香港長跑網 - 長跑長友

標題: 石門10km [打印本頁]

作者: 豬兜1    時間: 2011-5-1 10:24
標題: 石門10km
現改為早上開跑,越熱越正,越流汗越happy,快d黎啦 .

作者: pch    時間: 2011-5-1 23:48
一條足10公里的大平路在那?
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-2 00:01
原帖由 pch 於 2011-5-1 23:48 發表
一條足10公里的大平路在那?
單車徑由石門至雅典居,99%平路,餘下1%斜路,斜路也不太斜的
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-3 00:54
標題: 2/5/2011 石門10km
又係單拖跑39:00完成
作者: kin8333    時間: 2011-5-3 08:42
原帖由 豬兜1 於 2011-5-3 00:54 發表

師兄你跑得好快啊,如何和你一起跑呀!
作者: kin8333    時間: 2011-5-3 08:42
我都快唔過街坊的呀
作者: 街坊鄭    時間: 2011-5-3 09:25
豬兄真係好堅....係長跑網內已是高手之列.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-3 23:36
快有快跑,慢有慢跑我不會晚晚都博老命的,我會陪住你地跑嫁
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-4 01:25
原帖由 街坊鄭 於 2011-5-3 09:25 發表
豬兄真係好堅....係長跑網內已是高手之列.
鄭sir吾好咁講哇,我始終是新手一名,還要你們多多關照的
作者: Tarry    時間: 2011-5-4 13:57
原帖由 豬兜1 於 2011-5-2 00:01 發表
單車徑由石門至雅典居,99%平路,餘下1%斜路,斜路也不太斜的

ching, 請問條路靜唔靜ga
作者: 街坊鄭    時間: 2011-5-4 17:36
豬兄...你找岩地方..tko 班傻人個個都快到無影.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 00:12
原帖由 Tarry 於 2011-5-4 13:57 發表

ching, 請問條路靜唔靜ga" />" />
有一段路都幾靜的尤其是晚上,就是起步的頭4-500m
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 00:17
標題: tko 班傻人
原帖由 街坊鄭 於 2011-5-4 17:36 發表
豬兄...你找岩地方..tko 班傻人個個都快到無影.
我上個星期同佢地衝完400mx10,跟住剛剛又同佢地走完一課,發覺左一樣野,果然係如
你所言tko班儍人個個都快到無影,跑過d影快相的白鴿寵,都會閃燈的.
作者: -R-    時間: 2011-5-5 00:35
我唔夠快, 所以無閃到
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-5-5 00:48
原帖由 豬兜1 於 2011-5-3 00:54 發表

我通常都會係周末周日本安排長課,況且你咁快點陪你操~

想問下, 今次你報個時間會唔會搞錯? 快得有點不合理呢, 同一條路咁短時間可以由41' ---> 39'
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 00:49
原帖由 -R- 於 2011-5-5 00:35 發表
我唔夠快, 所以無閃到
就係因為係你太快連白鴿寵的maxium也over 了,所以先吾閃的
作者: -R-    時間: 2011-5-5 01:00
原帖由 豬兜1 於 2011-5-5 00:49 發表
就係因為係你太快連白鴿寵的maxium也over 了,所以先吾閃的

等我打去1823投訴佢部機先
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 01:23
原帖由 大圍新跑手 於 2011-5-5 00:48 發表

我通常都會係周末周日本安排長課,況且你咁快點陪你操~

想問下, 今次你報個時間會唔會搞錯? 快得有點不合理呢, 同一條路咁短時間可以由41' ---> 39'" />" />
大圍師兄你好,請到我個blog 下載一下,我放了些excel
到那裹,越下的越update @@thx或者我放多個excel 比你係呢度
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 01:26
可能個excel做得不太好,以致你誤會了,sor 左先,另外你明天去吾去嫁?我今日都走得好咁呀
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 01:47
原帖由 -R- 於 2011-5-5 01:00 發表

等我打去1823投訴佢部機先
你個tko都搞得好成功,每次都有2-30人跑,雖然我好懶做warm up 但係
你都好堅持要做足warm up 才開跑,搞到我想偷下懶都吾得,你個會咁多後生仔,前途真不錯,可能是欠了一個能over
他們的角色帶他們再特破一下(一定不是我),希望你地越走越快啦.
作者: mill    時間: 2011-5-5 09:55
原帖由 豬兜1 於 2011-5-1 10:24 發表
有誰來走一走,試一下10公里的時間,一條足10公里的大平路在等你們 我今晚就開始跑了

豬弟弟, 你跑得咁快, 石門我又唔認識路, 一陣唔見晒你地...都唔知點算, 我點敢來
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 14:45
原帖由 mill 於 2011-5-5 09:55 發表

豬弟弟, 你跑得咁快, 石門我又唔認識路, 一陣唔見晒你地...都唔知點算, 我點敢來
你落到黎小弟一定陪你地跑的.
作者: mill    時間: 2011-5-5 16:07
原帖由 豬兜1 於 2011-5-5 14:45 發表
你落到黎小弟一定陪你地跑的.

