香港長跑網 - 長跑長友

標題: TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO [打印本頁]

作者: 快活人    時間: 2010-10-26 21:46
標題: TKO備戰2011渣打全馬之長課操練19/2 星期六加炭日(史sir將繼續分享心得)及渣馬齊齊GO
[TKO備戰2011渣打全馬] 之長課操練  19/2/2011 星期六 ( 加炭日)
約跑目的:  因大部份TKO逍遙團的團友明年渣打馬拉松都紛紛報名全馬, 實有需要於週未時間進行長課操練, 有見及此,
              我們由10月30日起, 星期六的約跑將以長課為目標, 路程亦會按大家的進度而循序增加, 期望大家有更穩定及充足的練習,
              以輕鬆愉快的心情迎接來年的渣打馬拉松, 既跑得健康, 又可造出個人理想的成績 ~
                           此乃長課只 故此有賴各團友於每次特訓時段共同商討.

*** 注意:  1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情, 並參考 post #2 資料
                  2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
                  3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
                  4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "
沿途不設殿後
".

由於切合不同人仕需要. 我地會分開兩邊去安排.
全馬長課會由活活主理. 全馬長課
半馬長課會由烏拉主理. 半馬長課
因為全馬既長課到後期隨時都三幾個鐘. 所以全馬長課會比較早一點出發. 就唔到大家一齊架啦.
注意: 兩邊長課既出發時間係不同的!! 重覆: 兩邊出發時間係不同的!! , 路線可能不同
當然. 我地希望可以就到大家一齊特訓啦. 盡量啦. 視乎情況而安排吧.

約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !

日期:      19/2/2011 星期六
集合時間:  8:30am ( 主要是拉根 + HEA 跑)
集合地點:  TKO 運動場 (有locker及沖身設施提供)

建議路線 :  運動場

里數:    NIL
完成時間:1:00

難度(5*為最高):*

主菜 => 加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~ 團友請沿途互相照應, 發揮團隊精神.

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字, 並註明會否參加特訓
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

前往TKO運動場路線圖:

登錄/註冊後可看大圖

TKO運動場內集合地點:

登錄/註冊後可看大圖

警告及聲明:
1. 此項聚會只適合曾經有跑半馬或以上經驗的跑友,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: 快活人    時間: 2010-10-26 21:46
[TKO備戰渣馬長課]之操練紀錄 !!!

日期       路程     完成時間     平均速度      路線
1.  30/10   16.5k    1:35        
5'45" /k    TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > 大坳門 > 原路折返TKO運動場

2.  6/11      21K     1:59        5'40"/K     TKO運動場 >工業村盡頭折返>左轉入康城路迥旋處折返 > 醫院後山 > 寶琳 > 彩明 >健明 > TKO運動場

3.  13/11     24k     2:22        5'57"/k    TKO運動場 >工業村盡頭折返 > 寶邑路 > 澳景> 油塘>澳景>彩明 >寶琳北路>寶順路 >常寧遊樂場> TKO運動場
4.  27/11    27k     2:45        6'11"/K   
TKO運動場 >寶邑路 > 澳景>藍田 >寶達>順利村 >清水彎道>壁屋>科大迴旋處>清水彎道>影業路>寶林>彩明>寶邑路 > TKO運動場大圈 x 1

5.  4/12      25K    2:25         5'48"/K    TKO運動場 >寶邑路 > 維景彎畔盡頭>健明 >彩明>寶林北路 >醫院後山(影業路)>銀線彎>坑口>TKO 運動場大圈x1>日出康城>  電視城盡頭捷返 > 日出康城 >TKO運動場
6.  11/12    30K    3:01        6'03"/K     TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > PTO > 醫院後山(影業路)  > 寶林北路 > 彩明 > 健明 >  維景彎畔盡頭 > 寶邑路> TKO運動場

7.  18/12    23.2k   2:11       5'38/k       TKO運動場 x 1>日出康城>tvb盡頭捷返>日出康城>TKO 運動場X0.5> 坑口>寶林 >彩明>維景彎畔盡頭>寶邑路 > TKO運動場

