香港長跑網 - 長跑長友

標題: LUNAR RUN OPEN [打印本頁]

作者: merino    時間: 2011-6-25 22:00
標題: LUNAR RUN OPEN
朋友通知有以下活動

想於暑假盡情放肆? 想感受不一樣的黑夜?
今個七月,Nike Running會以不同形式的跑步活動,讓你挑戰自己,你更有機會到上海及美國參加頂級體壇盛事。你怎可錯過?立即看看如何逐步晉級以贏取終極之旅!

登錄/註冊後可看大圖

STAGE 1 - 活動1:Lunar Run Open

登錄/註冊後可看大圖

夜跑街頭,感受不一樣的香港夜貌
日期:2011年7月6 - 20 日 (可選擇其中一天,初次參加者會獲優先考慮)
時間:21:00 - 22:30
地點:共有五段路線,均約5公里,跑手可按個人喜好選擇路線
報名方法:於Lunar Run 2011專頁進行網上登記,成功參加將獲個別通知
晉級標準:每天12位最快的跑手,即可進入Stage II的Lunar Run 8K!
路線選擇:
路線1 香港區-<銅鑼灣>:由銅鑼灣時代廣場出發經跑馬地跑回銅鑼灣
路線2 香港區-<西環-灣仔>:由中山紀念公園出發到金紫荊廣場
路線3九龍區-<尖沙咀星光大道>:由尖沙咀鐘樓出發至紅磡郵件中心,然後折返鐘樓
路線4九龍區-<旺角-九龍塘>:由旺角麥花臣球場出發到九龍仔公園
路線5新界區-<沙田>:由沙田新城巿廣場出發沿城門河到彭福公園

每日參加名額只得50名

網頁︰http://www.nike.com.hk/lunarrun/

作者: LL3578    時間: 2011-6-25 22:55
標題: 此賽事補充資料
各條路線既比賽日期如下:
路線1 新界區-<沙田>:由沙田新城巿廣場出發沿城門河到彭福公園  6/7(三)、11/7(一)、16/7(六)
路線2 香港區-<銅鑼灣>:由銅鑼灣時代廣場出發經跑馬地跑回銅鑼灣  7/7(四)、12/7(二)、17/7(日)、22/7(五)
路線3 九龍區-<尖沙咀星光大道>:由尖沙咀鐘樓出發至紅磡郵件中心,然後折返鐘樓  8/7(五)、13/7(三)、18/7(一)、23/7(六)
路線4 香港區-<西環-灣仔>:由中山紀念公園出發到金紫荊廣場 9/7(六)、14/7(四)、19/7(二)
路線5 九龍區-<旺角-九龍塘>:由旺角麥花臣球場出發到九龍仔公園 10/7(日)、15/7(五)、20/7(三)

*我已經登記左參加,各位好恨暑假有長跑賽既跑友,記得快D報名la~~~

作者: gogo    時間: 2011-6-25 23:24
好似幾正~ 想參加玩下夜跑~
作者: Edward    時間: 2011-6-26 14:46
要做普查, join唔到la
作者: ballhung    時間: 2011-6-26 19:23
I've just applied for ST race
作者: fwk322    時間: 2011-6-26 21:07
標題: 回復 5# 的帖子
各位ching
我已報名七月十六日 我想知道有咩途經更改日期? 謝謝
作者: LL3578    時間: 2011-6-27 23:41
最新消息:
6/7 、7/7 、 16/7 、 17/7 舉行既賽事既賽事名額已滿
作者: maxwongwk    時間: 2011-6-28 20:44
標題: 已報名,幾時會收到email?
已報名,幾時會收到email?
作者: LL3578    時間: 2011-6-28 21:30
截至28/6 晚上9點半為止
可供報名既Nike Lunar Run Open 賽期日子如下:
6/7、9/7、10/7、14/7、15/7、19/7、20/7
作者: LL3578    時間: 2011-6-28 23:40
原帖由 nothing 於 2011-6-28 23:36 發表

