香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.8.14 南區越野賽 [打印本頁]

作者: LL3578    時間: 2011-5-24 00:17
標題: 2011.8.14 南區越野賽
主辦單位:南區康樂體育促進會 暨 南區長跑會
贊助: 南區區議會
日期: 2011/8/14 (星期日)
比賽時間: 8:30am
登記時間:7-8 am
地點:香港仔郊野公園
賽程:7km (D,E,F,G組)、3.5km(B,C組)、1.2km(A組)
名額:800
截止日期: 2011/7/13 ( 星期四)

報名表格:

http://www.hkrunners.com/files/xc%20entry%20form%20for%20web.pdf
作者: 蕉:)    時間: 2011-5-26 22:40
報名費幾錢呢?
作者: Gunners    時間: 2011-5-26 22:50
原帖由 於 2011-5-26 22:40 發表
報名費幾錢呢?

咁要睇妳幾歲喇
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-27 16:23
我報左....
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-27 16:38
有冇人知跑3.5k(女仔c組)...跑咩時間先拎到頊10名
作者: LL3578    時間: 2011-5-27 16:46
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-27 16:38 發表
有冇人知跑3.5k(女仔c組)...跑咩時間先拎到頊10名

你可以參考上屆既比賽結果:
http://www.sdhhk.org/docs/XC2010%20result.xls

就你果組而言,上屆FC組跑第10名果個大約要18分幾
你只要18分鐘之內跑完3.5km就有機會拎獎
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-27 20:06
原帖由 LL3578 於 2011-5-27 16:46 發表

你可以參考上屆既比賽結果:
http://www.sdhhk.org/docs/XC2010%20result.xls

就你果組而言,上屆FC組跑第10名果個大約要18分幾
你只要18分鐘之內跑完3.5km就有機會拎獎

我1200米跑6:0x...算唔算垃圾..我仲係長跑新手-v-'''
之前主要跑400米...
作者: AY60    時間: 2011-5-27 22:46
虽然是八月大热天,但这赛道部分在山林中, 不太吃力,有上有落,不单调.况且报名交费确认都简单, 比赛当天拿号布,便宜方便好玩,值得去跑!若有信心拿奖就要早段抢在前列,因为很多山路不容易超越,塞人的!虽然是人手计时,但感觉SDHHK挺专业不马虎,几个人一起冲刺都能分辩。SDHHK在年尾还有个沙滩竞跑, 约4Km左右,从浅水湾跑到深水湾再折反,是一个不错的另类长跑,值得推荐。
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-27 23:58
真的好像很好玩似的
作者: LL3578    時間: 2011-5-28 00:08
原帖由 豬兜1 於 2011-5-27 23:58 發表
真的好像很好玩似的

豬兜兄,咁你仲唔快D報
以你咁既速度,只要肯報就實拎獎
作者: LL3578    時間: 2011-5-28 00:11
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-27 20:06 發表

我1200米跑6:0x...算唔算垃圾..我仲係長跑新手-v-'''
之前主要跑400米...

以你咁既情況推算,你只要肯操下,加上實地跑果段路1-2次
你要拎到獎唔難 ,因為你呢D咁既年紀,比較少人玩長跑,男仔已經少,咁何況係女仔呢
即管試下吧,話唔定會試出彩虹架
作者: econecon    時間: 2011-5-28 00:32
原帖由 LL3578 於 2011-5-28 00:11 發表

你要拎到獎唔難 ,因為你呢D咁既年紀,比較少人玩長跑,男仔已經少,咁何況係女仔呢 " />" />

你好, 想請問佢係咪D-G組(男女一齊定分開)既成績加埋頭5名先有奬定係, d頭5名有奬, e頭5名有奬??? thanks.

條路係點跑法? 越野賽我未玩過
作者: LL3578    時間: 2011-5-28 00:42
原帖由 econecon 於 2011-5-28 00:32 發表

你好, 想請問佢係咪D-G組(男女一齊定分開)既成績加埋頭5名先有奬定係, d頭5名有奬, e頭5名有奬??? thanks.

