香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新出品~Nike+ Sport watch GPS [打印本頁]

作者: aaroncslee    時間: 2011-4-1 20:37
標題: 新出品~Nike+ Sport watch GPS
Nike+ 又有新搞作
~

登錄/註冊後可看大圖

~

登錄/註冊後可看大圖

~http://www.youtube.com/watch?v=9XqELGTGXNM

~http://www.youtube.com/watch?v=0Vt4XX_zpi4&feature=related

作者: hei    時間: 2011-4-1 22:19
5g how much na?
作者: 哈利330    時間: 2011-4-1 22:24
第二條片最後十秒話 between US $ 199 - 299
http://www.youtube.com/watch?v=0 ... r_detailpage#t=148s

作者: 日本專家    時間: 2011-4-2 03:14
標題:
好貴!帶iPhone 好過!
作者: sue0918    時間: 2011-4-2 20:18
好似好好玩woo
作者: kic883    時間: 2011-4-3 10:09
Cool stuff, BUT
199 USD = ~1800 HKD, pretty expensive IMO
作者: forget    時間: 2011-4-3 15:57
個款幾好,但係用錶帶個尾同電腦做connect,隻錶係咪防水,會唔會好易壞
作者: D文    時間: 2011-4-3 17:22
原帖由 kic883 於 2011-4-3 10:09 發表 Cool stuff, BUT 199 USD = ~1800 HKD, pretty expensive IMO
心跳+GPS都唔係貴
如果防水的話我覺得抵用添

不過NIKE 唔做開電子野,我對佢耐用性有保留喇

作者: sue0918    時間: 2011-4-3 22:34
原帖由 D文 於 2011-4-3 17:22 發表 心跳+GPS都唔係貴 如果防水的話我覺得抵用添不過NIKE 唔做開電子野,我對佢耐用性有保留喇

hk係咪未出架???
作者: D文    時間: 2011-4-3 23:33
原帖由 sue0918 於 2011-4-3 22:34 發表 hk係咪未出架???
我都係睇左尼個post先知有隻咁ga錶,香港真係唔知有未.....
作者: sue0918    時間: 2011-4-3 23:38
原帖由 D文 於 2011-4-3 23:33 發表 我都係睇左尼個post先知有隻咁ga錶,香港真係唔知有未.....

我覺得好正~~~好型~~
不過對我黎講可能好大隻
同埋我唔係好明佢點知我心跳緊幾多呢??準嗎?
作者: D文    時間: 2011-4-4 12:13
原帖由 sue0918 於 2011-4-3 23:38 發表 我覺得好正~~~好型~~不過對我黎講可能好大隻同埋我唔係好明佢點知我心跳緊幾多呢??準嗎?

可能有心跳帶掛?
不過片中冇交代
作者: realax    時間: 2011-4-4 15:59
估計是配用返 Polar Wearlink+ Transmitter 去計算 heart rate

Overview
Welcome to the Nike+ SportWatch GPS Powered by TomTom. The watch works with GPS and a
Nike+ shoe sensor to record distance, pace, elapsed time, BPM (separate heart rate monitor
required), and calories burned while running. Upon completion of a workout, connect the watch
to a computer USB port to upload runs to nikeplus.com, where you can see where you ran, find
great new routes, track progress, set goals, challenge your friends and more.

https://www.nikemedia.com/sites/default/files/SportWatch%20Reviewer%27s%20Guide_CES_FINAL.pdf

CES 2011:Nike與TomTom合作運動錶Nike+ SportsWatch GPS動手玩

作者: ant_727    時間: 2011-4-9 15:14
好似好正..唔知邊到有得買
作者: calvinlo    時間: 2011-4-17 17:08
The Nike+ SportWatch GPS is scheduled to be at retail stores and online in the U.S. and the U.K. beginning April 1. Broader distribution is scheduled for July 1. The Nike+ SportWatch GPS can be previewed at Nikerunning.com and TomTom.com.
作者: johnlau    時間: 2011-4-21 11:13
其實最好出多d GPS 錶, 而家基本上得 Garmin 主力做, 所以價錢都比較貴
相比起有GPS既電話, 一個apps最多都係US$10樓下 (連 runkeeper pro都變成免費版). 一隻GPS錶平極都要$1500至$3000, 差別實在太大了.
作者: magiclooper    時間: 2011-4-21 15:47
想問下iphone app,  如runkeeper pro, 係咪開始同埋跑完都要拎個電話出黎按??
作者: johnlau    時間: 2011-4-21 17:02
我有download runkeeper pro, 不過實際無用過, 我而家用runmeter, 可以長按remote個play開始同結朿
同埋可以set annoucement, 每隔幾公里或幾耐就講你知個跑速等等. 所以我覺得正過用GPS錶.
作者: magiclooper    時間: 2011-4-22 00:49
標題: 回復 7# 的帖子
絕對好易壞! 我有Nike Sportband, 就係比D汗"腌"到USB壞左,拎返去保養原來好多人都咁壞法,整左5個月都無回音!!!!!不過我最後買過隻新,因為$400 有計路程計時仲自動UPLOAD上網實在不錯,而家都係就住用!
作者: 日本專家    時間: 2011-4-22 03:06
原帖由 magiclooper 於 2011-4-22 00:49 發表
絕對好易壞! 我有Nike Sportband, 就係比D汗"腌"到USB壞左,拎返去保養原來好多人都咁壞法,整左5個月都無回音!!!!!不過我最後買過隻新,因為$400 有計路程計時仲自動UPLOAD上網實在不錯,而家都係就住用!

