香港長跑網 - 長跑長友

標題: 跑步時遇到尷尬/有趣的事 (ching/ctse) [打印本頁]

作者: nc    時間: 2008-7-18 12:13
標題: 跑步時遇到尷尬/有趣的事 (ching/ctse)
那一次製造尷尬的不是本人, 小女子是受害人 , 話說數月前在運動場跑圈 , 速度是非常慢, 怎知卻可以給後面跑來的路人甲撞倒 , 他不是快, 因衝力的強度不致令小女子跌倒, 我都不知為何咁都可以撞倒人, 那個速度他都可以訓底左, 訓底左仲可以笑, 即係無事啦 好驚呀, 於是繼續跑, 仲跑快d
作者: redred    時間: 2008-7-18 17:05
吓,,佢唔睇路跑嗎 ??咁佢撞跌左nc 姐你呀 ?
咁無咩事呀 ?咁佢撞跌你仲繼續跑 ???

我呢....就係..因為平日出街係化曬妝既
話說有一日約左個男仔fd 跑步
大家相約係運動見
去到時,我未見個fd,於是自行做warm up
但係warm up 期間,見佢係場到跑,
咁我做緊拉筋,緊係無追出去, 佢望到我,我對佢笑
點知佢直跑直過, 嚇到我, 心諗"無理由"唔通我認錯..但明明個樣係我個fd
好啦,到下一個圈,我個fd再跑來時,我叫佢,佢先好似嚇一嚇咁
話"嘜你黎架,我認唔到"

個心即時諗....化左妝同唔化妝..唔係真係咁大分別呀.......
如是,自此,..未試過約見過我化妝既fd跑步
費時一陣人地以為我傻....認唔到我..愈叫愈跑
作者: 711MF    時間: 2008-7-18 17:11
作者: kenneth    時間: 2008-7-18 17:18
作者: randyip    時間: 2008-7-18 17:23
redred ctse......在跑步中,個靚裝會0吾會溶0架0甘熱
作者: redred    時間: 2008-7-18 17:25
標題: 回復 3# 的帖子
7兄, 唔好話跑呀
宜家出街一陣, 個妝都溶曬
話唔定化妝去跑,d人嚇到暈曬
我仲唔係第一
作者: redred    時間: 2008-7-18 17:27
原帖由 kennethwat 於 2008-7-18 17:18 發表
小弟跑步最尷尬是一次跑屯元回程時,認錯人。詳情都是.....不講了
ching, 認錯人...咁咪好..."羅"....
你應該扮係佢唔記得,話肯定識佢,
然後話下次再call出黎飲茶
即刻快跑閃人
作者: redred    時間: 2008-7-18 17:28
原帖由 randyip 於 2008-7-18 17:23 發表
redred ctse......在跑步中,個靚裝會0吾會溶0架0甘熱
緊係溶啦
不過, 我咁耐都未試過化妝跑呀

但聽fd講,有d女仔化曬靚妝跑架
一路跑一路溶..好恐怖
作者: 龜速行    時間: 2008-7-18 17:44
真人真事. . . . . .

一個下午,  一個傻人,一條斜路

跑下跑下跑下

傻人冇氣好冇氣

忽然有一對男女捉住傻人問路

傻人喘住喘住想答.........

但有口難言........只好手指指

真唔好意思

作者: nc    時間: 2008-7-18 20:42
原帖由 龜速行 於 2008-7-18 17:44 發表
真人真事. . . . . .

一個下午,  一個傻人,一條斜路

跑下跑下跑下

傻人冇氣好冇氣

忽然有一對男女捉住傻人問路

傻人喘住喘住想答.........

但有口難言........只好手指指
...

我覺得那對男女應該要跑住來問路, 而不是要ching停下來回答, 如果是這樣情景應該更攪笑
作者: nc    時間: 2008-7-18 20:56
原帖由 redred 於 2008-7-18 17:05 發表
吓,,佢唔睇路跑嗎 ??咁佢撞跌左nc 姐你呀 ?
咁無咩事呀 ?咁佢撞跌你仲繼續跑 ???

