香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2011.11.20 美津濃城門河10公里賽 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2011-9-5 10:10
標題: 2011.11.20 美津濃城門河10公里賽
賽事資料有待確認, 一切以正式公佈時為準

登錄/註冊後可看大圖

冠名贊助:美津濃
主辦機構:運動版圖有限公司
對象:16歲以上,身體健康人士均可參加。
日期:2011年11月20日 (星期日)
時間:上午8時至上午10時(比賽時間)
報名截止日期:2011年10月20日
參賽名額:1,800
報名費:140港元

賽事網站: http://mizuno.sportsoho.com
組別
組別出生年份
男子組男子16-19歲1992 - 1995
男子20-29歲1982 - 1991
男子30-39歲1972 - 1981
男子40-49歲1962 - 1971
男子50-59歲1952 - 1961
男子60歲或以上1951或之前
女子組女子16-19歲1992 - 1995
女子20-29歲1982 - 1991
女子30-39歲1972 - 1981
女子40-49歲1962 - 1971
女子50歲或以上1961或之前

奬項紀念品
各參賽者將獲贈精美紀念T恤
紀念T恤尺寸表 (單位: 厘米)
            S             M           L            XL
身高 170-176 175-181 180-186 185-191
胸      89-95     97-103 105-111 113-119
腰      73-79     81-87     89-95     97-103

路線
沙田運動場(單車徑) --> 沙田划艇中心(單車徑) --> 沙田馬場(單車徑) --> 雙橋 --> 恆泰路(過橋) --> 馬鞍山海濱長廊(折返)
作者: saki    時間: 2011-9-5 10:11
如會員經本會報名此賽事, 請按以下連結查詢有關情況
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=15612&extra=page%3D1&page=1

作者: saki    時間: 2011-9-5 10:11
有關 20/11 美津濃城門河10公里賽
各經本會報名會員領取"跑手物資"安排如下﹕
大家無需要賽前往"東京體育用品店"領取(跑手包)的,
即是當天自行前往比賽場地即可(帶个人嚟就可以啦!),
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中處理,
我們(長跑網)會在起點場地看台位置設立(集合點)進行分發有關物資。

reserved by bm
作者: blurmax    時間: 2011-9-5 15:25

以前唔係叫石門咩.. 改左名定點?

Not the same race^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: keiyung0428    時間: 2011-9-5 17:05
同日仲有萬宜地質,海華盃...報邊個好呢?
作者: swimbikerunner    時間: 2011-9-6 22:56
精美紀念T恤係咪 Mizuno 架?
作者: Gunners    時間: 2011-9-6 23:55
標題: 回復 10# 的帖子
應該唔會俾件A字頭啩
作者: super50    時間: 2011-9-10 17:40
請問呢個比賽跑完有無証書架
作者: kitkitlai    時間: 2011-9-11 13:29
原帖由 nothing 於 2011-9-7 09:40 發表
今年算唔算首屆? 定以往都有,不過今年加冠名?

另外有冇人知道係咪而家冇左石門10k? 定美記唔再贊助石門10k?

呢個10k係運動版圖主辦既,而石門10k係香港馬拉松推廣社主辦既,石門果個今年第5屆,應該12月4日開跑
作者: asmcando    時間: 2011-9-11 23:02
呢條路線都跑過N次, 今年1月沙體會已經跑過。
作者: wlau    時間: 2011-9-11 23:05
原帖由 swimbikerunner 於 6-9-2011 22:56 發表
精美紀念T恤係咪 Mizuno 架?

掛得美記, 就十成係佢(以我JOIN 過既三場美記冠名比賽來計)
作者: lulu822    時間: 2011-9-23 09:50
我都報咗呢個比賽作為人生第一個10公里比賽, 希望各位多多指教
作者: 肥瀨    時間: 2011-10-13 23:48
各位師兄:我在粉嶺應怎樣去比賽場地,請賜教!
作者: bazihk    時間: 2011-10-14 00:08
東鐵沙田站轉巴士!

作者: 肥瀨    時間: 2011-10-14 17:46
師兄:請問轉轉幾多號巴士,在新城市廣場或在火車站轉!謝告之!
作者: bazihk    時間: 2011-10-14 22:16
原帖由 肥瀨 於 2011-10-14 17:46 發表
師兄:請問轉轉幾多號巴士,在新城市廣場或在火車站轉!謝告之!