條路係點跑法? 越野賽我未玩過

呢行應該係 D-G 組 每組 男子/女子頭果5位 有獎
至於賽道方面都係主要跑D 行山徑為主

[attach]15583[/attach]
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-28 01:36
原帖由 LL3578 於 2011-5-28 00:11 發表

你要拎到獎唔難 ,因為你呢D咁既年紀,比較少人玩長跑,男仔已經少,咁何況係女仔呢 " />" />" />" />

點會唔難...我之前去過TM跟牙sir練...唔知d人係勁..定我勁=.=...番到元朗練..無咩勁人(女仔)...
呢個比賽..女仔c組好少人跑咩??

我而家星期1+4都有練..都開始夠力跑到1200米 ..跑3500米..就拉車都得啦...
作者: econecon    時間: 2011-5-28 01:58
原帖由 LL3578 於 2011-5-28 00:42 發表

呢行應該係 D-G 組 每組 男子/女子頭果5位 有獎
至於賽道方面都係主要跑D 行山徑為主

咁即係D男子,D女子, E男子... 每個組別頭5名都有奬

不過我都係八下. 我冇可能拎奬.
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-28 02:12
原帖由 econecon 於 2011-5-28 01:58 發表

咁即係D男子,D女子, E男子... 每個組別頭5名都有奬

不過我都係八下. 我冇可能拎奬.

唔好8啦..你都跑啦
可能你拎到第1呢
作者: 豬兜1    時間: 2011-5-28 02:17
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-28 02:12 發表

唔好8啦..你都跑啦
可能你拎到第1呢
讚成讚成
作者: econecon    時間: 2011-5-28 02:17
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-28 01:36 發表

點會唔難...我之前去過TM跟牙sir練...唔知d人係勁..定我勁=.=...番到元朗練..無咩勁人(女仔)...
呢個比賽..女仔c組好少人跑咩??

我而家星期1+4都有練..都開始夠力跑到1200米 ..跑3500米..就拉車都得啦.. ...

女仔組一般都唔太多人跑既. 同埋個速度要求同男子組差好遠架. 所以練就真係有機
作者: econecon    時間: 2011-5-28 02:21
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-28 02:12 發表

唔好8啦..你都跑啦
可能你拎到第1呢

發夢就有機...
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-28 03:00
原帖由 econecon 於 2011-5-28 02:21 發表

發夢就有機...

發夢都好過無,至少可以開心下
唔知今晚有發咩夢
作者: KEN11752    時間: 2011-5-28 13:13
報左啦 。山路有d怕斜
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-5-28 16:36
原帖由 KEN11752 於 2011-5-28 13:13 發表
報左啦 。山路有d怕斜

師兄~~你有冇跑過條路?
作者: sleung2002hk    時間: 2011-5-28 19:41
唔識路......又遠........都係唔跑lu
作者: raphaelmak    時間: 2011-5-28 21:29
諗緊報唔報... 話說我學校個教練想叫哂d學生一齊報
但係係香港仔跑左幾年學界始終對個度有少少戒心
特別係知道個d山路頗斜... 由燒烤場上到金夫人徑個度都上唔少
作者: econecon    時間: 2011-5-29 00:52
原帖由 raphaelmak 於 2011-5-28 21:29 發表
諗緊報唔報... 話說我學校個教練想叫哂d學生一齊報
但係係香港仔跑左幾年學界始終對個度有少少戒心
特別係知道個d山路頗斜... 由燒烤場上到金夫人徑個度都上唔少