你好, 上星期已經網上申請左, 仲係未收到任何通知. 其實詳情係點, 我揀既日子係你話仲有名單果日

就算報到都唔一定有得跑
唔排除係抽籤決定既
而係賽日前三日到會有通知
(以上只係純屬係某D人口中聽返黎,唔知係咪堅既)
作者: ricch    時間: 2011-6-30 21:09
I got an email confirmation today!!
作者: raymondli    時間: 2011-7-1 00:44
我今日收到email confirm.........到時見!!!
作者: fwk322    時間: 2011-7-1 07:18
標題: 回復 5# 的帖子
c hing 我也參加了沙田 請問集合地点在新城市广場那裡 是否在城門那邉 謝謝
作者: kin8333    時間: 2011-7-1 08:11
我無得跑呀
作者: hei.911    時間: 2011-7-1 12:33
confirmation received
作者: ivan_ip    時間: 2011-7-2 12:37
i got confirmation also, TST section on 13Jul
作者: fwk322    時間: 2011-7-2 15:18
標題: 回復 20# 的帖子
i join the two races
作者: jchip    時間: 2011-7-4 09:45
原帖由 LL3578 於 2011-7-3 21:41 發表
我無得跑,真可惜 " />" />

請問是收到confirmation 嗎?
我報了沙田 6/7 & 11/7
no confirmation receive
作者: philipccwong    時間: 2011-7-4 10:43
原帖由 jchip 於 2011-7-4 09:45 發表 請問是收到confirmation 嗎?我報了沙田 6/7 & 11/7no confirmation receive

Check your email, both of us receive confirmation last Friday night
作者: maxwongwk    時間: 2011-7-4 23:08
標題: 回復 9# 的帖子
Recieved the phone call from the organizer as well.
作者: ericasit    時間: 2011-7-5 07:52
我都收到e-mail ,跑沙田^^
作者: ballhung    時間: 2011-7-5 22:12
I still wait for e-mail...
作者: jchip    時間: 2011-7-7 11:44
原帖由 ballhung 於 2011-7-5 22:12 發表
I still wait for e-mail...

me too
作者: allanccl    時間: 2011-7-7 22:52
LUNAR RUN OPEN香港區-<銅鑼灣>
恭喜夢璃勇奪冠軍!
作者: hobbywet    時間: 2011-7-7 23:33
原帖由 allanccl 於 2011-7-7 22:52 發表
恭喜夢璃勇奪冠軍!

係,佢真勁,後生可畏,領跑都唔夠佢切
作者: leefs    時間: 2011-7-7 23:49
原帖由 allanccl 於 2011-7-7 22:52 發表
恭喜夢璃勇奪冠軍!

恭喜晒! 夢璃今晚快到無影!
作者: philipccwong    時間: 2011-7-7 23:50
恭喜夢璃

有沒Ching 可以講下今晚戰況, 同大會安排? 下星期會跑
作者: leefs    時間: 2011-7-7 23:58
原帖由 philipccwong 於 2011-7-7 23:50 發表
恭喜夢璃

有沒Ching 可以講下今晚戰況, 同大會安排? 下星期會跑

由頭帶到尾,
重越帶越遠添!
作者: kf    時間: 2011-7-8 00:17

作者: keiyung0428    時間: 2011-7-8 00:27
恭喜夢璃~恭喜晒!
作者: LL3578    時間: 2011-7-8 00:58
我要多謝咁多位跑友既祝賀
我今晚有得跑同埋跑到咁既表現有D意料之外,要多謝皇上果邊既安排
因為今個月我冇乜點練跑,加上辭職唔做暑期工單野可能對心情有D影響
但而家一天都光晒,就等黎緊月尾(30號)既8k 決賽

今晚既相:
https://picasaweb.google.com/samtcm9143/NikeLunarRun
作者: LL3578    時間: 2011-7-8 01:20
原帖由 nothing 於 2011-7-8 01:04 發表

恭喜你先, 想請問你幾樣野

1. 你仲快過領跑員, 其實你係咪一早好清楚條路線點跑法?
2. 個大會點安排法, 例如路線, 到時係咪有d類似"色認"去認你地49定50個人?
3. 大會係咪派人係特定距離"有人"坐守", 令到你 ...

1. 銅鑼灣同MK果段賽道我就唔係咁清楚,我只係跟住領跑員既pacing黎跑
2. 呢個安排就類似三鐵咁,用箱頭筆寫你既race no. 落你手臂度
3.佢地D工作人員係著黃衫同埋拎住螢光棒既,會企係某D特定位置指示你地跑既方向
4. 至於行李寄存方面,佢係有架客貨車黎暫存你地D行李
作者: gasoline    時間: 2011-7-8 01:40
夢璃, 實在係勁, 恭喜晒
作者: saki    時間: 2011-7-8 12:53
已報下週一沙田賽事

到時見!!!
作者: LL3578    時間: 2011-7-8 17:58
原帖由 nothing 於 2011-7-8 01:30 發表

咁你一定就得好辛苦. 你要跟住佢跑. 其實個領跑員如果唔夠d參賽員快咪死....

