香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.1.1 2011年元旦長跑公開賽 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2010-11-2 10:43
標題: 2011.1.1 2011年元旦長跑公開賽
賽事網頁:
未有提供

主辦機構網頁:
http://www.had.gov.hk/tc/index.htm

表格下載:
(doc 版本) https://docs.google.com/fileview?id=0By3af1uEYNCiMWI5YjAwOTEtODg5NS00N2I2LTlmMTgtZjM4MGM4N2I2MTc1&
(docx 版本) https://docs.google.com/leaf?id=0B6E5QeVuvCyHZjJkZDkxYjYtMjE4ZC00NTI2LTg0ZWYtNzA0MTAwNDYwYjkz&hl=zh_TW&authkey=CIettrIL

網上報名:
未有提供

路線地圖:
請參考報名表上之地圖

主辦機構: 荃灣區體育康樂聯會, 荃灣民政事務處
日期      : 2011年1月1日 (星期六)
時間      : 8:30 a.m.
地點      : 荃灣城門谷運動場
路線      : 請參考報名表上之地圖 (共來回跑2次)
距離      : 約5.30公里
時限      : 有待公佈
組別      : 男子 - MD組 (1961或之前), MC組 (1962-71), MB組 (1972-93), MA組 (1994或之後)
               女子 - FC組 (1962-71), FB組 (1972-93), FA組 (1994或之後)
               團體 - 男子組, 女子組 (5人一隊)
費用      : $20
截止日期: 2010年12月20日(星期一)中午12時正
查詢      : 2414-6894

過往賽後投票
2010  1票, 3.00 分 https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=7811&extra=page%3D3

作者: saki    時間: 2010-11-2 10:43
reserved by bm
reserved by bm
作者: saki    時間: 2010-11-2 11:11
另有無師兄師姐可幫忙將報名表由docx轉為doc????
作者: Oscarynk    時間: 2010-11-2 12:03
doc version
https://docs.google.com/fileview ... =CIfBgdcD&hl=en
作者: 得得地    時間: 2010-11-2 12:08
哩個即係 [燒鵝盃] ?
全場 5.3km .

距離      : 15.00/10.00公里       (??)
作者: blurmax    時間: 2010-11-2 12:20
全場 5.3km .

Yes - the distance should be 5.3 Km only

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: 得得地    時間: 2010-11-2 12:36
原帖由 blurmax 於 2010-11-2 12:20 發表

Yes - the distance should be 5.3 Km only

哩個我兩年前跑過... 嗰時初跑步, 跑得好辛苦吓, 上斜死晒.   
兩年後唔知會係點 ?!   

唔知1月2日星期日有乜嘢賽事跑 ?
(1月1日仲有冇其他賽事 ??)
如果唔係, 短短哋, 再跑返哩個都好......   
(跟住再留力跑1月2日賽事...)
作者: blurmax    時間: 2010-11-2 12:46
(1月1日仲有冇其他賽事 ??)

There should be another race Cheung Chau 10K Run on the same day^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: saki    時間: 2010-11-2 12:58
原帖由 得得地 於 2010-11-2 12:08 發表
全場 5.3km .

距離      : 15.00/10.00公里       (??)

我又未訓醒

已更正 , thx
作者: saki    時間: 2010-11-2 13:00
原帖由 blurmax 於 2010-11-2 12:46 發表

There should be another race Cheung Chau 10K Run on the same day^.^

還有東北縱走 (22k/30k).....
作者: saki    時間: 2010-11-2 13:01
原帖由 Oscarynk 於 2010-11-2 12:03 發表
doc version
https://docs.google.com/fileview?id=0By3af1uEYNCiMWI5YjAwOTEtODg5NS00N2I2LTlmMTgtZjM4MGM4N2I2MTc1&authkey=CIfBgdcD&hl=en

thx :-)
作者: asmcando    時間: 2010-11-3 00:06
成條賽道只有: 一係上斜, 一係落斜.....5.3k.......好辛苦
作者: projectdicky    時間: 2010-11-3 11:23
有無路線圖可以睇下, thx!
作者: 得得地    時間: 2010-11-11 16:13
今日去咗報名 !