如果全程都斜.. 難怪個pacing... 越野賽真係未玩過.
作者: KEN11752    時間: 2011-5-29 09:27
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-28 16:36 發表 師兄~~你有冇跑過條路?
有既,話哂我都係香港仔原居民黎。但今次既挑戰難度大幾多下
作者: sunnyman913    時間: 2011-6-1 00:30
有興趣~~師兄們可否解答呢條賽道有咩要留意同難唔難?我只係平時跑機、街、運動場,未參加過越野賽、跑山。我應唔應付到?著跑鞋定行山鞋?
作者: raphaelmak    時間: 2011-6-1 22:37
標題: 回復 27# 的帖子
賽道有顯著上落斜
著跑鞋得啦, 唔好著行山鞋, 大部分賽道都係石屎路黎
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-6-2 09:34
原帖由 KEN11752 於 2011-5-29 09:27 發表
有既,話哂我都係香港仔原居民黎。但今次既挑戰難度大幾多下

下...好難跑嫁!??
作者: philomena    時間: 2011-6-2 16:10
其實唔難,經驗係有些路段會塞人,有些路段係山路,但係就前後都無人,有些驚!
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-6-2 21:44
原帖由 philomena 於 2011-6-2 16:10 發表
其實唔難,經驗係有些路段會塞人,有些路段係山路,但係就前後都無人,有些驚!

女仔路係咪好平...牙sir話只要我唔行就有頭10....但我岩岩爆3個400米都搞到死死下
作者: philomena    時間: 2011-6-3 11:57
如果你祗係跑3.5k,咁真係要唔停跑到頂,再回頭落斜,10名應該都得!
作者: sunnyman913    時間: 2011-6-3 14:07
原帖由 raphaelmak 於 2011-6-1 10:37 PM 發表
賽道有顯著上落斜
著跑鞋得啦, 唔好著行山鞋, 大部分賽道都係石屎路黎

寄咗信~~Ching知唔知3.5km同7km難度係咪差唔多?唔該Ching
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-6-3 18:56
原帖由 philomena 於 2011-6-3 11:57 發表
如果你祗係跑3.5k,咁真係要唔停跑到頂,再回頭落斜,10名應該都得!

拎到頭10..有咩PRIZE ?
作者: althea_suen    時間: 2011-6-6 01:00
條路係唔係學界cross country d3果個?
作者: raphaelmak    時間: 2011-6-6 23:09
標題: 回復 35# 的帖子
bingo (個條上斜車路既頭個半)
作者: althea_suen    時間: 2011-6-7 17:26
原帖由 raphaelmak 於 2011-6-6 23:09 發表 bingo (個條上斜車路既頭個半)
呵呵甘我跑過啦
唔係好甘je..不過夏日炎炎就.....
作者: quantum    時間: 2011-6-8 17:49
原帖由 LL3578 於 2011-5-28 00:11 發表 以你咁既情況推算,你只要肯操下,加上實地跑果段路1-2次你要拎到獎唔難 ,因為你呢D咁既年紀,比較少人玩長跑,男仔已經少,咁何況係女仔呢 即管試下吧,話唔定會試出彩虹架

男BC既話會難D 競爭會比女仔多
不過女仔BC既話...基本上肯練足 頭10唔難
作者: quantum    時間: 2011-6-8 17:50
原帖由 sleung2002hk 於 2011-5-28 19:41 發表 唔識路......又遠........都係唔跑lu

條路就唔難既...但真係幾遠下
由我地呢邊坐車去 坐底要成1.5hour
作者: quantum    時間: 2011-6-8 17:57
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-5-27 16:38 發表 有冇人知跑3.5k(女仔c組)...跑咩時間先拎到頊10名

2010年FC第10名跑18'14"  第1名跑15'09
FB第10名跑19'35" 第1名跑15'27"
http://www.sdhhk.org/main.html有上年成績
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-6-9 22:26
原帖由 quantum 於 2011-6-8 17:57 發表

2010年FC第10名跑18'14"  第1名跑15'09
FB第10名跑19'35" 第1名跑15'27"
http://www.sdhhk.org/main.html有上年成績

可唔可以幫我計下..姐係平均1個400米要跑幾多分鐘
作者: raphaelmak    時間: 2011-6-10 23:20
剛入數+fax了
作者: quantum    時間: 2011-6-11 17:20
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-6-9 22:26 發表 可唔可以幫我計下..姐係平均1個400米要跑幾多分鐘