8. 25/12    30.5K   3:05       6'06/K      
TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路> 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動
9.  1/1       33K     3:06      5'38/K      TKO運動場x1 > 日出康城 > 電視城盡頭 > 日出康城 > 寶邑路 > 維影彎畔盡頸 > 健明>調景嶺>彩明>寶林>坑口 > 寶邑路>調景嶺>彩明>寶林>坑口> 運動場   
10. 8/1       35K     3:30     6'/K        TKO運動場 > 坑口 >清水彎道 > 白沙彎 > 西貢 > 萬民路 >大綱仔路>早禾坑碼頭> 大綱仔路>萬民路>西貢公路>北港> 西貢公路>清水彎道>影業路>寶林>寶翠> TKO運動場  
11. 15/1      30.7K    3:05     5'58'/K   
TKO運動場> 日出康城 >tvb 盡頭 >日出康城 >坑口 >寶林>寶林北路>馬油塘>澳頭村>井爛樹>清水彎道> 壁屋 > 影業路 >寶林 >寶翠公園 >TKO運動場   
12. 22/1      36.1k     3:27     5'44/k     TKO運動場 X1> 日出康城 >TVB >日出康城> 寶邑路> 維影彎畔盡頭> 健明 >彩明>寶林 >坑口 >TKO 運動場X 1( 順時針) > 日出康城 >TVB > 日出康城 > TKO運動場

作者: 快活人    時間: 2010-10-26 21:47
~~預留 ~~
作者: 昌    時間: 2010-10-26 21:57
第一次就18k咁堅? 不如士多14km考慮下
作者: 快活人    時間: 2010-10-26 22:04
原帖由 於 2010-10-26 21:57 發表
第一次就18k咁堅? 不如士多14km考慮下

甘呀  . 不如 就跑16.5k -> TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > 大坳門 > 原路折返TKO運動場
作者: 火仔11    時間: 2010-10-26 22:04
活活,可唔可以出埋幅路線圖睇睇呀
作者: 快活人    時間: 2010-10-26 22:08
原帖由 火仔11 於 2010-10-26 22:04 發表
活活,可唔可以出埋幅路線圖睇睇呀hgjD088" />" />hj

有D 難度.比D 時間我攪攪.
但昌哥SAY 第一次18K 會好辛苦 ,現改為 16.5 K
作者: 昌    時間: 2010-10-26 22:18
原帖由 快活人 於 2010-10-26 22:08 發表

但昌哥SAY 第一次18K 會好辛苦 ,現改為 16.5 K

好! 我會盡力跟隨活活大人嫁啦
作者: 火仔11    時間: 2010-10-26 22:20
原帖由 快活人 於 2010-10-26 22:08 發表

無所謂, 我都未肯定黎唔黎到~
睇路線圖係因為我多數會遲起步, 想跟番幅圖搵番你地啫~
作者: 昌    時間: 2010-10-26 22:24
原帖由 火仔11 於 2010-10-26 22:20 發表

無所謂, 我都未肯定黎唔黎到~
睇路線圖係因為我多數會遲起步, 想跟番幅圖搵番你地啫~

如一定到, 早少少打比我, 我等你追
作者: runner_256    時間: 2010-10-26 22:26
為咗支持活活,我要第一個報名先得~
作者: 火仔11    時間: 2010-10-26 22:30
原帖由 於 2010-10-26 22:24 發表