係咪架 ? 咁下次有時間就來join你地啦!
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-5 23:26
睇黎星期六都係食自己@@.
作者: -R-    時間: 2011-5-5 23:34
原帖由 豬兜1 於 2011-5-5 01:47 發表
你個tko都搞得好成功,每次都有2-30人跑,雖然我好懶做warm up 但係
你都好堅持要做足warm up 才開跑,搞到我想偷下懶都吾得,你個會咁多後生仔,前途真不錯,可能是欠了一個能over
他們的角色帶他們再特破一下(一定不是 ...

豬兜兄言重了, 我地唔係會. 其實係大家比面啫, 一齊食吓飯開開心心先有咁多人黎.
如果你來多d, 同我地分享你ge經驗, 我相信大家都會多d進步
作者: 大圍新跑手    時間: 2011-5-6 00:19
原帖由 豬兜1 於 2011-5-5 01:23 發表
大圍師兄你好,請到我個blog 下載一下,我放了些excel
到那裹,越下的越update @@thx或者放多個excel 比你係呢度

明白使...真係好堅~
作者: Tarry    時間: 2011-5-6 12:42
原帖由 豬兜1 於 2011-5-2 00:01 發表

ching有無路線圖ar, 想下星期三踡番轉ar
作者: mill    時間: 2011-5-6 12:49
原帖由 豬兜1 於 2011-5-5 23:26 發表
睇黎星期六都係食自己@@.

我地天日要上東莞, 星期日要玩比賽呀!
如果唔係都來支持你 唯有下次先join得你了
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-6 20:57
原帖由 Tarry 於 2011-5-6 12:42 發表

ching有無路線圖ar, 想下星期三踡番轉ar
做乜要賣甩我自己跑呀師兄
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-6 20:58
原帖由 mill 於 2011-5-6 12:49 發表

我地天日要上東莞, 星期日要玩比賽呀!
如果唔係都來支持你 " />" />唯有下次先join得你了
又冇得同mill 姐你並肩作跑了
作者: Gunners    時間: 2011-5-6 21:06
原帖由 豬兜1 於 2011-5-6 20:57 發表
做乜要賣甩我自己跑呀師兄

Tarry係ctse黎ga,聽講叫錯左佢會
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-6 21:18
原帖由 Gunners 於 2011-5-6 21:06 發表

O NO 我又high 左野啦sorry 呀師姐
作者: jennylg    時間: 2011-5-8 15:56
我有興趣啊!我停著半年冇再跑步,好想再跑。以前間中一個人夜晚就會跑這倏路
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-9 00:38
原帖由 jennylg 於 2011-5-8 15:56 發表
我有興趣啊!我停著半年冇再跑步,好想再跑。以前間中一個人夜晚就會跑這倏路
終於比我搵到只脚啦 師兄,你幾時想跑呀?請留個言比我啦thx.
作者: mill    時間: 2011-5-12 15:19
原帖由 豬兜1 於 2011-5-6 20:58 發表
又冇得同mill 姐你並肩作跑了

我點可能同你"並肩作跑"呀! 你地跑得快到... 塵都無得我食呀!
作者: laputa99    時間: 2011-5-12 16:52
原帖由 Gunners 於 2011-5-6 21:06 發表

Gunner ching, 你一定有睇荃灣西版. 唔唒驚, 佢對我先會甘
作者: laputa99    時間: 2011-5-12 16:55
原帖由 豬兜1 於 2011-5-6 21:18 發表
O NO 我又high 左野啦sorry 呀師姐

豬兜ching好 , 你頭像隻貓是否你養, 做乜縳住佢?
作者: mill    時間: 2011-5-12 17:10
原帖由 laputa99 於 2011-5-12 16:55 發表

我知係佢養嫁...(因為我都問過佢呀! )
因為佢跑得好似"主人"咁快, 驚捉唔番囉!  
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-13 23:48
原帖由 laputa99 於 2011-5-12 16:55 發表