......
越野路同運動埸平路未免差太遠- -"
如期係運動埸跑轉3.5K 倒不如跑多幾次斜/越野路
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-6-14 11:57
原帖由 quantum 於 2011-6-11 17:20 發表

......
越野路同運動埸平路未免差太遠- -"
如期係運動埸跑轉3.5K 倒不如跑多幾次斜/越野路

我琴晚跑過..跑1.5k之後唔可以連續...一定要休息起碼8分鐘先可以跑=.=''
作者: asmcando    時間: 2011-6-14 20:48
會唔會撞中興盃?
作者: AY60    時間: 2011-6-14 21:13
除非阁下的膝盖不能跑斜坡,要不然hill running能大大提升速度/表现,初跑可能会吃力点,适应了就不当一回事,而且现在很多赛道都有斜坡,渣马有,上月底天水围8K也有.
作者: putty1201    時間: 2011-6-25 19:04
小弟第一次報呢個比賽
但係fax完之後好似石沉大海
想打電話確認一下,office hr又打左兩三次都無人聽..都唔知有冇收到..
作者: LL3578    時間: 2011-6-27 23:39
原帖由 asmcando 於 2011-6-14 20:48 發表
會唔會撞中興盃?

同日係另一邊有中興盃舉行既
作者: vernen    時間: 2011-7-11 21:27
我都報咗名,這兩天上網見到支票過咗數,但未收到通知。不知可在哪裡查到?
作者: kklulu13    時間: 2011-7-12 11:39
請問比賽當日,個人物品(銀包,電話)可以存放係邊?
作者: alexchow    時間: 2011-7-12 12:41
不用擔心, 大會有行李寄存的.
作者: LL3578    時間: 2011-7-16 16:57
參賽者名單及須知已出~~~
http://www.sdhhk.org/docs/Notifi ... ers%20XD%202011.doc
作者: 日本專家    時間: 2011-7-19 01:01
星期日"是是但但"跑咗轉,視察下
有小段路走錯咗(因冇帶地圖 )
影咗幾幅爛相.....
可以有錯,但可作參考:

登錄/註冊後可看大圖

1/引水道旁(石屎路)(上坡)
2/山林(石屎路)(上坡)
3/轉入泥路山林小徑,間中太爛/河邊變石屎路(平路)
4/D分叉點應轉行(黃線),我跑錯咗上觀景台 ,接回F分叉點係山邊泥路山林小徑(下坡)(當日有大量濕樹葉在路面)
5A/樹陰窄石屎路(3~4尺)(有大量青笞响路面)平路,經4号燒烤場上坡,經上水塘提霸(平路),直出M分叉點..(地圖我標錯為I),
左轉返回5B(起步時的引水道旁(石屎路)(下坡),回終點!

作者: 日本專家    時間: 2011-7-19 01:17

登錄/註冊後可看大圖

START....

登錄/註冊後可看大圖

A點,路邊瀑布

登錄/註冊後可看大圖

B泥路山林小徑

登錄/註冊後可看大圖

C, 泥路山林小徑間中太爛/河邊變用石屎路(平路)

登錄/註冊後可看大圖

D分叉點....(向上水塘方向)

登錄/註冊後可看大圖

E(比賽不會經過)

登錄/註冊後可看大圖

E(比賽不會經過)

登錄/註冊後可看大圖

F分叉點(向下水塘方向)

登錄/註冊後可看大圖

I分叉點(向上水塘方向)

登錄/註冊後可看大圖

J, 樹陰窄石屎路(3~4尺)(有大量青笞响路面)平路

登錄/註冊後可看大圖

K, 上水塘提霸(平路)

登錄/註冊後可看大圖

L(直行灣仔峽)

登錄/註冊後可看大圖

M分叉點..向香港仔(地圖我標錯為I)

