香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2008.10.01 - 10公里國慶長跑 [打印本頁]

作者: spmho    時間: 2008-7-26 22:05
標題: 2008.10.01 - 10公里國慶長跑
主辦機構:汽車交通運輸業總工會
日期:2008年10月1日(星期三)
起跑時間:早上8:30
地點:大埔大美督船灣淡水湖水壩
截止報名日期:2008年9月17日
報名費用:會員$60(包括工聯屬會)/非會員$80

大會不使用晶片計時
如需要,大會有交通安排,可九龍塘或灣仔上車,交通費每位$20

http://www.motor.org.hk/dl/chinese_race.pdf

參賽者:
1.Gills
2.慢速小子
3.obaanc
4.leefs
5.大圍新跑手
6.hobby wet
7.叮叮噹
8. peteruno
作者: nc    時間: 2008-7-31 13:30
原帖由 stanleyhpm 於 2008-7-26 22:05 發表
主辦機構:汽車交通運輸業總工會
日期:2008年10月1日(星期三)
起跑時間:早上8:30
地點:大埔大美督船灣淡水湖水壩
截止報名日期:2008年9月17日
報名費用:會員$60(包括工聯屬會)/非會員$80

大會不使用晶片 ...

是否這個賽事沒有chingctse報??  還是現在太早?? 唔知主辦機構往年辦得如何, ok嗎??
作者: cfchan    時間: 2008-7-31 13:37
原帖由 obaanc 於 2008-7-31 13:30 發表

是否這個賽事沒有chingctse報??  還是現在太早?? 唔知主辦機構往年辦得如何, ok嗎??

主辦機構都算搞得唔錯,未試過出現混亂情況,我都會考慮報呢個比賽,貪佢無咩斜路!
作者: 711MF    時間: 2008-7-31 13:48
作者: 瘋瘋    時間: 2008-7-31 13:57
作者: kenneth    時間: 2008-7-31 13:58
作者: nc    時間: 2008-7-31 14:23
原帖由 kennethwat 於 2008-7-31 13:58 發表

跑過去,當熱身。
屯門--小巴-->上水--火車-->大埔--巴士-->大尾督
不過8:30起跑就...要早點出發

屯門去, 唔係好遠啫 ...

如果唔想轉咁多程車, 一程的話, 跑過去都係唔錯的選擇
作者: cfchan    時間: 2008-7-31 14:35
元朗去好少少,有亡命小巴飛出大埔 再轉75k巴士就得!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-7-31 16:14
原帖由 kennethwat 於 2008-7-31 13:58 發表

跑過去,當熱身。
屯門--小巴-->上水--火車-->大埔--巴士-->大尾督
不過8:30起跑就...要早點出發

由屯門去大尾督呢個方法最快啦(唔計taxi),唔計等車一個鐘多少少都到,係大埔火車站--->大尾督可以搭綠VAN,應該會快少少。
作者: clerkb    時間: 2008-7-31 16:21
原帖由 cfchan 於 2008-7-31 14:35 發表
元朗去好少少,有亡命小巴飛出大埔h" /> 再轉75k巴士就得!

元朗紅van 要等齊人先開車. 有時幾耐的. 雖然行車時間係半小昤內
作者: Ning    時間: 2008-8-3 23:22
This route has so many turning points.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-8-3 23:53
可以相約在大埔乘的士去.
作者: nc    時間: 2008-8-4 09:01
原帖由 叮叮噹 於 2008-8-3 23:53 發表
可以相約在大埔乘的士去

叮叮噹姐, 請問妳係咪也"相約大家在大埔乘的士去"

十月一日應該幾適宜去玩下d賽事, 小妹打算報這個及avohk, 5k  x 3 因時間ok, 唔知紅紅姐及其他ctse有無興趣一起報呢
作者: 叮叮噹    時間: 2008-8-4 23:46
十一大機會可以參加,
十月初要上廣州,日子未定實,
遲少少才報名.
作者: nc    時間: 2008-8-26 13:36
點解無ching玩這個賽事ge
作者: hobbywet    時間: 2008-8-26 13:46
好早已報左,加20元,有車接
作者: nc    時間: 2008-8-26 13:51
原帖由 hobbywet 於 2008-8-26 13:46 發表
好早已報左,加20元,有車接

咁小妹都要快d報喇, 難得可以湊湊熱鬧
作者: Gills    時間: 2008-8-26 14:11
原帖由 obaanc 於 26-8-2008 13:51 發表

咁小妹都要快d報喇, 難得可以湊湊熱鬧

主場一定玩, 不過跑尼條一望無制之直路, 來回兩轉, 好似跑極都未完.
作者: nc    時間: 2008-8-26 14:58
原帖由 Gills 於 2008-8-26 14:11 發表

主場一定玩, 不過跑尼條一望無制之直路, 來回兩轉, 好似跑極都未完.

