香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011澳門銀河娛樂國際馬拉松 [打印本頁]

作者: 丁蟹    時間: 2011-9-1 22:14
標題: 2011澳門銀河娛樂國際馬拉松
http://www.macaumarathon.com/zh/index.php

賽事名稱:2011澳門銀河娛樂國際馬拉松
日期:2011年12月4日(星期日)
主辦機構:澳門特別行政區政府體育發展局澳門田徑總會
宗旨:發展本地體育運動,增進本澳與各地的友誼,從而向外推廣本澳的體育及旅遊事業。
參賽資格:不分國籍,凡持有合法身份證明文件者均可報名。

比賽時限、證書及紀念牌:
報名費:
馬拉松 (42.195km) 及半程馬拉松 (21.0975km)
參賽者類別31/10或之前
提早報名優惠
1/11 – 25/11
報名費
26/11 – 3/12
逾期報名費*
澳門田徑總會註冊會員
(必須提交澳門居民身份證及有效會員證副本各乙份)
澳門幣70元 澳門幣140元澳門幣240元
本地運動員
(必須提交澳門居民身份證副本乙份)
澳門幣100元 澳門幣200元澳門幣300元
非本地運動員
(必須提交所屬國家/地區發出的身份證明文件副本乙份)
港幣300元

美元40元
港幣600元

美元80元
澳門幣/港幣700元
* 只收取現金及不補回兌換率差額

作者: ccomeout    時間: 2011-9-2 11:03
Thanks for your information.
有無邊位ching會去參加?
作者: shogikin    時間: 2011-9-2 11:39
5/9 開始報名
唔知幾點開始呢?

Kin in Running
作者: ccomeout    時間: 2011-9-2 14:39
會唔會好似香港渣馬咁誇張,幾日就爆滿?
作者: kf    時間: 2011-9-2 15:05
原帖由 ccomeout 於 2011-9-2 14:39 發表
會唔會好似香港渣馬咁誇張,幾日就爆滿?
全馬唔會full

呢個好小人玩
作者: fwk322    時間: 2011-9-3 19:36
標題: 回復 2# 的帖子
Ching, i will join
作者: denis3885    時間: 2011-9-3 19:47
原帖由 fwk322 於 2011-9-3 19:36 發表

Thomas 到時見!
作者: 零下十度    時間: 2011-9-3 19:53
本地同非本地差甘多$既~
作者: 醉烏鴉    時間: 2011-9-3 20:10
標題: 回復 2# 的帖子
最近2屆都有參加,發揮並不理想。僅於限時前完成!
今年會再參與,繼續努力。
(大會限時5小時,對我有點壓力,能順延至5個半到6個小時,就更加吸引和照顧更多參加者呢)
作者: fwk322    時間: 2011-9-3 20:32
標題: 回復 7# 的帖子
金金 ching, 到時見, HaHa!!!!!!!
作者: 零下十度    時間: 2011-9-3 20:44
原帖由 醉烏鴉 於 2011-9-3 20:10 發表
最近2屆都有參加,發揮並不理想。僅於限時前完成!
今年會再參與,繼續努力。
(大會限時5小時,對我有點壓力,能順延至5個半到6個小時,就更加吸引和照顧更多參加者呢)

師兄,多D去練下長課,甘就唔怕佢5小時關門的了~
不過5小時又真系令到好多人卻步的~
作者: ccomeout    時間: 2011-9-3 22:48
原帖由 kf 於 2011-9-2 15:05 發表
全馬唔會full

呢個好小人玩

我玩半馬喳!
作者: ccomeout    時間: 2011-9-3 22:49
原帖由 fwk322 於 2011-9-3 19:36 發表

good!! 到時見!
作者: GO!    時間: 2011-9-4 18:51
原帖由 fwk322 於 2011-9-3 20:32 發表
金金 ching, 到時見, HaHa!!!!!!!

