香港長跑網 - 長跑長友

標題: [TKO自由突擊跑] 踢腳仔 [打印本頁]

作者: wty16    時間: 2011-1-8 20:11
標題: [TKO自由突擊跑] 踢腳仔
無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得 (斷估, 請更正)

[TKO自由突擊跑] 踢腳仔

日期:     2011/10/18(Tue)
集合時間:     6:15pm (6:30pm 人齊就跑)
集合地點:     TKO 運動場附場                

路線 : TKO大圈+健明后山(逆時針)
路程:~9 km (斷估, 請更正)

預計完成時間: ~ 1hrs (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):* (沿途有大量平路, 小小上落斜)  (斷估, 請更正)

個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 詳情
               2. 此項約跑適合有跑步經驗的跑友;
               3. 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請 確定自己能配合大隊的跑法, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 由於長課練習, 請預留時間作足夠的熱身, 並準時出發;
~ 安全最一, 沿途請跑行人路, 避免跑出行車路及單車徑;
~水站 :寶翠,TKOSG

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字。
歡迎任何區域的跑友一齊參予, 實行以跑會友!

警告及聲明:
1. 此項聚會只適合曾經有跑半馬或以上經驗的跑友,身體並無任何疾病(包括已知或隱疾),同時需確保可以應付此項運動的朋友參加,各位需量力而為。
2. 會員一切留言之言論和買賣交易和舉行活動只代表其個人行為,香港長跑網沒有對他們的言論、行為及討論區管理操作事先加以審查。
他們的言論、行為及討論區管理操作不代表本網站之立場,一切有關損失本網站不會負責。
3. 本網站並不涉及此項聚會的一切安排,敬請參加者自行負責個人的財物及人身安全。如有不幸事故,而導致參加者受傷或死亡或任何損失,或涉及第三者的意外,本網站及聚會發起人慨不負任何責任。
4. 活動不排除將於酷熱或惡劣的天氣情況下舉行,參加者需要在參加活動前有足夠的訓練及休息,並留意個人的身體狀況,建議活動前先自行補充足夠水份。
5. 若約跑活動當天懸掛八號或以上颱風、黑色暴雨訊號或非人力可控制之情況,活動將會取消。
6. 參加者的個人保險須自行負責。
7. 網友應盡量避免一男一女(初相識)到偏僻地方跑步, 女跑友請特別留意。( 女跑友可參照 https://www.longrun.hk/forum/view ... 4186&extra=page%3D1 )
8. 在未經當事人同意下,不得將其個人資料以"任何方式"提供給任何人仕。

作者: wty16    時間: 2011-1-8 20:14
reserved.
作者: wty16    時間: 2011-1-8 20:16
reserved.
作者: wty16    時間: 2011-1-8 20:24
[TKO突擊跑] 第1話 2011/1/9 (Sun) 

日期:     9 / 1/ 2011 ( 日)
集合時間:7:45am (8:00am起跑)
集合地點: TKO運動場副場                 

路線 : TKO大圈 X1 (逆時針)>建明後山>澳景>藍田>秀茂平>順利>壁屋>(濠涌 迴旋處, 有力有氣ge話)>UST足球場>清水灣道> TKO運動場.  

路程:約30k (斷估, 請更正)

預計完成時間: 3小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):***(沿途有2/3上下斜,1/3平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 12-17度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...

加碳特訓: 地點會因應出席特訓人數及最後集合地點而作出更改

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               2. 此項約跑只適合跑半馬或以上經驗的跑友;
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~ 中途未必有補水地點, 請自行安排帶備適量食水與否;
~ 天氣轉涼, 留意跑前跑後的身體保溫;
~ 可帶備八達通或少量交通費, 以備不時之需;
~水站 : 寶翠, 藍田, 井欄樹, UST

1. wty
2. 馬拉
3. 猿球

作者: 馬拉    時間: 2011-1-8 21:30
[TKO突擊跑]
適合星期六要返工冇得備戰2011渣打全馬,半馬,長課,短課操練架人!
作者: 大雄2009    時間: 2011-1-9 12:30
加油呀兄弟!!!
作者: 馬拉    時間: 2011-1-9 15:05
[TKO突擊跑] 第1話 2011/1/9 (Sun) 順利完成!
出席: 1. wty 2. 馬拉 3. 猿球
路線 : TKO大圈 X1 (逆時針)>建明後山>澳景>藍田>秀茂坪>順利>壁屋>濠涌 迴旋處,科大足球場>清水灣道> TKO運動場.共32K
GPS [url]http://connect.garmin.com/activity/62594556[/url]
作者: wty16    時間: 2011-1-9 17:39
原帖由 烏拉 於 2011-1-8 11:25 PM 發表
" />" />" />" />" />" /> " />" />" />" />" />" />
今日先跑完PTO. 否則一定用對腳十卜!!!

PS. "想"開埋星期日好耐架啦." />" />" />" />" />" />

我地TKO突擊跑' 系無定期, irregular 約跑. 費時SMS來SMS去, 就系FB同longrun 度互通聲氣
下次跑星期5, any suggestion??