你可以在火車站轉85K, 兩個站倒到。
作者: kitkitlai    時間: 2011-10-15 18:52
原帖由 bazihk 於 2011-10-14 22:16 發表

你可以在火車站轉85K, 兩個站倒到。

Thanks..ching!
作者: Gunners    時間: 2011-10-15 19:04
由沙田港鐵站行去應十至十五分鐘!!
作者: hawkins    時間: 2011-10-28 22:58
收到email, 11月12同13號去東京攞T
作者: Gunners    時間: 2011-10-28 23:59
乜原來有分開起跑時間果喎!!
作者: 興記J-run    時間: 2011-10-29 10:54
謝謝 Alan.  
是否當日到長跑網集合點領取?
作者: leefs    時間: 2011-11-8 10:41
標題: 20.11.2011 美津濃城門河10公里賽
有關 20/11 美津濃城門河10公里賽
各經本會報名會員領取"跑手物資"安排如下﹕
大家無需要賽前往"東京體育用品店"領取(跑手包)的,
即是當天自行前往比賽場地即可(帶个人嚟就可以啦!),
而有關物資將會由賽會於比賽前移交給本網集中處理,
我們(長跑網)會在起點場地看台位置設立(集合點)進行分發有關物資。

作者: 興記J-run    時間: 2011-11-10 17:47
收到!
作者: ka_leongleong    時間: 2011-11-11 00:13
請問官方可領取選手包的日子是哪一天? 選手包包括t shirt嗎? 還是只有號碼布? thanks!!
作者: leefs    時間: 2011-11-11 07:29
原帖由 ka_leongleong 於 2011-11-11 00:13 發表
請問官方可領取選手包的日子是哪一天? 選手包包括t shirt嗎? 還是只有號碼布? thanks!!

美津濃城門河10公里賽 - 領取賽事包通知

"美津濃城門河10公里賽" 快將舉行了!
請於以下時間,連同此電郵列印本,親臨本公司辦事處領取,無需委託書,唯必須出示此列印本便可!賽事當日不會派發賽事包,敬請留意!
日期:2011年11月12-13日 (星期六至日)
時間:中午12:30 - 下午9:30
東京體育用品公司
地址:九龍太子西洋菜街236號地下 (始創中心對面)
請注意:(如有任何錯漏, 請於11月14日或之前通知本會, 以便作出更改)
你的參賽組別:
你的參賽號碼:
你的開跑時間:

賽事包內含有以下物品:
- T恤 [L]
- 號碼布連計時晶片
如有任何查詢,請電郵至
[email protected]
與我聯絡!
如欲知悉最新賽事資訊,請瀏覽大會網站
www.mizuno.sportsoho.com
你準備好未呢?11月20日見!!
******************************************************************************************

注意事項:
運動版圖有限公司
2011年10月28日

Mizuno Shing Mun River 10km - Race Pack Pick Up Notice

The "Mizuno Shing Mun River 10km" is almost here!
Please
print out this email and come in person
to pick up your materials at the following time. No letter of authorization is needed; all you need is a printed copy of this email!
We will not distribute the race pack on the event day. Thank you for your attention!
Date: 12-13 November 2011 (Saturday & Sunday)
Time: 12:30pm - 9:30pm
Tokyo Sports Company
Address: G/F., 236 Sai Yeung Choi Street, Prince Edward, Kowloon (opposite to Pioneer Centre)
Please take note of the followingPls inform us by 14 Nov 2011 for update if any mistakes)
Your race category:
Your race number:
Your start time:
The race pack will contain the following:
- T-shirts [L]
- Bib with Timing chip
If you have any queries, please feel free to contact me at
[email protected].
For the latest updates, please log on to our website:
www.mizuno.sportsoho.com.
Are you ready? See you on November 20th!
******************************************************************************************

Remarks:
Sportsoho Media Limited
28 October 2011

作者: leefs    時間: 2011-11-11 10:12
會員物資已取!
作者: leefs    時間: 2011-11-11 10:34
會員物資已取!
件紀念T恤質料唔錯!

登錄/註冊後可看大圖

作者: violalo    時間: 2011-11-11 11:09
標題: Thanks
Thanks so much for the arrangement!!