我又報,到時見
作者: fwk322    時間: 2011-9-4 21:06
標題: 回復 14# 的帖子
Ching, 到時見
作者: denis3885    時間: 2011-9-4 21:23
原帖由 GO! 於 2011-9-4 18:51 發表

我又報,到時見

GO! C 兄到時記得同我地打招呼啊!
作者: quigonjinn    時間: 2011-9-5 14:05
各位師兄師姐, 開始報名啦
作者: hk210    時間: 2011-9-5 14:41
Ching,知唔知完成全馬有冇紀念牌
作者: shogikin    時間: 2011-9-5 14:55
全馬限時內完成
有的紀念牌的

限時 5hrs 好難有得加了
澳門是全世界人口密度最高的地區 (不計城市)
人多車多
封路5hrs已經很大負荷

作者: fwk322    時間: 2011-9-5 19:41
標題: 回復 17# 的帖子
ching, 都報5到!
作者: quigonjinn    時間: 2011-9-5 20:15
標題: 回復 20# 的帖子
個網有冇話係D咩錯誤呀?
作者: fwk322    時間: 2011-9-5 21:05
標題: 回復 21# 的帖子
page not found 404
作者: quigonjinn    時間: 2011-9-5 21:46
?? 我都係用上面第一個message 丁蟹師兄果條連結噃
http://www.macaumarathon.com/zh/index.php
作者: 丁蟹    時間: 2011-9-5 23:22
諗緊寄匯票定網上報名.......................................
作者: fwk322    時間: 2011-9-5 23:26
標題: 回復 23# 的帖子
ching, 你已經報左啦!
作者: ccomeout    時間: 2011-9-6 01:07
我報左啦,網上報無咩問題播!
記得先開個account, 才可以係網上報!
作者: 醉烏鴉    時間: 2011-9-6 19:53
標題: 回復 11# 的帖子
這個九月份的確要加強操練,安排長課準備了!
希望今年能於4小45分前完成呢!
今天下午已成功網上報名繳費,待大會審核確認通知。
作者: fwk322    時間: 2011-9-6 20:18
標題: 回復 26# 的帖子
thank you, Ching
作者: derek_cat    時間: 2011-9-6 23:09
這個跟上海馬拉松是同一天。。。。。
作者: denis3885    時間: 2011-9-7 06:29
原帖由 derek_cat 於 2011-9-6 23:09 發表
這個跟上海馬拉松是同一天。。。。。

貓咪我跑澳馬啊!
作者: 波波池    時間: 2011-9-7 16:50
各師兄到時見我已報名.
作者: shogikin    時間: 2011-9-9 12:39
......對住部電腦......有空......報了名

作者: Anthony    時間: 2011-9-10 13:46
我同太太都報左,第一次在香港以外比賽,請各位師兄多多關照。
作者: ccomeout    時間: 2011-9-10 14:58
原帖由 Anthony 於 2011-9-10 13:46 發表
我同太太都報左,第一次在香港以外比賽,請各位師兄多多關照。

ching, me too. 都係第一次!到時見!
作者: chowsmile    時間: 2011-9-10 20:11
不過住宿費都唔平
作者: denis3885    時間: 2011-9-10 20:37
原帖由 chowsmile 於 2011-9-10 20:11 發表
不過住宿費都唔平

我8月初已討君怡酒店$850(連15%稅項),現在無房了。
作者: fwk322    時間: 2011-9-10 21:19
標題: 回復 36# 的帖子
金金C兄   你好嘢  如果有房都要$1400
作者: 柔詠    時間: 2011-9-10 21:19
小弟都係第一次跑港外,酒店,机票都未想....
作者: fwk322    時間: 2011-9-10 21:28
格LAN和chun king->>$1400
作者: allanccl    時間: 2011-9-11 18:25
大家加油啊! 小弟應承了和一個視障運動員跑上海馬拉松,不能來澳門給大家拍照,真的抱歉! 你們加油啊!
作者: denis3885    時間: 2011-9-11 19:57
原帖由 fwk322 於 2011-9-10 21:19 發表
金金C兄   你好嘢  如果有房都要$1400

我都知澳馬一出報名,呢幾間酒店會立即加價;所以我提早訂房。
今天已在網上報名了。
作者: asmcando    時間: 2011-9-11 23:09
本地人收100, 好平, 但渣馬呢?
作者: ccomeout    時間: 2011-9-12 02:49
原帖由 denis3885 於 2011-9-11 19:57 發表

今天已在網上報名了。

好在聽左金金教路,如果唔係就要俾貴房!
作者: denis3885    時間: 2011-9-12 06:39
原帖由 asmcando 於 2011-9-11 23:09 發表
本地人收100, 好平, 但渣馬呢?