我都唔知發生什麼事, 感覺有人撞過來, 幸好小妹份量夠大 , 沒有事, 回頭望時, 看見路人甲躺在地上, 但是笑住, 於是我很冷血地 了, 既然笑得即是無事啦, 始終都唔明點解可以撞到前面跑緊步的人, 附近又沒有人, 我又沒有轉線或急停, 係一個迷...
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-18 22:02
原帖由 obaanc 於 2008-7-18 20:56 發表

我都唔知發生什麼事, 感覺有人撞過來, 幸好小妹份量夠大 , 沒有事, 回頭望時, 看見路人甲躺在地上, 但是笑住, 於是我很冷血地 了, 既然笑得即是無事啦, 始終都唔明點解可以撞到前面跑緊步的人, ...

可能想hi油啊!
作者: nc    時間: 2008-7-18 22:13
原帖由 叮叮噹 於 2008-7-18 22:02 發表

可能想hi油啊!hjgh" />ugh" />

唔係掛, 汗流浹背, 嗅到飛起 ....  仲之就係要 撞親小妹
作者: nc    時間: 2008-7-18 22:14
叮噹姐, 今天係咪去左跑, 點呀, 係咪跑到去蝴蝶灣更衣室
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-18 22:15
撞親 cts,e要
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-18 22:18
原帖由 obaanc 於 2008-7-18 22:14 發表
叮噹姐, 今天係咪去左跑, 點呀, 係咪跑到去蝴蝶灣更衣室 nm" />

有跑,沒有去更衣室 ,只跑到海岸茶座尾.
屈教練繼續追前面的ching ctse,
我自己折返慢慢跑慢慢休息,等他們折返.
作者: tsw01    時間: 2008-7-18 23:25
1.帶住心跳帶跑,有d路人甲以為我帶左bra。

2.夏天跑街跑到條褲濕晒,有d路人甲以為我失禁。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-18 23:30
原帖由 tsw01 於 2008-7-18 23:25 發表

笑死我!
作者: nc    時間: 2008-7-18 23:33
原帖由 tsw01 於 2008-7-18 23:25 發表
1.帶住心跳帶跑,有d路人甲以為我帶左bra

2.夏天跑街跑到條褲濕晒,有d路人甲以為我失禁

tsw ching, 我初初跑步時, 看見有d  ching帶心跳帶跑時, 我都係 , 咁似bra.  但現在... 無咩特別

請問ching係咪都已經習慣了帶"bra"

作者: tsw01    時間: 2008-7-18 23:38
原帖由 obaanc 於 2008-7-18 23:33 發表

tsw ching, 我初初跑步時, 看見有d  ching帶心跳帶跑時, 我都係 nm" /> , 咁似bra.  但現在... 無咩特別

請問ching係咪都已經習慣了帶"bra" hjkhbnmj" />

已經習慣了
作者: Alfred    時間: 2008-7-19 10:25
標題: 回復 12# 的帖子
可能想hi油啊! [/quote]

hi 到D汗咋!
作者: kenneth    時間: 2008-7-19 10:52
作者: Alfred    時間: 2008-7-19 11:40
原帖由 redred 於 18/7/2008 17:27 發表
ching, 認錯人...咁咪好..."羅"....
你應該扮係佢唔記得,話肯定識佢,
然後話下次再call出黎飲茶
即刻快跑閃人

如果佢係師姐就即刻攞電話號碼。
作者: 叮叮噹    時間: 2008-7-19 18:41
原帖由 Alfred 於 2008-7-19 11:40 發表

你死 ,小心有人線人打小報告!
作者: 力    時間: 2008-7-19 21:03
原帖由 叮叮噹 於 2008-7-19 18:41 發表

你死h" /> ,小心有人線人打小報告!

