香港長跑網 - 長跑長友

標題: Casio W-734 新錶 ( 可計 60 圈數 及 里數 ) [打印本頁]

作者: Hello    時間: 2011-9-27 19:53
標題: Casio W-734 新錶 ( 可計 60 圈數 及 里數 )
今日行街,見到隻唔錯的錶,原來係 Casio 九月份新推出的新錶,O岩晒跑友一般使用,其中有幾樣野我幾中意

1. 錶面字大,跑步個陣睇時間都容易好多

2. 價錢平 HK$155

3. 60 圈數記憶 (Lap Memory) 計全程馬拉松都夠數

4. 可以以步距計算總里數 (都算唔錯呀,跑街的話都可以大約計到自己跑左幾遠,雖然唔係太準,不過都有個大約距離,可以接受)

官方網站詳細介紹
http://www.casio.com.tw/wat/product_3.php?TRE_ID=1608

.
作者: hahapoon    時間: 2011-9-27 21:53
這個款深水步上樓 $146 就有了, 還有些計120圈的都係 $2xx - $3xx.
我都戴緊Casio來計時!!! 平價之選!!!
作者: 哈利330    時間: 2011-9-27 22:55
倒數只可輸入分鐘,不可輸入秒有些不方便。

http://www.casio-intl.com/wat/wa ... -734-2AV&n=1455
作者: Hello    時間: 2011-9-28 08:39
原帖由 hahapoon 於 2011-9-27 21:53 發表
這個款深水步上樓 $146 就有了, 還有些計120圈的都係 $2xx - $3xx.
我都戴緊Casio來計時!!! 平價之選!!!

幾乎唔記得 深水步樓上鋪....原來佢最平....

我幾中意佢可以以步距計算總距離..... 雖然唔係太準..不過平平地可以計到自己跑幾遠..都算唔錯..

而家D GPS 手錶咁貴.... 真係唔係幾捨得買呀...
作者: 柔詠    時間: 2011-9-28 11:46
深水步地址?....請告之.....Thanks !
作者: monkeywsk    時間: 2011-9-28 12:23
我也在找平價casio 錶呀 ~
ching 可否告之地址呢~
唔方便的話 請PM我呀 THANKS~
作者: chuen3182    時間: 2011-9-28 12:26
我都想知地址?Thanks !
作者: queenielty    時間: 2011-9-28 13:35
pls also pm the address to me. Thanks!~
作者: harrylee6124    時間: 2011-9-28 13:53
我都想買 地址?
作者: harrylee6124    時間: 2011-9-28 13:54
I find it
http://hk.search.auctions.yahoo. ... mp;cat=0&type=0
作者: monkeywsk    時間: 2011-9-28 13:58
Thanks for sharing!
作者: harrylee6124    時間: 2011-9-28 14:01
提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
作者: hahapoon    時間: 2011-9-28 14:01
各位ching,已PM大家啦... 自己慢慢睇...
我都是喜歡平價的Casio, 就算係咁換款, 買十隻八隻先等於GPS錶...
作者: leefs    時間: 2011-9-28 15:23
標題: 回復 12# 的帖子
唔可以張貼詳細地址,請使用pm功能。
作者: eddiefan    時間: 2011-9-28 20:50
ching 我都想知where 買,想買隻平平地既跑步手表粗用,pm 埋我丫唔該
作者: fung7934    時間: 2011-9-28 21:20
我都想知地址?Thanks !
作者: 柔詠    時間: 2011-9-29 01:40
去睇睇真身先.....雖然小弟有多隻錶.
作者: hahapoon    時間: 2011-9-29 10:56
PM 了, 自己睇睇~~
作者: chuen3182    時間: 2011-9-29 11:17
hahapoon Ching…thx
作者: 亞叻    時間: 2011-9-29 17:16
買咗ge ching 可唔可以分享下測距ga 準確度?
作者: Hello    時間: 2011-9-29 19:05
原帖由 亞叻 於 2011-9-29 17:16 發表
買咗ge ching 可唔可以分享下測距ga 準確度?

我諗好難話準確度 準唔準...

其實最主要係睇可唔可以跑到均速...

如果開頭有力個陣跑得快 , 又大步D ..

到最後攰個陣..跑得慢...又細步左..

