香港長跑網 - 長跑長友

標題: 這裏問摺車可以嗎 ? [打印本頁]

作者: ~NN~    時間: 2011-6-16 00:20
標題: 這裏問摺車可以嗎 ?
Hello 各位ching ctse, 想請教一o下買單車,我唔係玩三鐵架,平時多數跑步,最近想買架小摺來兜o下風!  

牌子: Dahxx,畢直$2K-3K,請問邊個型號好? (這畢直只得好少選擇嗎 ? )

多謝指教  
作者: laputa99    時間: 2011-6-16 00:36
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-16 00:20 發表 Hello 各位ching ctse, 想請教一o下買單車,我唔係玩三鐵架,平時多數跑步,最近想買架小摺來兜o下風!   牌子: Dahxx,畢直$2K-3K,請問邊個型號好? (這畢直只得好少選擇嗎 ? )多謝指教  

Dahon hat060 around $1100   (鐵車13.5kg)   
Dahon kaa061 under $2000    (铝合金 13kg)
Dahon sp8 minimum  $3000     (鐵車12.5kg)
作者: ~NN~    時間: 2011-6-16 00:54
原帖由 laputa99 於 2011-6-16 00:36 發表

Dahon hat060 around $1100   (鐵車13.5kg)   
Dahon kaa061 under $2000    (铝合金 13kg)
Dahon sp8 minimum  $3000     (鐵車12.5kg)

Thx ching   
咁在 Ma On Shan / Shatin 邊間買平d?
同埋我去過幾間睇佢地成日無乜貨

作者: laputa99    時間: 2011-6-16 14:42
原帖由 ~NN~ 於 2011-6-16 00:54 發表

Thx ching   
咁在 Ma On Shan / Shatin 邊間買平d呢?
同埋我去過幾間睇佢地成日無乜貨   

你去以下網頁有各區Dahon單車銿電話, 打去問下,  最平是大埔新X,沙田區你打去火炭休X, 可能有貨
http://www.hkbicycle.com/index.php?lang=chin&pg=shoplist
作者: 龜速跑手    時間: 2011-6-16 23:04
標題: 回復 3# 的帖子
Dahon sp8好多地方都冇貨賣,就算有都賣得好貴!!
香港討論區話火炭村屋單車鋪做到7月中,可以去睇下有冇好野買到,佢都係dahon分銷之一.
作者: ~NN~    時間: 2011-6-17 01:33
Many Thanks laputa99 ching & 龜速跑手 ching, 咁我去火炭睇睇先

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2