香港長跑網 - 長跑長友

標題: 曬月光 [打印本頁]

作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-8-7 21:57
標題: 曬月光
各CTSE, CHING

想問下.... 夜晚跑 ,曬月光,會唔會黑呢 ?
作者: onon    時間: 2008-8-7 22:02
睇吓你跑邊度...運動場OK嘅...有街燈唔太靜嘅路都跑得過!

水靜河飛黑媽媽死路一條揾命搏就梗係唔玩哪!

作者: blurmax    時間: 2008-8-7 22:04
曬月光,會唔會黑呢 ?

In theory moonlite is the reflection of sunlite which will darken ur skin still (but very mild lah)
作者: 力    時間: 2008-8-7 22:08
c tse 喺問條街會唔會黑左D? 定係會唔會曬黑呢?
作者: onon    時間: 2008-8-7 22:13
跑跑吓遇到...就當黑!

作者: 力    時間: 2008-8-7 22:14

作者: onon    時間: 2008-8-7 22:55
聽講確X同出咗隻月光油, 一搽即黑, 勁過老抽, 各大超市士多辨館均無代售!
作者: datoe    時間: 2008-8-7 22:59
農曆七月我都不太敢夜跑山路
作者: rockstarman    時間: 2008-8-7 23:44
說笑吧,月光怎麼會令皮膚晒黑呢

登錄/註冊後可看大圖

作者: Alfred    時間: 2008-8-8 09:05
原帖由 rockstarman 於 7/8/2008 23:44 發表
說笑吧,月光怎麼會令皮膚晒黑呢

http://i306.photobucket.com/albums/nn273/rocknrollstarman/untitled8-1.jpg

絕對會呀師兄,有無見過啲拖友晚晚哂月光,變咗黑眼圈吖?!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-8 09:15
應該唔會,妳睇我幾白咪知law~[attach]1535[/attach]
作者: nc    時間: 2008-8-8 09:19
原帖由 Alfred 於 2008-8-8 09:05 發表

絕對會呀師兄,有無見過啲拖友晚晚哂月光,變咗黑眼圈吖?!

作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 09:21
作者: nc    時間: 2008-8-8 09:25
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-8 09:21 發表

農歷七月十四日, 月亮差一點點就圓滿, 在靜靜的街道上跑動, 聽著自己的腳步聲, 明明很光亮, 但心底一定會感到某些陰暗...hjfghft" />

ching會唔會跑跑下望下後面呢?  帶mp3應該會好d的 注意力轉移!!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 09:30
作者: miller    時間: 2008-8-8 09:33
如果你跑跑下步,見到活塞男就真係黑喇…
作者: 坑口公牛    時間: 2008-8-8 10:59
原帖由 miller 於 2008-8-8 09:33 發表
如果你跑跑下步,見到活塞男就真係黑喇…

如果真係見到就認真黑,都唔知笑佢好定幫佢求助好
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-8-8 13:08
原帖由 坑口公牛 於 2008-8-8 10:59 發表

如果真係見到就認真黑jhk" />" />,都唔知笑佢好定幫佢求助好

< ~ 真係唔敢幫佢......
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-8-8 13:13
其實我真係想問....會唔會曬黑架?

不過, 我會選擇跑多人跑既路; 太黑好驚遇上賊,
身冇錢..比人筒兩刀, 星兩巴...
作者: 力    時間: 2008-8-8 13:21
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-8-8 13:13 發表

唔會曬黑! UV energy of Moonlight is low.
作者: Molala2    時間: 2008-8-8 14:34
我係晚上跑
係唔會點黑的
肯定黑得小過日頭出街SHOPPING, 返工

作者: Molala2    時間: 2008-8-8 14:36
原帖由 坑口公牛 於 2008-8-8 10:59 發表

如果真係見到就認真黑jhk" />" />,都唔知笑佢好定幫佢求助好

我會同佢合照影相留念
作者: kenneth    時間: 2008-8-8 14:38
作者: kenneth    時間: 2008-8-8 14:38
作者: 力    時間: 2008-8-8 14:56
原帖由 datoe 於 2008-8-7 22:59 發表
農曆七月我都不太敢夜跑山路

14/08 = 農曆七月十四
不見不散
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 15:02
作者: 力    時間: 2008-8-8 15:20
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-8 15:02 發表

七月十四, 最好不要做太劇烈的運動.
有一年的七月十四(大約是沙士個年), 個晚去西區公園打籃球,隔離足球場在搭大戲棚(唔記得係拆定搭喇),  個呀叔(五張幾)個晚射波點射都入, 好興奮, 最後打完波後,  ...

