香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011跑族半程马拉松联赛-广州站 [打印本頁]

作者: allanccl    時間: 2011-3-1 15:43
標題: 2011跑族半程马拉松联赛-广州站
2011跑族半程马拉松联赛-广州站规程

(一)活动时间和地点 :
      时间:2011年3月13日上午9:00
      地点:广州大学城外环路北亭广场。

(二)活动项目: 半程马拉松、迷你马拉松(5公里)

(三)比赛路线
1。迷你马拉松(5公里)
北亭广场段外环路(起点)——科学中心——北亭广场(终点)。

2。半程马拉松( 21.0975公里 )
北亭广场段外环路(起点)——外环路——科学中心——广州大学——美术学院——华南理工——广药学院——中医学院——广外学院——中山大学——星海学院——华南师范——北亭广场——科学中心——北亭广场段外环路(终点)。

(四)关门时间:
      为了保证活动顺利完成,将设立合理的关门时间。参赛者未在规定的关门时间内跑完应按个人能力选择放弃比赛,确保安全。活动方对有需要的退出比赛者提供的收容车接送到终点处。
1、迷你马拉松关门时间:40分钟
2、半程马拉松关门时间:3小时

(五)对抢跑或在比赛中乘坐交通工具者取消比赛资格。 

(六)录取名次与奖励
1.所有活动项目男、女子组参赛运动员录取前6名,前三名并颁发奖杯一座。
2.参加半程马拉松的运动员在规定时间内跑完全程将颁发成绩证书、纪念牌。

(七)参加办法

(一)参赛者年龄要求:
1、半程马拉松项目年龄限18岁-70岁
2、迷你马拉松项目不限年龄。

(二)参赛者身体状况要求:马拉松赛是一项大强度长距离的竞技运动,也是一项高风险的竞技项目,对参赛者身体状况有较高的要求,参赛者应身体健康,有长期参加跑步锻炼的基础。参赛者可根据自己的身体状况和能力,选择半程马拉松和迷你马拉松其中的一个项目报名参加。
有以下疾病患者不宜参加比赛:
1、先天性心脏病和风湿性心脏病患者;
2、高血压和脑血管疾病患者;
3、心肌炎和其他心脏病患者;
4、冠状动脉病患者和严重心律不齐者;
5、血糖过高或过少的糖尿病患者;
6、其它不适合运动的疾病患者。
在比赛中,因个人身体及其它个人原因导致的人身损害和财产损失,由参赛者个人承担责任。举办方会建议参赛者去相应医疗机构进行健康体检。   

(八)报名流程:
一、可在论坛注册后,通过论坛上活动贴报名

二、可以通过下载个人报名表,并填写好报名表:

登錄/註冊後可看大圖
报名表.xls(16 KB, 下载次数: 284)2011-1-26 15:44 上传
下载次数: 284

然后把个人报名表资料发到:[email protected]

三、缴纳报名费:
   支付宝:[email protected]  赵锐强
   请把支付帐单/银行帐单制作成照片发送到:[email protected]  
  (注:缴纳报名费帐单必须注明参赛者姓名、参赛项目、支付金额、否则主办方不承担任何责任)

四、确认完成报名:主办方给每一位成功报名参赛者发送一份报名成功确认函到邮箱,请查询。

五、报名时间:即日起至2011年3月12日下午17时止。

(九)报名费
1、报名收费标准 :
   半程马拉松30元人民币;迷你马拉松10元人民币;
   报名费一经缴纳,怒不退还。

(十)物品发放
   所有参赛运动员请于赛前持个人身份证前往拿取参赛用品:

1、跑族成员参赛者可提前联系活动负责人在跑族固定活动中领取。

2、3月13日早上7:20~8:30现场发放,由于鉴于活动人数多,建议参赛者务必提前到达领取参赛用品。

前往活动场地交通路线指引:
1。公交252直达北亭广场;
2。地铁大学城南站D出口 坐382到北亭广场;(时间较长)
3。地铁大学城北站A出口 步行20分钟到北亭广场。(坐摩托车8元)

敬请留意活动的最新信息。。。

(十一)活动联系人:

JACKY:QQ(95851) 小高:QQ(732789615) 罗工:QQ(21521743)

欢迎志愿者前往加入志愿者行列,一起为参加挑战的勇士们加油!

