香港長跑網 - 長跑長友

標題: 23.10.2011 安怡女子健跑日(費用全免) [打印本頁]

作者: leefs    時間: 2011-9-20 17:18
標題: 23.10.2011 安怡女子健跑日(費用全免)
[size=2em]安怡健跑日 - 3公里女子公開組
10月20日為「世界骨質疏鬆日」,健康的骨骼需要注重鈣質的吸收,足夠的維生素D,及多做負重運動;女性有較大的機會患上骨質疏鬆症,「安怡健跑日」鼓勵女性多做運動,愛護骨骼。
比賽距離:三公里
日期:2011年10月23日(星期日)
起步時間:早上9時30分
報到時間:早上8時15分
比賽路線:由沙田運動場起步沿馬場外行人徑,經過體育學院後折返
組別:女子公開組 (25歲或以上)
名額:300名
截止報名日期:2011年9月25日
奬項:第一名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$2,000。

第二名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$1,500。

第三名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$1,000。

第四至十名:安怡高鈣奶產品價值$300,運動用品現金劵價值$300。
完成証書:各完成賽事選手,將獲發嘉許証書

費用全免,兼可參加免費骨骼健康檢查。

1. 本會不設任何上訴。
2. 參加者的個人保險需自行負責。
3. 大會設有行李寄存, 但參賽者需自行保管貴重物品,如有遺失,恕不負責。
4. 本賽事委員會擁有修改及解釋以上規則的權利。
5. 參加者需穿上大會指定T恤、把號碼布掛在胸前及戴上計時晶片。
6. 如賽事因天氣惡劣(兩小時前懸掛八號或以上的熱帶氣旋警告信號,或紅色/黑色暴雨警告信號)或其他因素導致取消,本會不作補賽。

安怡健跑日

運動版圖和安怡舉辦了安怡健跑日,讓各位女跑手痛快地在城門河完成3公里的短跑賽事。比賽詳情如下:
日期:十月二十三日(星期日)
時間:九時三十分起步
起點�終點:沙田運動場
名額:300名
獎品:頭十名可獲得奬牌,安怡產品及現金劵, 總值$10,000
所有跑手將獲得運動T恤,完成賽事後會得到證書,而且費用全免。名額有限,請盡快到www.sportsoho.com/anlene報名!如有查詢,請致電2117 1011 或電郵至[email protected]聯絡陳小姐。
作者: chuen3182    時間: 2011-9-20 22:16
點解又唔舉辦安怡叔叔日,等我開心吓都好啦!
作者: peter2008    時間: 2011-9-20 22:23
純女子賽,會不會現場多了一班男龍友在拍攝。
作者: AY60    時間: 2011-9-20 22:29
駿哥:便宜莫貪啊! 才跑3Km,搔不著癢處! 免費為籍,參加者需穿上大會指定T恤   大  賣 廣  告,拋磚引玉,將女士套住一輩子喝它的產品。
作者: chuen3182    時間: 2011-9-20 23:10
AY60 Ching果然明察秋毫,高見、高見、係嘅、係嘅。
作者: rytleung    時間: 2011-9-20 23:49
我真係唔明, 點解同一日沙運有10k比賽, 佢地都可以係沙運攪3k既比賽既
作者: hobbywet    時間: 2011-9-21 10:40
原帖由 rytleung 於 2011-9-20 23:49 發表
我真係唔明, 點解同一日沙運有10k比賽, 佢地都可以係沙運攪3k既比賽既

兩件賽事都係 sportsoho協辦,都係商品推廣活動,一日做兩單生意,最節省成本的做法
作者: queenielty    時間: 2011-9-21 14:28
等我去跑下~ 幫人買下廣告先~

剛係網上報左名, 話10月初會再有專人聯絡我!
作者: graceng    時間: 2011-9-21 18:44
標題: 回復 4# 的帖子
SO?? 香港運動唔易做架, 咁本搵唔到錢,sportsoho有心係依行發展, 或多或少幫助了香港運動, 佢地生存都要經費, 幫人買下廣告有咩問題?如果有一日睇英超因為有讚助商大家唔洗再比錢有線你睇唔睇? 依家有人幫我們搵讚助商比錢我們做運動, 唔好咩?
作者: fwk322    時間: 2011-9-22 03:57
標題: 回復 9# 的帖子
agree
作者: lulu822    時間: 2011-9-23 10:06
我其實係新手, JOIN咗美津濃城門河10公里作處女跑 , 都有諗過跑呢個當做預習, 其實各位師兄師姐值得嘛?
作者: joew    時間: 2011-9-23 12:07
原帖由 lulu822 於 2011-9-23 10:06 發表
我其實係新手, JOIN咗美津濃城門河10公里作處女跑 , 都有諗過跑呢個當做預習, 其實各位師兄師姐值得嘛?

呢個比賽是免費的, 參加了先啦, 但只有3公里, 不能當預賽, 如有時間最好跑完在沙田再加操跑多5K左右啦.
作者: lulu822    時間: 2011-9-23 12:23
原帖由 joew 於 2011-9-23 12:07 發表

呢個比賽是免費的, 參加了先啦, 但只有3公里, 不能當預賽, 如有時間最好跑完在沙田再加操跑多5K左右啦.

我知只有3KM唔可以當預賽, 但係只係預習吓起步個情況, 因為驚自己第一次跑, 未見過大場面會雞手鴨腳
作者: ada2268    時間: 2011-9-24 15:46
等我由3K開始試下先
作者: lulu822    時間: 2011-9-26 08:49
報名截止日期延至9/29,唔知係咪無咩人參加呢?
作者: lewischan    時間: 2011-9-28 11:17
我靜靜雞幫老婆報左
作者: 2016    時間: 2011-9-29 11:23
已報名了, 首個報名參加的跑步活動,  希望到時有好成積
作者: fwk322    時間: 2011-10-8 10:30
這個比賽只限二十五歲或以上的女仕參加 各位師兄要注意
作者: denis3885    時間: 2011-10-8 11:28
當日同時同地10K,我都報左。
作者: kin8333    時間: 2011-10-8 11:30
原帖由 denis3885 於 2011-10-8 11:28 發表
當日同時同地10K,我都報左。

金金這個賽事你想跑都無資格呀安怡健跑日 - 3公里女子公開組

作者: 2016    時間: 2011-10-22 21:44
明天終於可以一嘗人生的首個比賽
作者: lewischan    時間: 2011-10-22 21:49
我老婆也是人生第一个
作者: shogikin    時間: 2011-10-23 09:59
歡迎各參加者來賽後投票

賽後投票-23.10.2011護多樂™產品秋季長跑 + 安怡女子健跑日

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2