 2011-1-6 05:46 發表
卒之都收到確認信. Bib 3014

封確認信ge e-mail address 錯左,可能係咁所以收唔到確認ge 電郵
作者: stephensuen    時間: 2011-1-7 12:40
原帖由 Lawrence 於 2011-1-7 11:56 發表
我打左去都confirm左喇, 各位!!

stephensuen ching, 到時見!! 等我知道個號碼再話你知啦~ 見到面記住say個hi 喇~

無問題,不過我都未有信
作者: ericlam    時間: 2011-1-7 14:25
原帖由 stephensuen 於 2011-1-7 12:40 發表

無問題,不過我都未有信

我都收到信,不過個號碼很     2046!!
作者: ktluk    時間: 2011-1-7 23:21
Me too. My no. is 3086
作者: leoleebi    時間: 2011-1-11 11:17
新手想問.......ching/ctse

我第1次跑比賽,, 想問問跑完附近有冇地方可以沖身,
因為之後要返教會,, 冇理由成身汗嘛...
作者: 丁蟹    時間: 2011-1-11 12:51
廁所一定有 , 有無得沖身真係考起! 有到可能要去附近體育館!
我慣常就帶多一兩件衫去換 , 再條毛巾濕水抺抺身 , 基本上唔會有咩汗味!

原帖由 leoleebi 於 2011-1-11 11:17 發表
新手想問.......ching/ctse

我第1次跑比賽,, 想問問跑完附近有冇地方可以沖身,
因為之後要返教會,, 冇理由成身汗嘛...

作者: leoleebi    時間: 2011-1-11 13:01
原帖由 丁蟹 於 11/1/2011 12:51 發表 廁所一定有 , 有無得沖身真係考起! 有到可能要去附近體育館!我慣常就帶多一兩件衫去換 , 再條毛巾濕水抺抺身 , 基本上唔會有咩汗味!

thanks呀,,,,,,,我本身好大汗,,,,,,好似尋晚咁,,  11-13度咁,, 著短衫短褲都可以出汗,,
咁我都帶定多一兩件衫去換 , 再用條毛巾濕水抺抺身先
作者: Lawrence    時間: 2011-1-12 10:23
我收到email confirmation, 等緊封信囉...

我都覺得唔似有會official地方俾你沖涼, 就算有, 都排到懵都未到你架..

黎緊都應該會凍. 所以我就可以跑完... cool down.. 做下拉筋.. 吹下風 都已經乾哂..

再噴下止汗噴霧, 換個套衫... 掂哂~~

上兩次玩 unicef 同 mizuno 都係咁..
作者: ericlam    時間: 2011-1-12 18:26
原帖由 Lawrence 於 2011-1-12 10:23 發表
我收到email confirmation, 等緊封信囉...

我都覺得唔似有會official地方俾你沖涼, 就算有, 都排到懵都未到你架..

黎緊都應該會凍. 所以我就可以跑完... cool down.. 做下拉筋.. 吹下風 都已經乾哂..

再噴下 ...

會星期六去拿東西,希望不會太多人。。。。
作者: stephensuen    時間: 2011-1-12 23:34
原帖由 Lawrence 於 2011-1-12 10:23 發表

再噴下 ...

Lawrence ching 我收到信啦,我係2231,到時見
作者: Lawrence    時間: 2011-1-15 10:07
標題: 回復 37# 的帖子
我都收到喇 !! 係 #2274... 等我記低先..

Lawrence #2274
stephensuen #2231
ktluk #3086
ericlam #2046 <- 又幾型喎!
Gunners #3014

大家見到面打個招呼喇!!!

註: 我本身冇相片中咁肥. 果日我會著 黃色tiger tarther~~~ 哈哈
作者: Gunners    時間: 2011-1-15 10:39
大家say 個hi吖
作者: leoleebi    時間: 2011-1-15 11:37
原帖由 Lawrence 於 15/1/2011 10:07 發表 我都收到喇 !! 係 #2274... 等我記低先.. Lawrence #2274stephensuen #2231ktluk #3086ericlam #2046  

<--

我#1xxx
我應該會著網衫,
我跑得好慢咋.. 應該都要 1小時20分, 到時say個hi
作者: leoleebi    時間: 2011-1-17 10:19
leolee #1xxx (要搵返封信先)
ktluk #3086

<--師兄們, 會唔會約開跑前影張大合照呀??
作者: stephensuen    時間: 2011-1-17 13:28
渣打前最後一個比賽,想找多個比賽,發覺30/1,同6/2 無咩比賽