咁個誤差真係可以好大呀..
作者: 02134    時間: 2011-9-29 19:49
可唔可以pm地址?
作者: sinamomo    時間: 2011-9-29 22:11
could you pls pm the address to me. many thx.
作者: 亞叻    時間: 2011-9-29 23:44
間嘢有人發現有警轟

http://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=14846869&extra=page%3D9&page=1
作者: hahapoon    時間: 2011-9-30 08:40
已經PM左。

我都上去買過一次野...
同一般錶店差不多, 都係擺左好多錶出來, 任試...
感覺良好, 唔覺得賣假野(或者我唔識分, 哈哈!)...
至於係唔係最平, 咁就自己格價啦...起碼款式齊。

作者: lewischan    時間: 2011-9-30 15:17
請PM 比我 address...謝謝!
作者: marcus    時間: 2011-9-30 21:14
可唔可以pm地址?謝
作者: peter6565652003    時間: 2011-9-30 21:30
可唔可以pm地址?Thanks
作者: 亞叻    時間: 2011-9-30 22:17
今日買咗,hk$146
去到時見到位男士買緊,可能係呢度網友

隻錶有齊晒function,應該冇事

去之前起附近商場睇過,要HK$250
作者: 亞叻    時間: 2011-9-30 22:41
測距function有d廢

要輸入步距兼跟隻錶發出的必必聲跑至測到

eg., 輸入(1)步距60cm
              (2)每分鐘200步

隻錶就會每分鐘發出200下必必聲,你要跟住必必聲跑兼keep 住步距60cm 至可以準確地測距
作者: palm3tong    時間: 2011-10-1 00:51
please pm address to me. Thanks.
作者: 亞叻    時間: 2011-10-1 13:58
原帖由 harrylee6124 於 2011-9-28 13:54 發表
I find it
http://hk.search.auctions.yahoo.com/search/ac?ei=UTF-8&p=w-734&cat=0&type=0

上呢條link 可找到地址
作者: harrylee6124    時間: 2011-10-1 15:47
我想問下d功能係咪同呢隻差唔多
http://hk.f1.page.auctions.yahoo ... 022?u=call_51717047
作者: monkeywsk    時間: 2011-10-1 15:52
我都係睇o岩呢隻 0.0
作者: 亞叻    時間: 2011-10-2 12:31
標題: 回復 34# 的帖子
呢隻係舊款,2年前有網友討論過
http://202.123.213.5/~longrun/fo ... =5008&extra=&page=1

台灣跑友亦用過
http://blog.xuite.net/harris1020/assassin/28296645?ref=rel

雖然個款型d,但好多function用唔到(eg., 48個城市國際時間);或多餘(eg., 熱量消耗在網上也可計算)。所以我寧願慳HK$200,起冬天買件長袖快乾衣好過。無計,金融海嘯又黎過,慳得就慳。

作者: hong9394    時間: 2011-10-2 14:02
價錢平wor@@可以考慮下,
但準確度 係點樣....
作者: yong53    時間: 2011-10-2 15:23
請PM 比我 address...謝謝!
作者: dontdont2001    時間: 2011-10-3 03:24
價錢真的吸引~!
作者: kkl    時間: 2011-10-4 17:58
請ching pm address, thx
作者: 哈利330    時間: 2011-10-4 22:00
PM 埋地址比我丫唔該
作者: sina1109    時間: 2011-10-5 11:40
ching,請PM我地址,thx!
作者: hong9394    時間: 2011-10-5 12:16
我都要地止 pm埋我,thx
作者: mar123    時間: 2011-10-5 21:10
Ching, please P.M the address to me.Thank you very much!
作者: peter6565652003    時間: 2011-10-13 20:17
今日終於買咗,146元,價錢吸引,明晚戴上手試吓....
作者: paulsiu    時間: 2011-10-13 21:49
我都要地止 pm埋我,thx
作者: lewischan    時間: 2011-10-13 22:38
我买了。。。白色!!
作者: monkeywsk    時間: 2011-10-13 23:51
我買了黑色~~~
作者: Andison    時間: 2011-10-14 02:45
隻錶輕唔輕架?我都打算去買,買前要唔買BID左先架?
作者: hahapoon    時間: 2011-10-14 09:14
唔駛bid, send 個 message 問佢有冇貨, 之後上去買就得...
上到去同一般錶店一樣格局。
作者: leoleebi    時間: 2011-10-14 11:41
pls pm me the address. ok? thanks
作者: chuen3182    時間: 2011-10-14 13:52
我買了炭灰黑色   
作者: Andison    時間: 2011-10-14 19:58
我去過香港仔一間小地舖睇過,賣成345蚊架!差咁遠?
作者: 哈利330    時間: 2011-10-14 20:59
第十個 post 有條 link 去o個間野o既 yahoo 拍賣網頁,睇番賣家資料就會揾到地址。