唔該晒. 似乎你拎第1都冇紀念品?

對於好care 有紀念品既跑友,我相信會令到大家失望
因為lunar run open 初賽係冇紀念品既
但跑完全程就一定每人有支水飲既
作者: LL3578    時間: 2011-7-8 19:04
原帖由 nothing 於 2011-7-8 01:30 發表

咁你一定就得好辛苦. 你要跟住佢跑. 其實個領跑員如果唔夠d參賽員快咪死....

唔該晒. 似乎你拎第1都冇紀念品?

我反而覺得跟住領跑員pacing跑會冇咁辛苦
因為呢排天氣熱,加上跑馬場外圍果頭冇乜風
唔留番D力會好易爆
作者: wyh1011    時間: 2011-7-8 20:07
其實係咪full哂填完唔見有得submit

作者: LL3578    時間: 2011-7-9 00:12
原帖由 nothing 於 2011-7-9 00:09 發表

唔留力爆左仲得不償失添

你仲有冇玩第2場? 我見有人話玩超過一場

呢行我就冇la~~
留番D力等跑決賽
我就算黎都係最多影下相算
作者: LL3578    時間: 2011-7-9 00:49
原帖由 nothing 於 2011-7-9 00:34 發表

決定黎唔到啦. 點都. 係喎. 你拎冠軍果次, 跑幾多分鐘? 係大會同你計時定你自己計時? 想問下足唔足5公里? 同埋第12名大約咩時間? 唔該

我跑冠軍果場用左18'10"(自己錶計),但其實條賽道就唔足5km,有人度過銅鑼灣果條就4.95km
至於其他果條我就唔清楚,而跑第12果位個時間都好難答到你
正如今晚有位我識得既長跑界前輩去左睇TST站首場,通風報信話俾我聽,每場全場最快果位完成時間都相差好遠
我暫時知既各場首名完成時間如下:
6號(ST) 22'xx"
7號(CWS) 18'10" (即係我拎冠軍果場)
8號 (TST) 17'xx"

至於聽晚果場就係中山公園起步,跑到金紫荊廣場附近沿路折返
作者: keiyung0428    時間: 2011-7-9 03:03
跑得慢追唔到D領跑員咁點算?
作者: ballhung    時間: 2011-7-9 22:02
This morning, I received a phone call that my application for the above race was accepted. I will attend a race on 11 July 2011 in ST.
作者: keiyung0428    時間: 2011-7-11 23:49
增設2011年7月22 - 23 日...不過又滿額了~
作者: ballhung    時間: 2011-7-11 23:52
I have just finished a race in ST with a result of 22'38 (recorded by my watch)
作者: philipccwong    時間: 2011-7-12 11:09
anyone running CWB tonight ar
作者: LL3578    時間: 2011-7-12 17:42
原帖由 nothing 於 2011-7-12 11:47 發表

搵夢璃教你點跑呢條賽道啦

如果呢度有跑友係跑CWS/ MK 果條,我只可以贈你地四個字:"一眼關七"
作者: LL3578    時間: 2011-7-12 18:48
原帖由 nothing 於 2011-7-12 17:52 發表

好多車?

其實有跑友講得岩, 如果追唔到個領跑員咁點算.. 真係分分鐘路都唔知點跑法... 

跑街要避人不特止,如果跑果條路要過馬路,仲要望埋當時既路面情況tim~
作者: ballhung    時間: 2011-7-12 22:28
nothing,

I don't know as I went back to home after collection of my bag.

Do you know where I can obtain my place in the race?

Thanks.
作者: LL3578    時間: 2011-7-12 23:05
我收到最新消息
今晚銅鑼灣站第2場首名跑手完成時間為17'52"
作者: LL3578    時間: 2011-7-12 23:20
原帖由 nothing 於 2011-7-12 23:17 發表

勁爆呀!!!!

而家係咪咁多場最快佢?

