香港長跑網 - 長跑長友

標題: haha!!有冇ching中意聽beyond [打印本頁]

作者: ahming914    時間: 2011-9-25 22:25
標題: haha!!有冇ching中意聽beyond
有冇ching中意聽beyond d 歌
作者: winner1    時間: 2011-9-26 10:32
Me too!!
作者: denis3885    時間: 2011-9-26 20:03
原帖由 ahming914 於 2011-9-25 22:25 發表
有冇ching中意聽beyond d 歌

我都有聽,最喜歡是~真的愛您
作者: Gunners    時間: 2011-9-26 20:42
鐘意,不過都係以前有家駒果時d歌
作者: 小叻    時間: 2011-9-27 11:27
點解得師兄? 我細個都係beyond fans, 有佢地以前整套精華CD, 仲有幾本家駒/Beyond紀念集!
作者: AY60    時間: 2011-9-27 11:56
边跑边听Beyond的歌会更放松更有劲,旋律悦耳,歌词励志又朴实,跑友必备的歌!
作者: runrun    時間: 2011-9-28 00:33
我好鐘意Beyond 啲歌,但家駒走後,Beyond 沒有了 靈魂!

令人慨歎天妒英才 !
作者: tank1438    時間: 2011-9-28 09:48
上年跑得完全馬都係靠聽住BEYOND咋...
作者: ahming914    時間: 2011-9-28 18:24
哇 好多beyond嘅粉絲....我都同大家一樣系beyond嘅fans><! 我最中意聽不再猶疑
作者: lewischan    時間: 2011-9-30 17:01
原帖由 runrun 於 2011-9-28 00:33 發表 我好鐘意Beyond 啲歌,但家駒走後,Beyond 沒有了 靈魂!令人慨歎天妒英才 !

同感
作者: asmcando    時間: 2011-10-2 10:38
我好鍾意beyond, 記得讀大專時, 搞咗個聯校音樂會, beyond當時初出道, 收5000唱幾首歌, 一晚跑3場, 但由嗰日開始我鍾意咗佢哋(以前覺得佢哋幾個飛仔)。五年前, 我國內公司幾個後生人夾band唱不再猶疑, 又勾起回憶, 証明國內啲band友時至今日仲係夾beyond啲歌, beyond好嘢, 真正殿堂級樂隊。
作者: Yan    時間: 2011-10-3 22:45
原帖由 runrun 於 2011-9-28 00:33 發表
我好鐘意Beyond 啲歌,但家駒走後,Beyond 沒有了 靈魂!

令人慨歎天妒英才 !

最初家駒走了,我都有同感。但近年回味Beyond九十年代中期的作品,又似乎幾好。好似六四廿週年,維園響起"抗戰二十年"時,實在感動不已。
作者: little-fish    時間: 2011-10-5 07:59
Beyond 的歌,有些連西人都識,尤以海闊天空。但我個人就”遙望”,意境一流
作者: paulwywong    時間: 2011-10-5 14:20
作者: 馬拉    時間: 2011-10-9 12:16
Beyond 黃家駒 光輝歲月
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=PY3t523fOiQ&feature=related[/youtube]
作者: ahming914    時間: 2011-10-11 21:22
@ fish ching 遙望好正....

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2