唉..!C 兄渣馬有點兒太過向錢看..........
作者: Anthony    時間: 2011-9-12 10:09
原帖由 denis3885 於 2011-9-11 19:57 發表

今天已在網上報名了。

金金師兄,你訂左邊間酒店?幾多銀?連唔連船票?
作者: 上水馬王    時間: 2011-9-12 12:07

今天已在網上報名了。

好彩金sir之前提一提水,我上兩星期都book左了
作者: denis3885    時間: 2011-9-12 12:11
Anthony C 兄~我八月初已經訂了君怡酒店,連15%稅共$850元
,不包船票;船票我會乘坐巨龍號。
作者: denis3885    時間: 2011-9-12 23:34
原帖由 上水馬王 於 2011-9-12 12:07 發表

好彩金sir之前提一提水,我上兩星期都book左了

馬王咁鬼醒目啊!
作者: denis3885    時間: 2011-9-13 08:38
已報名澳馬:
(1) 金金(全馬)
(2) Lulu(全馬)
(3) ccomeout(半馬)
(4) C.C (半馬)
(5) 100100100(半馬)
(6) 馬王(全馬)
作者: fwk322    時間: 2011-9-13 08:41
標題: 回復 49# 的帖子
已報名澳馬:
(1) 金金(全馬)
(6) 馬王(全馬)
(7) FWK322 (半馬)
作者: Anthony    時間: 2011-9-13 09:14
已報名澳馬:
(1) 金金(全馬)
(6) 馬王(全馬)
(8) Ken Kum(全馬)
(9) Fanny(全馬)
(10) Anthony(全馬)
作者: denis3885    時間: 2011-9-13 12:15
原帖由 fwk322 於 2011-9-13 08:41 發表
已報名澳馬:
(1) 金金(全馬)
(6) 馬王(全馬)

Thomas 你報半馬?我怕你唔夠喉噃!
作者: fwk322    時間: 2011-9-13 12:23
標題: 回復 52# 的帖子
金金C兄 因為我老婆同個女都去 所以要報半馬1aw
我一定唔夠喉啦
作者: denis3885    時間: 2011-9-13 12:29
原帖由 fwk322 於 2011-9-13 12:23 發表
金金C兄 因為我老婆同個女都去 所以要報半馬1aw
我一定唔夠喉啦

Thomas 兄 11月內還有一個跑族四站聯賽深圳半馬賽事啊!日期未定。
作者: fwk322    時間: 2011-9-13 17:17
標題: 回復 54# 的帖子
一我知道跑族在十一月十二日在廣州有馬拉松賽跑 至深圳半馬在那時 謝謝金金C兄
作者: Gunners    時間: 2011-9-14 23:22
標題: 回覆#47帖子
金金,巨龍搞清盤喎,你未買飛呀

轉自yahoo新聞
http://hk.news.yahoo.com/%E5%B7%A8%E9%BE%8D%E8%88%B9%E5%8B%99%E5%AE%A3%E5%B8%83%E6%98%8E%E8%B5%B7%E5%81%9C%E9%81%8B%E6%B8%85%E7%9B%A4-145006927.html

作者: denis3885    時間: 2011-9-15 07:50
Gunners 兄未買啊!不過你放心啦!我經公務員團體買有退款嫁。
作者: keiyung0428    時間: 2011-9-15 14:00
有個叫迷你馬拉松實際係跑幾多?十公里?!?
作者: denis3885    時間: 2011-9-15 14:24
C 兄迷馬好似係 5 K 啊!
作者: Anthony    時間: 2011-9-17 10:07
有無澳門馬拉松路線圖?官方網頁未見。
作者: shogikin    時間: 2011-9-17 10:21
這應該是2,3年前的路線
全馬跑2圈
橋和澳門的路線就年年一樣
路環的路線就年年有些不同

登錄/註冊後可看大圖

挥雨地平线 的 圖片
作者: Anthony    時間: 2011-9-17 20:22
原帖由 shogikin 於 2011-9-17 10:21 發表
這應該是2,3年前的路線
全馬跑2圈
橋和澳門的路線就年年一樣
路環的路線就年年有些不同

登錄/註冊後可看大圖

挥雨地平线 的 圖片

謝謝堅堅,你今年去唔去玩?
作者: shogikin    時間: 2011-9-17 20:27
我報了全馬啦

作者: 零下十度    時間: 2011-9-17 21:01
原帖由 shogikin 於 2011-9-17 20:27 發表
我報了全馬啦

我都報左了,堅堅,我第一次跑澳馬,你系地膽到時照住,照住下~
作者: Anthony    時間: 2011-9-17 23:31
原帖由 shogikin 於 2011-9-17 20:27 發表
我報了全馬啦

咁要揾堅兄做領隊了,多多關照。有咩嘢要注意請通知聲。
都想問如果個晚先至搭船去,會唔會太趕呢?
作者: heho    時間: 2011-9-19 12:02
我都報左半馬..我本來想報全馬..但係驚跑完身体技持唔到我去食澳門美食..