登錄/註冊後可看大圖

FINISH 附近(漁光路)

作者: LL3578    時間: 2011-7-22 00:42
原帖由 nothing 於 2011-7-22 00:27 發表

似乎好甘喎

呢場賽事既起點係香港仔水塘道同漁光道交界
你地心水清/住南區既跑友都應該會知香港仔水塘道係全香港最斜既行車路
斜度係1:5 ,比舊清既1:8 、柴灣長命斜1:10 仲要斜
D巴士駛經果度既速度分分鐘得個位數字,好少少既就有1x到
咁何況係人跑上去呢
作者: Anthony    時間: 2011-7-22 21:35
原帖由 LL3578 於 2011-7-22 00:42 發表

呢場賽事既起點係香港仔水塘道同漁光道交界
你地心水清/住南區既跑友都應該會知香港仔水塘道係全香港最斜既行車路
斜度係1:5 ,比舊清既1:8 、柴灣長命斜1:10 仲要斜
D巴士駛經果度既速度分分鐘得個位數字,好少 ...

過往幾年的起點和終點都不是在漁光道,而是在郊野公園內的燒烤場對上百多米的斜路。漁光道反而泊滿了參賽者的私家車,不過去年有警察抄牌,要泊漁光村停車場了。若資料有誤請指正。
作者: LL3578    時間: 2011-7-22 21:44
原帖由 Anthony 於 2011-7-22 21:35 發表

過往幾年的起點和終點都不是在漁光道,而是在郊野公園內的燒烤場對上百多米的斜路。漁光道反而泊滿了參賽者的私家車,不過去年有警察抄牌,要泊漁光村停車場了。若資料有誤請指正。

咁都相對好少少
否則跑到對腳七勞八損都似
作者: Anthony    時間: 2011-7-25 22:48
原帖由 LL3578 於 2011-7-22 21:44 發表

咁都相對好少少
否則跑到對腳七勞八損都似

條賽道其實都好甘,不停上落斜路,又要上落多次樓梯,數不清了。山路好窄,又凹凸不平,好易拗柴,要小心。
作者: ccomeout    時間: 2011-8-2 10:50
感謝夢璃和日本專家的資料,非常有用。估唔到D路咁甘!
作者: heho    時間: 2011-8-10 21:38
各位師兄...我有位同事個女報咗名, 佢哋住上水不太孰香港路, 我想幫同事問一問坐什麼車可去到起點??(如果地鐵轉車)
或可提供其他路線..
謝謝!!
作者: AY60    時間: 2011-8-10 22:49
本人住沙田,去年及今年也參加這賽事,我會在沙田鐵路站坐170,到香港仔海濱公園下車,然後橫過馬路,往漁光村方向走20分鐘上山便是。最好先查看地圖及當天下車後問路人,找到那條斜坡就一直上便容易到達起點。上水火車 > 沙田170。
作者: gasoline    時間: 2011-8-10 23:56
大B兄, 上水可坐MTR到柯士甸站, 之後行去西隧口坐971, 漁光道下車就會免左你行部份香港仔水塘道
http://www.nwstbus.com.hk/routes/busstop.aspx?intLangID=2&stopid=002365&standid=002365B

hints: 金夫人徑好多蚊, 有次我行緊都有2隻吸緊我血, 小心

岩岩睇到....7:35先0向海麗村開頭班車....8:30開跑....應該趕唔到....

咁去沙田坐170 la, 最好遇20分鐘行到上個起點

作者: allanccl    時間: 2011-8-11 00:03
大家加油呀! 小弟當日去了長洲(帶一班視障運動員)不能替你們映相,Sorry呀!
作者: AY60    時間: 2011-8-11 07:44
亮哥你們也要加油!
作者: 得得地    時間: 2011-8-11 11:03
請問師兄, 有冇收到比賽通知書/號碼布 ?
我好似冇收到, 係咪比賽當日先攞......

我啱啱搬咗去九龍灣, 除咗 170 有冇其他選擇 ?
如果唔係, 我就搭車去隧道口轉車......