跑组义工群:107664306  联系人小高、罗工。

各位跑友,要交了报名费才能通过报名,不便之处,请谅解!谢谢大家。
http://bbs.paozu.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=11625&extra=page%3D1
作者: allanccl    時間: 2011-3-1 15:46
有興趣的請人工智能報名, 稍後才問大家拿資料一齊報名及匯款(因為大會會替各參賽者買保險)。

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: mill    時間: 2011-3-1 15:47
有興趣的請人工智能報名, 稍後才問大家拿資料一齊報名及匯款(因為大會會替各參賽者買保險)。

1. mill
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: allanccl    時間: 2011-3-1 17:18

1. mill
2. 亮
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: allanccl    時間: 2011-3-1 17:25
2011跑族半程马拉松联赛-广州站时间:2011年3月13日上午9:00

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5.
6.
7.
8.
9.
10.
作者: 零下十度    時間: 2011-3-1 17:29
唔該晒亮哥∼∼
作者: kin8333    時間: 2011-3-1 18:04
2011跑族半程马拉松联赛-广州站时间:2011年3月13日上午9:00

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波
6.
7.
8.
9.
10.
作者: bobby    時間: 2011-3-1 20:39

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波
6. Bobby
7.
8.
9.
10.
作者: kin8333    時間: 2011-3-1 21:31

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7.
8.
9.
10.
作者: denis3885    時間: 2011-3-1 21:33
原帖由 bobby 於 2011-3-1 20:39 發表
有興趣的請人工智能報名, 稍後才問大 ...

我好想去,但要星期一才可以决定。
作者: 零下十度    時間: 2011-3-1 23:59

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7. 馬拉
8.
9.
作者: kin8333    時間: 2011-3-2 09:44

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7. 馬拉
8. 漢哥
9. 海天
作者: 零下十度    時間: 2011-3-2 11:01
亮哥,要唔要問下周生夫婦去唔去~~
作者: allanccl    時間: 2011-3-2 11:23
原帖由 零下十度 於 2011-3-2 11:01 發表
亮哥,要唔要問下周生夫婦去唔去~~hgjD124" />" />hj

謝謝提醒! 會問埋他們,還有其他老朋友啊!
作者: 零下十度    時間: 2011-3-2 12:19
原帖由 allanccl 於 2011-3-2 11:23 發表

謝謝提醒! 會問埋他們,還有其他老朋友啊!

近近地,多些人去會熱鬧D嘛~~
趁我得閒,又使唔使我幫手PM各位要資料啊.
作者: allanccl    時間: 2011-3-2 12:27
原帖由 零下十度 於 2011-3-2 12:19 發表

近近地,多些人去會熱鬧D嘛~~
趁我得閒,又使唔使我幫手PM各位要資料啊.hgjD124" />" />hj

唔該晒怒怒姐!
佢個報名表好似好多野要填咁,都唔知邊樣先係一定要填,問緊Jacky。
作者: chanlouis911    時間: 2011-3-2 12:38
Sat: Go and Sun: Back???
作者: allanccl    時間: 2011-3-2 13:03
原帖由 chanlouis911 於 2011-3-2 12:38 發表

無錯呀拳王! 星期六上去,分兩批,要番工既遲d上,唔洗番工既早d上去行下囉!
第二日跑完可以即刻走,亦可以行下街食下野先走....食在廣州嘛!
大家可以提議行程,在大學城內住宿可以很便宜,又方便去起跑點及跑完沖涼,想住好d就去廣州7日酒店,不過晨咁早打的去起步,同埋跑完要返去酒店先有涼沖。
作者: mill    時間: 2011-3-2 13:32
原帖由 chanlouis911 於 2011-3-2 12:38 發表

一齊來跑啦 louis ~~~
作者: 零下十度    時間: 2011-3-2 14:56
原帖由 allanccl 於 2011-3-2 13:03 發表

無錯呀拳王! 星期六上去,分兩批,要番工既遲d上,唔洗番工既早d上去行下囉!
第二日跑完可以即刻走,亦可以行下街食下野先走....食在廣州嘛!
大家可以提議行程,在大學城內住宿可以很便宜,又方便去起跑點及跑完 ...