Viola
作者: lewischan    時間: 2011-11-13 20:54
Thanks....
作者: martin25    時間: 2011-11-13 20:58
今天收到紀念T恤及布號2528,唔該哂皇上.
作者: Rhys    時間: 2011-11-13 22:37
第一次跑,想問下應該幾點度去準備?有咩要注意?
使唔使穿佢個件去跑呢?隨身物品點處理呢?謝謝
作者: lulu822    時間: 2011-11-14 17:48
我以為今日仲有得攞, 但今日睇清楚個EMAIL先發現只係星期六同星期日兩日, 咁點算呀?
作者: leefs    時間: 2011-11-14 22:56
原帖由 Rhys 於 2011-11-13 22:37 發表
第一次跑,想問下應該幾點度去準備?有咩要注意?
使唔使穿佢個件去跑呢?隨身物品點處理呢?謝謝

8點起步最好早1小時到達,
如即場有問題可到本網集合區,
我們樂意為你解決!

登錄/註冊後可看大圖

作者: tomcat    時間: 2011-11-14 23:13
t-恤好正呀!--冇報呢個賽
作者: janjan    時間: 2011-11-14 23:21
我都想要依件tee~
作者: Rhys    時間: 2011-11-15 06:25
原帖由 leefs 於 2011-11-14 22:56 發表 8點起步最好早1小時到達,如即場有問題可到本網集合區,我們樂意為你解決!

登錄/註冊後可看大圖

謝謝,那可穿自己衫跑嗎?
作者: Rhys    時間: 2011-11-15 06:25
原帖由 tomcat 於 2011-11-14 23:13 發表 t-恤好正呀!--冇報呢個賽

質地都唔錯
作者: leefs    時間: 2011-11-15 10:14
原帖由 Rhys 於 2011-11-15 06:25 發表

謝謝,那可穿自己衫跑嗎?

著乜都可以,
只要喺自己喜歡及代表到你自己!
作者: longing    時間: 2011-11-15 18:03
如果錯過了拎號碼布既時間,而我又不是經longrun去報名的,可以點做呢?
作者: leefs    時間: 2011-11-15 21:36
原帖由 longing 於 2011-11-15 18:03 發表
如果錯過了拎號碼布既時間,而我又不是經longrun去報名的,可以點做呢?

如有任何查詢,請電郵至
[email protected]
聯絡!
如欲知悉最新賽事資訊,請瀏覽大會網站
www.mizuno.sportsoho.com

作者: Insider    時間: 2011-11-15 23:34
原帖由 Rhys 於 2011-11-15 06:25 發表

質地都唔錯

係呀, 今晚我試著來練跑, 感覺良好
作者: 阿火    時間: 2011-11-16 12:06
如無意外,今禮拜日到場攝影、打氣!大家加油!
作者: chuen3182    時間: 2011-11-16 12:17
火兄義務幫手
作者: violalo    時間: 2011-11-16 14:43
標題: 火兄..火兄..火兄
火兄.. Thanks
作者: blurmax    時間: 2011-11-16 14:47

火兄,

Thanks^.^

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: bazihk    時間: 2011-11-16 22:02
起跑時間:
號碼布#1001-#1999 -- 8:00am
號碼布#2001-#2999 -- 8:08am

作者: apky2003    時間: 2011-11-17 16:49
原帖由 阿火 於 2011-11-16 12:06 發表
如無意外,今禮拜日到場攝影、打氣!大家加油!hgjD124" />" />hj

火師兄, 謝謝您...
作者: apky2003    時間: 2011-11-17 16:54
大家加油!....努力!!.......星期日見
作者: Gunners    時間: 2011-11-17 17:09
Thanks, 火兄
作者: stephensuen    時間: 2011-11-18 15:46
小弟剛剛在耳朵做了一個小手術
醫生唔比我出賽
作者: shogikin    時間: 2011-11-18 15:58
stephensuen,
祝早日康復

唔跑都可以來玩下
襯下熱鬧

我會來做下打雜

Kin in Running
作者: stephensuen    時間: 2011-11-18 21:20
原帖由 shogikin 於 2011-11-18 15:58 發表
stephensuen,
祝早日康復

唔跑都可以來玩下
襯下熱鬧

我會來做下打雜

Kin in Running

Thanks ching

原來自己真係好鍾意比賽
作者: lewischan    時間: 2011-11-19 09:19
我明天同阿火比賽係加操 (大埔來回)  有無人有興趣??
作者: gpson    時間: 2011-11-19 10:08
好耐冇玩過比賽, 原來依家個個都有晶片, 有咩要注意? or 唔洗理佢大會會count 時間?