作者: tn2535055    時間: 2011-9-19 18:04
原帖由 零下十度 於 2011-9-17 21:01 發表

我都報左了,堅堅,我第一次跑澳馬,你系地膽到時照住,照住下~

LULU姐我又想報呀...要去邊到報>"<?仲有要去邊坐船...我咁大個仔都未去過馬交
作者: ccomeout    時間: 2011-9-19 21:35
原帖由 tn2535055 於 2011-9-19 18:04 發表 LULU姐我又想報呀...要去邊到報>"
可以網上報名,要用信用咭交報名費!
http://www.macaumarathon.com/zh/
也可以下載報名表寄去,但報名費要匯款去澳門(不可以開支票寄過去),所以比較麻煩!
報名表格下載
Turbo Jet 夜船 (1745 - 0630)去澳門,由上環港外線碼頭坐去澳門客運碼頭。然後轉的士去起跑點氹仔運動場
Turbo Jet 網址
作者: wayne1409    時間: 2011-9-19 22:51
唔知點解今年大會遲遲都未公佈比賽路線
作者: 零下十度    時間: 2011-9-19 23:27
多謝大力幫忙解答~
作者: shogikin    時間: 2011-9-22 17:09
跑澳馬要注意的真不少哦

賽道特色:

**要前後號碼布**
**如星期六晚才去澳門,要先找人代取號碼布,在會場找地方約人集合交收不易的**

1. 星期六取物排長龍,取物手續繁多,一多人來就長龍 (近年又手續更多,但好像動作快了)
(每人請備澳幣$100, 不然 HK$100 = M$100)
2. 各組一齊起步,球場出口好快塞人
3. 6:00 起步,天未光,但澳門一天光就好快曬
4. 水站5K一個,只有水
5. 時限 : 5 小時, 約27-29K check point 約3小時半close.
6. 天橋一邊小小斜,一邊好平  EG:最後37K上橋最辛苦,但唔好以為下斜可以借力加速
7. 最後入球場前去到才見u-turn位,約跑多200米
8. 入球場仲有大半個圈
9. 時限 5 小時 一到就入不到球場 = 當你無跑過
(我試過)
10. 號碼布2張for前後,大大前年那張脫色仲黑色底.....
11. 大會供應的扣針唔系好似跑步用
12. 路口無指示,義工可能會指錯路,隨時集體跑錯路,要記一記各距離賽道

13. 大會只會有1個大會終點時間及終點前影1張相,供大家可以買相買證書

作者: ccomeout    時間: 2011-9-22 20:34
標題: 回復 71# 的帖子
Kin Kin, thanks for your reminder!!
作者: awyh    時間: 2011-9-22 23:15
年年澳門都有呢D Topic玩,我又要補充。

1. 星期六取物排長龍,取物手續繁多,一多人來就長龍 (近年又手續更多,但好像動作快了)
(每人請備澳幣$100, 不然 HK$100 = M$100)
5. 時限 : 5 小時, 約27-29K check point 約3小時半close.
6. 天橋一邊小小斜,一邊好平  EG:最後37K上橋最辛苦,但唔好以為下斜可以借力加速
9. 時限 5 小時 一到就入不到球場 = 當你無跑過 (我試過)
10. 號碼布2張for前後,大大前年那張脫色仲黑色底.....
12. 路口無指示,義工可能會指錯路,隨時集體跑錯路,要記一記各距離賽道
13. 大會只會有1個大會終點時間及終點前影1張相,供大家可以買相買證書
14. 去攞完號碼布,一定要仔細閱讀條賽道點跑,無論係個Hall到睇貼出黎張Poster又好,或者之後先慢慢睇番場刊都好,唔可以懶!(呢個係舊年慘敗之後得出黎既經驗,條賽場遠望好似年年無乜分別,但實際上年年都有小小唔同,嗰小小唔同可以令你死無葬身之地,其中一個例子,前年落左西灣大橋之後,就直路沖番運動場,舊年無啦啦又兜去澳氹大橋,再入埋住宅區,攪到跑極到跑唔完)
15. 唔好以為兩個圈既長度exactly一樣,澳門既特色,有好多橫丫腸位,仲要第一個圈既橫腸長度係500米,第二個圈可以去到1K。