作者: mill    時間: 2011-1-9 19:57
Desmond好勤力呀! 加油加油!
作者: wty16    時間: 2011-1-10 21:17
原帖由 mill 於 2011-1-9 07:57 PM 發表
Desmond好勤力呀! 加油加油!

1.另有兩個ching 仲利害, 3條友天寒地凍通山跑, 傻傻地
2.我地離超級TKO條route 又邁進一大步啦

作者: 大雄2009    時間: 2011-1-10 21:32
兄弟, 小心保住對腳, 好多人都係起喱段最topfit既時間操傷左, 一見唔妥就要休息!
超長課操埋喱一兩個禮拜好喇!!!

以上提示好似提緊我自己!!!!!!
作者: wty16    時間: 2011-1-11 11:09
原帖由 大雄2009 於 2011-1-10 09:32 PM 發表
兄弟, 小心保住對腳, 好多人都係起喱段最topfit既時間操傷左, 一見唔妥就要休息!
超長課操埋喱一兩個禮拜好喇!!!

以上提示好似提緊我自己!!!!!!

系啊我琴日起身對腳仲有痛&緊緊地, 都5夠膽去跑. 今日好好多

作者: 馬拉    時間: 2011-1-11 21:14
原帖由 wty16 於 2011-1-11 11:09 發表

系啊我琴日起身對腳仲有痛&緊緊地, 都5夠膽去跑. 今日好好多" />" />

我都係,聽晚星期三晚Gathering 跑要留力,係咁易就得
作者: wty16    時間: 2011-1-12 22:41
[TKO突擊跑] 第2話 2011/1/12(Wed) 

日期:     12/ 1/ 2011 (Wed)
集合時間:6:45pm (7:00pm起跑)

路線 : TKO運動場>TKO大圈 X1 (逆時針)>將軍澳MTR(joined 埋星期三gathering跑)>澳景更亭>TKO運動場.  

路程:約15km (斷估, 請更正)

預計完成時間: 1:30小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):**(沿途有1/2上下斜,1/2平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 10-14度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   
個人水平: 夠長氣, 有腳力, 回到氣, 衝得, 涯得, 5怕悶...(斷估, 請更正)

*** 注意: 1. 參加者須細閱 page 1 post #1 #2 詳情
               3. 長課操練, 不設短途組別及殿後, 參加者如需要中途退出或未能跟上大隊, 請自行安排回程及小心個人安全;
               4. 為顧及參加者有較穩定的進度, 請特別留意 post#2 記錄, 確定自己能配合大隊的跑速, 重覆 "沿途不設殿後".
溫馨提示:
~水站 : 寶翠

1. wty
2. 馬拉
3. 猿球
4. 大雄

---------------------
馬拉ching upload D GPS link 上來啦

作者: 麥麥    時間: 2011-1-13 00:40
又幾突擊喎
作者: 馬拉    時間: 2011-1-13 18:01
原帖由 wty16 於 2011-1-12 22:41 發表
[TKO突擊跑] 第2話 2011/1/12(Wed) 

日期:     12/ 1/ 2011 (Wed)
集合時間:6:45pm (7:00pm起跑)

路線 : TKO運動場>TKO大圈 X1 (逆時針)>將軍澳MTR(joined 埋星 ...

斷估都比你估中, 唔使更正
GPS link  http://connect.garmin.com/activity/63204357
作者: wty16    時間: 2011-1-14 08:45
[TKO突擊跑] 第3話 2011/1/14(Fri) 

日期:     14/ 1/ 2011 (Wed)
集合時間:6:30pm (6:45起跑)

路線 : TKO運動場>TKO大圈 X1 (逆時針)>建明>TKO運動場.  

路程:約8km (斷估, 請更正)

預計完成時間: <1:00小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):*(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 14-19度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:

1. 猿球
2. ty

---------------
琴日做gym, 部划艇機有D料到, 明天再玩過

作者: leoleebi    時間: 2011-1-14 13:13
師兄你地跑咁早既.........收工返到黎  都趕唔切....

10點左右就最好啦
作者: 馬拉    時間: 2011-1-14 15:06
標題: 回復 18# 的帖子
我今晚都會來跑呀!
作者: mill    時間: 2011-1-14 16:50
你地又真係好早起步喎! 想來都趕唔切啦!
不過都唔敢來...你地幾條友實在快到無影..跟你地唔倒
作者: leoleebi    時間: 2011-1-14 17:01
我夜晚10點幾自己黎 運動場附近跑補返數 xd
作者: 哈利330    時間: 2011-1-14 17:05
你地咁早放工,直係可以每星期跑100k 喎。
作者: 馬拉    時間: 2011-1-14 18:07
[TKO突擊跑] 第3話 2011/1/14(Fri) 

日期:     14/ 1/ 2011 (Fri)
集合時間:6:30pm (6:45起跑)

路線 : TKO運動場>TKO大圈 X1 (逆時針)>建明>TKO運動場.  

路程:約8km (斷估, 請更正)

預計完成時間: <1:00小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):*(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 14-19度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:

1. 猿球
2. Wty
3  馬拉(
ccm前慢跑,等埋我呀!)