如一定到, 早少少打比我, 我等你追

唔駛追啦, 你把火咁旺, 隔幾個山頭都見到你D火光啦~
作者: 快活人    時間: 2010-10-26 22:35
10月30日  操練 ( 請自行加名)
1. 活
2. 達CHING
作者: 昌    時間: 2010-10-26 22:59
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
作者: 文輝    時間: 2010-10-26 23:44
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
作者: =chairman=    時間: 2010-10-27 00:59
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
作者: JC    時間: 2010-10-27 02:00
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
6. JC (即係咁........ 我好有誠意架, 名就一定報左先, 希望果朝唔使返工)
作者: JC    時間: 2010-10-27 02:04
喂喂喂....... 大家掛住報名, 仲未多謝活活ctse幫手出post喎  
唔該晒活活, 我會盡量出席, 跟得幾多就跟幾多, 等埋啊
作者: kk52    時間: 2010-10-27 08:27
希望今晚跑完, 星期六仲有力食 16.5K.
你地係咪會帶水跑架?
作者: jogging_cat    時間: 2010-10-27 08:33
  恭喜活活開post大吉,大家長跑長有,越跑越快,越跑越健康。   

不過我lee個星期六要逗快轆落山黎唔倒,你地加油先。
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-27 09:16
恭喜副校及吾該副校!
大家加油!
啱啱食左隻馬同埋仲有傷所以今星期未能出席!
希望快速康復同大家一齊操!
作者: runner_256    時間: 2010-10-27 10:03
             恭喜活活開post大吉,大家長跑長有,越跑越快,越跑越健康。
                              為支持活活,我跑半馬都會當全馬練
作者: JC    時間: 2010-10-27 11:02
原帖由 runner_256 於 2010-10-27 10:03 發表
                              為支持活活,我跑半馬都會當全馬練  

大師兄..... 我同你啱啱相反,
盲鐘鐘報左全馬, 但係仲少時間過練半馬,
不過我都會努力跟活活ctse操架....
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-27 11:31
JC:你報左全馬咩?
作者: JC    時間: 2010-10-27 11:43
原帖由 chanlouis911 於 2010-10-27 11:31 發表
JC:你報左全馬咩?

一時錯手jei.........
作者: kk52    時間: 2010-10-27 11:44
原帖由 JC 於 2010-10-27 11:43 發表

嘻~
作者: swtcheng    時間: 2010-10-27 11:49
死啦..我計過啦.. 要跟長課訓練.. 我要6:00出門口才可以.............即係要5:45起第身.......

wow......
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-27 11:55
點可以一時錯手架?
作者: 狗哥    時間: 2010-10-27 12:02
恭喜活活副校開鋪大吉~!
大家齊齊加油努力呀~! 祝各位馬到功成~!
我都好想黎一齊操呀 真係要搵個星期六炸病先得
作者: 狗哥    時間: 2010-10-27 12:04
原帖由 swtcheng 於 2010-10-27 11:49 發表
死啦..我計過啦.. 要跟長課訓練.. 我要6:00出門口才可以.............即係要5:45起第身.......

wow......

早d習慣定岩架啦大c亨~
作者: mill    時間: 2010-10-27 12:14
雖然我咩半馬全馬都無報,
"都要恭喜活活開post大吉."
作者: 馬神    時間: 2010-10-27 12:25
恭喜活活開post大吉, 大家一齊努力呀
作者: denis3885    時間: 2010-10-27 12:45
原帖由 mill 於 2010-10-27 12:14 發表

X 金金
可惜今個星期我不能參與、星期六要去深圳南山,星期日比賽;下星期...啦!
作者: 快活人    時間: 2010-10-27 13:02
WEIWEI ~~只因JC 佢5得閒所以先幫手出POST 炸 .你地5C 弓喜我WOR ~~
作者: 快活人    時間: 2010-10-27 13:11
原帖由 kk52 於 2010-10-27 08:27 發表
你地係咪會帶水跑架?

KK ~~此路線沿途沒有水站 . 睇你個人需5需要.
作者: 昌    時間: 2010-10-27 13:16
原帖由 kk52 於 2010-10-27 08:27 發表
你地係咪會帶水跑架?