亮哥,我就覺得一晚半晚,平貴都唔緊要,最緊要方便,住得平既未去食返d好既囉~~
作者: runrun    時間: 2011-3-2 15:27

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7. 馬拉
8. 漢哥
9. 海天
10. runrun ( 報迷馬,要下午去 )
作者: allanccl    時間: 2011-3-2 16:16

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7. 馬拉
8. 漢哥
9. 海天
11. allanccl's friends X5

作者: 馬拉    時間: 2011-3-2 18:19
原帖由 allanccl 於 2011-3-2 13:03 發表

大家可以提議行程,在大學城內住宿可以很便宜,又方便去起跑點及跑完 ...

我都係要返工
作者: runrun    時間: 2011-3-2 18:23
原帖由 馬拉 於 2011-3-2 18:19 發表

我都係要返工

咁馬拉ching 我約定你一齊下午去囉!
作者: 馬拉    時間: 2011-3-2 23:29
原帖由 runrun 於 2011-3-2 18:23 發表

咁馬拉ching 我約定你一齊下午去囉!

好呀runrun師姐,咁下午大約幾點可走
作者: allanccl    時間: 2011-3-3 11:44

1. mill
2. 亮
3. ET
4. 零下十度
5. 波波,太太影相
6. Bobby
7. 馬拉
8. 漢哥
9. 海天
11. allanccl's friend X 5
16. KennithC

作者: rockiec    時間: 2011-3-4 08:03
前兩年都有玩, 但今天撞其他賽事, 無得玩,
要等下一站!

大學城環境優美, 賽道寬闊平坦, 好好跑,
大家加油!
作者: hobbywet    時間: 2011-3-4 09:24
我都想去,但係約左一班同事去玩綠色健康跑, 明年希望有機會去
作者: mill    時間: 2011-3-4 09:44
原帖由 hobbywet 於 2011-3-4 09:24 發表
我都想去,但係約左一班同事去玩綠色健康跑, 明年希望有機會去

香港的比賽多的是...而呢個就一年先得一次, 唔洗諗喇!
作者: 零下十度    時間: 2011-3-4 11:39
各位團友,請PM個人資料給隊長亮哥.
1.中文姓名
2.回鄉卡號碼
3.出生日期
4,聯絡電話(有的話)
5,里程(半馬,迷馬)
謝謝各位~~

作者: runrun    時間: 2011-3-4 12:02
原帖由 馬拉 於 2011-3-2 23:29 發表

好呀runrun師姐,咁下午大約幾點可走

多謝馬拉ching 同我一齊去,我唔熟路,有你一齊安心好多,

嗰朝早我參加咗大嶼山個啤啤跑,10點先開始,完咗出返市區我估2點到,

你要返工就最好就你時間,我pm我的電話給你大家聯絡吧!
作者: wu193    時間: 2011-3-4 14:19
好想去跑啊..但請教師兄師姐...若無支付寶,有何其他方法付報名費呢 ????及如何可入住大學城的酒店 ???
作者: allanccl    時間: 2011-3-4 16:10
原帖由 wu193 於 2011-3-4 14:19 發表
好想去跑啊..但請教師兄師姐...若無支付寶,有何其他方法付報名費呢 ????及如何可入住大學城的酒店 ???

全部由小弟集中報名及匯款,不用理會付款問題的,同時小弟會訂motel的了,閣下只需在人工智能報名就得了。
作者: 馬拉    時間: 2011-3-4 17:35
原帖由 runrun 於 2011-3-4 12:02 發表

多謝馬拉ching 同我一齊去,我唔熟路,有你一齊安心好多," />" />

嗰朝早我參加咗大嶼山個啤啤跑,10點先開始,完咗出返市區我估2點到,

你要返工就最好就你時間,我pm我的電話給 ...

收到,我都PM個電話比你!
如果個日你2點出市區,可唔可以叫亮哥幫我地定2點半至3點車票..
作者: allanccl    時間: 2011-3-4 21:26
原帖由 馬拉 於 2011-3-4 17:35 發表

收到,我都PM個電話比你!
如果個日你2點出市區,可唔可以叫亮哥幫我地定2點半至3點車票..

