香港長跑網 - 長跑長友

標題: <月刊> 試刊號2011年4月 [打印本頁]

作者: shogikin    時間: 2011-4-1 14:20
標題: <月刊> 試刊號2011年4月
<月刊> 試刊號2011年4月

長跑網通告
兩年會藉,會費只需港幣30元,學生及60歲長者半價
除原有會員福利外,更可獲得 “有燈晶片帶一條”, 詳情請看:
公告區: https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=5691
會員專區: https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=14868

活動消息
            ** 430 青公但願有情 **   
            10.04.2011 跑族半馬 江門站

討論區精選
             親子區: 親子跑的甘美回憶
             英文區: Marathon Introduction: Taroko Marathon

討論區知多D
             討論區知識系列--你識用的討論區常用功能
             討論區知識系列--中文輸入法

賽後報告
本月完成的賽後投票結果:
2011.3.20 第35屆畢拉山古蹟十五公里越野賽 (7.45分,共11票)
2010.3.20 元朗越野跑2011 (7分,共1票)
2011.3.13 Jessica Run 2011 (4分,共4票)
2011.3.13 光愛慈善馬拉松2011 (8分,共1票)
2011.3.13 綠色有機健康跑2011 (8分,共2票)
2011.3.12 - Lantau International Beer Dash 2011 (8分,共1票)
                     >>仍在投票中<<  (歡迎有報名參加跑手投票)
            賽後投票 - 2011.3.27 第五屆吐露港十公里賽 (青少年禁毒杯四公里賽)
            賽後投票 -2011.3.27 Hysan Healthy Hike & Run

**本月精選投票**
阿火 2011-3-21 12:15 (賽後投票 - 2011.3.20 第35屆畢拉山古蹟十五公里越野賽)
總分8
賽道設計 9 -> 好甘,但係算係一個好鍛鍊嘅賽道,雖然今次賽事多霧,但聽番師兄們講番舊年跑時風景一流!
賽事安排 6 -> 有啲混亂:(A)一直都收唔到confirmation通知,大會電郵覆我名單沒有我名字但朋友幫我check又check到有我名。(B)起點在馬路上而沒有封路很危險。(C)水站數目唔夠,頭幾KM上落斜較多所以流失汗水亦多。(D)冇個人晶片所以冇個人時間導致起跑混亂。
日期時間 8 -> 適合
紀念品 9 -> 有毛巾, 衫, mug, 獎牌, 環保袋
收費 9 -> HK$170 合理!
氣氛 7 -> 合理!
我好欣賞用Mug裝水嘅環保概念,雖然報名後等待confirmation通知過程及起跑過程有啲混亂,但工作人員很耐心協助,而且大會很開放給予missed左報名嘅人當日即時報名冇令大家掃興,沿途工作人員主動為跑手打戲,售賣紀念品嘅工作人員亦很友善,整體而言,我都感覺好愉快!
如冇意外,下年我都會繼續參加!

編輯的話
下期都仲是試刊號,希望試試其他形式.
歡迎大家提供意見及報料.

誠徵各期主編,編輯,記者,攝影…等
有意者請聯絡
**有大家幫手,月刊的內容更豐富**

今期編輯:
Kin in Running

作者: shogikin    時間: 2011-4-1 14:21
預留.............
作者: shogikin    時間: 2011-4-1 15:23
完成
多謝支持

Kin in Running
作者: vileung    時間: 2011-4-1 20:29
support
作者: allanccl    時間: 2011-4-1 21:29
謝謝kinkin,好欣賞! 特別係討論區知多D。
作者: bolo    時間: 2011-4-1 22:00
謝堅...........
作者: running-sue    時間: 2011-4-1 22:12
堅爺, 辛苦哂
作者: 山貓    時間: 2011-4-2 15:23
十卜, Kin Kin!!

要將每月精選成一個post, 辛苦哂!!
作者: 零下十度    時間: 2011-4-3 17:27
辛苦晒堅堅~~
作者: 荃灣華    時間: 2011-5-2 07:52
標題: 全力支持
堅哥
你的努力和貢獻
是值得很定的
不論在荃灣.九龍或新界

荃灣華多謝你
作者: Gunners    時間: 2011-5-2 08:51
唔該晒堅堅.一定支持

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2