我上次幫朋友回鋪修理(用了6個月),等3week後,,整唔到,
結果到鋪取個隻新的
作者: zenhoho    時間: 2012-2-7 09:55
請問有冇ching知道香港邊到可以買到?
作者: Bonsir    時間: 2012-2-8 10:40
原帖由 zenhoho 於 2012-2-7 09:55 發表
請問有冇ching知道香港邊到可以買到?

香港暫時未見過有, 我自己就上taobao買
都算幾準
作者: zenhoho    時間: 2012-2-8 16:12
原帖由 Bonsir 於 2012-2-8 10:40 發表

香港暫時未見過有, 我自己就上taobao買
都算幾準

Thanks~ 問過香港Nike, 佢地話今年內會有行貨, 不過而家先2月, 唔知等到幾時...
搞到我都想係taobao買, 早買早享受
作者: kennygor    時間: 2012-2-9 14:34
原帖由 magiclooper 於 2011-4-22 00:49 發表

我果隻買左3個月都未有d銅片已生繡
作者: chuiws    時間: 2012-2-9 20:41
標題: 回復 23# 的帖子
我舊年4月在Boston買Nike+ Sport watch GPS ,現在不能將跑步資料upload上網,請問香港有冇地方可以維修?
作者: poonfish    時間: 2012-2-22 14:01
我想問佢係唔係用心跳帶嫁? 有gps點解要計步粒野既?
作者: hingkeestore    時間: 2012-2-23 01:29
呢隻唔知可唔可靠耐用呢?我隻Garmin110上年十月中到二月渣馬三個幾月就玩完,已經第二隻了。
作者: Thales    時間: 2012-2-23 17:00
原帖由 hingkeestore 於 2012-2-23 01:29 發表
呢隻唔知可唔可靠耐用呢?我隻Garmin110上年十月中到二月渣馬三個幾月就玩完,已經第二隻了。

你買左邊隻?
作者: hingkeestore    時間: 2012-2-23 22:15

登錄/註冊後可看大圖
原帖由 Thales 於 2012-2-23 17:00 發表

你買左邊隻?

我兩隻都係forerunner110,一隻液晶顯示無故爆裂,呢隻用完關掉gps卻忘關主電源,直至耗畫所有電後再也開不了。想換過一隻簡單可靠的GPS錶,昨晚刨過網絡Nike呢隻都並不可靠,或者等呢隻Epson睇睇!
作者: ewong    時間: 2012-7-5 10:48
香港有得買喇:

九龍
NIKE SHOP尖沙咀柏麗購物大道 Park Lane G31-32 2377 0110
NIKE SHOP旺角花園街76A 地下 2388 5402
GIGASPORTS尖沙咀海運大廈2/F OT244-247 2115 9930
GIGASPORTS又一城L1-02 2265 7708

香港
NIKE SHOP SOGO 4/F 2895 5668
10K RUNNING PRO SHOP 灣仔告士打道號字樓 2893 7990
作者: 柔詠    時間: 2012-7-5 14:50
香港How much ?
作者: Bonsir    時間: 2012-7-5 16:42
原帖由 柔詠 於 2012-7-5 14:50 發表 香港How much ?
$1299. 小弟用左半年,覺得都得麻麻地,唔係太準.......
作者: codynlaw    時間: 2012-7-6 13:32
好靚仔~ 但買唔起
作者: maxwongwk    時間: 2012-7-7 18:16
I was purchased it already ($1,299) and I will try it on tomorrow - Adidas 10K run.
作者: lewischan    時間: 2012-7-7 22:37
好靚仔的錶........

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2