不過今年仲未公佈條賽道,唔知會唔會大改。
作者: shogikin    時間: 2011-9-23 12:14
以下都是集合大家幾年來跑澳門的經驗
大字標題提一提大家注意
很多只是很少事來的

賽道特色:
**要前後號碼布**
**如星期六晚才去澳門,要先找人代取號碼布,在會場找地方約人集合交收不易的**

9. 時限 5 小時 一到就入不到球場 = 當你無跑過
(我試過)

14. 去攞完號碼布,一定要仔細閱讀條賽道點跑,無論係個Hall到睇貼出黎張Poster又好,或者之後先慢慢睇番場刊都好,唔可以懶!(呢個係舊年慘敗之後得出黎既經驗,條賽場遠望好似年年無乜分別,但實際上年年都有小小唔同,嗰小小唔同可以令你死無葬身之地,其中一個例子,前年落左西灣大橋之後,就直路沖番運動場,舊年無啦啦又兜去澳氹大橋,再入埋住宅區,攪到跑極到跑唔完)
15. 唔好以為兩個圈既長度exactly一樣,澳門既特色,有好多橫丫腸位,仲要第一個圈既橫腸長度係500米,第二個圈可以去到1K。

是哦,曾經有跑友以為就到水站食定power gel,點知第2圈跑要跑橫丫腸來回1K才有水渴

16. 其實所有比賽的里數牌都只作參考,幾年前有次跑到20多K, 有一公里跑3分幾......
作者: 小二    時間: 2011-9-26 22:03
我都報了全馬,住及取號碼布仍是問題!
另想問有否跑友約埋一齊通宵船過澳門及坐的士去運動場!
作者: denis3885    時間: 2011-9-26 22:08
原帖由 小二 於 2011-9-26 22:03 發表
我都報了全馬,住及取號碼布仍是問題!
另想問有否跑友約埋一齊通宵船過澳門及坐的士去運動場!

你住那區?我早一天去,可以幫你忙的。
作者: 小二    時間: 2011-9-26 23:39
我TKO方便!
作者: allanccl    時間: 2011-9-27 00:10
原帖由 小二 於 2011-9-26 23:39 發表
我TKO方便!

這個有點難,人地去了澳門才可替你取選手包號碼布,又點樣可以返來TKO給閣下呢? 諗自己都要諗下人的!
如果那個師兄願意替你拿,請PM(發短消息)給他約係邊度給你吧! 最好留電話(香港及澳門的電話)。
作者: allanccl    時間: 2011-9-27 00:17
大家請在限時之內入運動場,全馬五小時後(即11:00)關門,跑到去無門口入好慘的! 還有,佢地要求兩塊號碼布的(一前一後),到終點無兩塊號碼布無完成紀念牌。
作者: 零下十度    時間: 2011-9-27 22:01
下.原來跑澳馬會有甘多麻煩架,
多謝各位師兄教路~
作者: 馬拉    時間: 2011-9-27 22:25
各位;澳門運動場有得沖涼既,跑完去沖個熱水消除疲勞涼真係好舒服!
作者: 上水馬王    時間: 2011-9-28 00:22
原帖由 allanccl 於 2011-9-27 00:10 發表

這個有點難,人地去了澳門才可替你取選手包號碼布,又點樣可以返來TKO給閣下呢? 諗自己都要諗下人的!
如果那個師兄願意替你拿,請PM(發短消息)給他約係邊度給你吧! 最好留電話(香港及澳門的電話)。

溫馨提示to 小二兄:

如果你打算比賽當日搭通宵船去澳門參戰,請預早少少及準時向為你領取號碼布的人接洽,因為起步前存放行李可能要搞好耐(年年都好亂),而且大家須要時間熱身的。
作者: 小二    時間: 2011-9-28 00:58
亮哥,別怪我多口,馬拉松12月2,3日取選手包,12月4日跑!我一直無要求過別人去完澳門再返來TKO給我,亦都是沒可能發生的事!
"諗自己都要諗下人的!"<<<我是反對的!
現在是我請求別人幫忙,我理應多謝別人的!
事實上,如大家TKO方便的話,我還要將馬拉松確認信及證件副本轉交!
如果人地TKO唔方便的話,再諗辦法!

