香港長跑網 - 長跑長友

標題: 26/2(SAT) 新娘潭操車 [打印本頁]

作者: gforce    時間: 2011-2-22 13:13
標題: 26/2(SAT) 新娘潭操車
7:30AM 400米頂漁農處, 有興趣一齊玩下
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=22.476451,114.236231&daddr=&hl=en&geocode=&mra=mift&mrsp=0&sz=18&sll=22.476391,114.235942&sspn=0.003321,0.004812&ie=UTF8&z=18
作者: hei    時間: 2011-2-22 13:45
好似好甘下
作者: gforce    時間: 2011-2-22 14:00
原帖由 hei 於 2011-2-22 13:45 發表
好似好甘下

操練就當然係有番咁上下啦
作者: hei    時間: 2011-2-22 14:04
shek O 甘d 定新娘潭甘d?
作者: franklcf    時間: 2011-2-22 14:24
星期六見倒就見
大比勁痛緊, 好幾年未試過, 未知星期六好番未
作者: key    時間: 2011-2-22 15:21
原帖由 orce 於 2011-2-22 13:13 發表
7:30AM 400米頂漁農處, 有興趣一齊玩下
http://maps.google.com/maps?f=d&source=s_d&saddr=22.476451,114.236231&daddr=&hl=en&geocode=&mra=mift&mrsp=0&sz=18&sll=22.476391,114.235942&sspn=0.003321,0.00 ...

See u on this Sat.
作者: key    時間: 2011-2-22 15:22
原帖由 franklcf 於 2011-2-22 14:24 發表
星期六見倒就見
大比勁痛緊, 好幾年未試過, 未知星期六好番未

嘩, frank兄真係好勁喎, 全馬又快左10min
作者: franklcf    時間: 2011-2-22 15:35
標題: 回復 7# 的帖子
今次真係負轆, 我係針對5k 跑既訓練, 但係全馬都快左. 所以食生鐵對長跑真係好有幫助.
2009年2月 scm 未食生鐵 只食緊生菜, 2011年2月 已食左生鐵年半
就算成年都冇參加長跑賽, 生鐵老底搭夠.

作者: D文    時間: 2011-2-22 16:13
星期六黎唔到,星期日有冇團呢?
作者: key    時間: 2011-2-22 17:33
原帖由 franklcf 於 2011-2-22 15:35 發表
今次真係負轆, 我係針對5k 跑既訓練, 但係全馬都快左. 所以食生鐵對長跑真係好有幫助.
2009年2月 scm 未食生鐵 只食緊生菜, 2011年2月 已食左生鐵年半

係呀, 食左生鐡, 玩乜都有氣有力
作者: gforce    時間: 2011-2-22 22:48
原帖由 franklcf 於 2011-2-22 15:35 發表

跑步既野邊有負轆, 食力黎架
作者: D文    時間: 2011-2-23 08:30
想問下比賽路段係由漁農處到鹿頸停車場?
作者: franklcf    時間: 2011-2-23 09:32
D 文兄, 對炭刀上得到lee條斜ga, 上年吾洗搖車39拖23 或 39拖25 都keep 得住d吾係好快既車, 吾洗驚果50mm 上吾倒. 留力跑最尾重好.

下面單車個u turn 位番落漁護署, 跑步就 烏交丫位落陸頸
http://maps.google.com.hk/maps?f=d&source=s_d&saddr=%E6%96%B0%E5%A8%98%E6%BD%AD%E8%B7%AF&daddr=%E6%96%B0%E5%A8%98%E6%BD%AD%E8%B7%AF&hl=zh-TW&geocode=FSD2VgEdMhvPBg%3BFVp1VwEdRBPPBg&mra=dme&mrsp=1&sz=16&sll=22.509385,114.234338&sspn=0.009495,0.012167&brcurrent=3,0x34040c2424216535:0xdccfb8e760a03c46,0,0x3403f7c2f8917bcf:0xc8903bcd7ee59030&ie=UTF8&ll=22.509247,114.234359&spn=0.009416,0.012167&z=16&layer=c&cbll=22.508992,114.234471&panoid=bJN80rOmzrpMuQU355FE3A&cbp=12,261.88,,0,8.65

作者: D文    時間: 2011-2-23 10:00
標題: 回復 13# 的帖子
唔該晒,等我星期日都試下上刀踩先
作者: gforce    時間: 2011-2-23 13:33
原帖由 D文 於 2011-2-22 16:13 發表
星期六黎唔到,星期日有冇團呢?

星期日小弟唔得閒.... 你地有興趣不彷另開一團
作者: rockiec    時間: 2011-2-23 23:29
原帖由 D文 於 2011-2-22 16:13 發表 星期六黎唔到,星期日有冇團呢?