這個做法會無左彈性,萬一遲了,張飛便無用,不用緊張的,去到才買都未遲,又唔係過年,又唔係大假期,如果去到無直通車就坐普通火車到羅湖過關,然後才買火車票去廣州,很多班次的。
作者: leefs    時間: 2011-3-4 22:09
原帖由 allanccl 於 2011-3-4 21:26 發表

這個做法會無左彈性,萬一遲了,張飛便無用,不用緊張的,去到才買都未遲,又唔係過年,又唔係大假期,如果去到無直通車就坐普通火車到羅湖過關,然後才買火車票去廣州,很多班次的。

亮哥,
周游兩老問73歲及77歲比唔比玩?
作者: allanccl    時間: 2011-3-4 22:26
原帖由 leefs 於 2011-3-4 22:09 發表

亮哥,
周游兩老問73歲及77歲比唔比玩?

規則是:
1、半程马拉松项目年龄限18岁-70岁
我明天會打電話問問Jacky可唔可以通融,如果因買保險既問題而唔受佢地玩,佢地兩個表示會照上去玩兩日喎。
作者: runrun    時間: 2011-3-5 01:30
原帖由 allanccl 於 2011-3-4 21:26 發表 這個做法會無左彈性,萬一遲了,張飛便無用,不用緊張的,去到才買都未遲,又唔係過年,又唔係大假期,如果去到無直通車就坐普通火車到羅湖過關,然後才買火車票去廣州,很多班次的。

亮哥, 我已與馬拉師兄聯絡, 安排好嗰日2點半與他於九龍塘會合, 一同坐車去羅湖, 然後乘和諧號火車去廣州東站, 麻煩亮哥教我們如何由火車東站去會合你地。
作者: KennithC    時間: 2011-3-5 17:37
請問去的朋友,大家都約在住同一間酒店嗎??
作者: mill    時間: 2011-3-5 17:59
原帖由 KennithC 於 2011-3-5 17:37 發表

好似住大學宿命的,(但我唔肯定, 不如等亮哥今晚回覆你啦! ) 住宿舍有樣好處, 又平又近起步點.
作者: rockiec    時間: 2011-3-5 18:59
原帖由 mill 於 2011-3-5 17:59 發表
好似住大學宿命的,(但我唔肯定, 不如等亮哥今晚回覆你啦! ) 住宿舍有樣好處, 又平又近起步點.

唔係酒店, 都唔係宿舍, 係附近啲民宿賓館,
唔好期望咁大, 隨時可能一日熱水, 一日凍水...
不過真係好近起步點!
作者: mill    時間: 2011-3-5 20:16
原帖由 rockiec 於 2011-3-5 18:59 發表

唔係酒店, 都唔係宿舍, 係附近啲民宿賓館,
唔好期望咁大, 隨時可能一日熱水, 一日凍水...
不過真係好近起步點!

啊! 賓館都好啦..唔洗我訓天橋底就得嫁喇!
一日凍水, 一日熱水, (唔好呀! 凍屎人咩!)
最緊要近起步點...
rockiec 師兄, 你果日有比賽所以唔報呢個 ?
作者: allanccl    時間: 2011-3-5 20:48
原帖由 KennithC 於 2011-3-5 17:37 發表

住方面,前年住rockiec師兄所說的民宿賓館,去年是住大學宿舍,乾淨d及好近起步點,經經濟濟,今年也打算安排住這些宿舍,總比住廣州市區,一大早打的去起步點,跑完又無涼沖好。請問閣下有何意見? 可以隨便提出的;因這一兩天會訂住宿的了。
作者: wu193    時間: 2011-3-5 21:18
標題: 回復 33# 的帖子
謝謝師兄的關注,已弄好支付寶及報名,待回覆中,如沒特別原因,12/3將住宿北亭附近的大學旅館,,到時見啦.....
作者: allanccl    時間: 2011-3-5 21:34
原帖由 wu193 於 2011-3-5 21:18 發表
謝謝師兄的關注,已弄好支付寶及報名,待回覆中,如沒特別原因,12/3將住宿北亭附近的大學旅館,,到時見啦.....

不用客氣!  到時見!  我們有16人已報名,到時來打個招呼! 長跑長友啊!
作者: 馬拉    時間: 2011-3-5 21:50
原帖由 allanccl 於 2011-3-5 20:48 發表

住方面,前年住rockiec師兄所說的民宿賓館,去年是住大學宿舍,乾淨d及好近起步點,經經濟濟,今年也打算安排住這些宿舍,總比住廣州市區,一大早打的去起步點,跑完又無涼沖好。請問閣下有何意見? 可以隨便提出的 ...