都不會是一望無制, 前面咁多人, 不過gills兄就不同, 前面會是"一望無制"的

這條路線小妹上一次比賽是8年前左右, 太耐了, 都唔係好記得了, 好似是nike10公里, 今次是重拾跑鞋第一次出征 (5k賽事不計算), 一定要努力
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-26 16:00
60 呅,咁抵玩,小弟也去參加!
作者: 力    時間: 2008-8-26 16:20
會員$60/非會員$80
作者: Gills    時間: 2008-8-26 16:33
原帖由 obaanc 於 26-8-2008 14:58 發表

都不會是一望無制, 前面咁多人, 不過gills兄就不同, 前面會是"一望無制"的

這條路線小妹上一次比賽是8年前左右, 太耐了, 都唔係好記得了, 好似是nike10公里, 今次是重拾跑鞋第一次出征 (5k賽事不計 ...

nc 姐, 條路咁鬼闊邊度有咁多人, 望著左右兩邊個海, 仲係跑極都一模一樣, 走兩轉來回四次唔暈就有鬼., 另nc姐係尼度既第一次玩左幾奈, 今次目標時間又幾多?
作者: Gills    時間: 2008-8-26 16:35
原帖由 慢速小子 於 26-8-2008 16:00 發表
60 呅,咁抵玩,小弟也去參加!

慢子兄係工聯會會員?
作者: nc    時間: 2008-8-26 16:55
原帖由 Gills 於 2008-8-26 16:33 發表

nc 姐, 條路咁鬼闊邊度有咁多人, 望著左右兩邊個海, 仲係跑極都一模一樣, 走兩轉來回四次唔暈就有鬼., 另nc姐係尼度既第一次玩左幾奈, 今次目標時間又幾多?

想當年更係多過1小時, 好似1:08-1:10咁上下, 現在想1小時以內 , 58分鐘左右  

咁gills兄要加把勁, 快d跑完2次來回, 唔駛咁

作者: nc    時間: 2008-8-26 17:02
唔知其他長跑網的鐘樓底柱會否參加 多d人好玩d呀, chingctse快d報名啦
作者: blurmax    時間: 2008-8-26 17:06
I prefer the TW National Day Run on 2008/9/28 wor
作者: adamtam    時間: 2008-8-26 17:38
你地就好,
我都想跑架,
但果日要返工呀,
同唔到你地跑添,
好鬼失望.
作者: Alfred    時間: 2008-8-26 17:57
原帖由 Gills 於 26/8/2008 14:11 發表

Gills 兄,你梗係一望無制,跑極都未完啦!因為你剎唔到制吖嘛。haha
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-8-26 19:04
原帖由 Gills 於 2008-8-26 16:35 發表

慢子兄係工聯會會員?

Yes ,所以報 course 都有 9折!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-26 19:58
原帖由 obaanc 於 2008-8-26 17:02 發表
唔知其他長跑網的鐘樓底柱會否參加 多d人好玩d呀, chingctse快d報名啦

好!師姐吹雞wor,我都一於報名。[attach]1667[/attach]
作者: nc    時間: 2008-8-26 20:30
原帖由 blurmax 於 2008-8-26 17:06 發表
I prefer the TW National Day Run on 2008/9/28 wor

ching 看清楚d個日期 ... 兩個賽事沒有撞期呢

考慮吓吧
作者: Gills    時間: 2008-8-27 09:09
原帖由 obaanc 於 26-8-2008 20:30 發表

考慮吓吧

nc姐三日跑兩場賽事, 真係幾甘...今年年頭玩過連繼兩日比賽, 雖然兩場都係8k, 但第2場回程時都問自己點解玩尼場, 返到終點....想....
作者: Gills    時間: 2008-8-27 09:17
原帖由 Alfred 於 26-8-2008 17:57 發表

Gills 兄,你梗係一望無制,跑極都未完啦!因為你剎唔到制吖嘛。haha

Alfred兄, 果條長命霸個景... 起點...中間...終點都係一樣, 都唔知跑左幾多路程, 我諗唔知可否係背脊放條風箏線, 借助起跑動力, 係度放風箏而確認位置.
作者: Alfred    時間: 2008-8-27 22:08
原帖由 Gills 於 27/8/2008 09:17 發表

Alfred兄, 果條長命霸個景... 起點...中間...終點都係一樣, 都唔知跑左幾多路程, 我諗唔知可否係背脊放條風箏線, 借助起跑動力, 係度放風箏而確認位置.