吞口水
作者: rockiec    時間: 2010-10-27 13:20
恭喜活活開post大吉
第一次操馬好想嚟, 但呢個禮拜好似要操山噃!
作者: 快活人    時間: 2010-10-27 13:27
原帖由 rockiec 於 2010-10-27 13:20 發表
恭喜活活開post大吉
第一次操馬好想嚟, 但呢個禮拜好似要操山噃!" />" />

ROCKIEC 大把機會操馬LA.等你 .
作者: joew    時間: 2010-10-27 18:30
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
6. JC (即係咁........ 我好有誠意架, 名就一定報左先, 希望果朝唔使返工)
7. Joew(報左先, 因為星期日另外有長課, 可能跟唔足全程)
作者: CN7021    時間: 2010-10-27 22:18
Please count me la!

Chris
作者: JC    時間: 2010-10-27 23:30
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
7. Joew(報左先, 因為星期日另外有長課, 可能跟唔足全程)
8. Chris
作者: jogging_cat    時間: 2010-10-28 08:09
原帖由 mill 於 27-10-2010 12:14 發表
Mill 姐點解今年乜都唔報呀?
作者: 火仔11    時間: 2010-10-28 09:49
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
9. 火仔 (我會遲到, 起步唔駛等我, 我會沿路搵你地ga啦)
作者: mode    時間: 2010-10-28 10:20
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
9. 火仔 (我會遲到, 起步唔駛等我, 我會沿路搵你地ga啦)
10.mode(新人報到,最近先復操希望跟到你地啦!)
作者: mode    時間: 2010-10-28 10:30
原帖由 快活人 於 2010-10-26 22:04 發表

甘呀  . 不如 就跑16.5k -> TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > 大坳門 > 原路折返TKO運動場  

是否這條路線:
作者: 包和尚    時間: 2010-10-28 10:37
原帖由 JC 於 2010-10-27 11:43 發表

有計劃錯手
作者: swtcheng    時間: 2010-10-28 11:01
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
11. 大師兄(早就早啦.....等埋我呀.. 唔該.)
作者: mode    時間: 2010-10-28 15:52
我想問你地跑速幾多? 6'00/km or 5'30/km or ... 驚跟唔到你地!
作者: 快活人    時間: 2010-10-28 18:12
原帖由 mode 於 2010-10-28 15:52 發表
我想問你地跑速幾多? 6'00/km or 5'30/km or ... 驚跟唔到你地!

我地無特定的速度 . 如果己上年計 頭幾課都係6分令1k .
作者: 哈利330    時間: 2010-10-28 18:33
我計過我地上年15課o既平均 pacing 係 5:48 /km  ,乘 42.195 就係 4:04:47 ,與活活渣馬比賽時間相當接近。

里數時間pace
(km)(時:分)(分:秒)
110月24日16.501:3605:49TKO運動場 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 清水灣迴旋處士多 > 大坳門 > 原路折返TKO運動場
210月31日18.701:5306:03TKO運動場 > 大草原 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > 澳景路來回 > TKO運動場
311月07日2202:1005:55TKO運動場 > 大草原 > TKO運動場 > 坑口 > 寶林 > 尚德 > 彩明 > 調景嶺 > 澳景路來回 > TKO運動場 > 運動場外大圈X2
411月14日24.502:3506:20將軍澳大圈+健明+醫院後山 X2, 再加大草原一圈
511月21日2802:4405:51將軍澳大圈 X3
612月05日21未有提供時間將軍澳大圈+健明 X2
712月12日1901:5105:51寶翠公園 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 大坳門 > 原路折返寶翠公園
812月19日2502:2905:58寶翠公園 > 將軍澳醫院 > 清水灣道 > 大坳門 > 原路折返寶翠公園 > 調景嶺 > TKO運動場 > 寶翠公園
加碼組2802:4305:49........ 同上, 加坑口及寶林
912月26日31.503:1006:02TKO運動場 > 調景嶺 > 廣田 > 寶達 > 馬油塘 > 康盛 > 寶翠公園 > 醫院後山 > 坑口 > 大草原 > 坑口 > 醫院後山
> 寶翠公園 > 尚德 > 建明 > 調景嶺 > TKO運動場
1001月02日3103:0405:56TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
> 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場
1101月09日17.201:2004:39將軍澳大圈(全平路) X2
1201月16日3403:1205:39TKO運動場 > 坑口 > 清水灣道 > 大清迴轉處 > 布袋澳村 > 大清迴轉處 > 大坳門 > 大清迴轉處 > 清水灣道 > 影業路
> 醫院 > 寶林 > 寶翠 > 尚德 > 彩明 > 健明 > 調景嶺 > TKO運動場 + TKO運動場外圈2K
1301月23日37.403:3505:45將軍澳大圈 X4 (均速 5'45" 練習)
1401月30日2402:2305:57將軍澳大圈 X2, 加 科大來回
1502月06日3202:5505:28將軍澳大圈 X3
平均05:48