作者: 馬拉    時間: 2011-1-14 18:09
原帖由 mill 於 2011-1-14 16:50 發表
你地又真係好早起步喎! hgjD088" />" />hj 想來都趕唔切啦!

Mill姐,過來啦,我地跑得好慢嫁!
作者: 馬拉    時間: 2011-1-14 21:35
今晚真係突擊跑,兩位師兄跑到影都無埋,小弟唯有一個人慢慢跑,TKO大圈一轉9.4k,爽晒!

突擊跑路線時間:  http://connect.garmin.com/activity/63339470
作者: wty16    時間: 2011-1-14 22:39
原帖由 麥麥 於 2011-1-13 12:40 AM 發表
又幾突擊喎

登錄/註冊後可看大圖

haha....
原帖由 馬拉 於 2011-1-14 09:35 PM 發表
今晚真係突擊跑,兩位師兄跑到影都無埋,小弟唯有一個人慢慢跑,TKO大圈一轉9.4k,爽晒!

突擊跑路線時間:  http://connect.garmin.com/activity/63339470

辛苦了 ching 下次來過 " />" />

作者: wty16    時間: 2011-1-14 22:40
原帖由 mill 於 2011-1-14 04:50 PM 發表
你地又真係好早起步喎! hgjD088" />" />" />" />hj 想來都趕唔切啦!

原帖由 哈利330 於 2011-1-14 05:05 PM 發表
你地咁早放工,直係可以每星期跑100k 喎。

我早返放工, 天1光就出門. 搞到咩活動都要提早...
100K 誇D, 同你地差5多ga ja

作者: 哈利330    時間: 2011-1-14 22:45

原帖由 馬拉 於 2011-1-14 21:35 發表

作者: wty16    時間: 2011-1-15 13:13
原帖由 烏拉 於 2011-1-14 10:49 PM 發表

都無加後山

馬拉tmr 跑ccm 留力ya ma
作者: wty16    時間: 2011-1-20 11:52
[TKO突擊跑] 第4話 2011/1/21(Fri) 

日期:     21/ 1/ 2011 (Fri)
集合時間:   6:30pm (7:00pm起跑)
集合地點:     TKO運動場副場                 

路線 : TKO運動場>TKO醫院後山>TKO大圈(逆時針)>建明>TKO運動場.  

路程:約10km (斷估, 請更正)

預計完成時間: ~1:00小時 (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 11-16度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:

1. Desmond
2.
3.
4.

作者: wty16    時間: 2011-1-20 22:52
原帖由 leoleebi 於 2011-1-14 05:01 PM 發表
我夜晚10點幾自己黎 運動場附近跑補返數 xd

ching 琴晚果個系你??
作者: leoleebi    時間: 2011-1-21 10:24
原帖由 wty16 於 20/1/2011 22:52 發表 ching 琴晚果個系你??
<--我星期3晚遲左黎,, 係維景灣畔中途加入,, 我有著網衫呀@@
作者: wty16    時間: 2011-1-24 21:19
原帖由 leoleebi 於 2011-1-21 10:24 AM 發表

好快同你打完招呼就跑左去
作者: wty16    時間: 2011-1-27 22:47
無定向,非定期約跑. 絕對地區性約跑, 圍繞TKO附近跑。適合各自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。
要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得
(斷估, 請更正)

[TKO突擊跑] 第5話 - 新年前夕

日期:     2011/1/30 (Sun)
集合時間:     7:50 am (8:00 am 起跑)

路線 : TKO運動場>澳景>藍田>秀茂坪>順利>壁屋>西貢>大網仔>泥涌>西貢(搭車返TKO).

路程:>30km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >3:00小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):**(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 9-16度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:
~水站 : 藍田, 井欄樹, 西貢

1. desmond
2. bolo
3. 猿
4.
....

作者: 大雄2009    時間: 2011-1-27 23:31
等埋我比完賽返黎先練得唔得呀?不過要練下午!
作者: bolo    時間: 2011-1-27 23:50
16兄度過,由tko到泥涌約28k回到西貢約35k,有冇雞偷位,例如我係籃田先加入可以少4k
作者: wty16    時間: 2011-1-28 11:04
原帖由 烏拉 於 2011-1-27 11:05 PM 發表
16張新相. 好型啊!!!" />" />

thank you ^^  ookk la...
原帖由 大雄2009 於 2011-1-27 11:31 PM 發表
等埋我比完賽返黎先練得唔得呀?不過要練下午!

我ok... how about bolo & 猿?
原帖由 bolo 於 2011-1-27 11:50 PM 發表
16兄度過,由tko到泥涌約28k回到西貢約35k,有冇雞偷位,例如我係籃田先加入可以少4khgjD103" />" />hj

ok ga... 30X km 都甘甘地...

作者: 馬拉    時間: 2011-1-28 18:43
星期日,好凍啊!
不過屎就屎埋呢次!