Gills兄,有危機,逆風跑扯住就真係跑唔完嘞。
作者: blurmax    時間: 2008-8-27 23:46

I know the two matches are on different day, but I don't want to push too much in such hot summer.  However I will consider ur suggestion coz so many members are going to join now.
作者: spmho    時間: 2008-8-27 23:49
原帖由 blurmax 於 2008-8-27 23:46 發表

I know the two matches are on different day, but I don't want to push too much in such hot summer.  However I will consider ur suggestion coz so many members are going to join now.

blur兄唔係話太「左」唔去咩?
唔通你變「左」?
作者: blurmax    時間: 2008-8-28 00:35
blur兄唔係話太「左」唔去咩?
唔通你變「左」?

Of course no lah.  However the eager to run override my political standing mah!  Still will vote for pan democratic candidate in the Legco election
作者: randyip    時間: 2008-9-8 21:33
多0吾多ching/ctse報這比賽? 仲有位0咼。
作者: leefs    時間: 2008-9-8 22:00
我報了,上月尾,寄出咗…
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-8 23:12
我都報咗呀,不過仲未收到信。[attach]1942[/attach]
作者: blurmax    時間: 2008-9-8 23:54
Decided not to join this race after the landslide winning by the DAB at the Legco election
作者: saki    時間: 2008-9-9 09:43
原帖由 blurmax 於 2008-9-8 23:54 發表
Decided not to join this race after the landslide winning by the DAB at the Legco election

唔好咁.......................
雖則我都係泛民支持者........................ :-p
作者: randyip    時間: 2008-9-9 10:21
原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-26 19:58 發表

好!師姐吹雞wor,我都一於報名。1667
tai wai ching ,,,you join 2 races in 3 days ...28/9 and 1/10.
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-9 18:53
剛收到了號碼布,各位 ching 到時見!

[attach]1970[/attach]

作者: randyip    時間: 2008-9-9 21:35
我今天才寄報名表
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-9 22:22
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-9 22:24
作者: leefs    時間: 2008-9-9 22:49
剛剛收到號碼布,M382。
作者: Gills    時間: 2008-9-10 09:27
我都收到啦....主場有得玩, 今個星期日去試吓場先.
作者: nc    時間: 2008-9-10 09:34
未收到呀   看埋今晚先
作者: miller    時間: 2008-9-10 09:38
咁熱鬧我都諗下玩唔玩先…因為28/9無報任何比賽…
作者: Gills    時間: 2008-9-10 10:36
原帖由 miller 於 10-9-2008 09:38 發表
咁熱鬧我都諗下玩唔玩先…因為28/9無報任何比賽…

米拿兄冇玩9.28荃灣汀九引水道咩, 主場都唔玩, 不過條路又同城門差唔多, 只不過向屯門方向推前一點, 今年已經有不少C兄/C姐玩過, 至於10.1尼個如果想玩快D報名10.17截止, 仲有7日.
作者: miller    時間: 2008-9-10 10:44
原帖由 Gills 於 2008-9-10 10:36 發表

米拿兄冇玩9.28荃灣汀九引水道咩, 主場都唔玩, 不過條路又同城門差唔多, 只不過向屯門方向推前一點, 今年已經有不少C兄/C姐玩過, 至於10.1尼個如果想玩快D報名10.17截止, 仲有7日.

o個日要做野…同埋o個條路真係跑到好悶…上落斜又多…當休息下喇
作者: Alfred    時間: 2008-9-10 11:23
原帖由 Gills 於 10/9/2008 10:36 發表

係9月17截止至真

小弟無報,不過或者會去觀戰掛!當然會帶定儍瓜機去影吓相嘅。

作者: blurmax    時間: 2008-9-10 11:31
blur兄, 冇你參加的賽事失色不少!  三思三思呀!

Made up my mind not to join this race already.

Wishing U have a good run on that day!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-10 11:55
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-10 12:03
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-10 11:55 發表

慢子兄, 請問搭咩車去比賽場地?