大家加油
作者: Lawrence    時間: 2011-1-18 09:56
原帖由 leoleebi 於 2011-1-17 10:19 發表
leolee #1xxx (要搵返封信先)
ktluk #3086
ericlam #2046  

好呀, 一係7:45am 響 頒獎區 果到見? 定係幾點, 邊度好呀?
作者: Lawrence    時間: 2011-1-18 09:57
標題: 回復 42# 的帖子
6/2 我join左mizuno發財跑(7.5km), 當熱身~ 備戰SC

13/2又一個馬鞍山8公里. 唔知full未呢?
作者: leoleebi    時間: 2011-1-18 10:52
原帖由 Lawrence 於 18/1/2011 09:56 發表 好呀, 一係7:45am 響 頒獎區 果到見? 定係幾點, 邊度好呀?

<--我會著會員網衫去既,,,,  

我由寶琳出發,, 坐798 去沙田,, 再係沙田坐21號專線小巴入去,  我會8點前入到去拎選手包&熱身既

有冇c兄又係沙田坐小巴入去??  因為唔知到時小巴多唔多人,,, 會唔會約埋係附近飛的呢??
作者: leoleebi    時間: 2011-1-21 10:33
leolee #1029  (我會著網衫)
Lawrence #2274  (註: 我本身冇相片中咁肥. 果日我會著 黃色tiger tarther~~~ 哈哈)
ktluk #3086

各師兄星期日朝早8點登記處見啦
作者: Gunners    時間: 2011-1-21 10:52
到時見啦ching,我都係著網衫
作者: running-sue    時間: 2011-1-22 11:31
出戰既ching/ctse, 加油呀
作者: leoleebi    時間: 2011-1-22 11:50
原帖由 running-sue 於 22/1/2011 11:31 發表 出戰既ching/ctse, 加油呀

第1次比賽,, 希望順順利利啦
作者: running-sue    時間: 2011-1-22 12:29
原帖由 leoleebi 於 2011-1-22 11:50 發表

第1次比賽,, 希望順順利利啦

放鬆d, 冇問題既, 加油
作者: jogging_cat    時間: 2011-1-22 14:49
各位師兄師姐聽日加油呀,預祝大家都有理想成績,個個都pb
作者: ericlam    時間: 2011-1-22 18:37
原帖由 leoleebi 於 2011-1-21 10:33 發表
Lawrence #2274  (註: 我本身冇相片中咁肥. 果日我會著 黃色tiger tarther~~~ 哈哈)
ktluk #3086
ericlam #2046  

我沒有網衣,因為我都是新人,跟TKO 各位ching ctse 跑了幾次。。最近很小練習,希望順利完成。hehe

到時候我就過來跟大家打招呼啊。。。
作者: ktluk    時間: 2011-1-22 18:39
.因大傷風了兩個星期,還沒有好番,明天會超慢或行至完成. 各師兄師姐,明天見,祝各位可pb 努力
作者: cu83    時間: 2011-1-22 20:01
各位明天參賽既健兒們,
努力加油,爭取好成績呀!

作者: Gunners    時間: 2011-1-22 21:39
原帖由 ktluk 於 2011-1-22 18:39 發表
.因大傷風了兩個星期,還沒有好番,明天會超慢或行至完成. 各師兄師姐,明天見,祝各位可pb 努力

Ktluk ching, take care!!
作者: merino    時間: 2011-1-22 21:52
第一次跑,報了5K作熱身,請教各位Ching & CTSE,5K是否在中途折返起點作終點衝線? 謝謝!
作者: wcyjj2000    時間: 2011-1-22 22:04
報左名啦!
10公里男子青年組
no:1045
see u~
作者: Gunners    時間: 2011-1-22 22:07
原帖由 merino 於 2011-1-22 21:52 發表
第一次跑,報了5K作熱身,請教各位Ching & CTSE,5K是否在中途折返起點作終點衝線? 謝謝!

應該都係,到時再睇指示
作者: leoleebi    時間: 2011-1-22 23:21
5公里:
merino

10公里:
wcyjj2000#1045
ktluk #3086

ching/ctse 明早8點登記處見啦, 大家好好休息了
作者: stephensuen    時間: 2011-1-23 07:02
各ching ctse 加油
作者: leoleebi    時間: 2011-1-23 07:09
出發了 ^^
作者: stephensuen    時間: 2011-1-23 09:44
各位ching ctse成績如何
作者: Gunners    時間: 2011-1-23 12:24
唔記得按停手錶,約52分.