我帶只貓落街食早餐,順便帶佢去
散下步,驚住佢亂走,所以咪縛住佢lo,我只貓識路返lift口嫁,暫時佢認得由球場返lift 口大約50m
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-14 01:58
睇黎今晚又係食自己了,lonely 夜蘭夜深獨剩餘lonely
作者: kf    時間: 2011-5-14 02:06
原帖由 豬兜1 於 2011-5-14 01:58 發表
睇黎今晚又係食自己了,lonely 夜蘭夜深獨剩餘lonely
豬兄,
我地多數星期日早上操長課,所以星期六晚要留一留力,如果遲吓就到時間過黎你到時就住我地跑呀
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-14 02:08
原帖由 kf 於 2011-5-14 02:06 發表
豬兄,
我地多數星期日早上操長課,所以星期六晚要留一留力,如果遲吓就到時間過黎你到時就住我地跑呀
ok thx
作者: kin8333    時間: 2011-5-14 08:45
豬兄:明天早上會不會來一起跑呀
作者: mill    時間: 2011-5-14 18:29
原帖由 豬兜1 於 2011-5-13 23:48 發表
我帶只貓落街食早餐,順便帶佢去
散下步,驚住佢亂走,所以咪縛住佢lo,我只貓識路返lift口嫁,暫時佢認得由球場返lift 口大約50m

嘩...你隻貓認路仲叻過我喎!
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-14 22:34
原帖由 kin8333 於 2011-5-14 08:45 發表
豬兄:明天早上會不會來一起跑呀
你地果條路好多斜路,我29/5要走元朗8km呀,
怕跑傷脚,所以不來了,榕樹澳是大斜路來的.
作者: kin8333    時間: 2011-5-14 23:04
2011年5月15日,(星期日)~~馬鞍山長課~
約跑詳情如下, 如有其他建議, 歡迎提出 !
早上 8:00AM馬鞍山"遊樂場"集合.
由馬鞍山---->大圍>>>梅子林>>>馬遊場,(全程1X.) 實際有幾多K要跑過一次先知
(可因應自己狀態增加里數)
報名方法.在 post 內留言 (reply 時先 copy 名單..再加上自己名字)
曾經出現過名單

1,路路
2,波波
3,駿哥
4,喵喵
5,亮哥
6,夢璃
7,皇上
8,bobby
9,亞杜

天氣較熱,呢次試跑落大圍再返來上梅子林~呢邊比教多樹蔭~

豬兄:是這個路線
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-15 12:27
kin 師兄我地雖然冇約定,但係咁都撞得到,真係好有緣呢,仲有mill姐
作者: mill    時間: 2011-5-15 18:37
原帖由 豬兜1 於 2011-5-15 12:27 發表
kin 師兄我地雖然冇約定,但係咁都撞得到,真係好有緣呢,仲有mill姐

你都好勤力喎! 今日我見仲有TKO Joey同你一齊跑tim.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-15 20:24
原帖由 mill 於 2011-5-15 18:37 發表

你都好勤力喎! 今日我見仲有TKO Joey同你一齊跑tim.
joey 師兄旱幾日星期二就約左我了.
作者: mill    時間: 2011-5-17 10:01
原帖由 豬兜1 於 2011-5-15 20:24 發表
joey 師兄旱幾日星期二就約左我了.

明晚仲來唔來TKO放火呀?
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-17 14:52
原帖由 mill 於 2011-5-17 10:01 發表

明晚仲來唔來TKO放火呀?  
點解要叫放火呢?
作者: mill    時間: 2011-5-17 15:48
原帖由 豬兜1 於 2011-5-17 14:52 發表
點解要叫放火呢?

其實係以前佢地講開ga..次次來都係最先跑番運動場果幾個快腳, 我地都會形容佢地"放火"...
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-17 22:54
明白了,nill姐又袋錢落細佬袋了
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-21 01:38
今睌又跑完10km,好在有我弟弟踏單車陪我跑,感覺上冇咁lonely
作者: witchycatcat    時間: 2011-5-22 21:09
石門係邊樹架?
晚上跑完有無車返屋企架...?
如果下次mill mill去就叫埋我呀
作者: Tarry    時間: 2011-5-23 13:51
原帖由 witchycatcat 於 2011-5-22 21:09 發表
石門係邊樹架?