作者: Andison    時間: 2011-10-16 03:18
已買既朋友:請問問隻錶既錶帶,係咪正常都戴到(男仔但手腕偏小),唔駛點改~
作者: 亞叻    時間: 2011-10-16 14:17
安廸師兄,睇你張相手瓜起展,實戴到啦
作者: chowsmile    時間: 2011-10-17 12:55
有冇ching 試過隻錶的顯示距離的準確度有幾多?
作者: Andison    時間: 2011-10-17 15:52
原帖由 亞叻 於 2011-10-16 14:17 發表 安廸師兄,睇你張相手瓜起展,實戴到啦
我冇手瓜起展!即使有,隻錶又唔係戴響手瓜度!😝
作者: devil226    時間: 2011-10-18 15:56
剛好想買隻.

請PM地址給我. THX!!!
作者: Andison    時間: 2011-10-22 00:13
終於響果間野度買左隻錶,但第一次用有Lap既錶,唔係咁識用,要硏究一下先!
作者: marcus    時間: 2011-10-24 10:33
我都買了, 咁既價錢好抵玩, 係計lap時個返應慢咗少少, 但都冇咩影響

以前用suunto, 唔知係咪通常都係日頭跑, 曬得多, 用一兩年條錶帶就老化斷開, 連朋友加埋已經斷咗三隻, 反而有朋友用casio帶咗十年....
作者: Andison    時間: 2011-10-24 22:25
我本來想買白色,但老闆話白色依水貨,來貨貴少少,要169,所以我決定買隻平既146算了!反正只會跑步先會帶~
作者: devil226    時間: 2011-10-31 10:37
星期六, 上了深水埗樓上舖看.

雖然用來跑步, 款就不要計較太多. 但實物個款...個人意見, 真的很唔得.
作者: yuen_kei    時間: 2011-10-31 11:50
星期六上了深水埗樓上舖買2隻(one black and one white color)
作者: apky2003    時間: 2011-10-31 21:28
標題: 回復 66# 的帖子
yuen_kei c hing,
how much for white color, right now !?
作者: yuen_kei    時間: 2011-11-1 15:00
標題: 回復 67# 的帖子
155 (plastic )
作者: ivan    時間: 2011-11-4 00:10
我都想要隻, 請PM我, 唔該C兄!!
作者: drinksen    時間: 2011-11-15 13:32
小弟都要買返隻, 麻煩pm地址啦
謝謝先~
作者: 惡魔之槍    時間: 2011-11-16 22:01
求PM PLEASE!!!!!!!!!!!!!!!
作者: runnerspace    時間: 2011-11-18 00:05
pm 我呀 Thanks
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 09:40
我都想買..因我無屋企係無錶...唔知有無紅色呢?
作者: tank1438    時間: 2011-12-6 10:18
原帖由 chusiuyee 於 2011-12-6 09:40 發表 我都想買..因我無屋企係無錶...唔知有無紅色呢?
小師妹你又詒跑步唔鉎意帶錶既!呢隻我都想買,係未行開果頭所以未買,不過得四隻色但無?紅色的。
作者: 波波池    時間: 2011-12-6 10:37
我都要買隻錶, 麻煩pm地址啦
謝謝!!!
作者: alvinyip    時間: 2011-12-6 11:21
Please PM the address to me. Million Thanks!!!
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 15:19
原帖由 tank1438 於 2011-12-6 10:18 發表
小師妹你又詒跑步唔鉎意帶錶既!呢隻我都想買,係未行開果頭所以未買,不過得四隻色但無?紅色的。

師兄...我真係一隻錶都無...我靠手提睇時間...我平時跑開運動場...運動場有一大個鐘...近視唔戴眼鏡都睇到...哈哈哈!
所以上次你陪我跑...我咪狂問你幾點lor?

乜你都想買呢隻呀....我呢幾日經開深水埔...要唔要幫你買埋...or 你事後磅水俾我??