P.S.今日好高興認識到興記J-run ching

作者: saki    時間: 2011-1-23 13:50
請參加賽後投票
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: merino    時間: 2011-1-23 15:16
好開心,第一次跑,32分完成5K。
作者: stephensuen    時間: 2011-1-23 15:52
跑完,pb左,應該50左右,可惜認唔倒各位ching ctse
作者: Gunners    時間: 2011-1-23 15:52
原帖由 merino 於 2011-1-23 15:16 發表

SCM add oil ar^^
作者: wcyjj2000    時間: 2011-1-23 15:57
跑完啦~
PB
作者: Gunners    時間: 2011-1-23 15:59
原帖由 wcyjj2000 於 2011-1-23 15:57 發表
跑完啦~
PB

congratulation
作者: running-sue    時間: 2011-1-23 17:02
原帖由 merino 於 2011-1-23 15:16 發表

第一次, 成績唔錯喎, 加油呀
作者: running-sue    時間: 2011-1-23 17:03
原帖由 stephensuen 於 2011-1-23 15:52 發表
跑完,pb左,應該50左右,可惜認唔倒各位ching ctse

恭喜哂
唔使怕喎, 仲有大把機會
作者: running-sue    時間: 2011-1-23 17:04
原帖由 wcyjj2000 於 2011-1-23 15:57 發表
跑完啦~
PB

恭喜恭喜
作者: ktluk    時間: 2011-1-23 20:45
恭賀各師兄師姐.今天我都PB 了55.37.53
作者: ericlam    時間: 2011-1-24 09:45
原帖由 Gunners 於 2011-1-23 12:24 發表

P.S.今日好高興認識到興記J-run ching

晚了到會合區,沒能見到各位,不過在跑道上看到錄衣戰士。。。

開步沒有倒數?  水站也奇怪,2.5km太快吧, 7.5km 太遠吧。。。 好像沒封路,路上還碰到幾個單車友,跑步友。。。
作者: leoleebi    時間: 2011-1-24 09:46
係沙田等小巴遲左,,
1落車去到起點唔夠10秒就開始啦..
搞到冇熱身,,時間同平時自己練差唔多,,
要再努力下先
作者: Lawrence    時間: 2011-1-24 09:47
原帖由 stephensuen 於 2011-1-23 15:52 發表

哎呀, 我都見唔到大家呀!!!

不過我又衰, 等埋d friends, 晏左去會場, 又要拎野又要換衫. 又凍又大風趕住d 熱身. 仲要排隊去埋洗手間. 出到黎d 人都已堆滿starting point. 我都係排中後咋.

我下一個參加既event係... mizuno發財跑呀! 會唔會見到各位呀?!

我都PB 呀.. 哈哈.. 等OFFICIAL 成績出左先啦.. 好似係 41min - 42min, 嘻嘻...
作者: leoleebi    時間: 2011-1-24 09:47
原帖由 ericlam 於 24/1/2011 09:45 發表 晚了到會合區,沒能見到各位,不過在跑道上看到錄衣戰士。。。開步沒有倒數?  水站也奇怪,2.5km太快吧, 7.5km 太遠吧。。。 好像沒封路,路上還碰到幾個單車友,跑步友。。。

<--係啦.. 跑到中途好多單車友,,,
作者: leoleebi    時間: 2011-1-24 09:51
晏左去會場, 又要拎野又要換衫. 又凍又大風趕住d 熱身. 仲要排隊去埋洗手間
<--我都趕唔切,,  跑到1公里左右見到左邊有洗手間先入去

我下一個參加既event係... mizuno發財跑呀! 會唔會見到各位呀?!
<---我係 20/2 渣打10公里

我都PB 呀.. 哈哈.. 等OFFICIAL 成績出左先啦.. 好似係 41min - 42min, 嘻嘻...
<--可以係邊度見返呢??
作者: Lawrence    時間: 2011-1-24 09:55
標題: 回復 78# 的帖子
遲一兩日 上 diabetes healthy run 個 website 昅下啦.. 通常幾日內就release..