大家加油!!!
作者: leefs    時間: 2011-11-19 17:48
明天美津濃10k比賽,
會員如需領取或交收各項物資,
請到本網集合區辦理。

登錄/註冊後可看大圖

作者: di692    時間: 2011-11-19 17:54
明天各位ching/ctse努力,比 心機,加油!!
作者: ?micro    時間: 2011-11-19 18:23
各位ching,ctse,加油!
作者: mill    時間: 2011-11-19 18:25
大家明天加油!
我會來同大家打氣啊!
作者: 晴朗    時間: 2011-11-19 18:54
原帖由 阿火 於 2011-11-16 12:06 發表 如無意外,今禮拜日到場攝影、打氣!大家加油!

感激火兄無私奉獻
作者: allanccl    時間: 2011-11-19 19:17
大家明天加油!
我會來同大家打氣兼映相啊!
作者: mill    時間: 2011-11-19 19:23
原帖由 allanccl 於 2011-11-19 19:17 發表
大家明天加油!
我會來同大家打氣兼映相啊!

COPY我D野...
點都好, 辛苦晒呀火亮哥了.

作者: keiyung0428    時間: 2011-11-19 22:07
辛苦晒mill姐,呀火同亮哥呀~
作者: blurmax    時間: 2011-11-19 23:10

辛苦晒mill姐,呀火同亮哥呀~^.^

作者: Rhys    時間: 2011-11-20 09:15
跑完~自己mark時間51:54,唔知官方時間幾多,終於跑完第一次10km
作者: maxwongwk    時間: 2011-11-20 09:43
That's my first time to join all of you to run, I feel great!!! Also, thanks for the support from both runners and volunteers.
作者: alexywk    時間: 2011-11-20 10:27
多謝mill姐,呀火同亮哥為我哋打氣同影相!今次成績比Asics差少少!42分17秒
作者: forget    時間: 2011-11-20 11:07
蕉都無隻,仲要得支240ml嘅水
作者: blurmax    時間: 2011-11-20 11:20

Completed the Mizuno Shatin 10K 2011 in a moderate slow time of 51:26 mins in the cooler weather morning earlier today.

Despite my time was still slow, I did enjoy the race as usual^.^

Nice to meet so many runnelrs friends - especially collected my new LongRun.hk's singlets!

作者: zenhoho    時間: 2011-11-20 12:32
46:58, 第一次參加比賽,同自己跑好唔同
作者: denis3885    時間: 2011-11-20 13:06
今曰原本可以 sub 44 ,但回程還有 1K 左右給截停,放行單車阻左我約 20 秒時間;點解會揀我截停? 最後以 44:10 完成。

恭喜 Ericlms、E.T、Lulu、白兔、Raymond、鄔生、runrun、Viola、Lewis仔仔、輝仔~攞獎。
作者: leefs    時間: 2011-11-20 13:34
恭喜晒
更感激"夢璃"再度為網增光!
海華杯奪得亞軍。
同時恭喜多位師兄師妹,
今朝MIZNO城門河10K賽有好成績!
Viola,鄔生,Ericlms 三位得季軍,
E.T.,輝仔,runrun,白兔,怒怒,raymond417,Ian951212,奪優異獎。

作者: AY60    時間: 2011-11-20 13:43
大家今天跑得暢快,喝茶吹水聚聚亦開心,更恭喜各位得獎及PB網友!
作者: Gunners    時間: 2011-11-20 14:05
標題: 回復 71# 的帖子
係咪James駛横手呀
作者: chuen3182    時間: 2011-11-20 14:42
恭喜 Ericlms、E.T、Lulu、白兔、Raymond、鄔生、runrun、Viola、Lewis仔仔、輝仔~攞獎 x2

今日天氣良好唔熱,自己跑得滿意,時間:45'50  
作者: chowsmile    時間: 2011-11-20 14:43
今次賽事用咗48分完成, 比上星期的賽事快2分鐘, 目標達成
作者: lewischan    時間: 2011-11-20 14:53
恭喜 Ericlms、E.T、Lulu、白兔、Raymond、鄔生、runrun、Viola、Lewis仔仔、輝仔~攞獎 x3

今日天气好跑10K 时间  41:50

阿仔, 你系劲!!

作者: 山貓    時間: 2011-11-20 15:18
多謝長跑網幫手取號碼布, 今日真係帶個人黎就得, 好爽呀!!!

今次跑53分幾, 成績一般, 希望下次可以更好!