作者: 馬拉    時間: 2011-1-30 13:56

集合時間:     7:50 am (8:00 am 起跑)

已更改路線 : TKO運動場>>西貢>北潭涌>西貢(搭車返TKO).路程:>約27km
  出席:  1. desmond 2. bolo 3.馬拉  
      今日個人狀態欠佳,可能天氣太凍加上服裝不適合,跑入西貢時覺得成隻右腳唔你係幾聽話,再跑人北潭涌還勉勉強強,見到超人阿四c兄係北潭涌跑出來,到我回程時左右腳都唔聽話,越跑越累,最後跑到西貢搭小巴回TKO!
           gps   http://connect.garmin.com/activity/65754259
作者: 大雄2009    時間: 2011-1-30 16:11
原帖由 馬拉 於 2011-1-30 13:56 發表

已更改路線 : TKO運動場>>西貢>北潭涌>西貢(搭車返TKO).路 ...

馬拉兄, 睇黎你要回一回先得播! 渣打就到唔好比佢再傷. 建議只跑平路不跑斜路.
作者: wty16    時間: 2011-1-30 19:18
無定向,非定期約跑. 絕對地區性約跑, 圍繞TKO附近跑。適合各自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。
要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得
(斷估, 請更正)

[TKO突擊跑] 第6話 - 初三爆三

日期:     2011/2/5(Sat)

路線 : TKO運動場 X1> 日出康城 >TVB>日出康城> 寶邑路> 維影彎畔盡頭> 健明 >彩明>寶林 >坑口 >TKO 運動場X 1(順時針) > 日出康城 >TVB > 日出康城 > TKO運動場  
(可改)

路程:~37km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >3:30小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):**(沿途有小小上下斜, 多平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 15-19度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:
~水站 : 運動場, 寶翠

1. Desmond
2. 大雄
3. 猿球
4.
5.

-------------
P.S. 2011-1-5(Sun) Bolo 提議去行港島徑, 點看
作者: 快活人    時間: 2011-1-30 20:32
Desmond ~~比個版權費來好wor~~~
其實長課最理想是渣打前20日前or1個月前完成晒,5好比對腳受傷,依架距離渣打得2個week . 萬一有咩傷就5好la..
無必要咁搏wor~~~~你地考慮清楚la
作者: 馬拉    時間: 2011-1-30 20:45
我都讚好大雄和活活既講法,所以我決定再唔跑咁長及斜路了!
作者: 快活人    時間: 2011-1-30 21:51
原帖由 馬拉 於 2011-1-30 20:45 發表
我都讚好大雄和活活既講法,所以我決定再唔跑咁長及斜路了!

馬拉依段時間拉多d 根 ,做下 體能keep 住 or jog 下.到時就會有意想不到的成績架la
作者: wty16    時間: 2011-1-31 10:36
原帖由 快活人 於 2011-1-30 08:32 PM 發表
Desmond ~~比個版權費來好wor~~~" />" />
其實長課最理想是渣打前20日前or1個月前完成晒,5好比對腳受傷,依架距離渣打得2個week . 萬一有咩傷就5好la..
無必要咁搏wor~~~~你地考慮清楚la " />" />

錦久, 過左claiming period la
我地會就住hea 跑ga la  松松腳
作者: 大雄2009    時間: 2011-1-31 14:10
原帖由 wty16 於 2011-1-31 10:36 發表

錦久, 過左claiming period la " />" />
我地會就住hea 跑ga la  松松腳

16, 初三條路線唔上健明同唔入維景都夠37.5k (今日用gps度過).
當日我會叫呀仔攞定d水特同食物起樓下比我地補給, 你想食蕉or朱古力or面包or杯面or年糕?
作者: 火仔11    時間: 2011-1-31 16:41
原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 14:10 發表

16, 初三條路線唔上健明同唔入維景都夠37.5k (今日用gps度過).
當日我會叫呀仔攞定d水特同食物起樓下比我地補給, 你想食蕉or朱古力or面包or杯面or年糕?

大雄,有無盆菜食呀?如果有的話我都想黎跑番幾k呀
作者: 大雄2009    時間: 2011-1-31 16:50
原帖由 火仔11 於 2011-1-31 16:41 發表

大雄,有無盆菜食呀?如果有的話我都想黎跑番幾k呀

好提議, 可以改為由tko跑入元朗食盆菜!
作者: wty16    時間: 2011-1-31 16:55
原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 02:10 PM 發表