謝謝 !
作者: LL3578    時間: 2011-8-11 12:19
原帖由 得得地 於 2011-8-11 11:03 發表

謝謝 !

九龍灣其實係有直車去南區
分別係107 同埋 671
但呢兩條線假日頭車要成朝早7點先開
恐怕你會趕唔切
作者: hobbywet    時間: 2011-8-11 12:22
原帖由 得得地 於 2011-8-11 11:03 發表

謝謝 !

佢地一向都唔會發通知書,你去http://www.sdhhk.org/docs/Notification%20to%20runners%20XD%202011.doc check 返自己編號,到時攞號碼布,有時要用身分證對名
另外,你去到銅鑼灣,應該好多車去香港仔,例如 77號 ,不過較為轉接
作者: wlau    時間: 2011-8-11 14:04
原帖由 得得地 於 11-8-2011 11:03 發表

謝謝 !

如果九龍灣, 我會建議你坐地鐵去到銅鑼灣轉巴士會方便好多...
作者: saki    時間: 2011-8-11 14:06
原帖由 hobbywet 於 2011-8-11 12:22 發表 佢地一向都唔會發通知書,你去http://www.sdhhk.org/docs/Notifi ... ers%20XD%202011.doc check 返自己編號,到時攞號碼布,有時要用身分證對名另外,你去到銅鑼灣,應該好多車去香港仔,例如 77號 ...

建議搭小巴4C, 祟光後面, 7-11門口上車

班次密之餘, 又可直接去到門口落車
作者: heho    時間: 2011-8-11 17:14
謝謝各位!!咁我叫我同事&佢個囡囡去到田坐170啦!
作者: 得得地    時間: 2011-8-12 00:05
多謝各位師兄熱心指點路線, 我會再研究吓.   
香港島, 我真係好唔熟, (以前東涌) 而家搬返出九龍, 睇吓第時會唔會有機會去多幾次啦.   

Thank you ~
作者: sunnyman913    時間: 2011-8-12 00:15
我想問果度有冇得泊車?唔訴師兄~~
作者: LL3578    時間: 2011-8-12 00:54
原帖由 sunnyman913 於 2011-8-12 00:15 發表
我想問果度有冇得泊車?唔訴師兄~~

你大可以泊係場地附近既屋村停車場
作者: LL3578    時間: 2011-8-12 12:45
原帖由 nothing 於 2011-8-12 10:38 發表

你跑嗎?

跑就免la~~~
最多我又過黎影下相
作者: LL3578    時間: 2011-8-12 12:59
原帖由 nothing 於 2011-8-12 12:52 發表

你跑咪又係黎掃奬

咁又唔好咁講
我係新既賽季因年紀關係,已經唔再係青年組
係跑公開/成年組既
所以要掃獎就有D難度
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-8-12 18:22
請問元朗點去@@?
作者: 阿火    時間: 2011-8-13 08:02
明早大家加油

雖然我住起嗰頭,但同日參加左一場泳賽唔能夠嚟打氣....
作者: 得得地    時間: 2011-8-13 11:51
謝謝各位師兄, 決定如下:

六點前要起到身.
九龍灣去銅鑼灣, 景隆街 (sogo 附近), 搭 4C 小巴去漁光街.

希望到時會見到師兄或其他指示啦.   

師兄師姐, 明天加油 !

Thanks all !
作者: ccomeout    時間: 2011-8-13 12:10
原帖由 allanccl 於 2011-8-11 00:03 發表 大家加油呀! 小弟當日去了長洲(帶一班視障運動員)不能替你們映相,Sorry呀!