作者: redred    時間: 2008-7-20 01:06
原帖由 obaanc 於 2008-7-18 20:56 發表

我都唔知發生什麼事, 感覺有人撞過來, 幸好小妹份量夠大 , 沒有事, 回頭望時, 看見路人甲躺在地上, 但是笑住, 於是我很冷血地 了, 既然笑得即是無事啦, 始終都唔明點解可以撞到前面跑緊步的人, ...
佢撞到你..但反而佢跌左係地....

ctse, 佢係咪想扮野認識你
點知..佢未講到野, 你巳經跑走左
作者: redred    時間: 2008-7-20 01:09

ching , 我係運動場都見到有位ching
佢跑到全身濕曬, 仲一路跑一路狂滴水
但我會用好"養"慕既眼神望住喱住ching 啦
作者: redred    時間: 2008-7-20 01:10
原帖由 Alfred 於 2008-7-19 11:40 發表

ching..攞電話都無用
通常跑步都唔帶電話,
莫非ching 一路跑一路記住個電話
每跑一步就背一下...因為驚返到屋企應該巳經唔記得
作者: nc    時間: 2008-7-20 01:32
原帖由 redred 於 2008-7-20 01:09 發表
ching , 我係運動場都見到有位ching
佢跑到全身濕曬, 仲一路跑一路狂滴水
但我會用好"養"慕既眼神望住喱住ching 啦

係呀, 有時見到d ching跑完幾十k之後, 做cool down時不停在滴水, 都覺得幾好笑
作者: nc    時間: 2008-7-20 01:36
原帖由 redred 於 2008-7-20 01:06 發表
佢撞到你..但反而佢跌左係地....

ctse, 佢係咪想扮野認識你
點知..佢未講到野, 你巳經跑走左

ctse 唔好玩啦

其實我回頭望時見到唔係靚仔, 所以我才 ...   
作者: Alfred    時間: 2008-7-20 10:36
原帖由 叮叮噹 於 19/7/2008 18:41 發表

你死 ,小心有人線人打小報告!

唔該手下留情呀
作者: Alfred    時間: 2008-7-20 10:38
標題: 回復 28# 的帖子
係喎,掛住個號碼亂咗pacing重衰
作者: Alfred    時間: 2008-7-20 10:40
原帖由 obaanc 於 20/7/2008 01:36 發表

ctse 唔好玩啦

咁靚仔你係唔係去扶佢起身
作者: nc    時間: 2008-7-20 10:48
原帖由 Alfred 於 2008-7-20 10:40 發表

咁靚仔你係唔係去扶佢起身

靚仔我即刻暈左添啦
作者: redred    時間: 2008-7-20 18:49
原帖由 obaanc 於 2008-7-20 01:36 發表

ctse 唔好玩啦

哈..咁又係呀
如果唔靚仔,型仔都好呀
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-21 11:31
原帖由 redred 於 2008-7-18 17:28 發表
緊係溶啦
不過, 我咁耐都未試過化妝跑呀

但聽fd講,有d女仔化曬靚妝跑架
一路跑一路溶..好恐怖

哈哈....死啦....
如果係平日放工後跑,我都係化住妝跑架....
因為時間太趕,唔容許我慢慢落妝再跑......
不過,我跑步出汗唔多,跑完都唔覺太溶妝既
作者: 曲奇    時間: 2008-11-21 12:01
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-21 11:31 發表

你用邊隻粉底,咁熱個妝都唔溶咁厲害...
佩服~~
作者: blurmax    時間: 2008-11-21 13:10
I mistaken a gal runner during the course of Thaiquain Cup 10 K.  Luckily the gal also recognized me and correct me immediately.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax

作者: cu83    時間: 2008-11-21 17:50
原帖由 obaanc 於 18-7-2008 12:13 發表
那一次製造尷尬的不是本人, 小女子是受害人 , 話說數月前在運動場跑圈 " />" />" />" />" />" />" />" /> , 速度是非常慢, 怎知卻可以給後面跑來的路人甲撞倒 " />" />" />" />" />" />" />" /> , 他不是快, 因衝力的強度不致令小女子跌倒, 我都不知為何咁都可以 ...