開心見到好多長跑網ching/ctse, 另恭喜上述跑手得奬!!

作者: leefs    時間: 2011-11-20 15:28
標題: 2011Mizuno城門河10k賽 by longrun.hk
睇相 > 按此 <
http://www.sportsoho.com/pg/photos/album/1704207/2011mizuno10k-by-longrunhk

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

作者: Rhys    時間: 2011-11-20 15:45
想問下會唔會有官方成績公佈呢?
作者: denis3885    時間: 2011-11-20 16:00
原帖由 Gunners 於 2011-11-20 14:05 發表
係咪James駛横手呀" />" /> " />" />

下次有機會再同~尖屎~屎....過 你地唔好拉住...我。
作者: Gunners    時間: 2011-11-20 16:11
原帖由 denis3885 於 2011-11-20 16:00 發表 下次有機會再同~尖屎~屎....過, 你地唔好拉住...我。

好嘢,有戲睇
作者: zimbermen    時間: 2011-11-20 17:30
有相睇!

http://chopsticksdiary.com/CPG/index.php?cat=4&page=2
作者: Estar    時間: 2011-11-20 17:55
Thank you everyone!!!
作者: lewischan    時間: 2011-11-20 18:16
Result 出了!

http://mizuno.sportsoho.com/
作者: fwk322    時間: 2011-11-20 18:17
恭喜 Ericlms、E.T、Lulu、白兔、Raymond、鄔生、runrun、Viola、Lewis仔仔、輝仔~攞獎  x 3
作者: Rhys    時間: 2011-11-20 18:27
原來我跑Official Time 51:55, chip time 51:54 都算中上喎,第一次跑算有交代
不過其實我應該早d發力,番去運動場重大把力勁走400 
作者: denis3885    時間: 2011-11-20 18:38
唉....!原來我係組別哽頸七,哎喲。
作者: lewischan    時間: 2011-11-20 18:40
原帖由 denis3885 於 2011-11-20 18:38 發表 唉....!原來我係組別哽頸七,哎喲。

哎喲
Too Bad luck......比人欄住
作者: Rhys    時間: 2011-11-20 18:45
原帖由 denis3885 於 2011-11-20 18:38 發表 唉....!原來我係組別哽頸七,哎喲。

作者: Gunners    時間: 2011-11-20 18:50

作者: 康思苦    時間: 2011-11-20 20:07
遲左返歸,恭喜各位長跑網師兄師姐奪獎
作者: mill    時間: 2011-11-20 20:39

我以為你係高腳7啫...原來今日哽頸七都做埋..陰公
比多次機會你, 下次機場10k再來
作者: martin25    時間: 2011-11-20 20:43
原帖由 denis3885 於 2011-11-20 18:38 發表
唉....!原來我係組別哽頸七,哎喲。" />" />

it is too bad!下次要加多兩錢肉緊。
作者: tank1438    時間: 2011-11-20 20:44
下次下次...下次大概可以......當留D進步空間俾你囉金爺...!!
作者: denis3885    時間: 2011-11-20 20:46
原帖由 martin25 於 2011-11-20 20:43 發表

it is too bad!下次要加多兩錢肉緊。

唔知點解千四人大會只設六個獎?好多比賽都八個或十個.........
作者: mill    時間: 2011-11-20 20:49
原帖由 alexywk 於 2011-11-20 10:27 發表 多謝mill姐,呀火同亮哥為我哋打氣同影相!今次成績比Asics差少少!42分17秒

唔好客氣呀! 能夠為大家服務我都好開心, 期待下次再來為大定打氣
跑42分都好好啦 ! 祝你下次pb成功!

各位得獎的兄弟姊妹..你們都好健! 叻叻!
作者: martin25    時間: 2011-11-20 20:53
原帖由 lewischan 於 2011-11-20 18:16 發表
Result 出了!

http://mizuno.sportsoho.com/

thanks for lewischan ching post link.
作者: Gunners    時間: 2011-11-20 20:55
標題: 回復 95# 的帖子
坦克,你有所不知啦,金金俾d工作人員截住,要放d單車友過,果度己經蝕左廿幾秒
作者: martin25    時間: 2011-11-20 21:05
原帖由 denis3885 於 2011-11-20 20:46 發表

唔知點解千四人大會只設六個獎?好多比賽都八個或十個.........  

金金,不要回顧今早的事,向前望理想一定達到,加油再加油。

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2