白色又怕dirty...2隻黑色又好man..可能買藍色啦...如果你真係買..順便教埋我點用啦...
我最憎睇說明書...哈哈哈!
作者: tank1438    時間: 2011-12-6 15:23
原帖由 chusiuyee 於 2011-12-6 15:19 發表 師兄...我真係一隻錶都無...我靠手提睇時間...我平時跑開運動場...運動場有一大個鐘...近視唔戴眼鏡都睇到...哈哈哈!所以上次你陪我跑...我咪狂問你幾點lor?  乜你都想買呢隻呀....我呢幾日 ...
咁唔該晒你喎,你係買開既就幫我買黑色金字果隻喇,無就是旦咩色都得,如星期5青公俾到我就請你飲水特喇......!!
作者: tank1438    時間: 2011-12-6 15:24
DOUBLE左...

作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 15:43
原帖由 tank1438 於 2011-12-6 15:23 發表
咁唔該晒你喎,你係買開既就幫我買黑色金字果隻喇,無就是旦咩色都得,如星期5青公俾到我就請你飲水特喇......!!

師兄...見係你...好啦! 我做事,你放心啦...(我好醒目既~~ )
你唔需要請我飲野...但下次當我跑快少少(有少少進步)...請你繼續教我點跑快d及...點跑斜路wor...
作者: tank1438    時間: 2011-12-7 15:26
標題: 回復 81# 的帖子
點買架... CHING..??
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-7 16:26
原帖由 tank1438 於 2011-12-7 15:26 發表
點買架... CHING..??

師兄...你又想買另一隻呀...我剛剛幫你買完734 ...wor...
作者: tank1438    時間: 2011-12-7 16:54
標題: 回復 83# 的帖子
唔該晒你喇,見佢一舊水買多兩隻俾個好字返學用都好嘛...!!
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-7 21:59
原帖由 tank1438 於 2011-12-7 16:54 發表
唔該晒你喇,見佢一舊水買多兩隻俾個好字返學用都好嘛...!!hgj088" />" />hj

唔洗客氣啦...反正我今日周圍行街...去左旺角和深水水... 可惜....我配唔到單車螺絲呀... (一諗起又想喊...)
作者: sinamomo    時間: 2011-12-11 07:19
could you pls tell me where can I buy it? Many thanks!
作者: tank1438    時間: 2011-12-11 13:45
ching can you pm to me too, thanks
作者: ricch    時間: 2011-12-11 14:27
ching, could you pls pm me the details too? thx
作者: quigonjinn    時間: 2011-12-11 19:40
Ching, could you pm me this info too? Thanks.
作者: gripen    時間: 2011-12-11 21:37
billybilly
could u pm me too? thx
作者: tks    時間: 2011-12-11 23:38
can pm me too ?  thx
作者: laputa99    時間: 2011-12-12 11:49
pm me too. 橙白唔錯
作者: tank1438    時間: 2011-12-12 11:57
原帖由 laputa99 於 2011-12-12 11:49 發表 pm me too. 橙白唔錯
成成,英雄所見略同喎...
作者: laputa99    時間: 2011-12-12 12:14
原帖由 tank1438 於 2011-12-12 11:57 發表
成成,英雄所見略同喎...

e排同你一樣, 鐘意橙色.
作者: ccomeout    時間: 2011-12-12 13:03
ching, pls pm to me too. thanks!
作者: hahapoon    時間: 2011-12-12 14:27
pm me pls~~~
Thank you~~
作者: 思南    時間: 2011-12-12 18:25
今日上咗去買咗隻白色要$170 , 其它顏色就$155

登錄/註冊後可看大圖

作者: pingupingu0v0    時間: 2011-12-13 13:38
點買架..可以pm 我嗎..唔該呀..^^
作者: alexckwhk    時間: 2011-12-19 08:59
原帖由 Hello 於 2011-9-28 08:39 發表

我幾中意佢可以以步距計算總距離..... 雖然唔係太準..不過平平地可以計到自己跑幾遠..都算唔錯..

pm me the address pls
作者: alexckwhk    時間: 2011-12-19 09:00
原帖由 Hello 於 2011-9-28 08:39 發表

pls pm me the adddress thx ching
作者: alexckwhk    時間: 2011-12-19 09:06
PM 埋地址比我thx
作者: alexckwhk    時間: 2011-12-19 09:07
pls del POST 99-100 SORRY
作者: ballhung    時間: 2011-12-21 18:16
Pm me too, thank-you
作者: alany4846    時間: 2011-12-25 00:14
買左唔係好知點用
有冇人可以幫幫手

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2