香港長跑網 - 長跑長友

標題: 而家市面上點搵都搵唔到一條中碼長tight褲... [打印本頁]

作者: rexleung    時間: 2011-2-6 00:50
標題: 而家市面上點搵都搵唔到一條中碼長tight褲...
港九新界各大運動舖都搵過,new balance, mizuro, adidas, nike,....最多搵到一兩條大碼,但真系唔多啱身。有冇ching�ctse可以話我知條度會仲有?
作者: hei    時間: 2011-2-6 12:06
2xu
作者: econecon    時間: 2011-2-6 12:36
原帖由 rexleung 於 2011-2-6 00:50 發表
港九新界各大運動舖都搵過,new balance, mizuro, adidas, nike,....最多搵到一兩條大碼,但真系唔多啱身。有冇ching�ctse可以話我知條度會仲有?

NB SHOP有呀. 岩岩先買左. 不過唔平. 同埋好厚. 唔10度以下都覺得唔駛著
作者: tyler    時間: 2011-2-6 18:11
我有一條中碼
作者: asmcando    時間: 2011-2-6 23:08
I found that there was only one XL size long tight in Tsuen Wan Citywalk Adidas Shop on Wed.
作者: wcyjj2000    時間: 2011-2-7 00:34
我可以幫你買~
PM我
mizuno
作者: rexleung    時間: 2011-2-7 01:19
原帖由 wcyjj2000 於 2011-2-7 00:34 發表 我可以幫你買~PM我mizuno

唔該晒你先!不過我尋日陪老婆行行下街,居然系zara搵到一條細碼tight,都啱著。等我試下先,當想買第二條時就先麻煩你幫手啦!thx!
作者: rexleung    時間: 2011-2-7 01:21
原帖由 econecon 於 2011-2-6 12:36 發表 NB SHOP有呀. 岩岩先買左. 不過唔平. 同埋好厚. 唔10度以下都覺得唔駛著

ching,我知你講邊條,嗰咪話10度以下,-10度都啱著
作者: econecon    時間: 2011-2-7 01:59
原帖由 rexleung 於 2011-2-7 01:21 發表

ching,我知你講邊條,嗰咪話10度以下,-10度都啱著

我都後悔買左. 一來價錢唔平... 二來太熱啦... 不過著佢唔駛換褲. 同樣質料既佢都有件長袖.. 包你夠晒暖.

咁冬天著一定岩晒既.
作者: econecon    時間: 2011-2-7 02:33
原帖由 wcyjj2000 於 2011-2-7 00:34 發表
我可以幫你買~
PM我
mizuno

你有大折?
作者: jefflam77    時間: 2011-2-8 15:43
標題: 回復 1# 的帖子
i found that Nike, addias at TIME Square on sunday (royal sport h), so many size
作者: econecon    時間: 2011-2-9 00:15
原帖由 jefflam77 於 2011-2-8 15:43 發表
i found that Nike, addias at TIME Square on sunday (royal sport h), so many size

唉咋... 有咩折呀.. 可惜我已經買左條"超厚"....
作者: econecon    時間: 2011-2-9 14:27
原帖由 jefflam77 於 2011-2-8 15:43 發表

http://www.rsh.com.hk/golf_shop.asp

Royal Sporting HXXXX 得番西環,荃灣等等分店咋. 時代仲有?
作者: rexleung    時間: 2011-2-9 14:48
time square嗰間應該係講緊giga sport,我開post嗰日去睇過,女裝比較齊碼,男裝都係免問,同埋問過前半年都唔會再返貨...
作者: econecon    時間: 2011-2-9 15:31
原帖由 rexleung 於 2011-2-9 14:48 發表
time square嗰間應該係講緊giga sport,我開post嗰日去睇過,女裝比較齊碼,男裝都係免問,同埋問過前半年都唔會再返貨...

