香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.10.09 Action Asia Salomon Lantau 2 Peaks [打印本頁]

作者: eddiebuzz    時間: 2011-7-18 10:10
標題: 2011.10.09 Action Asia Salomon Lantau 2 Peaks
Salomon Lantau 2 Peaks - Sunday Oct 9, 2011 - 8am
(3rd annual)

Early bird before Aug 15

http://www.actionasiaevents.com/index.php?view=details&id=127%3Alant_2pks_2011&option=com_eventlist&Itemid=7
作者: lewischan    時間: 2011-7-20 14:38
我報左了
Man - 2 Team member
作者: Ning    時間: 2011-8-8 15:23
Much early than last year.
作者: 小力奇    時間: 2011-8-9 00:58
上年太辛苦21k, 今年玩15k好
作者: heho    時間: 2011-8-9 11:28
我都報咗21km....如有兄弟姐妹去操練請帶埋我去!謝謝!
作者: Ning    時間: 2011-8-9 18:00
我報了21km
作者: WalkBreaks    時間: 2011-8-12 02:26
我上年傻傻下參加左大浪灣32k, 去到真係行好多,不過都覺得好玩. 有冇ching ctse 大浪灣同呢個都都參加過? 可以比較下嗎? 先謝~~
作者: saki    時間: 2011-8-13 19:55
想報名的師兄師姐, 請注意early bird discount會係星期一 (15/8) 截止
作者: 日本專家    時間: 2011-8-14 19:52
今日(14/aug)係$200!

明天(15/aug,凌晨)係$250

膽粗粗報咗21km......呢次杰啦
作者: lewischan    時間: 2011-8-15 10:51
原帖由 日本專家 於 2011-8-14 19:52 發表 今日(14/aug)係$200!明天(15/aug,凌晨)係$250膽粗粗報咗21km......呢次杰啦

到時見啦!
作者: Jazonia    時間: 2011-8-31 10:30
我都報咗21k單人組,用來幫自己谷兩星期後moontrekker的體能。
Moontrekker 25k我係同一位視障朋友一齊行,
要確保自己體能好得至好。

作者: eddiebuzz    時間: 2011-8-31 13:17
原帖由 Jazonia 於 2011-8-31 10:30 發表 我都報咗21k單人組,用來幫自己谷兩星期後moontrekker的體能。Moontrekker 25k我係同一位視障朋友一齊行,要確保自己體能好得至好。

ching 好心好報!   當天一齊加油!
作者: heho    時間: 2011-9-5 17:40
各位師兄師姐我今日單拖跑今年Lantau 2 Peaks條線, 跑完入去東薈城成身臭味, 我想問問東薈城附近有冇啲政府唔駛錢可沖身設施??謝謝!!

作者: GChenier    時間: 2011-9-5 22:20
東薈城附近有運動場
作者: heho    時間: 2011-9-6 23:55
謝謝!師兄係唔係度?

作者: lewischan    時間: 2011-9-17 11:24
請問玩過呢個賽的師兄,

要自己帶補給品, 還是賽會有補給點?
作者: eddiebuzz    時間: 2011-9-21 09:49
大會上年在兩個補給站無限量提供佳得x, 但就無其它食物.如果安排不變, 我覺得飲料是足夠.  只帶足夠水至第一個站, 約兩支水.  如天氣熱, 或者習慣飲完sport drink 要飲下清水既話, 請自行adjust.   呢個比賽消耗和全馬相約, 所以要自己帶gel 之類食品.  當然有些ching/ctse全馬都不需食任何gel, 所以有全馬經驗者可參考過去經驗

作者: lewischan    時間: 2011-9-21 10:09
Thanks Eddie,

謝謝寶貴資料,呢個賽行全港第2,3高的山, 應該很有挑戰性,
我同仔仔當行山長課, 希望行完!
作者: 日本專家    時間: 2011-9-23 22:11
Tks Eddie 兄,

前星期自己都走了一轉,天氣熱,幾食力!
作者: lewischan    時間: 2011-9-26 09:07
原帖由 日本專家 於 2011-9-23 22:11 發表 Tks Eddie 兄,前星期自己都走了一轉,天氣熱,幾食力!

請問師兄大概用幾多時間?
作者: heho    時間: 2011-9-26 11:45
我想問問師兄..呢個比賽幾點開始??我好似睇過成個網頁都冇講幾點開始..或者我睇漏...謝謝!
作者: paulwywong    時間: 2011-9-26 12:30
作者: heho    時間: 2011-9-26 12:57
謝謝!師兄!
作者: 日本專家    時間: 2011-9-26 18:47
原帖由 lewischan 於 2011-9-26 09:07 發表 請問師兄大概用幾多時間?