水+蕉,面包 ok ga la 好正 啊

作者: 大雄2009    時間: 2011-1-31 19:15
原帖由 wty16 於 2011-1-31 16:55 發表

水+蕉,面包 ok ga la 好正 啊 " />" />

都係火仔大食d!!!
作者: 火仔11    時間: 2011-1-31 19:45
原帖由 大雄2009 於 2011-1-31 19:15 發表

都係火仔大食d!!!" />" />  

作者: 馬拉    時間: 2011-1-31 22:18
原帖由 火仔11 於 2011-1-31 19:45 發表

泡還泡,千期唔好去個間宴會廳,初三一定通人肉來泡!
作者: 馬拉    時間: 2011-2-1 12:01
標題: 年廿九,入康城、工業村慢慢跑
路線 : 尚德> 彩明>健明後山>日出康城 >TVB >日出康城 >TKO運動場 >尚德 約13k幾
早上天氣不錯,開跑後一路不大起勁,慢慢跑到康城後才較暢順,腳步開始有力,後半程能夠保持良好狀態!
http://connect.garmin.com/activity/66130432
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-1 15:49
原帖由 馬拉 於 2011-2-1 12:01 發表
路線 : 尚德> 彩明>健明後山>日出康城 >TVB >日出康城 >TKO運動場 >尚德 約13k幾
早上天氣不錯,開跑後一路不大起勁,慢慢跑到康城後才較暢順,腳步開始有力,後半程能夠保持良好狀態!
http://connect.garmin.com/act ...

馬拉偷跳都唔叫埋我!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-1 15:51
calling 16, 初三TKOSG唔開呀, 不如起寶翠集合好嗎?
作者: 快活人    時間: 2011-2-1 15:56
大雄 !!!全港ge 體育設施初一至初三都好似5開wor ~~~你check 下好d
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-1 16:15
原帖由 快活人 於 2011-2-1 15:56 發表
大雄 !!!全港ge 體育設施初一至初三都好似5開wor ~~~你check 下好d

KKF師兄幫我地CHECK左喇, 寶翠初三冇問題!
作者: 馬拉    時間: 2011-2-1 16:24
原帖由 大雄2009 於 2011-2-1 15:49 發表

jg" />" />h 馬拉偷跳都唔叫埋我!

大雄你唔係地球人來既,星期六剛跑完,星期日比賽奪獎拿盃,星期一再跑30k,今日星期二仲想跑?
你係一個真正既火星人!
留番初三先跑啦!
作者: wty16    時間: 2011-2-1 16:43
原帖由 大雄2009 於 2011-2-1 03:51 PM 發表
calling 16, 初三TKOSG唔開呀, 不如起寶翠集合好嗎?

ok

原帖由 馬拉 於 2011-2-1 04:24 PM 發表

大雄你唔係地球人來既,星期六剛跑完,星期日比賽奪獎拿盃,星期一再跑30k,今日星期二仲想跑?
你係一個真正既火星人!" />" />
留番初三先跑啦!ghu" />" />jg

大雄好堅woooo..洗5洗錦行啊  介硬我啦
作者: 馬拉    時間: 2011-2-2 14:52
標題: 年三十大除夕,將軍澳大圈逍遙跑
大除夕的早上,天氣和暖,陽光普照,街上行人稀少,回鄉度歲人居多,街市,車站最熱鬧!
今早跑步狀態不錯,圍繞將軍澳大圈跑,路線:尚德>彩明路>健明後山>寶邑路>坑口路>醫院後山>寶林路>寶康路>尚德約10.5k!
http://connect.garmin.com/activity/66275091

祝各位跑友新年快樂!身體建康!萬事如意!長跑長友!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-2 15:51
原帖由 馬拉 於 2011-2-2 14:52 發表
大除夕的早上,天氣和暖,陽光普照,街上行人稀少,回鄉度歲人居多,街市,車站最熱鬧!
今早跑步狀態不錯,圍繞將軍澳大圈跑,路線:尚德>彩明路>健明後山>寶邑路>坑口路>醫院後山>寶林路>寶康路>尚德約10.5k!
ht ...

馬拉偷跳又唔叫我!!!
根據你今朝D時間, 對腳仔應該冇乜事囉播, 恭喜恭喜!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-2 15:56
原帖由 wty16 於 2011-2-1 16:43 發表

ok

大雄好堅woooo..洗5洗錦行啊  介硬我啦

16唔好玩我, 以你宜家既實力, TKO好少人可以介到你, 幾個月前仲可以虾你冇耐力, 頭段任你點放尾段都可以追到你, 宜家就.......!!!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-2 16:02
原帖由 烏拉 於 2011-2-1 22:38 發表

sure寶翠可以用嗎??ghjygu" />" />h

烏拉, 已再打電話去寶翠公園查詢, 確實初三更衣室照常開放!!!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-2 16:05
請問TKO既傳統, 新年約跑派唔派利是架???

如果初三有100個人黎咪.......!!!

作者: wty16    時間: 2011-2-2 16:28
原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 03:51 PM 發表

馬拉偷跳又唔叫我!!!
根據你今朝D時間, 對腳仔應該冇乜事囉播, 恭喜恭喜!

ching 練得好密下, SCM定啊

原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 03:56 PM 發表

16唔好玩我, 以你宜家既實力, TKO好少人可以介到你, 幾個月前仲可以虾你冇耐力, 頭段任你點放尾段都可以追到你, 宜家就.......!!!

登錄/註冊後可看大圖
" />" />

longrun乃臥虎藏龍處 玩幾久都未到top
哈哈 自知耐力未夠 已系OTW期間跟TKO好氣之仕做針對training
先前保證30k你地追我5到,跟住就32, 35, 37, 40, 到E+42....kaka...
其實,你都好快ga。搞到我次次跑都5敢亂來,好似根根錦跑上跑落4圍影相

原帖由 大雄2009 於 2011-2-2 04:05 PM 發表
請問TKO既傳統, 新年約跑派唔派利是架???