仲有呀, 你地快d 去 wadee 師兄個album睇下有冇被人影到啦~ 哈哈..

http://202.123.213.5/forum/viewt ... &extra=page%3D1
作者: leoleebi    時間: 2011-1-24 10:03
遲一兩日 上 diabetes healthy run 個 website 昅下啦.. 通常幾日內就release..
<--哦,thanks

仲有呀, 你地快d 去 wadee 師兄個album睇下有冇被人影到啦~ 哈哈..
<--哈哈,,搵唔到添
作者: jogging_cat    時間: 2011-1-24 11:15
恭喜晒所有攞獎同PB既師兄師姐
作者: man0722    時間: 2011-1-24 15:47
尋日4-8k都part住位綠戰衣師兄,
因為我遲左分幾鐘起步,唔知實際時間,
多得師兄報時間比我,真係唔該晒
仲唔好意思阻到你,師兄應該跑38分
作者: 興記J-run    時間: 2011-1-24 20:19
原帖由 Gunners 於 2011-1-23 12:24 發表

P.S.今日好高興到興記J-run ching

我都好高興Gunners ching你
作者: Gunners    時間: 2011-1-25 11:27
比賽成績已公佈啦!!
作者: Danielclw    時間: 2011-1-25 11:43
Ching / Ctse;

比賽成績:

http://www.diabetes-hk.org/b5_home.asp

http://www.diabetes-hk.org/files/healthyrun2011_results.xls

see see
作者: stephensuen    時間: 2011-1-25 13:25
無個人時間?
作者: Lawrence    時間: 2011-1-25 15:10
原帖由 stephensuen 於 2011-1-25 13:25 發表
無個人時間?

有呀!! 個excel表齊哂 !!

快d check下有冇你地張相啦!! 我又見到自己有一張喇!! 哈哈 (雖然好細張~)
作者: Danielclw    時間: 2011-1-25 15:13
有chip time. 但 hide 左.
After tried, you can copy any sheet from soruce file "healthyrun2011_results.xls" (start from row4 to the end) to a new excel sheet. (Don't copy the whole sheet)
Then, a Chip Time column will be display.

Pls try to find your Chip time.
作者: leoleebi    時間: 2011-1-25 15:22
相薄LINK

http://picasaweb.google.com/DiabetesHK
作者: leoleebi    時間: 2011-1-25 15:36
搵唔到自己

我見親有相機都會收慢腳步架喎
作者: Lawrence    時間: 2011-1-25 15:55
原帖由 leoleebi 於 2011-1-25 15:36 發表
搵唔到自己

我見親有相機都會收慢腳步架喎

得一個album係2011架. 可能遲下有d 新呢?!

今次淨係得響finish line影, 所以好易search.
作者: AY60    時間: 2011-1-25 16:37
DHK的终点照象定时自动拍,隔几秒才抓拍一张,而经常被美女俊男的大头挡住冲线者,应该提高拍照频率(每秒一张)及派专人维持终点秩序,免得下次又重蹈覆辙,不难啊!
作者: Gunners    時間: 2011-1-25 17:47
係law,都無我份
作者: stephensuen    時間: 2011-1-25 18:45
好難得我搵到自己呀 可惜我既pb係50:06,差少少sub50
作者: stephensuen    時間: 2011-1-25 18:46
原帖由 Danielclw 於 2011-1-25 15:13 發表
有chip time. 但 hide 左.
After tried, you can copy any sheet from soruce file "healthyrun2011_results.xls" (start from row4 to the end) to a new excel sheet. (Don't copy the whole sheet)
Then, a Chi ...

thanks danielclw ching,我找到了
作者: ktluk    時間: 2011-1-25 22:57
I can't find myself
作者: merino    時間: 2011-1-25 23:41
原帖由 running-sue 於 2011-1-23 17:02 發表

第一次, 成績唔錯喎, 加油呀  

成績公佈,我正確時間是33分完成5K
作者: wcyjj2000    時間: 2011-1-26 01:04
thx for sharing....~ ^^
作者: leoleebi    時間: 2011-2-1 16:08
各位跑手 Dear Runners,

請留意最後一批相片已加入以下網內,謝謝。
Please note that one more photo album of DHK Healthy Run 2011 has been added.

活動相片 Photos (第二部份Part 2) - http://picasaweb.google.com/DiabetesHK/DHKHealthyRun2011Part2#
(所有相片已上載於All photos taken by volunteers are available at http://picasaweb.google.com/DiabetesHK/)
作者: Gunners    時間: 2011-2-1 18:17
原帖由 leoleebi 於 2011-2-1 16:08 發表
各位跑手 Dear Runners,

請留意最後一批相片已加入以下網內,謝謝。
Please note that one more photo album of DHK Healthy Run 2011 has been added.

活動相片 Photos (第二部份Part 2) - http://picasaw ...

thanks leoleebi ching

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2