銅鑼灣果條就係
如果同埋其他果幾場比較就未必係la~~~
作者: philipccwong    時間: 2011-7-12 23:42
今晚CWB站的確高手如雲, Under 20" 至少有5-6個...超快...勁! 我PB左都沒用
作者: gripen    時間: 2011-7-12 23:55
標題: 回復 68# 的帖子
相認先~ 我琴晚著白色背心.
我快你1分鐘,我好似跑第八,你應該第九/十
作者: LL3578    時間: 2011-7-12 23:56
原帖由 philipccwong 於 2011-7-12 23:42 發表
今晚CWB站的確高手如雲, Under 20" 至少有5-6個...超快...勁! 我PB左都沒用

只要盡左力、甚至PB得到已經好好嫁la~~~
何必要與其他人比較
作者: philipccwong    時間: 2011-7-13 11:01
標題: 回復 77# 的帖子
我都認同, 只系沒得跑Round 2有D失望

我跑左21'28... 停左2次長燈位無左20-25秒 , 我預自己跑22'30 - 24

CWB站幾激, 又人又車又過馬路... 跑步似追賊 , Lunar Run D Staff 好Nice, 安排非常好, 有3-4 Staff影相, 比賽前有跑道解釋,集體Warm-up, 比賽後有水...
作者: 阿火    時間: 2011-7-13 11:14
原帖由 philipccwong 於 2011-7-13 11:01 發表 我都認同, 只系沒得跑Round 2有D失望 我跑左21'28... 停左2次長燈位無左20-25秒 , 我預自己跑22'30 - 24CWB站幾激, 又人又車又過馬路... 跑步似追賊 , Lunar Run D Staff 好Nice, 安排非常好, 有3-4 ...

Philip兄:

請問尋晚比賽時天氣熱唔熱?
起跑前企得前唔前?係咪工作人員跟你嘅號碼安排你企位?
作者: philipccwong    時間: 2011-7-13 11:54
標題: 回復 79# 的帖子
火兄

昨晚CWB比上週涼1-2C, 但沒風非常"局", 去到跑馬地好少少因為得50人,企位一字排開兩行, 我企第二行, 工作人員無特別安排, 如果要有利位置, 合影前要爭定, 因為影完group photo就5 sec count down, 沒時間你轉企位
作者: 阿火    時間: 2011-7-13 13:40
原帖由 philipccwong 於 2011-7-13 11:54 發表 火兄 昨晚CWB比上週涼1-2C, 但沒風非常"局", 去到跑馬地好少少因為得50人,企位一字排開兩行, 我企第二行, 工作人員無特別安排, 如果要有利位置, 合影前要爭定, 因為影完group photo就5 sec count down, 沒時間你 ...

Philip兄:

其實我咁問係因為尋晚我起現場幫其中一位跑手朋友攝影,所以我問係想figure out你係邊個啫,哈!
如果可以早啲知道你嘅跑手號碼我就會幫你影埋相....

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=15488&extra=page%3D1

作者: philipccwong    時間: 2011-7-13 14:35
標題: 回復 81# 的帖子
我覺得可能 under 20min 先有機, 開始頭group5-6人約3'30 pacing, 第二group 3-4人約3'45-4'15 pacing 跟隨, after 1.5km 頭group 影都無, after 3km 因過馬路第二group又無影... 回去已有8-9跑手跑完, 如果跑CWB最好試路因為複雜, 過馬路時間都系關鍵 Good luck
作者: philipccwong    時間: 2011-7-13 14:39
標題: 回復 82# 的帖子
白色背心果pair, 2號+3號

Very nice photo, Thanks火兄
作者: ivan_ip    時間: 2011-7-13 17:00
今晚跑 TST, 希望ok, 唔好跑第尾
作者: LL3578    時間: 2011-7-13 20:15
原帖由 nothing 於 2011-7-13 20:12 發表

支持你, 葉生!!!

我陣間就會出去影下
夜D會係度同大家分享今晚尖沙咀站第2場賽事既情況
作者: LL3578    時間: 2011-7-14 00:00
我頭先影左
今晚最快果位跑十六分幾咋
作者: V@runner    時間: 2011-7-14 17:15
昨晚跑TST 19'26, 不過唔知名次,問D staff ,佢叫我自已上網睇,其它跑區是否一樣,
頭6男6女可進入stage two , TST 好似無6個女咁多?

作者: LL3578    時間: 2011-7-14 17:28
有少許更正
原來西環站果條賽道係跑中山公園至中環九號碼頭來回先岩
而跑MK至九龍塘果條既,起點係旺角麥花臣球場 經 亞皆老街、嘉道理道 、太子道、 界限街 、窩打老道 、聯合道、聯福道
然後以 九龍仔公園作終點,並唔同其他賽道跑來回方向/行大運

作者: LL3578    時間: 2011-7-14 19:10
原帖由 nothing 於 2011-7-14 19:04 發表

西環果條唔係去到灣仔咩? 