我都係, 星期六要開工, 星期日去!
作者: MyJade1    時間: 2011-2-24 12:43
我想問下這個賽段係咪好甘架? 因為我未試過這個賽道, 已往都是平路, 今年目標是全部玩分齡賽事. 請咁多位ching指點.
作者: gforce    時間: 2011-2-24 13:35
原帖由 MyJade1 於 2011-2-24 12:43 發表
我想問下這個賽段係咪好甘架? 因為我未試過這個賽道, 已往都是平路, 今年目標是全部玩分齡賽事. 請咁多位ching指點.

上落玻比平路費力, 但唔係想像中咁難
好似行山跑步一樣, 難度高就調低速度, 高手新手都會越到既情況!
一般完成不是問題
有機會做些賽前操練, 比賽節奏會掌握得更好
作者: franklcf    時間: 2011-2-24 14:56
我應該星期六吾去, 因為腳患, 應該吾上得斜住.
星期六我吾去喇
作者: MyJade1    時間: 2011-2-24 15:05
標題: 回復 18# 的帖子
謝謝! 還有我想問南灣斜d還是新娘潭斜d呀?
作者: gforce    時間: 2011-2-24 22:00
原帖由 franklcf 於 2011-2-24 14:56 發表
我應該星期六吾去, 因為腳患, 應該吾上得斜住.
星期六我吾去喇

留得青山在, 不次再踩過
作者: gforce    時間: 2011-2-24 22:03
原帖由 MyJade1 於 2011-2-24 15:05 發表
謝謝! 還有我想問南灣斜d還是新娘潭斜d呀?

南灣我只係跑過, 我諗新娘潭斜d, 不過上上落落, 又未必咁難踩既
Ching平時係港島區踩多?
作者: D文    時間: 2011-2-25 07:45
星期六比人放左飛機,所以星期六日都會去踩.

原帖由 rockiec 於 2011-2-23 23:29 發表 我都係, 星期六要開工, 星期日去!
rockiec兄,星期日8:00 OK嘛?
作者: franklcf    時間: 2011-2-25 09:02
原帖由 orce 於 2011-2-24 22:00 發表

留得青山在, 不次再踩過

冇錯, 我係留番係青山--公路踩平d 熱下身先, 吾想加大ITB 既痛. 平路轆下應該冇問題.
跑3個鐘吾傷, 反而公司春名企5個鐘就出事
作者: gforce    時間: 2011-2-25 13:36
原帖由 franklcf 於 2011-2-25 09:02 發表

冇錯, 我係留番係青山--公路踩平d 熱下身先, 吾想加大ITB 既痛. 平路轆下應該冇問題.
跑3個鐘吾傷, 反而公司春名企5個鐘就出事

Claim工傷啦
作者: key    時間: 2011-2-25 17:27
注意: 聽講星期日新娘譚有比賽, 可能會封路
作者: D文    時間: 2011-2-25 20:00
原帖由 key 於 2011-2-25 17:27 發表 注意: 聽講星期日新娘譚有比賽, 可能會封路   

噢~原來係撞飛達新春長跑,起碼10:30先完.......
作者: key    時間: 2011-2-26 13:57
今日天氣好好, 好適合練車, 踩左4圈, 謝謝Jason兄帶左一程   
作者: rockiec    時間: 2011-2-26 18:02
原帖由 D文 於 2011-2-25 07:45 發表 星期六比人放左飛機,所以星期六日都會去踩. rockiec兄,星期日8:00 OK嘛?

飛達條賽道剛好同三鐵條路線一樣, 睇離要10:30後至有得踩!
似乎太晏, 下星期再操, 點睇?
作者: D文    時間: 2011-2-26 19:05
原帖由 rockiec 於 2011-2-26 18:02 發表 飛達條賽道剛好同三鐵條路線一樣, 睇離要10:30後至有得踩!似乎太晏, 下星期再操, 點睇?
OK,下星期再約
作者: gforce    時間: 2011-2-26 22:24
原帖由 key 於 2011-2-26 13:57 發表
今日天氣好好, 好適合練車, 踩左4圈, 謝謝Jason兄帶左一程   

我發覺新娘潭踩星期六較好, 比較少車
你既上山能力都進步左, 耐力可以再改善呢
見到D文同Stephen互有攻守, 好好睇
作者: D文    時間: 2011-2-26 22:34
原帖由 orce 於 2011-2-26 22:24 發表 我發覺新娘潭踩星期六較好, 比較少車你既上山能力都進步左, 耐力可以再改善呢見到D文同Stephen互有攻守, 好好睇

今日踩完對腳有d酸.唔知係路ga問題定係用左隻尾刀問題,總係覺得比起上次鹿頸果段今日好似用力好多
比賽果時都唔知仲有冇力跑.....
作者: key    時間: 2011-2-28 15:54
黎梗星期六(Mar 5)朝早, 再接再厲
作者: gforce    時間: 2011-2-28 20:57
原帖由 key 於 2011-2-28 15:54 發表
黎梗星期六(Mar 5)朝早, 再接再厲

好, 希望大家今次可以加碼, 比上次多踩一轉!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2