駁完咀了!都要多謝你之後POST及馬王的提點!
其實無未去過澳門,如何預計時間、交通及方便交收選手包交仍有很個問題!

想問多次有沒有跑友會坐通宵船呢?

作者: allanccl    時間: 2011-9-28 09:23
原帖由 小二 於 2011-9-26 23:39 發表
我TKO方便!

Sorry! 誤會了你要人去澳門取了選手包後拿去TKO給你。
作者: Anthony    時間: 2011-9-28 13:42
我和太太都可能會搭夜船去,若是的話可以約埋其他師兄同行。亦要麻煩金金師兄幫手攞物資。
作者: denis3885    時間: 2011-9-28 18:03
原帖由 Anthony 於 2011-9-28 13:42 發表
我和太太都可能會搭夜船去,若是的話可以約埋其他師兄同行。亦要麻煩金金師兄幫手攞物資。

Anthony 、小二及各跑友:
   小弟樂於為大家服務領取澳馬選手包,有兩點請大家留意

(1)因某原因大會不給選手包小弟,小弟恕不負責。
(2)請準時比賽前30分鍾到達,因小弟都要比賽及熱身寄行李。

可以交領取選手包授權書給我的地方:

(1) 1/10/2011 大尾督比賽
(2)23/10/2011 沙田飛達比賽
(3)20/11/2011 沙田sportsoho比賽
地點:
(1)星期一 蒲崗村     比我或Lulu
(2)星期三 TKO       比Lulu或駿哥
(3)星期四 沙田河畔  比我或runrun

記得留低聯絡電話

最後祝各跑友跑得開心又PB。
                                                                 金金上
作者: denis3885    時間: 2011-9-28 18:06
原帖由 小二 於 2011-9-28 00:58 發表
亮哥,別怪我多口,馬拉松12月2,3日取選手包,12月4日跑!我一直無要求過別人去完澳門再返來TKO給我,亦都是沒可能發生的事!
"諗自己都要諗下人的!"

小二C兄祗是字眼誤會,不要為誤會而爭拗;代領選手包無問題。
作者: 小二    時間: 2011-9-28 23:30
先謝金金師兄,這樣我應可以在河畔大勇隊時將授權書給你或runrun!

其實我都是表明立場而以,不是要爭拗,可能自己寫得不詳細,亦都希望亮哥不要介意!

依個我志在完成!仲有兩個月,大家努力!
作者: runrun    時間: 2011-9-29 07:13
原帖由 小二 於 2011-9-28 23:30 發表 先謝金金師兄,這樣我應可以在河畔大勇隊時將授權書給你或runrun!其實我都是表明立場而以,不是要爭拗,可能自己寫得不詳細,亦都希望亮哥不要介意!依個我志在完成!仲有兩個月,大家努力!

小二師兄,歡迎你在河畔大勇隊把授權書交給我或金金。
作者: Myra    時間: 2011-9-29 14:25
原帖由 fwk322 於 2011-9-13 17:17 發表
一我知道跑族在十一月十二日在廣州有馬拉松賽跑 至深圳半馬在那時 謝謝金金C兄

到时就可以再见啦!!
作者: 零下十度    時間: 2011-9-29 14:35
原帖由 馬拉 於 2011-9-27 22:25 發表
各位;澳門運動場有得沖涼既,跑完去沖個熱水消除疲勞涼真係好舒服!