中環至灣仔果段路因為整路
就改左跑到中環九號碼頭果邊折返

詳情可以睇返NIKE Running HK 既 facebook 群組:
http://www.facebook.com/notes/nike-running-hong-kong/lunar-run-open-%E8%B7%AF%E7%B7%9A%E5%9C%96/243798002299730
作者: LL3578    時間: 2011-7-14 19:55
原帖由 nothing 於 2011-7-14 19:20 發表

上星期都係咁架?

呢行我今晚再到現場了解下
作者: abecsng    時間: 2011-7-14 23:47
有無跑左果幾日第一果d時間睇下? 除左cwb
作者: LL3578    時間: 2011-7-15 00:16
原帖由 abecsng 於 2011-7-14 23:47 發表
有無跑左果幾日第一果d時間睇下? 除左cwb

基本上要做全場最快果位都要sub 20 先得
據我所知,除左沙田第一場夜賽外,其餘場場最快果位都係20分以內
而一路帶開領跑果位師兄,係今晚跑到中環港外線碼頭跣低,
出現左參賽者跑快過領跑員既現象
而該位師兄事後隻腳拗柴,要在場既工作人員俾冰袋佢敷下隻腳
暫時未知下一場旺角至九龍塘段既夜賽會否由由另外一位領跑員帶
如果要臨時換人,該領跑員將會於聽日下午時分認路
作者: SKY    時間: 2011-7-15 00:21
小弟玩左7月13日尖沙咀既LUNAR RUN。
我問番D OFFICIAL,小弟第五名
16'51"
但第一果個16'05"....好恐怖
作者: abecsng    時間: 2011-7-15 00:30
原帖由 LL3578 於 2011-7-15 00:16 發表 基本上要做全場最快果位都要sub 20 先得據我所知,除左沙田第一場夜賽外,其餘場場最快果位都係20分以內而一路帶開領跑果位師兄,係今晚跑到中環港外線碼頭跣低,出現左參賽者跑快過領跑員既現象而該位師兄 ...

cwb 而家係唔係ching你18分, 另外有個17分尾, 同今日(?) 有個16分尾?!?!

唔知ching你平時d 10k 果d跑幾多, 又或者另外果兩個ching你識唔識?
作者: abecsng    時間: 2011-7-15 00:39
有無之前d相睇下, 我想知多d個情況
作者: LL3578    時間: 2011-7-15 00:42
原帖由 abecsng 於 2011-7-15 00:30 發表

cwb 而家係唔係ching你18分, 另外有個17分尾, 同今日(?) 有個16分尾?!?!

唔知ching你平時d 10k 果d跑幾多, 又或者另外果兩個ching你識唔識?

CWB 而家只係舉行左兩場,仲有兩場未跑
而之前果兩場首名時間分別係18'10"同17'52"
今晚係跑西環至中環海傍既
作者: abecsng    時間: 2011-7-15 00:48
原帖由 LL3578 於 2011-7-15 00:42 發表 CWB 而家只係舉行左兩場,仲有兩場未跑而之前果兩場首名時間分別係18'10"同17'52"今晚係跑西環至中環海傍既

前果兩場首名時間照計10k應該有幾多左右?
今晚條路係唔係好跑d所以快左呢?
作者: LL3578    時間: 2011-7-15 00:56
原帖由 nothing 於 2011-7-15 00:53 發表

點照計10k? 唔通乘2咩? 跑5k同10k既pacing完全唔同

紅色呢句我好同意
跑5k 既話,我做3分半/k 係ok既
但你叫我跑10k 做3分半/k就似乎冇咩可能
作者: abecsng    時間: 2011-7-15 00:59
原帖由 nothing 於 2011-7-15 00:53 發表 點照計10k? 唔通乘2咩? 跑5k同10k既pacing完全唔同

ching sorry, 小弟唔識野. ching 可唔可以指教下?
作者: violalo    時間: 2011-7-15 01:47
標題: Thanks ♥-♪夢璃☆-♥ for tonight photos))
♥-♪夢璃☆-♥
15日   直擊NIKE LUNAR OPEN---旺角站(有需要時要領跑) ~~ Good luck ar)))
30日   出戰 NIKE LUNAR RUN 8K