好邪哎!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 15:23
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-8 17:21
點解講講吓曬月光,又會關活塞男事?[attach]1542[/attach]
不過真係幾好笑,我到而家仲係唔係好明佢點會搞成咁。[attach]1543[/attach]

仲有睇完瘋狂兄既形容,心都寒埋![attach]1544[/attach] 如果有一晚我突然跑得比平時快好多,我係應該開心定係驚好?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 18:15
作者: 坑口公牛    時間: 2008-8-8 18:23
一向以來都話曬月光係越曬越白o架喎。當然黑眼圈除外。

至於個活塞男,我覺得應該叫「乸姐男」貼切D。

註:「乸姐」- 汽車術語,活塞鎖死不能活動之意。
作者: 坑口公牛    時間: 2008-8-8 18:28
瘋狂兄,睇完你個故事,真係有小小...  重諗住今晚 8:08 落去跑番 8.8km,而家都係...
作者: 坑口公牛    時間: 2008-8-8 18:33
咦! 點解個表情公仔發布之後會o吾同o左o既?
作者: 力    時間: 2008-8-8 18:46
原帖由 坑口公牛 於 2008-8-8 18:33 發表
咦! 點解個表情公仔發布之後會o吾同o左o既?

七月十四..............
作者: 力    時間: 2008-8-8 18:49
原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-8 17:21 發表
點解講講吓曬月光,又會關活塞男事?1542
不過真係幾好笑,我到而家仲係唔係好明佢點會搞成咁。1543

仲有睇完瘋狂兄既形容,心都寒埋!1544 如果有一晚我突然跑得比平時快好多,我係應該開心定係驚好?

吹水麻, 梗係由天(月光)吹到落地啦!
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-8-8 19:10
THX ~ CHING 解答
小妹一心唸住趁黑麻麻,露兩肉臂,晒幾晒( 我對手太兩隻色)。

講時講,我都打算今晚 21:00 去練跑 ! 有冇ching , ctse 又係沿屯門河呢? 多d人氣呢!
作者: rockstarman    時間: 2008-8-8 19:49
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-8-8 13:13 發表

請放心,一個精明的賊是不會選擇跑步人士打劫的,因為所有人都知道,跑步人士身上不會有太多現金與貴重財物,而且大部份跑得步的人體力較好,反抗起來必有一番龍爭虎鬥,只有笨賊才會向跑步人士落手呢,除非是……劫色

登錄/註冊後可看大圖

作者: 卓卓    時間: 2008-8-8 22:13
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-8-7 21:57 發表
各CTSE, CHING

想問下.... 夜晚跑 ,曬月光,會唔會黑呢 ?

7 月 又 十四 ,師兄你想跑跑下,月亮光月亮光光..
小心跑跑下愈跑愈多不明人士陪跑.....
作者: datoe    時間: 2008-8-8 23:10
請問有冇師兄姐知道 2003 年 KMB 265M 從屯門公路掉落汀九的交通事故
事後汀九的災難地點如何處理?最近常常經過那附近 (引水道接青山公路)
總覺得那裡怪怪的,令人發毛,還有一棟類似靈堂的建築物
我想釐清這些事情,免得自己嚇自己
Google 蒐半天蒐不到相關的事後報導
作者: datoe    時間: 2008-8-8 23:12
汀九引水道雖然很好跑
但是好像不太安全呀
剛剛看到這則舊聞
http://mungchacha.com/discuz/viewthread.php?tid=75107

除了強姦
還有山賊
天啊
2004 年的事情
我不是活在古代呀

雖然我是公的
也是怕打劫
以後還是沿著青山公路跑深井來回好了

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2