要乘三程車,先去大學,乘火車去大埔,再由去大尾督!

嘻嘻!不如睇下 alan兄.......................

作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-10 12:11
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-10 12:16
原帖由 randyip 於 2008-9-9 10:21 發表
tai wai ching ,,,you join 2 races in 3 days ...28/9 and 1/10.

係呀 randyip兄,我感覺喻賽於操比較好玩d, 而且 28/9 只係跑 8K, 有兩日休息應該可以復原呱。
琴日已經收工號碼布。
作者: nc    時間: 2008-9-10 12:19
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-10 11:55 發表

慢子兄, 請問搭咩車去比賽場地?

瘋兄, 一程車直達大美篤 or 11號

真係喎, 可能踏單車會快過轉咁多次車 ....

作者: leefs    時間: 2008-9-10 16:56
原帖由 慢速小子 於 2008-9-10 12:03 發表

要乘三程車,先去大學,乘火車去大埔,再由去大尾督!

嘻嘻!不如睇下 alan兄.......................hkjhk" />

不如你地找幾位馬鞍山街坊,
坐去大埔教育學院綠色小巴,
過咗工業村 消防局 汀角路 落車,
轉的士二十蚊左右…
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-10 16:58
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-10 23:31
原帖由 Gills 於 2008-8-27 09:09 發表

nc姐三日跑兩場賽事, 真係幾甘...今年年頭玩過連繼兩日比賽, 雖然兩場都係8k, 但第2場回程時都問自己點解玩尼場, 返到終點....想....hj" />

師兄真風趣.
作者: nc    時間: 2008-9-11 20:09
今天終於收到號碼紙, 個no. 很靚 - 易實發
作者: Gills    時間: 2008-9-12 10:51
原帖由 obaanc 於 11-9-2008 20:09 發表
今天終於收到號碼紙, 個no. 很靚 - 易實發

nc姐, 係咪冇晶片嫁?
作者: leefs    時間: 2008-9-12 11:21
stanleyhpm
兄﹕

可否考慮日後,

於參賽者名單,

即名字後面加入"號碼布",

以增加比賽氣氛…

作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 11:24
作者: Gills    時間: 2008-9-12 11:26
原帖由 瘋狂跑步機 於 12-9-2008 11:24 發表

agree, agree.
仲提意將來在首頁作專題圖文並某地報導, 不過所涉及之人力物力將會唔少架! jg" />

搞到咁大, 係咪要搵專業攝記呀.
作者: nc    時間: 2008-9-12 14:25
原帖由 Gills 於 2008-9-12 10:51 發表

nc姐, 係咪冇晶片嫁?

嬌姐,

那塊號碼紙是很原始那種, 手寫板, 昌片 想吓就好

作者: Gills    時間: 2008-9-12 14:41
原帖由 obaanc 於 12-9-2008 14:25 發表

嬌姐,

那塊號碼紙是很原始那種, 手寫板, 昌片 想吓就好

唔該哂喎nc兄, 以為佢地寄漏左添.

亞嬌上
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 14:44
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 14:47
作者: Gills    時間: 2008-9-12 14:48
標題: 回復 71# 的帖子
咁又係瘋兄, 至少都要追住閣下黎影, 唔係跑友唔掂.

亞嬌上
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 14:48
作者: Gills    時間: 2008-9-12 15:00
原帖由 kenneth 於 12-9-2008 14:47 發表

嬌.....姐....對不起﹗真是很難接受得到呢個稱呼。" />jhk" />

原帖由 瘋狂跑步機 於 12-9-2008 14:48 發表

x 2

兩位C兄, 換埋個頭像, 可以嗎 ?

亞嬌上
作者: pwong5618    時間: 2008-9-12 15:07
Gill Hing, / Ah  Gill,

真估唔到,朦面超人除咗個面具原來................都係亞 Gill !
作者: Gills    時間: 2008-9-12 15:13
原帖由 pwong5618 於 12-9-2008 15:07 發表
Gill Hing, / Ah  Gill,

真估唔到,朦面超人除咗個面具原來................都係亞 Gill !

pwong兄, 腳傷好D味? 幾個星期冇係鄧記見閣下, 幾時走番轉, 9至10月活動及比賽多的是, 搵個玩吓遇賽於操.
作者: pwong5618    時間: 2008-9-12 15:32
標題: 回復 77# 的帖子
Ah Gill,