哩度下載嘅表格格式有少少怪,
所以可能我有少少誤會咗.

報名地點係雅麗珊社區中心,
唔係民政事務處.

雖然哩個賽比較簡單, 但係09年跑過, 11年又再試吓.
1月2日又可以有力跑另一個賽事.   
作者: kkl    時間: 2010-11-12 22:17
原帖由 得得地 於 2010-11-11 16:13 發表
今日去咗報名 !

哩度下載嘅表格格式有少少怪,
所以可能我有少少誤會咗.

報名地點係雅麗珊社區中心,
唔係民政事務處.

雖然哩個賽比較簡單, 但係09年跑過, 11年又再試吓.
1月2日又 ...

呢個係咪一定要親身報名? 可唔可以寄
作者: 得得地    時間: 2010-11-13 00:18
原帖由 kkl 於 2010-11-12 22:17 發表
呢個係咪一定要親身報名? 可唔可以寄

印象中, 兩年前我好似唔係親自去報.

哩度張表格, 我唔係睇得好清楚, 唔肯定, 我當日又冇問......

不過哩...
我去到嗰陣, 佢冇開門, 門口有個信箱, 話可以就咁擺晒所以嘢落去就得.
我寫寫吓嘢, 之後, 佢又有人開門, 交晒表格支票 (可親自交現金),
佢就俾返張收條俾我, 話當日帶張收條去比賽就得.

In conclusion, 應該可以啩 ?
不過, 你最好都係打電話去問清楚 ?!
作者: 得得地    時間: 2010-11-18 22:51
我之前開唔到上邊嘅快勞, 唔知其他師兄得唔得.
今日經過荃灣, 所以再攞張表格掃瞄上嚟......

呀... 快勞大小超過上傳大小.   (唔識點整細佢)
如果真係有需要, 各位可以短訊我電郵俾你哋.
作者: wilson    時間: 2010-11-23 20:09
教練幫我報左呢個
作者: RowerBee    時間: 2010-11-26 22:34
原帖由 projectdicky 於 2010-11-3 11:23 發表
有無路線圖可以睇下, thx!

登錄/註冊後可看大圖

作者: yautinshing    時間: 2010-11-29 18:02
我想問可唔可以郵寄?甘又寄去那裏?
作者: asmcando    時間: 2010-11-29 22:28
原帖由 yautinshing 於 2010-11-29 18:02 發表
我想問可唔可以郵寄?甘又寄去那裏?

無郵寄, 好似要親身交表。仲唔係成日開門。
作者: RowerBee    時間: 2010-12-2 16:15
岩岩打左去問, 佢話可以郵寄報名,
寄返去"雅麗珊社區中心"個個地址就可以了
作者: yautinshing    時間: 2010-12-2 20:59
標題: 回復 23# 的帖子
唔該曬
作者: long.run    時間: 2010-12-13 20:37
有冇人想組隊玩下:

暫擬隊名: 長跑長友
1. long.run
2.
3.
4.
5.
有興趣者請自己加名
我聽日就去報了
作者: econecon    時間: 2010-12-14 10:42
組隊正呀. 每人跑幾長? 小弟驚累到大家冇奬拎
作者: ISSAC521    時間: 2010-12-14 16:07
有冇唔洗入GOOGLE既VERSION睇下?
作者: long.run    時間: 2010-12-14 16:35
原帖由 econecon 於 2010-12-14 10:42 發表
組隊正呀. 每人跑幾長? 小弟驚累到大家冇奬拎

機會幾高下... 因為要頭20名先有得分
志在參與而已

仲有 7日就截止了
大家反應又不太踴躍
看來無法組成了
作者: econecon    時間: 2010-12-15 12:44
原帖由 long.run 於 2010-12-14 16:35 發表