原帖由 快活人 於 2010-10-28 18:12 發表

我地無特定的速度 . 如果己上年計 頭幾課都係6分令1k ." />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />" />

作者: kuk11840    時間: 2010-10-28 21:10
我星期六都有賽事,請假一次.
作者: denis3885    時間: 2010-10-28 21:13
原帖由 kuk11840 於 2010-10-28 21:10 發表

Ah Li C兄加油呀!
作者: JC    時間: 2010-10-28 22:54
原帖由 kuk11840 於 2010-10-28 21:10 發表

AhLi 加油啊 ^^
作者: JC    時間: 2010-10-28 23:00
原帖由 mode 於 2010-10-28 15:52 發表

welcome ching......
你可以預 6min pacing 先,
等遲D跑返到狀態 (我係講我自己咋),
再一齊練均速, 跟上年係5:45,
大家一齊加油喇

作者: junjun    時間: 2010-10-29 00:34
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
11. 大師兄(早就早啦.....等埋我呀.. 唔該.)12. junjun (其實...我覺得逍遙跑絕不逍遙.. 唔知仲跟唔跟到 6 分一K.. 冇咩 concept)
13.
作者: kk52    時間: 2010-10-29 00:41
Wanna come
作者: =chairman=    時間: 2010-10-29 00:45
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
12. junjun (其實...我覺得逍遙跑絕不逍遙.. 唔知仲跟唔跟到 6 分一K.. 冇咩 concept)
13. KK

junjun,呢個並唔係逍遙跑黎架~~~~ 呢個係...TKO備戰2011渣打全馬之長課訓練!
作者: kk52    時間: 2010-10-29 00:52
Thx chairman
作者: kk52    時間: 2010-10-29 00:53
First time for this route , I hope I can wake up and finish it.
作者: JC    時間: 2010-10-29 02:46
原帖由 kk52 於 2010-10-29 00:53 發表
First time for this route , I hope I can wake up and finish it.

sure you can^^
作者: JC    時間: 2010-10-29 02:46
goodnight
作者: JC    時間: 2010-10-29 06:56
good morning
作者: 昌    時間: 2010-10-29 07:36
原帖由 JC 於 2010-10-28 23:00 發表

welcome ching......
你可以預 6min pacing 先,
等遲D跑返到狀態 (我係講我自己咋),
再一齊練均速, 跟上年係5:45,
大家一齊加油喇

去布袋澳5:45pacing真係有d難度
作者: JC    時間: 2010-10-29 08:16
原帖由 於 2010-10-29 07:36 發表

要"你"收到咁慢......... 係難左dd既
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-29 09:06
昌哥一定想4分1k呀!!!
作者: 昌    時間: 2010-10-29 09:32
原帖由 chanlouis911 於 2010-10-29 09:06 發表
昌哥一定想4分1k呀!!!

[quote]原帖由 JC 於 2010-10-29 08:16 發表

登錄/註冊後可看大圖

要"你"收到咁慢......... 係難左dd既 [/quote

......
作者: 快活人    時間: 2010-10-29 11:14
溫馨提示 ~~
明天路線是不會有水站..
作者: 快活人    時間: 2010-10-29 11:18
原帖由 於 2010-10-29 07:36 發表

昌哥 ~~~我地明天5係跑布袋澳wor    .
至於5:45pacing 甘高難度留番比你喇  
作者: 昌    時間: 2010-10-29 12:14
原帖由 烏拉 於 2010-10-29 11:51 發表

呢d叫潛意識. 大家明啦. 昌哥聽日既目的地同步速.