剛星期六又做一次,好天氣都用咗5.5小時,包括半小時休息,好慢!
作者: lewischan    時間: 2011-10-2 00:33
0甘我預自己6小時
作者: Jazonia    時間: 2011-10-2 21:00
原帖由 eddiebuzz 於 31/8/2011 13:17 發表
ching 好心好報!   當天一齊加油!

我個朋友drop out咗moontrekker,
果晚都係得返我自己一個。

作者: 日本專家    時間: 2011-10-5 22:57
星期日天氣:

25~29'C 65~85%

唔錯喎!
作者: monkeywsk    時間: 2011-10-6 11:48
各位ching, 小弟昨日行過棧道, 全程極之"洗", 木板及石路都生滿青台, 星期日比賽要極之小心, 加油~
作者: eddiebuzz    時間: 2011-10-6 23:43
Remember you must bring your own water to start race to get you to first check point. Only water on course so bring your own electrolyte tablets or salt if you need.  NO BOTTLES TO BE TAKEN AWAY FROM CHECKPOINT SO PLEASE BRING YOUR OWN HYDRATION SYSTEM FOR REFILL.
作者: Ning    時間: 2011-10-7 18:11
Wristband timing pick up Sat in Central 12pm-3pm or race morning Sunday 7am – 7:45am:

We will only receive the timing wristbands Saturday morning so we will bring to the Central registration so they don’t need to get on race morning.
For others we will have a timing table race morning where you need to just show your race number and they will give to you.
作者: lewischan    時間: 2011-10-7 23:25
收到, 會帶D野去食,因為我行得慢.....
作者: pck    時間: 2011-10-9 00:31
明天大家一齊加油;完成比賽!!!
作者: kan0902    時間: 2011-10-9 01:37
各位ching ctse 加油ar
作者: 日本專家    時間: 2011-10-9 05:20
黎啦黎啦!各跑友今日一齊加油,終點興祝飲免費啤酒!

宜家等我食個靚早餐先

作者: lewischan    時間: 2011-10-9 20:51
成績出左!

http://www.actionasiaevents.com/ ... -%20Provisional.pdf
作者: superbon    時間: 2011-10-10 13:38
標題: 回復 35# 的帖子
Salomon傻佬們齊跑山
第一次 04:09
作者: lewischan    時間: 2011-10-10 18:01
原帖由 superbon 於 2011-10-10 13:38 發表 Salomon傻佬們齊跑山 第一次 04:09

好快呀
有無羅獎呀
作者: 日本專家    時間: 2011-10-10 21:30
原帖由 superbon 於 2011-10-10 13:38 發表 Salomon傻佬們齊跑山 第一次 04:09
恭喜!真係好快!你衝線,我仲響..彌勒山→ 昂坪360救援徑...爬近.

作者: paulwywong    時間: 2011-10-10 21:56
作者: 日本專家    時間: 2011-10-10 22:16
第一次參加呢個比賽,事後感...

外國人攪,成績出得超快(即晚,但報名費都唔平

冇哩數牌;2個Check point只得水,冇電解水,冇任何食品,唔好話冇gel, 半塊麵包,半條蕉都冇!
(好在之前一個人試過2次路線,今次有帶寶礦力,朱古力)

但又話返終點又免費beer! 點知先到先得!我見都有d空罐嘅,但得5至6打!
(但賽事有近800人參加...乜有d似可口可樂10k,又話任飲,點知換來任曬...)

今年連分段時間都冇埋!

聽我個朋友即場問意大利主持人講,今年得一個牌子贊助,結果福利大大降低...
作者: heho    時間: 2011-10-10 22:34
AAE & KOTH 搞的比賽都係咁...外國西方的地區比賽大部份都係咁搞....搞得好唔好就真係見仁見智...當中有人話好玩..有人話唔好玩...但係數字上年年參加人數都直線上升....可想而知...你唔玩大把人玩...有人仲驚佢唔搞...
而我自己o尋日都有跑, 我覺得可以啦!且大會都一早講左check point只有樽裝水, 當然check point冇時間又係唔得好得, 唯有自己按錶.

作者: kan0902    時間: 2011-10-11 02:34
check point只有樽裝水
我係見到有
佢仲搬緊出黎ar
但都搬唔切出黎ge
唔理佢
唯有向彌勒山進發lu
作者: lewischan    時間: 2011-10-11 13:43
原帖由 日本專家 於 2011-9-26 18:47 發表 剛星期六又做一次,好天氣都用咗5.5小時,包括半小時休息,好慢!

我都系第一次行呢條路,之前從未行過, 心態就系完成比賽,當行山, 用左5個幾鐘,好慢!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2