機會幾高下... 因為要頭20名先有得分
志在參與而已

仲有 7日就截止了
大家反應又不太踴躍
看來無法組成了

咩機會幾高? 每人跑幾長? 加埋幾長? 我驚我表現唔到我既水平添(皆因12月31日晚先大陸回港)
作者: long.run    時間: 2010-12-16 13:06
原帖由 econecon 於 2010-12-15 12:44 發表

咩機會幾高? 每人跑幾長? 加埋幾長? 我驚我表現唔到我既水平添(皆因12月31日晚先大陸回港)

oh sorry 打錯.. 係幾低 要頭20名
作者: econecon    時間: 2010-12-21 13:00
原帖由 long.run 於 2010-12-16 13:06 發表

oh sorry 打錯.. 係幾低 要頭20名

都要睇大家跑咩時間同賽制.
作者: RowerBee    時間: 2010-12-31 12:15
睇真O的原來聽日9:30先起跑啊~~~
作者: adamtam    時間: 2010-12-31 12:26
8:30 定 9:30 起跑啊??
我想明天幫下你地影下相.
作者: RowerBee    時間: 2010-12-31 15:58
岩岩再打左去問, 9:30起跑, 8:30可以開始拎號碼布

作者: LL3578    時間: 2010-12-31 22:15
原帖由 Silver 於 2010-12-31 21:31 發表
小弟聽日7:45左右到運動場
後輩既我, 聽日睇各位大大 大展所長啦~~~

有機會聽日見啦~
我係最細果一組, 94年果組.....

師弟,加油呀
分分鐘你係長跑界既明日之星黎
我聽朝會過黎影你地既
作者: running-sue    時間: 2010-12-31 22:46
聽日出戰嘅ching/ctse, 加油呀
作者: blurmax    時間: 2011-1-1 00:38
Add oil ^.^

作者: 得得地    時間: 2011-1-1 07:05
原帖由 RowerBee 於 2010-12-31 12:15 發表
睇真O的原來聽日9:30先起跑啊~~~
原帖由 RowerBee 於 2010-12-31 15:58 發表
岩岩再打左去問, 9:30起跑, 8:30可以開始拎號碼布

Thank you for the information !   

可以起身食啲嘢, 先慢慢去.
跑 930am, 好少咁晏.   

各位師兄師姐, 加油 !   
新年進步 !
作者: 得得地    時間: 2011-1-1 11:34
跑咗返嚟囉.
估唔到兩年前跑過, 兩年後都係覺得咁辛苦.   
當時大約時間 ~40min,   (當年冇睇時間)
今次大約 34.5 min, 但係組別名次由當年43跌落今年63.   

當練咗一堂斜路特訓.   
作者: purejoey    時間: 2011-1-1 15:31
原帖由 得得地 於 2011-1-1 11:34 發表
跑咗返嚟囉.
今次大約 34.5 min, 但係組別名次由當年43跌落今年63.   

當練咗一堂斜路特訓.   

點都好直踩今明兩賽事小弟佩服
作者: saki    時間: 2011-1-1 17:49
請參加賽後投票
https://www.longrun.hk/forum/vie ... &extra=page%3D1
作者: long.run    時間: 2011-1-1 19:50
原帖由 得得地 於 2011-1-1 11:34 發表
跑咗返嚟囉.

當練咗一堂斜路特訓.   

係咪今年多左人參加啊
作者: tommyleung    時間: 2011-1-1 22:28
原帖由 得得地 於 2011-1-1 11:34 發表 跑咗返嚟囉.估唔到兩年前跑過, 兩年後都係覺得咁辛苦.    當時大約時間 ~40min,   (當年冇睇時間)今次大約 34.5 min, 但係組別名次由當年43跌落今年63.   當練咗一堂斜路特訓.   

出左運動場之後既上斜路, 都幾辛苦, 唔易跑, 同埋其實行人路係好過跑馬路的

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2