如果係giga. 一定冇. 因為上星期去左

不過買左條nb啦. 素質應該更佳. 不過好厚...
作者: rexleung    時間: 2011-2-12 02:42
尋日著住條Zara Motion Fit去行出,雖然有少少熱,但唔算太焗,行完昂平棧道上山後兩條腿都冇乜攰嘅感覺!

作者: econecon    時間: 2011-2-12 11:44
原帖由 rexleung 於 2011-2-12 02:42 發表
尋日著住條Zara Motion Fit去行出,雖然有少少熱,但唔算太焗,行完昂平棧道上山後兩條腿都冇乜攰嘅感覺!hgjD092" />" />hj

咁都ok喎. 如果冇乜攰
作者: rexleung    時間: 2011-2-12 22:22
我喺屯門市廣場新開嗰間Zara買架,上個禮拜仲齊緊碼,可能去碰下運氣。
作者: 司機    時間: 2011-2-13 02:13
有冇ching試過今期sohosport果條
hkd200 nike tight???
作者: rexleung    時間: 2011-2-13 15:14
原帖由 rexleung 於 2011-2-12 02:42 發表 尋日著住條Zara Motion Fit去行出,雖然有少少熱,但唔算太焗,行完昂平棧道上山後兩條腿都冇乜攰嘅感覺!

今日唔著底,著住佢跑左12k,真系冇乜攰喎!
作者: owen8000    時間: 2011-2-13 23:06
請問 zara 是有正價? 有冇折?

作者: econecon    時間: 2011-2-13 23:48
原帖由 司機 於 2011-2-13 02:13 發表
有冇ching試過今期sohosport果條
hkd200 nike tight???

邊條? nike long tight 200hkd/??
作者: 司機    時間: 2011-2-13 23:58
原帖由 econecon 於 13-2-2011 23:48 發表

邊條? nike long tight 200hkd/??

佢咁寫low  NIKE TIGHT $200
作者: econecon    時間: 2011-2-14 10:46
原帖由 司機 於 2011-2-13 23:58 發表

佢咁寫low" />" />" />" />  NIKE TIGHT $200

sportsoho我冇睇添(網上版都未有2月份). 所以唔知. 你係出面見過呢條有得賣? 如果200元ok喎

作者: rexleung    時間: 2011-2-14 13:09
原帖由 econecon 於 2011-2-14 10:46 發表 sportsoho我冇睇添(網上版都未有2月份). 所以唔知. 你係出面見過呢條有得賣? 如果200元ok喎

兩舊水一條咁平?系咪架?
作者: 司機    時間: 2011-2-14 13:19
有少少似lee條..3m位一樣,但無藍邊

http://item.taobao.com/item.htm?id=8732136316
作者: econecon    時間: 2011-2-14 15:53
原帖由 司機 於 2011-2-14 13:19 發表
有少少似lee條..3m位一樣,但無藍邊

http://item.taobao.com/item.htm?id=8732136316

如果200元度我有興趣喎. 想請問係sportsoho邊度睇到? 我睇唔到今期住. 同埋想問佢係賣廣告定點? 唔該
作者: econecon    時間: 2011-2-14 15:57
原帖由 rexleung 於 2011-2-14 13:09 發表

兩舊水一條咁平?系咪架?hgjD088" />" />hj

唔係我寫架. 當買多條替換囉200元就. 話時話超厚既 tight而家好岩著. 我著左... 一d凍既感覺都冇呀跑時 但係上半身就凍囉會有d.
作者: rexleung    時間: 2011-2-14 16:14
Zara是正價的,冇節。$399
作者: econecon    時間: 2011-2-14 16:14
原帖由 rexleung 於 2011-2-14 16:14 發表
Zara是正價的,冇節。$399

咁貴架... 名牌真係名牌.
作者: 司機    時間: 2011-2-14 16:23
原帖由 econecon 於 14-2-2011 15:53 發表

如果200元度我有興趣喎. 想請問係sportsoho邊度睇到? 我睇唔到今期住. 同埋想問佢係賣廣告定點? 唔該

any 7-11
p.42-43 (冬季跑裝  溫暖.型)
其實我都唔多信佢個價
作者: econecon    時間: 2011-2-14 17:06
原帖由 司機 於 2011-2-14 16:23 發表

any 7-11
p.42-43 (冬季跑裝  溫暖.型)
其實我都唔多信佢個價" />" />" />" />

得閒去7仔睇下本野先咁. 佢有冇話邊度有得賣?