亮哥加油!
作者: LL3578    時間: 2011-8-13 13:16
各位有份參戰南區越野賽既朋友,聽朝見
作者: ccomeout    時間: 2011-8-13 22:39
原帖由 LL3578 於 2011-8-13 13:16 發表 各位有份參戰南區越野賽既朋友,聽朝見
明天見!
作者: tomcat    時間: 2011-8-13 23:02
各位參戰南區越野賽既朋友,明天見.
作者: fwk322    時間: 2011-8-13 23:07
標題: 回復 89# 的帖子
c hing  明天見
作者: 日本專家    時間: 2011-8-13 23:36
有冇longrun Ching 明天影比賽相?
作者: ccomeout    時間: 2011-8-13 23:58
原帖由 日本專家 於 2011-8-13 23:36 發表 有冇longrun Ching 明天影比賽相?
夢璃ching好似會去影相!
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 00:46
Tks!  諗住綠背芯跑!
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 06:29
估唔到港島宜家落近雨,未出門Ching 著跑山鞋穩陣d~
作者: 得得地    時間: 2011-8-14 10:52
起跑時有幾滴雨, 其後都算陰陰天.

今日有朋友陪跑, 約 50min 完成.
見到夢璃影相, 另外亦有師兄打氣, 多謝 !
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 11:31
多謝夢璃同我影相!
作者: LL3578    時間: 2011-8-14 12:31
今朝早我影既相,可以去番呢條link度睇
https://picasaweb.google.com/106639142900560572681/SDXCountryRun
作者: AY60    時間: 2011-8-14 13:03
Thanks Sam for your great shots!
作者: LL3578    時間: 2011-8-14 15:16
請各位參與賽後投票

https://www.longrun.hk/forum/vie ... e%3D1&frombbs=1
作者: ccomeout    時間: 2011-8-14 15:30
原帖由 LL3578 於 2011-8-14 12:31 發表 今朝早我影既相,可以去番呢條link度睇 https://picasaweb.google.com/106639142900560572681/SDXCountryRun
謝謝Sam ching 幫我影到靚相,最正係有影到我個仔既英姿!
佢第一次參加比賽,跑完之後問我下次幾時有比賽!
但佢既歲數,正係好少比賽可以參加到!
作者: LL3578    時間: 2011-8-14 16:30
原帖由 nothing 於 2011-8-14 15:29 發表
今日個賽事都幾亂

部份人話有抽奬, 部份人又話冇. 連d工作人員都知d唔知d

另外個終點位又係 冇最後500米既指示.

最抵讚既係今年係比背心(可惜隻色都幾唔好睇), 同埋都有兩個水站(好難搬上去)

其實最後500米係有指示,但就冇牌,要大會工作人員講
作者: tomcat    時間: 2011-8-14 16:31
原帖由 LL3578 於 2011-8-14 12:31 發表
今朝早我影既相,可以去番呢條link度睇 hgj091" />" />hj
https://picasaweb.google.com/106639142900560572681/SDXCountryRun

多謝夢璃ching同我影相!
我有同你打招呼呀!
作者: tomcat    時間: 2011-8-14 16:33
[quote]原帖由 fwk322 於 2011-8-13 23:07 發表

登錄/註冊後可看大圖

c hing  明天見 [/quote

我地應該有見呀!
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 17:15
原帖由 nothing 於 2011-8-14 12:14 發表 隨口問句, 你係咪好鍾意日本?

據統計
香港人外地旅遊(除內地),最多嘅係日本!
我都唔例外!去咗3雙手!
不過近年後已冇去了,唔係怕幅射,係yen價太高了
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-8-14 17:36
亂到爆 班男仔傻既..係後面係咁撞前d人...
跑跑下,,叫人停...話味計時-.-
比人踩左幾下...包埋尾tim
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 17:52
原帖由 YaNbAbI` 於 2011-8-14 17:36 發表 亂到爆 班男仔傻既..係後面係咁撞前d人...跑跑下,,叫人停...話味計時-.-比人踩左幾下...包埋尾tim

你講start嘅時候?
作者: YaNbAbI`    時間: 2011-8-14 19:47
原帖由 日本專家 於 2011-8-14 17:52 發表

你講start嘅時候?

係,,藍色字果組...

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2