冇意見,有亮哥安排實唔使擔心,一定係平,靚,正!
作者: KennithC    時間: 2011-3-5 22:05
麻煩亮哥為我們安排了!!!
作者: rockiec    時間: 2011-3-6 07:50
原帖由 mill 於 2011-3-5 20:16 發表 啊! 賓館都好啦..唔洗我訓天橋底就得嫁喇!
一日凍水, 一日熱水, (唔好呀! 凍屎人咩!)
最緊要近起步點...
rockiec 師兄, 你果日有比賽所以唔報呢個 ?

係吖! 果日有三鐵比賽...

而呢個係聯賽, 第一站係大學城、第二站可能係江門、第三站東莞...
今次無嚟, 可以等下一站!

你地跑得開心啲! 加油! mill 姐都要加油, 跑族女跑手唔係想像中咁勁,
mill 姐再發揮一下, 好有機會!

恭喜亮兄、mill 姐加入長跑網管理層, 為跑民服務, 真係辛苦晒!
作者: mill    時間: 2011-3-6 17:13
原帖由 rockiec 於 2011-3-6 07:50 發表

係吖! 果日有三鐵比賽...

而呢個係聯賽, 第一站係大學城、第二站可能係江門、第三站東莞...
今次無嚟, 可以等下一站!

你地跑得開心啲! 加油! mill 姐都要加油, 跑族女跑手唔係想像中咁 ...

咁我祝你三鐵比賽創佳績.+PB.
啊.....原來係聯賽來的, 咁下次有機會都想試吓東莞, 因為我家鄉係東莞.
今時唔同往日了...跑得晒我都好開心了. 謝謝rockiec.  
作者: 零下十度    時間: 2011-3-6 22:28
原帖由 allanccl 於 2011-3-5 21:34 發表

不用客氣!  到時見!  我們有16人已報名,到時來打個招呼! 長跑長友啊!

亮哥,房間戈度如果突左一個人出來的話,我可以去我姪女度住架~~
作者: allanccl    時間: 2011-3-6 22:52
原帖由 零下十度 於 2011-3-6 22:28 發表

亮哥,房間戈度如果突左一個人出來的話,我可以去我姪女度住架~~hgjD124" />" />" />" />hj

暫時未知突唔突,因有幾個朋友想加入(有女的),不過最好都係一齊住,起步近D、食野各方面都好玩D。如果真係有突既話,靚mill喜歡一個人一間房的,應該無問題。

宜家唔係喇! 橫掂一個人都訓唔著, 兩個人一間都得啦! (睇你地點編排啦! 跟大隊.)

作者: 零下十度    時間: 2011-3-6 23:53
原帖由 allanccl 於 2011-3-6 22:52 發表

暫時未知突唔突,因有幾個朋友想加入(有女的),不過最好都係一齊住,起步近D、食野各方面都好玩D。如果真係有突既話,靚mill喜歡一個人一間房的,應該無問題。

OK,其實個日我姪女都會系度做幫忙義工的。
作者: allanccl    時間: 2011-3-6 23:59
原帖由 零下十度 於 2011-3-6 23:53 發表

OK,其實個日我姪女都會系度做幫忙義工的。

哦! 佢都係住大學宿舍?
作者: 零下十度    時間: 2011-3-7 11:22
原帖由 allanccl 於 2011-3-6 23:59 發表

哦! 佢都係住大學宿舍?

佢住在大學附近,離會場不遠的~~
作者: KennithC    時間: 2011-3-7 13:25
會係幾多人一間房?
作者: mill    時間: 2011-3-7 15:17
原帖由 allanccl 於 2011-3-6 22:52 發表

宜家唔係喇! 橫掂一個人都訓唔著, 兩個人一間都得啦! (睇你地點編排啦! 跟大隊.)
作者: 零下十度    時間: 2011-3-7 15:59
原帖由 mill 於 2011-3-7 15:17 發表

咁我未我可以與你同居..............一晚咁多..............
作者: allanccl    時間: 2011-3-7 16:31
原帖由 KennithC 於 2011-3-7 13:25 發表
會係幾多人一間房?