作者: owen8000    時間: 2011-2-14 22:38
原帖由 econecon 於 2011-2-14 16:14 發表

咁貴架... 名牌真係名牌.

Zara 唔算係貴牌子,平民價啦。但呢條 tight 賣 399,就真係貴左 D
作者: rexleung    時間: 2011-2-14 23:11
我嗰日見time aquare間giga sport有條mizuno最後一件嘅display中碼,標價8500円,折咗都要$6xx,唔太啱身仲要有少少瑕疵,所以見Zara有,仲要有更fit嘅細碼,所以唔考慮就買咗...
作者: rexleung    時間: 2011-2-14 23:22
不過而家都仲期待緊條2xu...
作者: econecon    時間: 2011-2-15 01:08
原帖由 rexleung 於 2011-2-14 23:11 發表
我嗰日見time aquare間giga sport有條mizuno最後一件嘅display中碼,標價8500円,折咗都要$6xx,唔太啱身仲要有少少瑕疵,所以見Zara有,仲要有更fit嘅細碼,所以唔考慮就買咗. ...

其實要搵mizuno long tight一d都唔難. 你睇中果條應該係日版啦咁貴.

更fit係更重要
作者: econecon    時間: 2011-2-15 01:08
原帖由 rexleung 於 2011-2-14 23:22 發表
不過而家都仲期待緊條2xu...

咁呢條似乎就更好啦. 好多ching讚.
作者: 龜速跑手    時間: 2011-2-18 11:49
原帖由 econecon 於 2011-2-15 01:08 發表

咁呢條似乎就更好啦. 好多ching讚.

見好多3鐡人介紹,所以我都買左2xu,不過係短tight,今晚試著跑步,星期日半馬用!!

作者: econecon    時間: 2011-2-18 12:57
原帖由 龜速跑手 於 2011-2-18 11:49 發表

見好多3鐡人介紹,所以我都買左2xu,不過係短tight,今晚試著跑步,星期日半馬用!!

先預祝Ching PB!!!!
作者: 跑下啦香港人    時間: 2011-2-19 00:20
請問依家邊到仲有長tight賣?荃灣無哂
作者: rexleung    時間: 2011-2-19 00:26
原帖由 econecon 於 2011-2-15 01:08 發表 咁呢條似乎就更好啦. 好多ching讚.

不過條2xu趕唔切渣馬,冇得著...
作者: rexleung    時間: 2011-2-19 00:29
原帖由 跑下啦香港人 於 2011-2-19 00:20 發表 請問依家邊到仲有長tight賣?荃灣無哂
小弟搵過屯門、旺角同銅鑼灣各運動舖頭...都冇!只系屯門zara搵到一條...
作者: econecon    時間: 2011-2-19 17:07
原帖由 rexleung 於 2011-2-19 00:29 發表
小弟搵過屯門、旺角同銅鑼灣各運動舖頭...都冇!只系屯門zara搵到一條...

其實NB果條話時話我著過唔錯. 唔會太焗啦. 呢個天氣好正. 
作者: 波波池    時間: 2011-2-19 17:15
元朗(東X)有貨
作者: econecon    時間: 2011-2-20 13:49
原帖由 波波池 於 2011-2-19 17:15 發表
元朗(東X)有貨

東京?
作者: bryancheng    時間: 2011-2-20 17:27
係X月呀!哈哈!
作者: econecon    時間: 2011-2-20 20:00
原帖由 bryancheng 於 2011-2-20 17:27 發表
係X月呀!哈哈!

美記?
作者: owen8000    時間: 2011-2-21 17:52
原帖由 波波池 於 2011-2-19 17:15 發表
元朗(東X)有貨

近邊頭?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2