Catcat, 我或者下星期六上午跑, 石門在馬鞍山, 有無興趣ar
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-24 23:32
多謝幾位師姐支持,感動中
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-24 23:33
原帖由 witchycatcat 於 2011-5-22 21:09 發表
石門係邊樹架?
石門在沙田有馬鐵搭的,請間CAT CAT 姐係邊區住?
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-24 23:36
原帖由 Tarry 於 2011-5-23 13:51 發表

Catcat, 我或者下星期六上午跑, 石門在馬鞍山, 有無興趣ar" />" />
星期六我都要開工的,藍領的真慘 ,只可在晚上跑.........
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-25 00:46
原帖由 Carly 於 2011-5-25 00:04 發表
你係男仔1個人跑都會lonely?
我1個人跑時好enjoy的, 又專心
不過我夜晚不敢跑你石門划艇中心後面果段,
我嫌d樹木太近道路, 怕有壞人藏響度~

Catcat好鐘意貓的, 見你將隻貓用繩牽住, 可能會心痛的~
我帶佢出街街呀,佢好乖的,本來不用綁也OK,只係我怕有特發事所以咪用條繩綁住佢LO,
貓好細膽的,遇到特發事時會博命跑的,到時搵佢吾到或者佢衝左出馬路就大件事了.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-25 00:49
原帖由 Carly 於 2011-5-25 00:04 發表
你係男仔1個人跑都會lonely?
我1個人跑時好enjoy的, 又專心
不過我夜晚不敢跑你石門划艇中心後面果段,
我嫌d樹木太近道路, 怕有壞人藏響度~

Catcat好鐘意貓的, 見你將隻貓用繩牽住, 可能會心痛的~
仲有呀,石門吾係跑划艇中心果邊的,係跑馬(馬安)山果邊嫁,不過都有1小段,大約300m係d靜d的路.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-25 22:43
原帖由 Carly 於 2011-5-25 01:00 發表

埋就係果段好靜囉~
奧運間期封左馬埸呢段好耐, 迫住跑對岸落馬鞍山, 成日經過果段靜英英, 好可怕, 我指夜晚~
我男仔就吾怕,但係女仔又真係危危地.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-26 01:24
原帖由 Carly 於 2011-5-25 23:28 發表

明白~
你的貓白雪雪, 耳仔好短, 好靚,是買的嗎?
要唔要比貓草佢食架?
摺耳貓來的所以耳仔好細只,佢好懶的,由朝訓到黑的,不過就吾係好肥,都應該有14-15磅,
未絕育的,絕育後大概會再多3幾磅,是朋友送的,因他家剛有小朋友,所以便要忍痛割愛 .
作者: witchycatcat    時間: 2011-5-26 08:34
原帖由 豬兜1 於 2011-5-25 00:46 發表
我帶佢出街街呀,佢好乖的,本來不用綁也OK,只係我怕有特發事所以咪用條繩綁住佢LO,
貓好細膽的,遇到特發事時會博命跑的,到時搵佢吾到或者佢衝左出馬路就大件事了.

豬豬:
貓貓通常也不帶出街既,如佢真係中意出街,就一定要縛住.
但我識有個人,佢隻貓都好like出街及有用繩縛住,但有一次條街突然發生左d突發野,
貓貓嚇親就連條繩都爭脫左,結果佢就甘就走失左,個主人之後都搵唔番貓貓.

因為貓的本性不會像狗狗甘stable,有突發野發生時難保佢會發"din"
所以,豬兄都係唔好再帶貓貓出街啦~
以免有咩事,佢做左流浪貓就慘啦

作者: witchycatcat    時間: 2011-5-26 08:35
原帖由 豬兜1 於 2011-5-24 23:33 發表
石門在沙田有馬鐵搭的,請間CAT CAT 姐係邊區住?

ssp呀~~~
豬兄sat night幾點開跑?
作者: witchycatcat    時間: 2011-5-26 08:36
原帖由 Tarry 於 2011-5-23 13:51 發表

Catcat, 我或者下星期六上午跑, 石門在馬鞍山, 有無興趣ar

tartar:
唔知要唔要返工呀個日早上.....
作者: witchycatcat    時間: 2011-5-26 08:38
原帖由 豬兜1 於 2011-5-26 01:24 發表
摺耳貓來的所以耳仔好細只,佢好懶的,由朝訓到黑的,不過就吾係好肥,都應該有14-15磅,
未絕育的,絕育後大概會再多3幾磅,是朋友送的,因他家剛有小朋友,所以便要忍痛割愛 .