我半馬炸, 可能去到士多就折返
作者: monsterjoe    時間: 2010-10-29 12:16
原帖由 於 2010/10/29 12:14 發表

我半馬炸, 可能去到士多就折返

咁跑半馬團啦...最多落到黎加多兩個外圈1.9x2 (3.8k)...計落都有14k 架
作者: 昌    時間: 2010-10-29 12:27
原帖由 烏拉 於 2010-10-29 12:25 發表

你無阻住昌哥啦" />" />

點解盟主你打字都可以有懶音?
作者: jshho    時間: 2010-10-29 12:29
加油 ~~
作者: mode    時間: 2010-10-29 14:28
花花CTse,很久不見!
作者: kk52    時間: 2010-10-29 14:31
原帖由 快活人 於 2010-10-29 11:14 發表
溫馨提示 ~~
明天路線是不會有水站." />" />.

活活會否帶水跑呢?
全隊人同一個步速嗎?
作者: mode    時間: 2010-10-29 14:50
我估實有d人快d同慢d,點會得一個pacing!!不過快同慢相差就唔知會唔會有2min/km呢?
作者: monsterjoe    時間: 2010-10-29 15:19
原帖由 kk52 於 2010/10/29 14:31 發表

活活會否帶水跑呢?
全隊人同一個步速嗎?

不設殿後喎, pacing 有快有慢...
作者: JC    時間: 2010-10-29 17:27
原帖由 mode 於 2010-10-29 14:50 發表
我估實有d人快d同慢d,點會得一個pacing!!不過快同慢相差就唔知會唔會有2min/km呢?

即係咁, 舊年真係跟返同一pacing跑,
因為大家都認同跑長課, 練pacing好重要,
另外, team spirit 亦係重點, 希望全隊人可以同進退 ^^
作者: JC    時間: 2010-10-29 17:40
今朝七點幾到宜家, 未停過, 係真正未停過,
分別係11:30同哩一刻4:30, 唸起原來人係會囗渴架,
無錯, 計埋lunch, 今日只係有時間飲左3杯水........
今朝係公司呻左句: "交9部車有咁多人做野, 交90部車都係得咁多人做",
嘩....... 俾我講中左, 今日個booking list 居然真係over 90部,
破晒記錄, 人都癲∼∼∼∼∼
今晚又有船到, 又要兩三點先收得工, 救命

其實........ 講咁左多野, 只係想話俾大家知, 聽朝有兩個可能:
1. 我放飛機 (因被周公大老爺脅持),
2. 會有一隻夢遊中既熊猫尾隨大隊, 大家唔使就我^^
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-29 19:09
哈哈!你小心身體呀!
真係要同老闆傾下!如果你病左佢都冇so
作者: chanlouis911    時間: 2010-10-29 19:14
隊長如你冇水就只有口水飲!自己決定!hahaha!!!
你手楂又好背住又好都最好帶!因為你今年第一次練這段路!
作者: bolo    時間: 2010-10-29 20:37
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
12. junjun (其實...我覺得逍遙跑絕不逍遙.. 唔知仲跟唔跟到 6 分一K.. 冇咩 concept)
13. KK
14. 映(bolo friend)慢脚+唔熟路
作者: philipccwong    時間: 2010-10-29 21:35
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
13. KK
15. Philip (唔熟路)
作者: mode    時間: 2010-10-29 23:09
見到康文署TKO運動場明早只開放主場,集合地點是否在主場?
作者: 文輝    時間: 2010-10-29 23:14
標題: 回復 89# 的帖子
無錯, 主場7:15
作者: 快活人    時間: 2010-10-29 23:40
原帖由 JC 於 2010-10-29 17:27 發表