多謝馬拉報料,你有沒報呢個啊~?
作者: 馬拉    時間: 2011-9-29 15:58
原帖由 零下十度 於 2011-9-29 14:35 發表

多謝馬拉報料,你有沒報呢個啊~?

lulu,我仲未報,呢個賽唔會咁快滿,我去年都係最後先報。
10月31日加價前決定咁多年都係收澳幣,今年要收港幣噢

報名費:            
馬拉松 (42.195km) 及半程馬拉松 (21.0975km)
參賽者類別31/10或之前
                提早報名優惠
1/11 – 25/11
                報名費
26/11 – 3/12
                  逾期報名費*
澳門田徑總會註冊會員
                  (必須提交澳門居民身份證及有效會員證副本各乙份)
澳門幣70元 澳門幣140元澳門幣240元
本地運動員
                (必須提交澳門居民身份證副本乙份)
澳門幣100元 澳門幣200元澳門幣300元
非本地運動員
                (必須提交所屬國家/地區發出的身份證明文件副本乙份)
港幣300元
                  或
                美元40元
港幣600元
                  或
                美元80元
澳門幣/港幣700元
            * 只收取現金及不補回兌換率差額

迷你馬拉松 (約6.5km)
參賽者類別即日起至25/11報名費 26/11 – 3/12 逾期報名費*
所有運動員
                  (必須提交澳門居民身份證或所屬國家 / 地區發出的身份證明文件副本乙份)
澳門幣/港幣50元
                  或
                  美元7元
澳門幣/港幣100元
(團體方式報名至18/11, 17:30)

作者: fwk322    時間: 2011-9-29 19:49
標題: 回復 90# 的帖子
好耐無見你牙,到時要跟你映張靚相啊
作者: 零下十度    時間: 2011-9-29 21:28
原帖由 馬拉 於 2011-9-29 15:58 發表

lulu,我仲未報,呢個賽唔會咁快滿,我去年都係最後先報。
10月31日加價前決定咁多年都係收澳幣,今年要收港幣噢

報名費:                                           馬拉松 (42.195km) 及半程馬拉松 (21. ...

甘你快d報啦,都系要比$$$
作者: 馬拉    時間: 2011-9-30 10:18
原帖由 零下十度 於 2011-9-29 21:28 發表

甘你快d報啦,都系要比$$$

都係,但唔係錢架問題,似呼情況而決定囉!
作者: shogikin    時間: 2011-9-30 10:54
馬拉,

報啦報啦
今年可能跟你跑
不用你在終點等我個幾鐘

作者: Anthony    時間: 2011-9-30 18:29
原帖由 denis3885 於 2011-9-28 18:03 發表

Anthony 、小二及各跑友:
   小弟樂於為大家服務領取澳馬選手包,有兩點請大家留意:

(1)因某原因大會不給選手包小弟,小弟恕不負責。
(2)請準時比賽前30分鍾到達,因小弟都要比賽及熱身寄行李。

可以 ...

先謝謝金金師兄及runrun師姐,與太太商量後都擔心休息時間不夠,所以決定訂酒店。暫時預訂氹仔麗景灣酒店,唔知呢間酒店得唔得?
作者: 上水馬王    時間: 2011-9-30 22:16
原帖由 Anthony 於 2011-9-30 18:29 發表

先謝謝金金師兄及runrun師姐,與太太商量後都擔心休息時間不夠,所以決定訂酒店。暫時預訂氹仔麗景灣酒店,唔知呢間酒店得唔得?

上年因為搵酒店搵得遲,最後住了呢間距離運動場較遠的麗景。呢間都算舒適的,又包早餐,只係遠左少少。
作者: Anthony    時間: 2011-10-1 21:16
原帖由 上水馬王 於 2011-9-30 22:16 發表

上年因為搵酒店搵得遲,最後住了呢間距離運動場較遠的麗景。呢間都算舒適的,又包早餐,只係遠左少少。

唔該馬王師兄提供資料。
重想知由酒店去運動場要幾耐呢?駛唔駛搭車?
當日咁早報到,早餐夠唔夠時間食?
作者: 上水馬王    時間: 2011-10-1 22:30
原帖由 Anthony 於 2011-10-1 21:16 發表

唔該馬王師兄提供資料。
重想知由酒店去運動場要幾耐呢?駛唔駛搭車?
當日咁早報到,早餐夠唔夠時間食?

其實可以唔洗搭車~
比賽當日你落到酒店樓下,就會見到好多跑友準備慢jog過去運動場,你同埋佢地jog過去都只係十二、三分鐘左右。

酒店早餐冇咁早有得食架,因為比賽起步時間好早,要自備晌酒店房內食。
當完成賽事後可以番去酒店享用早餐,同埋沖個靚靚既熱水涼。

不過我上年係玩半馬,如果全馬既話未必趕得切番去食早餐

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2