現在連埋KennithC師兄共18人參加,男女好平均,應該係2人一房,除了有兩對夫婦外(周生及尤生),其餘都係男還男,女還女同房的。請問有沒有問題?
作者: mill    時間: 2011-3-7 17:23
原帖由 allanccl 於 2011-3-7 16:31 發表

現在連埋KennithC師兄共18人參加,男女好平均,應該係2人一房,除了有兩對夫婦外(周生及尤生),其餘都係男還男,女還女同房的。請問有沒有問題?

我兩個人一間房都OK嫁...反正上次珠海比我一個人都訓唔著.
作者: runrun    時間: 2011-3-7 17:45
原帖由 mill 於 2011-3-7 17:23 發表

我兩個人一間房都OK嫁...反正上次珠海比我一個人都訓唔著.

我上次珠海一個人怕黑,開晒燈開埋電視仲要係大大聲,結果都係瞓唔到!
作者: allanccl    時間: 2011-3-7 17:54
請上次PM小弟提供個人資料而未有給出生日期小弟的,PM小弟出生日期,因剛接賽事組委電話,他們國內人的身份証號碼已含出生日期,所以開始時無要求我們提供,但當買保險時,要提供出生日期。
小弟今晚會收集齊然後電郵給他們,謝謝!
KenithC師兄如果未提供給賽會的也請PM小弟,方便他們買保險,小弟很認同及讚賞他們的認真態度,為我們買足保險。
作者: KennithC    時間: 2011-3-7 21:06
原帖由 allanccl 於 2011-3-7 17:54 發表
請上次PM小弟提供個人資料而未有給出生日期小弟的,PM小弟出生日期,因剛接賽事組委電話,他們國內人的身份証號碼已含出生日期,所以開始時無要求我們提供,但當買保險時,要提供出生日期。
小弟今晚會收集齊然後電 ...

亮哥,資料我有比你呀,但我有點不明你想問我咩 ??

作者: 零下十度    時間: 2011-3-7 23:36
原帖由 allanccl 於 2011-3-7 16:31 發表

亮哥,波哥都系兩定夫婦去架~~
作者: allanccl    時間: 2011-3-8 09:33
原帖由 零下十度 於 2011-3-7 23:36 發表

亮哥,波哥都系兩定夫婦去架~~hgj088" />" />hj

收到! 已經預了他們夫婦一間房了,係講漏左佢地姐,即係共有三對夫婦,其餘配對都是剛剛好男和男,女和女一間房了,謝謝!
作者: kin8333    時間: 2011-3-8 09:37
多謝亮哥的安排
作者: mill    時間: 2011-3-8 09:52
謝謝令仔亮安排, 辛苦晒~
作者: violalo    時間: 2011-3-8 10:44
Aiya))))))) Too late tim~~ Thanks 亮哥的安排)))))
作者: allanccl    時間: 2011-3-8 10:56
原帖由 violalo 於 2011-3-8 10:44 發表
Aiya))))))) Too late tim~~ Thanks 亮哥的安排)))))

無問題的,未算遲,還趕得及報名。
作者: violalo    時間: 2011-3-8 11:19

You got my info.? Many thanks ar )))))))))))))
作者: allanccl    時間: 2011-3-8 12:03
原帖由 violalo 於 2011-3-8 11:19 發表

You got my info.? Many thanks ar )))))))))))))

收到了!  會替閣下報名及安排住宿的了。
作者: violalo    時間: 2011-3-9 01:53
原帖由 allanccl 於 2011-3-8 12:03 發表

收到了!  會替閣下報名及安排住宿的了。

Thanks so much!!!!!! ~~~ Let's have Fun and enjoy the trip with the group!!!!!
作者: allanccl    時間: 2011-3-9 08:31
原帖由 violalo 於 2011-3-9 01:53 發表

Thanks so much!!!!!! ~~~ Let's have Fun and enjoy the trip with the group!!!!!

歡迎Viola!
昨晚雖然是妳的第一次領跑,但亦是小弟第一次聽到運動員要求下次都要妳帶,証明妳帶得非常非常的好,多謝妳無比的愛心!  忘記帶跑鞋會即時買一對,真的衷心佩服閣下!
作者: mill    時間: 2011-3-9 09:11
原帖由 allanccl 於 2011-3-9 08:31 發表

歡迎Viola!
昨晚雖然是妳的第一次領跑,但亦是小弟第一次聽到運動員要求下次都要妳帶,証明妳帶得非常非常的好,多謝妳無比的愛心!  忘記帶跑鞋會即時買一對,真的衷心佩服閣下!