即係咁, 舊年真係跟返同一pacing跑,
因為大家都認同跑長課, 練pacing好重要,
另外, team spirit 亦係重點, 希望全隊人可以同進退 ^^

X2~~舊年大家都有共識. 但今年參加人數比較多. 到時再決定  
作者: -R-    時間: 2010-10-30 00:11
恭喜活活帶領渣馬長課操練, 榮陞週六校長 Congratulations
作者: vincent_ho    時間: 2010-10-30 00:33
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔
8. Chris
13. KK
16. Vincent
作者: =chairman=    時間: 2010-10-30 00:36
原帖由 -R- 於 2010-10-30 00:11 發表
恭喜活活帶領渣馬長課操練, 榮陞週六校長 Congratulations

嘻嘻叫到活活好老咁
作者: =chairman=    時間: 2010-10-30 00:49
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔(有事做唔特訓)(跑完應會跑多1,2個外圍)(消防員)
8. Chris
13. KK
16. Vincent
作者: joew    時間: 2010-10-30 01:09
1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
5. 車仔(有事做唔特訓)(跑完應會跑多1,2個外圍)(消防員)
7.
8. Chris
13. KK
16. Vincent

不好意思, 明天要帶朋友消遙跑, 不能來了, '七'號仔' 要留給有緣人.
作者: junjun    時間: 2010-10-30 01:35
半馬..全馬不分 -_-" 報錯名~!~~

1. 活
2. 達CHING
3. 昌仔
4. 文輝
7.
8. Chris
12. 13. KK
16. Vincent
作者: JC    時間: 2010-10-30 03:14
早抖∼
作者: mode    時間: 2010-10-30 14:16
今早跑了16k + 2k WarmUp, 總跑18k,跑飽晒!多謝各位ching/ctse,帶了我跑一條新的路線!!今年第一次跑斜路及第一次跑超過10k, 所以這條路線對我來講都幾'甘'!
作者: runner_256    時間: 2010-10-30 18:00
  今日跑得好爽...多謝~活活師姐 烏拉師兄 攪今次練習....
  昌哥,我D力就番喇,到時渣打希望可以跟到你啦~

作者: 馬拉    時間: 2010-10-30 18:49
慘!返工無得跟大隊, 放工唯有"自隊"!"自隊"!!
“自隊” 路線:藍田公園起步>連德道>秀茂坪道>順利村道>清水灣道>影業路>寶琳北路>寶康路尚德村共16.5K,1:41
http://connect.garmin.com/activity/54816361
作者: 昌    時間: 2010-10-30 20:38
原帖由 runner_256 於 2010-10-30 18:00 發表
hgj091" />" />hj  今日跑得好爽...多謝~活活師姐 及 烏拉師兄 攪今次練習....
hgj088" />" />hj  昌哥,我D力就番喇,到時渣打希望可以跟到你啦~

又講反話, 我期待我可以跟到回復130狀態既256就真
作者: 快活人    時間: 2010-10-30 22:24
特別鳴謝達CHING 幫手壓尾
特別鳴謝昌哥放慢腳步幫手帶頭
更特別鳴謝 THANTHAN 媽媽 晨甘早入去大清回旋處做我地十卜
作者: kk52    時間: 2010-10-30 22:48
媽媽~ D水幾錢呀?
辛苦妳一早起身!! 支水救埋烏拉盟主!!!
作者: JC    時間: 2010-10-30 23:36
原帖由 快活人 於 2010-10-30 22:24 發表
更特別鳴謝 THANTHAN 媽媽 晨甘早入去大清回旋處做我地十卜

哇~哇~哇~ 今日發生D咁感人既事, 可惜我俾周公脅持住...... 黎唔到
作者: 快活人    時間: 2010-10-30 23:45
原帖由 JC 於 2010-10-30 23:36 發表

哇~哇~哇~ 今日發生D咁感人既事, 可惜我俾周公脅持住...... 黎唔到 " />" />hj" />" />

JC你休息要更 ....
今日無左你, TERENCE 及 BOLO  陪我跑 ..真係有D 5慣  

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2