香港長跑網 - 長跑長友

標題: 屯門區新手報到 [打印本頁]

作者: pwong5618    時間: 2008-7-4 14:52
標題: 屯門區新手報到
大家Ching, Ctse 各位好!

本人是屯門跑友,留意此網也很久,發現新界西區的跑友在此網特別活躍,也很想跟大家一起跑,但因為工作關係,一般練跑時間都不能在晚上,所以遲遲不現身,伹見此網越搞越出色,聯糸了很多不同會籍的跑手及熱愛跑步的朋友加入,寄然大家都熱愛跑步,所以一定要現身以示支持!!!
作者: 711MF    時間: 2008-7-4 14:56
作者: redred    時間: 2008-7-4 14:57
屯門區跑友歡迎曬
我都係屯門跑友
而且7月11日有慢跑活動, 有時間歡迎出席
作者: kenneth    時間: 2008-7-4 14:59
作者: cfchan    時間: 2008-7-4 15:00
歡迎師兄!
作者: blurmax    時間: 2008-7-4 15:03

pwong,

U're welcome to longrun.hk
作者: Alfred    時間: 2008-7-4 15:39
原帖由 pwong5618 於 4/7/2008 14:52 發表
大家Ching, Ctse 各位好!

本人是屯門跑友,留意此網也很久,發現新界西區的跑友在此網特別活躍,也很想跟大家一起跑,但因為工作關係,一般練跑時間都不能在晚上,所以遲遲不現身,伹見此網越搞越出色,聯 ...

Welcome to join us.
作者: ram    時間: 2008-7-4 15:45
歡迎ching
726黃昏有約跑活動,一齊黎跑下丫~

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1371&highlight=
作者: pwong5618    時間: 2008-7-4 15:48
標題: 回復 2# 的帖子
711Ching
我2004年開始重拾(應重新買)跑鞋,跑渣打10K,
成績是51' 到,跟著幾年都有跑 渣打10K,但沒有点操只係比赛
前個零月至開操,時間當然沒有進步成績在 50' -53' 來回,
2007年開始多操了,信心也大增,点知時間又過不了50' ,可能
斤両有限,2008年改走半馬了,成績都可以sub 2 hr 了,都開心些。
Ken Ching
我在屯門很多地方都有跑,你介紹的所有路線都有跑,只是屯元少跑
單車太多了,我住碼頑區,711 Ching 於7月11日 帶隊的路線我經常跑,一會兒也约了跑友走這段,不走去鄧記了,約走 6 - 7K。

Redred 姐
7 月 11 日 不能參加了,不是這路段太熟未興趣,而是要工作,抱歉!

Blurmax 兄
我也被通知7月12日到 HKU 做第二次 Test,你本周比心機啊!
作者: kenneth    時間: 2008-7-4 15:52
作者: pwong5618    時間: 2008-7-4 16:12
標題: 回復 10# 的帖子
Ken Ching
下年我都係跑半馬,我估計我與你的成績差不多,
今年 10K定了目標要走 45' 比你快1' ha ha,
但現在重未有信心,太熱了操得少,要等無敢熱先加操,
希望有時間能同你一齊拍跳。
作者: kenneth    時間: 2008-7-4 16:22
作者: redred    時間: 2008-7-4 16:44
ching 今次就唔到時間唔緊要
下次囉
因為lee到成日都會辦好多不同跑步活動
比大家join下跑下
作者: 龜速行    時間: 2008-7-4 16:58
welcome welcome

pwong5618 c hing

i 'm 新新手

作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-4 17:09
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-4 18:23
歡迎ching加入!
小妹都是屯門友,慢跑手.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-7-4 19:45
歡迎C兄 ,welcome to longrun.hk

作者: blurmax    時間: 2008-7-4 20:45

Blurmax 兄
我也被通知7月12日到 HKU 做第二次 Test,你本周比心機啊!

pwong,

Thx very much.  See U in the races in the coming future.
作者: Gills    時間: 2008-7-4 22:04
小弟唔係屯門友, 不過經常會離屯門玩, 希望可以同C兄玩番轉, 或者多D上黎吹吓水.

作者: pwong5618    時間: 2008-7-5 11:23
標題: 回復 19# 的帖子
Gill Ching
同你玩番轉,敢即係要我食塵啦!
不如唔好用腳玩番轉,改用手,拗手瓜,大家唔知大家實力,
可以挑戰一下最強跑手,立下威先!
作者: Alfred    時間: 2008-7-5 12:31
原帖由 pwong5618 於 5/7/2008 11:23 發表
Gill Ching
同你玩番轉,敢即係要我食塵啦!
不如唔好用腳玩番轉,改用手,拗手瓜,大家唔知大家實力,
可以挑戰一下最強跑手,立下威先!

單挑???Wooooooo!
作者: lvrunner    時間: 2008-7-5 13:25
Hello pwong兄,

歡迎歡迎!

登錄/註冊後可看大圖

作者: rockstarman    時間: 2008-7-5 16:11
歡迎!大家齊齊來跑個不停跑至鞋破吧!

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: pwong5618    時間: 2008-7-7 11:51
標題: 回復 21# 的帖子
Alfred 兄,   你好!
  唔好誤會,我只係搞吓氣氛,吹下水,
絕無挑戰之彦,先示白旗,免誤會。
其實我與Gill 兄一樣鍾意四圍去跑,看下新環境,很開心及享受
跑步的樂趣。
作者: Gills    時間: 2008-7-7 12:59
標題: 回復 24# 的帖子
挑戰就唔好啦, 拍跳吓咪幾好玩, 四圍跑識多D路, 慳番唔少搭車錢.
作者: pwong5618    時間: 2008-7-8 17:39
標題: 回復 25# 的帖子
Gill 兄,

其實我反兒用多咗車錢啊
因我經常為了去新地方跑下,都花唔少車费。
不過無所謂,有得跑便開心
作者: Alfred    時間: 2008-7-9 07:02
標題: 回復 24# 的帖子
小弟攪吓事啫!咪介意噃!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2