休息咗一排,腳患應好得七七八八,至今都未操過,
比賽我參加得少,主要原因是周日不是一定有假放,
9 月 21 日 鹿頸一行 LSD 已鎖定你為 目標做 pacing,
唔知到時跟得幾多,知你係" 順德人" 實比D甜頭我嫁!
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 15:34
作者: Gills    時間: 2008-9-12 15:37
原帖由 pwong5618 於 12-9-2008 15:32 發表
Ah Gill,

休息咗一排,腳患應好得七七八八,至今都未操過,
比賽我參加得少,主要原因是周日不是一定有假放,
9 月 21 日 鹿頸一行 LSD 已鎖定你為 目標做 pacing,
唔知到時跟得幾多,知你係" 順德人"  ...

有pwong兄一齊做paging, 咁一定唔洗走到死吓死吓.
作者: Gills    時間: 2008-9-12 15:38
原帖由 kenneth 於 12-9-2008 15:34 發表

我可以....安心地嚇hj" />hj" />

張相唔靚咩? Not your cup of tea? 定係跑姿唔正確, 請C兄指教.
作者: nc    時間: 2008-9-12 15:48
原帖由 Gills 於 2008-9-12 15:38 發表

張相唔靚咩? Not your cup of tea? 定係跑姿唔正確, 請C兄指教.

嬌妹是跑步家, 不是跨欄呢
作者: Gills    時間: 2008-9-12 15:51
原帖由 obaanc 於 12-9-2008 15:48 發表

嬌妹是跑步家, 不是跨欄呢

咁又係喎, 動作誇張左D, anyway...looks good啦.
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 15:53
作者: nc    時間: 2008-9-12 15:54
原帖由 Gills 於 2008-9-12 15:51 發表

咁又係喎, 動作誇張左D, anyway...looks good啦.

現在才看見嬌姐連signature也改了, 真係幾得喎, 很lady 呀, 攞命

作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:04
標題: 回復 85# 的帖子
連C兄都讚....
作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:07
原帖由 kenneth 於 12-9-2008 15:53 發表

好難接受平時雄糾糾的Gills HING 今日要叫佢做嬌姐,仲要用埋呢張相,請讓我安心的hj" /> 吧﹗

Kenneth兄唔鐘意亞嬌...張相, 不如比wat嫂張相我做頭像, 咁係咪多D親切感呢.
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 16:11
作者: nc    時間: 2008-9-12 16:13
原帖由 Gills 於 2008-9-12 16:04 發表
C兄都讚....

死火, 無得救喇

超人去o左邊
作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:15
標題: 回復 88# 的帖子
C兄尼張幾客人播, 我怕長跑網點繫率下降喎.
作者: spmho    時間: 2008-9-12 16:19
原帖由 Gills 於 2008-9-12 16:15 發表
C兄尼張幾客人播, 我怕長跑網點繫率下降喎.

點會呢?
就係之前少左gills兄....我地點擊率同帖子數目都少左好多
作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:20
原帖由 obaanc 於 12-9-2008 16:13 發表

死火, 無得救喇

超人去o左邊

nc兄想搵李超人注資救市, 個市尼排真係死左火, 不過我一早沽哂貨啦. C兄仲有咩貨推价吓? 等幫補吓都好.
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 16:22
作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:23
原帖由 stanleyhpm 於 12-9-2008 16:19 發表

點會呢?
就係之前少左gills兄....我地點擊率同帖子數目都少左好多

冇理由, 尼度數最活躍既會員....有排都未到我.
作者: nc    時間: 2008-9-12 16:25
原帖由 Gills 於 2008-9-12 16:20 發表

nc兄想搵李超人注資救市, 個市尼排真係死左火, 不過我一早沽哂貨啦. C兄仲有咩貨推价吓? 等幫補吓都好.

作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:26
原帖由 kenneth 於 12-9-2008 16:22 發表

看來米拿大夫要提早出診了。

莫非米拿兄仲有咩癮世絕技未攞出尼, 而Kenneth兄試過?
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 16:28
作者: Gills    時間: 2008-9-12 16:29
原帖由 obaanc 於 12-9-2008 16:25 發表

就講就有位C兄左, 快D電召米拿兄, 人功呼吸....心外壓....上車啦....有冇屋企人係度呀
作者: kenneth    時間: 2008-9-12 16:31
作者: nc    時間: 2008-9-12 16:35
嬌姐無理由咁清楚個情序架 ... 事發時應該無晒記憶 ...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2