登錄/註冊後可看大圖

如果初三有100個人黎咪.......!!!

登錄/註冊後可看大圖

帶張cheque薄埋得Lor " />" />
作者: wty16    時間: 2011-2-2 16:57
路線已改, pay attention!!

[TKO突擊跑] 第6話 - 初三爆三

日期:     2011/2/5(Sat)
集合地點:     寶翠公園更衣室對出                

路線 : 寶翠>調景嶺>TKO 運動場(順時針)康城 >TVB>康城>坑口>寶翠>坑口>康城TVB>康城>TKO 運動場(時針)>調景嶺寶翠

路程:~37km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >3:30小時 (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 15-20度 . 大風/下斜可能再低1-2度 , 敬希參加者留意   

溫馨提示:
~水站 : TKO運動場, 寶翠,康城(有面包,蕉)

1. 16
2. 大雄
3. 猿球
4. KKF
5.

------------
PS 壓力測試: 平路會試5-5:15�K

作者: wty16    時間: 2011-2-2 18:34
由Bolo 提案, 16, 猿球和議, "[TKO遊蹤鬽影] 第1話 - 初四大浪友" 隆重推出.

各位去 跑友遊山區 報名啦
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14203&page=1&extra=#pid852717

作者: wty16    時間: 2011-2-4 18:13
原帖由 烏拉 於 2011-2-4 12:00 AM 發表
嘻嘻. 今week半馬組. 死跟!!" />" />

寶翠>調景嶺>TKO 運動場(順時針)康城 >TVB>康城>坑口>寶翠

我地去TKL 先入LP, TVB worrr....

作者: 大雄2009    時間: 2011-2-5 14:01
今日又趕唔切食早餐, 結果都係食唔晒37k(只有16能夠食得晒), 要由TKOSG shortcut返寶翠, 最後只能完成34k, pacing由5:1x跌到尾段既7:xx, 如果唔係kkf師兄不斷f鼓勵住我, 好可能要撘車返寶翠! 路線及數據如下:

http://connect.garmin.com/activity/66631768

(第一次用心跳帶, 唔知攪錯左d乜心跳會去到二百幾)
作者: wty16    時間: 2011-2-5 14:29
原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 02:01 PM 發表
今日又趕唔切食早餐, 結果都係食唔晒37k(只有16能夠食得晒), 要由TKOSG shortcut返寶翠, 最後只能完成34k, pacing由5:1x跌到尾段既7:xx, 如果唔係kkf師兄不斷f鼓勵住我, 好可能要撘車返寶翠! 路線及數據如下:

htt ...

吃完LUNCH 好DD啦. 1ST cycle 1:4x, 有力有氣; 2nd cycle 2:0x, 去到LP有support 先得堅持到, TVB 出來"口賴"野啦
燒曬D醣, 又要上斜, "口賴"野"口賴"野"口賴"曬野,惟有用龜速慢上.
大雄叫我勿等kui, 心念:個龜速仲有得快, 涯到返偷笑啦
如是者, 大爆走: 行下爆下透下hea下回下, 再行下爆下透....
你話, 幾慘情ㄚ??!!
吾念系由: 1. 成6日無跑 2.無enough補充 3.心態 4.距離 5.呼吸...

訓下先, 好累啊 ................
作者: KKF    時間: 2011-2-5 19:44
原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 14:01 發表

htt ...

大雄兄,我都差點放棄,全靠係大家互相不斷鼓勵,才可繼續完成到寶翠.
作者: joew    時間: 2011-2-7 14:34
原帖由 大雄2009 於 2011-2-5 14:01 發表

htt ...

嘩, 最後果幾K真係drop得好勁, 好彩我康城就折返, 不過我只有30K左右, 多謝大雄Ching和其他幾位新認識的Ching 帶跑.
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-7 22:12
原帖由 joew 於 2011-2-7 14:34 發表

嘩, 最後果幾K真係drop得好勁, 好彩我康城就折返, 不過我只有30K左右, 多謝大雄Ching和其他幾位新認識的Ching 帶跑.

Joe, 其實我地幾個前段都係比外星人16帶快左, 最後連外星人都爆埋, 我地又點會唔爆呢!
作者: wty16    時間: 2011-2-8 09:13
原帖由 大雄2009 於 2011-2-7 10:12 PM 發表

Joe, 其實我地幾個前段都係比外星人16帶快左, 最後連外星人都爆埋, 我地又點會唔爆呢!

明屈我jie... 大家都望5到對方. 1個人跑, 卑你地推緊, 又5追上來,我又點會唔爆呢!
作者: 大雄2009    時間: 2011-2-8 22:34
原帖由 wty16 於 2011-2-8 09:13 發表

明屈我jie" />" />... 大家都望5到對方" />" />. 1個人跑, 卑你地推緊, 又5追上來,我又點會唔爆呢!" />" />

16你就快可以改名為wty329!
作者: =chairman=    時間: 2011-3-5 12:29
原帖由 大雄2009 於 2011-2-8 22:34 發表

16你就快可以改名為wty329!