仲有,貓貓如未desex,個心會野d,出街走失既機會又大d啦...
豬兄快d 幫貓貓booking做手術啦
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-26 23:57
原帖由 witchycatcat 於 2011-5-26 08:34 發表

豬豬:
貓貓通常也不帶出街既,如佢真係中意出街,就一定要縛住.
但我識有個人,佢隻貓都好like出街及有用繩縛住,但有一次條街突然發生左d突發野,
貓貓嚇親就連條繩都爭脫左,結果佢就甘就走失左,個主人之後都搵唔 ...
所以我都買左條扣埋只手同條頸的,穿過加拿大的,好似好穩陣咁,
但係比你講一講我都想買條更好的,其實我帶佢出街不是只有一條繩的,再加上我要眼看八面,耳聽四方都不止,仲要我帶多個籠出街的,隨時都開定口
的,有乜事我第一時間就放返佢入去的.雖然係咁多安全措施,但係我知道都吾會100%安全的,我由出門口開始放佢入籠,直至去到大排擋式的荼餐廳
四圍都冇狗我先放佢出黎,佢好為食,試過兩次佢兩只手趴左上枱偷食我碟飯,一次係粟米肉粒飯,另一次吾紀得左.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-26 23:59
原帖由 witchycatcat 於 2011-5-26 08:35 發表

ssp呀~~~
豬兄sat night幾點開跑?
大約2000,不過今個星期吾得,因為星期日早上要走元朗8km賽.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-27 00:08
原帖由 witchycatcat 於 2011-5-26 08:38 發表

仲有,貓貓如未desex,個心會野d,出街走失既機會又大d啦...
豬兄快d 幫貓貓booking做手術啦
yes mun 我都想快d等佢做公公,好似話健康都好d的.
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-28 01:14
今個星期曰要比賽,所以要停跑一次
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-16 01:46
N姐幾時同我跑下石門10K呀.
作者: ~NN~    時間: 2011-6-17 00:49
原帖由 豬兜1 於 2011-6-16 01:46 發表
N姐幾時同我跑下石門10K呀.

同我跑你無得練速度bor....

除非你要練跑慢d  
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-17 01:07
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-17 00:49 發表

同我跑你無得練速度bor....

除非你要練跑慢d  
你都吾慢,下星期同你走下INTERVAL .
作者: ~NN~    時間: 2011-6-18 00:45
原帖由 豬兜1 於 2011-6-17 01:07 發表
你都吾慢,下星期同你走下INTERVAL .

yes, PIG sir  
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-18 00:56
咁星期幾去衝呀,衝呀衝快搶攻,射呀射射它吧
作者: ~NN~    時間: 2011-6-18 01:12
原帖由 豬兜1 於 2011-6-18 00:56 發表
咁星期幾去衝呀,衝呀衝快搶攻,射呀射射它吧

豬兄有無 update d 嘅歌  

Sunday可以長課bor (eg. 15K) , 你指教我 interval 又得
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-18 01:16
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-18 01:12 發表

豬兄有無 update d 嘅歌  

Sunday可以長課bor (eg. 15K) , 你指教我 interval 又得
朝早啦不如,我想練烈陽神功
作者: ~NN~    時間: 2011-6-18 01:23
原帖由 豬兜1 於 2011-6-18 01:16 發表
朝早啦不如,我想練烈陽神功

早成點?你叫豬wor你好早起身
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-18 01:24
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-18 01:23 發表

早成點?你叫豬wor你好早起身
10:00係馬鞍山運動場等早吾早得濟?
作者: ~NN~    時間: 2011-6-18 01:29
原帖由 豬兜1 於 2011-6-18 01:24 發表
10:00係馬鞍山運動場等早吾早得濟?

頭先個post出唔晒,正想講 ……

我係一隻爛瞓豬黎架

作者: 豬兜1    時間: 2011-6-18 01:36
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-18 01:29 發表

頭先個post出唔晒,正想講 ……

我係一隻爛瞓豬黎架
呢度係咁的,咁你正想講......D乜?
作者: ~NN~    時間: 2011-6-18 01:39
原帖由 豬兜1 於 2011-6-18 01:36 發表
呢度係咁的,咁你正想講......D乜?

不過如你好想練烈陽神功咁就十點啦
作者: little-fish    時間: 2011-6-29 00:41
石門到雅典居有10km嗎?
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-30 00:36
原帖由 little-fish 於 2011-6-29 00:41 發表
石門到雅典居有10km嗎?
來回呀
作者: little-fish    時間: 2011-6-30 19:55
師兄,石門那個位置起?
作者: 豬兜1    時間: 2011-6-30 22:29
石門10km賽的起步點點.
作者: kin8333    時間: 2011-7-1 08:46
豬兄:人家問你自已石門起步在那裡
作者: 豬兜1    時間: 2011-7-1 15:43
大約在電力廠附近.
作者: ~NN~    時間: 2011-7-2 02:04
Pig ching咁樣啱唔啱 ??

石門到錦豐苑(緩跑徑尾) 來回大概10K

石門到雅典居 來回大概12K

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2