Let pre-trip for 8K together lalala

Viola
作者: pringles7    時間: 2011-7-15 18:00
原帖由 SKY 於 2011-7-15 00:21 發表 小弟玩左7月13日尖沙咀既LUNAR RUN。我問番D OFFICIAL,小弟第五名 16'51"但第一果個16'05"....好恐怖

你係咪著TCAA 衫?
你應該係第四
Anyway 條路連4.5k 都未必夠...
作者: LL3578    時間: 2011-7-16 00:47
今晚旺角至九龍塘段賽果匯報
起點係嘉道理道同亞皆老街既路口位
而終點係九龍仔公園
而尋日拗柴果位領跑ching,今晚就繼續領跑
但又出現左參賽者快過領跑員既情況
兩位荃灣會既跑手真係堅過石堅
佢地真係好快
終於佢地分別用左19'06"同19'07"包辦今場既首兩名
作者: hardinglmh    時間: 2011-7-16 01:24
頭2名跑手因為快過領跑員, 喺太子道燈位衝過龍
如果唔係時間應該會更加快
作者: LL3578    時間: 2011-7-16 01:28
原帖由 nothing 於 2011-7-16 01:04 發表

仲快過領跑員,勁!

其實只係講名次爭入頭六既話,有d高手唔會跑得快過領跑員, 因為咁樣對排名分別應該不大

講開又講 領跑員晚晚跑5k咁衝.. 佢慢過d高手都正常, 佢未必回得切氣.

話時話, 如果純以5k(當全直 ...

如果係全平路5k既話,跑界一線既高人做17分一D都唔出奇
但問題係唔同既賽段既高低起伏係有D唔同,加上有D賽段係唔足5k既
所以跑尖沙咀站果D係時間方面表面上係靚過跑旺角至九龍塘段既
但實際上果段路足唔足5k都有好多爭議
至於今晚果場,一開始就要跑嘉道理道條長命斜
跟住又要上上落落D行人天橋、過馬路等
所以據某D工作人員猜測,呢段路係長過5k既
作者: LL3578    時間: 2011-7-16 01:45
原帖由 nothing 於 2011-7-16 01:42 發表

wow! 咁兩個人馬其實係咩高手仲勁過領跑員. 不過領跑員晚晚咁跑法 咁對佢都唔公平

果兩位係某跑會既最頂尖果批既跑手
如果換著我去領跑,我都未必有佢咁快
我既pacing最多都只係跑會既二、三線跑手
作者: hardinglmh    時間: 2011-7-16 01:55
原帖由 nothing 於 2011-7-16 01:35 發表

嘩, 好激呀!!! 雖然唔明咩叫衝過龍

原本應該喺太子道過燈位上行人天橋去界限街
佢哋無理個燈位, 繼續向太子道方向跑, 要領跑員叫佢哋翻轉頭
作者: hardinglmh    時間: 2011-7-16 09:01
原帖由 nothing 於 2011-7-16 02:07 發表

因為領跑員慢左? 實在太激啦

係帶頭果班太快啫, haha
作者: LL3578    時間: 2011-7-17 01:13
今晚夜賽沙田站煞科戰
全場冠軍由前港隊某成員奪得
用左18'31"跑畢全程
而本網跑友ET 在全場冠軍一分鐘後過終點
作者: billyida    時間: 2011-7-17 11:20
各位師兄/師姐 , 重有一條戰線 , 鬥到腳仔軟!!!
http://nikerunning.nike.com/nikeos/p/nikeplus/zh_TW/plus/#//challenges/detail/1637149663/
日期 2011年7月6 - 20 日  
活動詳情 在Nike+網站登記參加挑戰,於活動期間跑步並使用Nike+ 記錄跑步數據,再上載到網站即可
晉級標準 於7月20日或之前完成最少20公里,累積最多里數的10名男跑手及10名女跑手可進入Stage II的Lunar Run 8K
成功完成Lunar Run 8K的跑手更可獲得額外400分!