係改名做323至真
作者: monsterjoe    時間: 2011-3-5 13:03
個個名都有no.....勁呀..
哈利330....
wty323....
大雄2009? 咁大雄係咪要改名呀...
作者: wty16    時間: 2011-3-5 21:20
原帖由 =chairman= 於 2011-3-5 12:29 PM 發表

係改名做323至真

登錄/註冊後可看大圖
" />" />
原帖由 monsterjoe 於 2011-3-5 01:03 PM 發表
哈利330....
wty323....

also 323 la, you 2

作者: wty16    時間: 2011-3-5 21:28
[TKO突擊跑] 第7話 - 週日turn a round

日期:     2011/3/6(Sun)
集合時間:     8:20 am (8:30 am 起跑)

路線 : TKO 運動場()坑口醫院後山>寶翠>尚德健明後山TKO 運動場

路程:~10km (斷估, 請更正)

預計完成時間: >1小時 (斷估, 請更正)
難度(5*為最高):*(沿途有上下斜, 多數平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示 : 是日早上氣溫 預計 17-22度 .

溫馨提示:

1. desmond
2. 馬拉友

作者: TKOer    時間: 2011-3-5 22:57
10k,你地好少可玩咁細喎!不過啱我。
但可惜腳仔唔聽話,可能要休一段時間、另外明早返工,黎唔到。
我真係好想黎架~~下次唔跑太長我一定join!
作者: 馬拉    時間: 2011-3-6 11:51
跑完返來,真爽!
路線 :
TKO 運動場()坑口醫院後山>寶翠>尚德健明後山TKO 運動場

http://connect.garmin.com/activity/71465252

作者: 大雄2009    時間: 2011-3-6 14:41
原帖由 monsterjoe 於 2011-3-5 13:03 發表
哈利330....
wty323....

大雄32959.99

(操完今年毅行希望可以再減多10磅, 咁下次渣馬就可以挑戰32959.99喇!)
作者: 大雄2009    時間: 2011-3-6 14:44
原帖由 馬拉 於 2011-3-6 11:51 發表
跑完返來,真爽!
路線 : TKO 運動場(逆時針)>坑口醫院後山>寶翠>尚德>健明後山>TKO 運動場

http://connect.garmin.com/activity/71465252

啱啱先睇到你地個廣告, 如果唔係今朝一定join你地.
作者: stephenyau    時間: 2011-3-6 14:55
[quote]原帖由 wty16 於 2011-3-5 21:20 發表

登錄/註冊後可看大圖

引用:
原帖由 =chairman= 於 2011-3-5 12:29 PM 發表

登錄/註冊後可看大圖

係改名做323至真

登錄/註冊後可看大圖
" />" />

引用:
原帖由 monsterjoe 於 2011-3-5 01:03 PM 發表

登錄/註冊後可看大圖

哈利330....
wty323....

also 323 la, you 2

o甘我暫時改住....BMW328
作者: wty16    時間: 2011-3-6 15:38
原帖由 TKOer 於 2011-3-5 10:57 PM 發表
10k,你地好少可玩咁細喎!不過啱我。
但可惜腳仔唔聽話,可能要休一段時間、另外明早返工,黎唔到。
我真係好想黎架~~下次唔跑太長我一定join!

好啊, 歡迎你.下次會長返D ga la
原帖由 馬拉 於 2011-3-6 11:51 AM 發表
跑完返來,真爽!
路線 : TKO 運動場(逆時針)>坑口醫院後山>寶翠>尚德>健明後山>TKO 運動場

good job
原帖由 大雄2009 於 2011-3-6 02:41 PM 發表

大雄32959.99

(操完今年毅行希望可以再減多10磅, 咁下次渣馬就可以挑戰32959.99喇!)

留反D肌肉先有爆發力同埋有貨賣ga
我OTW到E家都系65-68KG到
證明5好超重就得ga la
作者: 馬拉    時間: 2011-3-6 18:52
上午同16跑完大圈後,下午再同啊仔毅行試腳,因佢話准備18歲後玩毅行,依家行下山試下都ok!

路線 五塊田、上洋山、下洋山、廟仔墩、釣魚翁、田下山、大廟灣及布袋澳村。長度 約 6.6 公里
在釣魚翁郊遊徑可欣賞西貢三尖之一:釣魚翁,及在高處觀看將軍澳的最新發展。除尾段要登上百多米高的田下山,比較吃力外,其餘路段均比較好走。
http://www.hike.hk/load.jsp?route=tyy&page=1

行完山到清水灣泳灘搭小巴返屋企時,撞到一位330Ching正在跑oooo,呢位Ching真勤力呀!
作者: 哈利330    時間: 2011-3-6 19:08
我冇跑 0000 ,只係跑布袋澳來回,仲要行左幾次,死火,天氣已經好好,冇得瀨。

估唔到馬拉跑完仲可以再去行山,好堅喎。
作者: wty16    時間: 2011-3-6 19:51
原帖由 馬拉 於 2011-3-6 06:52 PM 發表
上午同16跑完大圈後,下午再同啊仔毅行試腳,因佢話准備18歲後玩毅行,依家行下山試下都ok!