會唔會佢見到 C-tse 溶妝嘅盧山真面目
驚為天人,嚇到腳軟

作者: =chairman=    時間: 2008-11-21 22:39
cu ching,上面幅圖好面善,莫非閣下就係 ... ?
作者: cu83    時間: 2008-11-21 22:42
原帖由 =chairman= 於 21-11-2008 22:39 發表
cu ching,上面幅圖好面善,莫非閣下就係 ... ?" />" />

No No NO, 我 copy 副圖咋, 唔係 D場 嗰個人, 放心
更加唔係圖中嗰個人

作者: 亞平    時間: 2008-11-21 22:42
原帖由 =chairman= 於 2008-11-21 22:39 發表
cu ching,上面幅圖好面善,莫非閣下就係 ... ?" />" />

D場版主?
作者: =chairman=    時間: 2008-11-21 22:47
哈哈 ~ 明白。
作者: cu83    時間: 2008-11-21 22:48
原帖由 cu83 於 21-11-2008 22:42 發表
No No NO, 我 copy 副圖咋, 唔係 D場 嗰個人, 放心 " />" />
更加唔係圖中嗰個人 g" />" />" />" />" />jhk

圖中嗰個人........嚇死我咩...
作者: 叮叮噹    時間: 2008-11-22 00:03
原帖由 witchycatcat 於 2008-11-21 11:31 發表

化完裝出街都唔敢行太快,怕出汗會溶妝 .
catcat真係勁,可以唔落妝去跑街.
妳可以自薦做化妝品代言人.
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-28 13:03
原帖由 cookie97 於 2008-11-21 12:01 發表

你用邊隻粉底,咁熱個妝都唔溶咁厲害...
佩服~~

呵呵....我差唔多全部野都係bobbi brown...
我係佢既super fans!!
不過,唔溶妝,主要因為我跑步時出汗唔多
作者: witchycatcat    時間: 2008-11-28 13:06
原帖由 叮叮噹 於 2008-11-22 00:03 發表

化完裝出街都唔敢行太快,怕出汗會溶妝
catcat真係勁,可以唔落妝去跑街.
妳可以自薦做化妝品代言人.

唔係呀.....我迫於無奈咋...

平日放工後,如SSP街坊小隊約8PM開跑,我本身都會超趕啦...
根本唔會有時間慢慢落妝................唉....
我跑完都會甩妝啦,不過唔會嚴重地甩個隻囉...
作者: NIKE鐵鞋    時間: 2008-12-21 10:08
我試過操一課長課, 坑口->秀茂坪->順利村消房局->壁屋->坑口
由於果日無食野, 由起點跑到去岩岩過左消防局開似無力....結果要行成6公里返屋企/ \"
作者: =chairman=    時間: 2008-12-21 12:45
原帖由 NIKE鐵鞋 於 2008-12-21 10:08 發表
我試過操一課長課, 坑口->秀茂坪->順利村消房局->壁屋->坑口
由於果日無食野, 由起點跑到去岩岩過左消防局開似無力....結果要行成6公里返屋企/ \"

ching 是將軍澳人 ?
小弟平時練長課,通常會帶備八達通或少許現金,以作不時之需。
作者: onionufo    時間: 2008-12-21 13:41
試過赤裸上身出去跑,比班女仔見到,指住黎笑
作者: FION    時間: 2008-12-22 15:03
原帖由 onionufo 於 2008-12-21 13:41 發表

咁係香港又真是好少人唔著衫跑步,如果比我見到都可能會大笑,不過當然唔會係你面前指住黎笑。
作者: di692    時間: 2008-12-22 15:08
原帖由 onionufo 於 2008-12-21 13:41 發表

我夏天都係唔著衫跑,一來大汗,二來當曬日光浴,曬出一身古銅色皮膚,正!!
作者: 力    時間: 2008-12-22 15:15
原帖由 di692 於 2008-12-22 15:08 發表

我夏天都係唔著衫跑,一來大汗,二來當曬日光浴,曬出一身古銅色皮膚,正!!

x2, but not only in summer, also in spring & fall.
作者: ivanbaby    時間: 2008-12-22 15:18
以前都試過唔著上身...不過自從有左背心之後...
效果都差不多~
作者: 力    時間: 2008-12-22 15:23
原帖由 FION 於 2008-12-22 15:03 發表

咁係香港又真是好少人唔著衫跑步,如果比我見到都可能會大笑,不過當然唔會係你面前指住黎笑。

見到都可能會大笑, why?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2