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/桌面
作者: alexywk    時間: 2011-7-18 23:54
今晚跑完尖東, 時間17:40 第六名
作者: LL3578    時間: 2011-7-18 23:59
原帖由 alexywk 於 2011-7-18 23:54 發表
今晚跑完尖東, 時間17:40 第六名

跑尖沙咀果邊D人既時間個個都咁靚
我真係好懷疑佢係咪好似D人所講得4.5km
我好可能要係特別場(煞科果場)黎現場陪下跑先得

Anyway,恭喜你能夠入決賽
作者: alexywk    時間: 2011-7-19 00:02
我用GPS 應該係得4.5K左右
作者: philipccwong    時間: 2011-7-19 10:12
標題: Offical Lunar Run Stage II 晉級名單公佈
Lunar Run Stage II 晉級名單公佈

名單依英文姓名排序:
7月6日
Au Kiu Chi (F)
Chun Sin Ting (F)
Hai Sau Pan (F)
Kwok Che Man Peter (M)
Law Pok Man (M)
Leung Sze Pui (F)
Mok Hoi Kin (M)
Tze Yuk Lin (F)
Wah Hiu Ting (F)
Wong Kin Kwong (M)
Wong Wai Keung (M)
Yuen Wai Ho (F)

7月7日
Chan Mo Kwan (F)
Chau Wing San (F)
Cherie Law (F)
Cheuk Kam Lung (M)
Jayne (F)
Lee Wai Yip (M)
Leung Kwong Ming (M)
Michael Leung (M)
Tam Chun Man (M)
Tang Yuen Fun (F)
Wendy (F)
Wong Chik Kui (M)

7月8日
Au Ho Pong (M)
Au Sze Ling (F)
Fu Ching Wah (F)
Han Ji Chian (M)
Lin Hon Lung (M)
Pauline Tse (F)
So Kwok Keung (M)
Tam Isabella Sie Man (F)
Wing Yip Yim (M)
Wong Yeuk Tung (F)
Yeung Tsz Chau Thomas (M)

7月9日
Chan Chi Ho (M)
Chang Wai Kit (M)
Cheng Man Yee (F)
Fan Ka King (F)
Fung Cheuk Yin (F)
Lam Ka Yan (F)
Law Sung Hin (M)
Lee Ka Wah (M)
Tse Lung Hin (M)
Wan Ming Shi (F)
Wong Lo F (F)
Yu Yun Kei (M)

7月10日
Au Yeung Chun Yu (M)
Chiu Sung Kin (M)
Chow Hiu Tung (F)
Lam Wai Lung (M)
Leung Man Wa (F)
Leung Wai Ying (F)
Rock Cheng (M)
Sandy Chong (F)
Sin Ka Wa (M)
Spartacus (M)
Vivian Lai (F)
Yui Pui In (F)

7月11日
Chan Siu Lun (M)
Cheung Chung Wai (M)
Cheung Fong Ting (F)
Choi Man Yiu (M)
Ho Bo Yi (F)
Lee Ming Sze Katherine (F)
Ma On Yee (F)
Man Siu Kit (M)
Sophia Wong (F)
Tam Chi Wing (M)
Wang To (M)

7月12日
Au Yeung Chun Yu (M)
Chan Hoi Ling (F)
Chan Wai Cheung (M)
Hercules Wong (M)
Joan Shang (F)
Lam Mei Fung (F)
Lee Sau Chung (F)
Leung Wai Yi (F)
Leung Wai Yu (F)
Yeung Wing Yin Michael (M)
Yim Tat Yip (M)
Yung Lit Cheung (M)

7月13日
Au Yeung Tsz Chun (M)
Chan Wai Fong (F)
Lau Wing Sze (F)
Lee Jonan Chun Yin (M)
Lee Kin Wai (M)
Leung Chun Kit (M)
Li Carol (F)
Lo Chi Fai (M)
Lo Oi Lam Irene (F)
Sze Pui Sarah Lo (F)
Tsui Ching Ho (M)

7月14日
Chan Pui Ling (F)
Cheng Ying Ping (F)
Cho Pak Tong (M)
Chu Yen Tsung (M)
Ho Ka Ho (M)
Kwan Sui Ngo Chickita (F)
Kwan Wai Lap (M)
Simon Cheng (M)
Sze Wang (M)
Tang Wing Yan (F)
Viola Lo Kwok Chi (F)
Wong Wing Yee (F)

7月15日
Chan Siu Fong (F)
Chow Man Yi (F)
Lee Mang Him (M)
Li Chun Yin (M)
Lin Cheuk Fung (M)
Lo Chung Hong (M)
Mandy Wong (F)
Ngan Ka Yan (F)
Robyn C (F)
Yeung Chin Yan (F)
Yeung Shiu Lun (M)
Yeung Yat Hung (M)

7月16日
Au Chin Kin (M)
Chan Yu Wan (F)
Chang Oi Fong (F)
Cheng So Lai (F)
Cheung Chun Fan (M)
Chow Kai Wa Stanley (M)
Kenyon Ho (M)
Leung Wing Yan (F)
Lung Wai Shing (M)
Tung Kam Wai (M)
Vivian Lai (F)
Yiu Yvonne Man Ying (F)