路線 五塊田、上洋山、下洋山、廟仔墩、釣魚翁、田下山、大廟灣及布袋澳村。長度 約 6.6 公里
在釣魚翁郊遊徑可欣賞西貢 ...

好在無去, 周身軟"來來", 無貨賣啦, 明晚待續...

原帖由 哈利330 於 2011-3-6 07:08 PM 發表
我冇跑 0000 ,只係跑布袋澳來回,仲要行左幾次,死火,天氣已經好好,冇得瀨。

估唔到馬拉跑完仲可以再去行山,好堅喎。

嘻嘻 OTW 2011走5甩啦
作者: monsterjoe    時間: 2011-3-6 22:01
原帖由 馬拉 於 2011/3/6 18:52 發表

在釣魚翁郊遊徑可欣賞西貢 ...

行山都幾好玩咁喎...(又係度玩下自焚先...有行山下次睇下我得唔得閑嘛 )
作者: ericlam    時間: 2011-3-7 09:40
原帖由 馬拉 於 2011-3-6 11:51 發表
跑完返來,真爽!

估唔到在更衣室碰到馬拉和wty ching。

我沒看這個lead, 只是原計劃睡醒跑,點知6點多便醒了,跑完回來拉筋碰到chings。。。

我也是10k, 球場2圈,另寶林大圈,富寧,平路,舒服點。到8k大腿筋又有點痛,還是慢慢跑好了。。。hgj088" />" />" />" />hj
作者: wty16    時間: 2011-3-7 16:59
原帖由 ericlam 於 2011-3-7 09:40 AM 發表

估唔到在更衣室碰到馬拉和wty ching。

我沒看這個lead, 只是原計劃睡醒跑,點知6點多便醒了,跑完回來拉筋碰到chings。。。

我也是10k, 球場2圈,另寶林大圈,富寧,平路,舒服點。到8k大腿筋又有點痛, ...

慢慢來啦 ~
作者: 馬拉    時間: 2011-3-7 23:09
原帖由 monsterjoe 於 2011-3-6 22:01 發表

行山都幾好玩咁喎...(又係度玩下自焚先...有行山下次睇下我得唔得閑嘛 )

其實行山真係好玩過跑步,下次預埋你!(大雄個邊更加歡迎你!)
作者: wty16    時間: 2011-3-8 13:13
原帖由 馬拉 於 2011-3-7 11:09 PM 發表

其實行山真係好玩過跑步,下次預埋你!(大雄個邊更加歡迎你!)

今年OTW實有一隊岩你玩
作者: joew    時間: 2011-3-11 18:22
wty, 有沒興趣攪吓平日早上突擊跑, 6:30 - 7:30起跑個隻, 8-10K左右.
作者: wty16    時間: 2011-3-11 18:36
原帖由 joew 於 2011-3-11 06:22 PM 發表
wty, 有沒興趣攪吓平日早上突擊跑, 6:30 - 7:30起跑個隻, 8-10K左右.

我系Fanling反弓, 早跑要5am出發.......
作者: wty16    時間: 2011-3-18 23:00
無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得 (斷估, 請更正)

[TKO突擊跑] 第8話 - 週日鬆鬆腳

日期:     2011/3/20(Sun)
集合時間:     8:20 am (8:30 am 起跑)

路線 : TKO 運動場()坑口醫院後山>寶翠>尚德健明後山TKO 運動場

難度(5*為最高):*(沿途有上下斜, 多數平路)  (斷估, 請更正)

溫馨提示:

報名方法:  請先copy名單, reply時再加上自己名字。
作者: 馬拉    時間: 2011-3-19 15:18
原帖由 wty16 於 2011-3-18 23:00 發表
無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得  (斷估, 請更 ...

做咩淨係叫人報名,自已唔報
作者: 馬拉    時間: 2011-3-19 15:23

[TKO突擊跑] 第8話 - 週日鬆鬆腳

日期:     2011/3/20(Sun)

溫馨提示:

1.Desmond
2..馬拉 (冇落雨就黎)
作者: wty16    時間: 2011-3-19 21:17
原帖由 馬拉 於 2011-3-19 03:23 PM 發表
無定向,非定期 心血來潮約跑. 絕對地區性約跑, 主力圍繞TKO附近。適合各 自認好跑同埋跑得下ge朋友, esp 住TKO附近。要好玩,跑得累 辛苦 5順意,更加要跑落去。練腳力,耐力,長氣,專注... 咩都得  (斷估, 請更 ...

me2... 下雨就cancel 吧

作者: 馬拉    時間: 2011-3-20 20:47
3月20星期日,今天早上沒雨, 有霧, 氣溫約18度,8:20准時開跑,跑步路線 : 尚德>健明後山>日出康城>電視城>工業村>環寶道>寶林道>寶翠>尚德共19公里。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2