Viola 真係愛心無限,

無得頂~

作者: runrun    時間: 2011-3-9 15:10
原帖由 allanccl 於 2011-3-9 08:31 發表

歡迎Viola!

真的好感動!

歡迎一齊到廣州去跑步,星期六見!
作者: KennithC    時間: 2011-3-9 16:52
請問星期六會不會集合約齊人才一起坐火車上廣州呀?星期六上午要上班,下午才能出發上去,還有我沒幾多人認識的。
作者: allanccl    時間: 2011-3-9 17:20
原帖由 runrun 於 2011-3-5 01:30 發表

亮哥, 我已與馬拉師兄聯絡, 安排好嗰日2點半與他於九龍塘會合, 一同坐車去羅湖, 然後乘和諧號火車去廣州東站, 麻煩亮哥教我們如何由火車東站去會合你地。

kENNITHC 師兄,佢地第二批是14:30系九龍塘等,請你JOIN佢地丫。其他人初步定星期六上午10:00上水火車站出左閘上去二樓美心等。
作者: KennithC    時間: 2011-3-9 18:44
收到!我聯絡馬拉兄啦!Thx!
作者: allanccl    時間: 2011-3-10 09:53
房間已訂,是廣州大學城近北亭廣場,步行6分鐘即到起步點。
名稱:Friday Inn
地址:广州大学城北亭大街(广联百货对面) ­
电话:020-84724685  15918750654 ­
车站: 北亭广场站(最近)    西五路站  广大站   中部枢纽站 ­
所有的房间均为独立卫生间,中央供水,24小时淋浴,电视,网线,卫生用品 ­
請抄起上述資料及小弟的簽名(電話號碼),保持聯絡。

集合時間:10:00a.m.
集合地點:上水火車站出站後二樓美心等,出閘可以慳幾蚊架! 又可以食早餐飲咖啡等,食早餐就早少少,九點半。

作者: 零下十度    時間: 2011-3-10 19:43
原帖由 allanccl 於 2011-3-10 09:53 發表
地址:广州大学城北亭大街(广联百货对面)  
电话:020-84724685  15918750 ...

多謝亮哥,辛苦晒,
星期六930見啦~~
作者: runrun    時間: 2011-3-11 00:07
原帖由 allanccl 於 2011-3-10 09:53 發表 房間已訂,是廣州大學城近北亭廣場,步行6分鐘即到起步點。名稱:Friday Inn地址:广州大学城北亭大街(广联百货对面) -电话:020-84724685  15918750 ...

多謝亮哥悉心安排 !
我地下午到達廣州時會與 你電聯, 想問 如果搭地鐵是搭去邊個站呀 ?
作者: allanccl    時間: 2011-3-11 00:10
原帖由 runrun 於 2011-3-11 00:07 發表

多謝亮哥悉心安排 !
我地下午到達廣州時會與 你電聯, 想問 如果搭地鐵是搭去邊個站呀 ?

前往活动场地交通路线指引:
1。公交252直达北亭广场;
2。地铁大学城北站A出口 步行20分钟到北亭广场。(坐摩托车8元)
作者: violalo    時間: 2011-3-11 14:38
引用:
原帖由 allanccl 於 2011-3-10 09:53 發表

登錄/註冊後可看大圖

地址:广州大学城北亭大街(广联百货对面)  
电话:020-84724685  15918750 ...

多謝亮哥,辛苦晒,星期六930見啦~~ x 2!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Viola
作者: 零下十度    時間: 2011-3-11 20:33
大家加油喲,明日見~~
作者: martin25    時間: 2011-3-12 20:38
原帖由 零下十度 於 2011-3-11 20:33 發表
大家加油喲,明日見~~

lulu,mill mill,亮哥加油呀.
各ching,ctse 加油呀.
作者: 零下十度    時間: 2011-3-13 22:56
原帖由 martin25 於 2011-3-12 20:38 發表

多謝馬田,我地返左離喇~~
作者: leefs    時間: 2011-3-14 07:30
恭喜晒!咁多位。
http://bbs.paozu.cn/forum.php?mod=viewthread&tid=14928
作者: mill    時間: 2011-3-14 08:53
原帖由 martin25 於 2011-3-12 20:38 發表