7月17日
Chan Chun Fai (M)
Chan Ming Kit (F)
Chan Wai Ho Ricky (M)
Chan Wo Yuen (M)
Chen Chiu Cheek, Iris (F)
Fung Sze Chun (M)
Keung Fung Ling Edith (F)
Law Wai Fu (M)
Lo Hon Leung (M)
Mary Hui (F)
Ramjahn Hanifa (F)
Yee Pik Yuk (F)
作者: mymarathon    時間: 2011-7-20 00:13
I ran on 15/7 and only got the 7th position men. Therefore, I can't enter to stage II
作者: deluca    時間: 2011-7-20 00:19
Thanks for the update, made it to the 2nd round.
作者: SKY    時間: 2011-7-23 01:53
原帖由 pringles7 於 2011-7-15 18:00 發表

你係咪著TCAA 衫?
你應該係第四
Anyway 條路連4.5k 都未必夠...

係呀係呀,
唔緊要啦,都入左8K
作者: LL3578    時間: 2011-7-24 00:23
今晚係NIKE 夜賽初賽煞科戰
係尖沙咀海傍上演
據過往幾場有跑該賽道既跑友話條路唔夠5k
所以我今晚專程跟左佢地跑
結果我就用左16'13"就跑完(全場第2)
而今晚第一果個只係用左3個字多少少跑完
所以我相信該賽道如某跑友用GPS裝置度該賽道只有4.5k既傳言係真既
作者: alexywk    時間: 2011-7-24 13:34
我都經常跑呢段路!一定冇咁長!我須然入咗決賽!不過7月30日晚要返工,唔可以跑lu
作者: alexywk    時間: 2011-7-24 14:13
希望入咗決賽啲ching ctse 攞到好成績啦!
作者: LL3578    時間: 2011-7-24 15:19
原帖由 nothing 於 2011-7-24 11:44 發表

東兒, 為長跑網加油, 爭個第1返黎!!!!!

決賽要拎冠軍,似乎就有D難度
要快過荃灣會果兩位猛將先得~~~
但以我個人能力而言,我相信呢個機會比較微
唔洗包尾都已經要去慶祝

我並唔係"東兒",雖則我偶像係佢(下圖)

登錄/註冊後可看大圖

但我又冇佢咁靚、咁多才多藝
如果我好似我偶像咁叻,我今時今日唔會係咁
作者: LL3578    時間: 2011-7-24 18:21
原帖由 nothing 於 2011-7-24 17:59 發表

但你係長跑界"東兒"呀!!

冇佢咁靚? 你都唔差啦, 好靚仔! 咁你而家點? 好差?

如果我中學時代間學校肯重視長跑既運動員
我今日既成就未必會係咁
作者: pigdigreat    時間: 2011-7-24 19:53
跑過

8k決賽大熱門跑手...

1. 文少杰 (2009年渣打10k亞軍)
2. 楊肇麟 (上面所講既twac跑手,2011年渣打10k亞軍)
3. 楊日雄 (上面所講既twac跑手)
4. 張振藩 (2010年渣打10k冠軍)

**以上跑手10k時間均有<34mins內
作者: pigdigreat    時間: 2011-7-24 19:58
原帖由 LL3578 於 2011-7-24 18:21 發表 如果我中學時代間學校肯重視長跑既運動員我今日既成就未必會係咁
咁你就錯啦...你睇下賴學恩既跑步史啦...

長跑界...一山還有一山高...要做一個謙厚既跑手先得到人尊敬架
作者: LL3578    時間: 2011-7-24 20:20
原帖由 pigdigreat 於 2011-7-24 19:58 發表
咁你就錯啦...你睇下賴學恩既跑步史啦...

長跑界...一山還有一山高...要做一個謙厚既跑手先得到人尊敬架

講實力派跑手...肯定唔到我
如果好似樂壇咁有偶像派/創作派,我正正就係呢類  
作者: LL3578    時間: 2011-7-24 21:06
原帖由 nothing 於 2011-7-24 21:00 發表

創作派=有料到,有才華
偶像派=有台型有樣子, 雖然你冇你偶像咁靚, 即係都靚啦. 靚仔定靚女?(因為你偶像係靚女嘛)

你唔好一聽到我既網名"夢璃"就以為係我係女仔(雖則好多人都誤會左)
但其實我係男仔黎嫁~~keke

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2