香港長跑網 - 長跑長友

標題: 戴勞工手套跑可以嗎 [打印本頁]

作者: desmondtang610    時間: 2011-1-12 22:17
標題: 戴勞工手套跑可以嗎
我家貪 , 呢排太凍又想暖 d , 戴勞工手套黎跑有用嗎 ?
作者: WalkBreaks    時間: 2011-1-12 22:34
我好大汗,好多時戴左手套都會用手掌抺下面,所以勞工手套就會太刮.我多數係用街邊賣襪檔口買到$5對綿質手套(黑/白色).質地冇咁粗.好多報販/派傳單既都戴黎開工.當然係one size for all.
作者: slauhk    時間: 2011-1-12 23:01
到吉之X 10蚊場買對手套好過,我用緊。
作者: 司機    時間: 2011-1-12 23:02
勞工手套..都可以擋下風
不過有時跑跑下想抹下面...可能會粗糙左d..
walkbreeaks ching提及果款比較好

p.s. 貧/貪
作者: stephensuen    時間: 2011-1-12 23:42
戴勞工手套黎跑真係唔錯,我剛剛星期日試左,真係暖好多
作者: desmondtang610    時間: 2011-1-13 00:01
原帖由 stephensuen 於 2011-1-12 23:42 發表
戴勞工手套黎跑真係唔錯,我剛剛星期日試左,真係暖好多

上面有師兄話會太粗 , 你覺唔覺 ?
作者: billy_yau    時間: 2011-1-13 00:13
我今晚都係帶勞工手套跑, 效果比唔帶好囉.....
作者: 司機    時間: 2011-1-13 00:32
只係小弟真係會拎手套成塊面咁"卒"黎抹,好似洗碟咁.....
所以先會覺得太粗鞋...加上本身大風已經吹到塊面"爆曬擦"...

但一般戴上手,問題應該不大
作者: Gunners    時間: 2011-1-13 00:49
我都係用棉質手套,幾蚊對,跑緊唔帶時收藏方便
作者: WalkBreaks    時間: 2011-1-13 01:31
棉手套掟埋落洗衣機洗都ok. 純棉舒服d但洗多幾次會冇彈性.有款尼龍重d有分左右手就無咁舒服(都ok)耐用d
作者: econecon    時間: 2011-1-13 07:46
原帖由 slauhk 於 2011-1-12 23:01 發表
到吉之X 10蚊場買對手套好過,我用緊。

我都用緊. 都唔錯
作者: slauhk    時間: 2011-1-13 19:08
之前我都有用,都好好,不過好容易起毛頭,吉之X 10蚊對有防滑膠粒粒,手領水樽冇咁“滑”手
原帖由 WalkBreaks 於 2011-1-12 22:34 發表
我好大汗,好多時戴左手套都會用手掌抺下面,所以勞工手套就會太刮.我多數係用街邊賣襪檔口買到$5對綿質手套(黑/白色).質地冇咁粗.好多報販/派傳單既都戴黎開工.當然係one size for all.

作者: swimbikerunner    時間: 2011-1-14 12:47
我都係帶勞工手套(薄個隻),早兩晚10度去跑都有小小凍。
至於抹汗,因為都知質料比較粗糙,所以都只係印0下便算。
作者: econecon    時間: 2011-1-14 14:56
原帖由 slauhk 於 2011-1-13 19:08 發表
之前我都有用,都好好,不過好容毛頭,吉之X 10蚊對有防滑膠粒粒,手領水樽冇咁“滑”手

粒粒? 係咪車實係個手套上果D?
作者: slauhk    時間: 2011-1-14 22:08
Ya
原帖由 econecon 於 2011-1-14 14:56 發表

粒粒? 係咪車實係個手套上果D?

作者: forget    時間: 2011-1-20 11:38
6蚊對黑色手襪,應該好過勞工手套
作者: piyrag    時間: 2011-1-20 12:42
作者: econecon    時間: 2011-1-20 14:08
原帖由 forget 於 2011-1-20 11:38 發表
6蚊對黑色手襪,應該好過勞工手套

6元邊度有
作者: piyrag    時間: 2011-1-20 14:11
作者: KKLAI    時間: 2011-2-1 09:27
原帖由 econecon 於 2011-1-20 14:08 發表

6元邊度有

最近我就响北河街街檔買六蚊對試過(白色及黑色都有),效果同我用開有跑步品牌嘅差唔多,"六蚊"平好多喎,咁就絕對超值,我以後轉用呢種喇。
作者: piyrag    時間: 2011-2-1 10:48
作者: runners_hk    時間: 2011-2-1 15:20
6蚊真係好抵用,就算跑跑下好熱唔想要佢都唔會唔捨得....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2