多謝Martin, 今次廣州之行,  我地D女將好好野呀!
除左我食白果,  佢地個個都有攞獎~
作者: mill    時間: 2011-3-14 11:11
我們的衝線相片, 集中在28-29頁~

團體照在2-3頁~

http://photo.paozu.cn/index.php?p=1

作者: mill    時間: 2011-3-14 11:26
  多謝廣州"跑族"今次為大家拍的美麗相片
作者: KennithC    時間: 2011-3-14 11:34
感謝跑族他們,賽事?得很不錯呀!也要感謝亮哥為我們今次行程的安排和沿途為我們拍照,辛苦了!今次行程玩得到開心,認識到很多朋友!
作者: allanccl    時間: 2011-3-14 11:36
不要客氣,真係好好玩!  多謝跑族用心搞的比賽,多謝Jacky替我們訂房,比賽雖然小型,但絕不馬虎,最欣賞水站是提供寶礦力,超正!

相就映左好少咋,部傻瓜機唔掂,又鬆又濛,又無速度,明明映人,但個人跑走左才映到,所以都係時候買個部好少少既傻瓜相機了。
睇相:
http://www.fotop.net/allanccl/20110313
作者: leefs    時間: 2011-3-14 11:50
原帖由 allanccl 於 2011-3-14 11:36 發表
不要客氣,真係好好玩!  多謝跑族用心搞的比賽,多謝Jacky替我們訂房,比賽雖然小型,但絕不馬虎,最欣賞水站是提供寶礦力,超正!

相就映左好少咋,部傻瓜機唔掂,又鬆又濛,又無速度,明明映人,但個人跑走左才映 ...

恭喜得獎嘅師兄,師妹!
尤其喺久休復出嘅runrun。

作者: mill    時間: 2011-3-14 11:51
原帖由 allanccl 於 2011-3-14 11:36 發表

相就映左好少咋,部傻瓜機唔掂,又鬆又濛,又無速度,明明映人,但個人跑走左才映 ...

辛苦晒亮哥沿途為大家拍照~
作者: mill    時間: 2011-3-14 11:55
仲要多謝波波太太同大家影相呀!  
仲有波波亮哥全程為大家打點一切

作者: runrun    時間: 2011-3-14 12:17
原帖由 mill 於 2011-3-14 11:55 發表
仲要多謝波波太太同大家影相呀!  
仲有波波同亮哥全程為大家打點一切  

X 2
作者: runrun    時間: 2011-3-14 12:23
原帖由 leefs 於 2011-3-14 11:50 發表

恭喜得獎嘅師兄,師妹!
尤其喺久休復出嘅runrun。

多謝皇上!

見笑啦!我跑得好慢,只不過跑得快嘅就好快(第1名只是跑了21分幾),我連佢地尾燈都睇唔到,
慢嘅比我更加慢,我先有機會執死雞!
作者: 馬拉    時間: 2011-3-14 13:44
第一次到廣州跑步,好好玩,大學城風景優美,賽道平坦,超正!
美中不足就是起步太遲,變左天气太熱,出汗多,PB唔到!
整體行情很好,多謝亮哥,波哥精心安排,多謝波嫂拍令相!
多謝路路在深圳堅持為我們找餐館,吃一餐豐富美味的新彊風味烤羊餐!
多謝令喵提早陪我回港!
作者: mill    時間: 2011-3-14 14:17
馬拉師兄, 我多謝你帶我呢個大鄉里返香港就真喇!
講起路路, 帶我地一行15人, "遊深圳"遊左咁耐....激屎 ,
不過路路也有可愛之處的, 算啦!
作者: 零下十度    時間: 2011-3-14 17:06
原帖由 mill 於 2011-3-14 14:17 發表
馬拉師兄, 我多謝你帶我呢個大鄉里返香港就真喇!
講起路路, 帶我地一行15人, "遊深圳"遊左咁耐....激屎 ,
不過路路也有可愛之處的, 算啦!

以後我再發現有d好食既野唔話比你知,等你仲激屎~~
作者: mill    時間: 2011-3-14 17:19
原帖由 零下十度 於 2011-3-14 17:06 發表

以後我再發現有d好食既野唔話比你知,等你仲激屎~~" />" />

你唔會咁對我嘅! 但下次唔好要我行咁耐喇! D行李好重嫁~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2