香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2008.10.12 - 歐化寶1/4馬拉松(樂華盃) [打印本頁]

作者: BeeBee1216    時間: 2008-8-7 23:15
標題: 2008.10.12 - 歐化寶1/4馬拉松(樂華盃)
賽事名稱 2008 歐化寶1/4馬拉松
主辦機構 樂華長跑會

贊助 歐化寶, 屈臣氏蒸餾水, Nike  

日期及時間 :二零零八年十月十二日﹙星期日﹚上午八時四十五分
地點:大埔海濱公園 > 香港科學園 > 大埔海濱公園(請參閱路線圖)
路程: 馬拉松距離的 1/4,即 10.549 公里 ,全平路
計時辦法 本賽事採用晶片計時系統。

名額 2000 人
截止日期 2008 年 9 月 30 日
費用:樂華會員$80/非會員$100,另加晶片按金$100
(38年以前出世、93年以後出世、全日制學生一律報名費$80)

詳情
http://www.lwrc.hk/index.php
報名表
http://www.lwrc.hk/lwc/2008/lwc2008form.pdf

以報師兄/師姐
1. stanleyhpm (Race No. 510)
2. alex (Race No. 688)
3. randyip (Race No. 609)
4. blurmax (Race No. 538)
5. 大圍新跑手 (Race No. 728)
6. 大隻添跑手(Race No. 144)
7. 瘋狂跑步機 (Race No. 883)
8. Gills (Race No. 147) 叫三飛
9. 慢速小子 (Race No. 130)
10. 坑口公牛(Race No. 858)
11. MJ576 (race No. 133)
12. hobbywet
13. kopo1128 (race No. 798)
14. 711MF (race No. 969)
15. ckleung

16. angkso (race No. 421)
17. saki (race No. 988)
18. ram (race No. 477)
19.

作者: blurmax    時間: 2008-8-7 23:20
I will probably join the race - thx for the info
作者: spmho    時間: 2008-8-7 23:31
呢個我一定玩

屯門友...你地有d $80,你地玩唔玩呀?
作者: 神童威威    時間: 2008-8-7 23:38
原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-7 23:31 發表
呢個我一定玩

屯門友...你地有d $80,你地玩唔玩呀?

屯門友都唔係個個都入會嫁!我就冇優惠喇 !不過我都有興趣參加。
作者: randyip    時間: 2008-8-7 23:42
和 tolo 10k 同一賽道 woo, 全平路,正0牙。
作者: 力    時間: 2008-8-8 08:42
原帖由 randyip 於 2008-8-7 23:42 發表
和 tolo 10k 同一賽道 woo, 全平路,正0牙。

平$20 tim,
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 09:41
作者: daniel0415    時間: 2008-8-8 10:18
去年跑過,今年繼續,同一條路線,可以睇吓自己有冇進步!
作者: 力    時間: 2008-8-8 10:29
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-8 09:41 發表
大埔, 算係主場, 一定玩!

你主場範圍馬鞍山-大埔! 非常大
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 10:31
作者: 力    時間: 2008-8-8 10:35
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-8 10:31 發表

應該係新界東!

Oh yes! You are 新界版主
作者: Gills    時間: 2008-8-8 10:41
大埔鄉下妹主場唔好失禮D鄉紳父老, 係尼度要挑戰10K既PB: 35'20"., 不過已經係4年前既事, 今年年頭死跑爛跑都係38'12".
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 10:46
作者: Gills    時間: 2008-8-8 10:52
原帖由 瘋狂跑步機 於 8-8-2008 10:46 發表

10K=35'20"
堅到無輪!

主場有好多鄉紳監場, 睇吓今年年尾有冇機會係大埔PB左佢.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 10:56
作者: Gills    時間: 2008-8-8 11:04
原帖由 瘋狂跑步機 於 8-8-2008 10:56 發表

好, 咁小弟都鎖定今年一個進取既目標先得" /> :
10K - sub 49'
8 K - sub 40'

瘋狂兄都差唔多達標, 上次馬鞍山主場8K(唔係8.8果次), 都近40'頭, 年尾一定掂.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 11:06
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-8 16:47
原帖由 Alex 於 2008-8-8 10:35 發表

Oh yes! You are 新界東版主  

好!為咗支持新界東版主,一於去馬。[attach]1540[/attach]
目標 sub 48" 唔知得唔得呢?[attach]1541[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-8-8 18:12
作者: 力    時間: 2008-8-8 18:52
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-8-8 10:56 發表

好, 咁小弟都鎖定今年一個進取既目標先得" /> :
10K - sub 49'
8 K - sub 40'

希望可以跟到瘋兄啦! 不過10K sub49'對我很有難度
作者: spmho    時間: 2008-8-8 20:33
大家睇清楚....條路係10.55k唔係10k

記得將自己10k個目標加多少少時間
作者: 力    時間: 2008-8-8 22:15
標題: 回復 21# 的帖子
記住臨尾500米按停隻錶計多一次
作者: 力    時間: 2008-8-28 13:28
已寄出application form
see you runners then
作者: randyip    時間: 2008-8-28 20:15
我上星期寄了,並於25/8過了數
作者: 洛虎添    時間: 2008-9-7 22:27
原帖由 Alex 於 2008/8/28 01:28 PM 發表
已寄出application form
see you runners then

x2
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-7 23:51
我上星期都寄咗 form啦,原來都幾多 ching 報咗呢個比賽,難得大隻兄都報咗,今次真係熱鬧。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-8 09:16
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-8 09:25
我已報了名,各位 ching 到時見!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-17 13:40
作者: spmho    時間: 2008-9-17 14:01
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-17 13:40 發表
收到通知信喇, Race No. 883!

我好早SEND過去都未收到通知信

返到屋企....check一check就收到啦

作者: 洛虎添    時間: 2008-9-17 14:19
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/9/17 01:40 PM 發表

x2 No. 144 here

到時有機會既一齊沖線la..., 頭段實跟你...

作者: 711MF    時間: 2008-9-17 14:43
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-17 18:07
原帖由 711MF 於 2008-9-17 14:43 發表
唔記得冇無寄到報名表..............

7兄:
唔緊要wor,一齊過來跑。
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-17 18:50
原帖由 711MF 於 2008-9-17 14:43 發表
唔記得冇無寄到報名表..............

7兄,到月尾才 deadline!

原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-17 13:40 發表

me 130!
作者: blurmax    時間: 2008-9-17 19:38
Not receive yet!
作者: 坑口公牛    時間: 2008-9-17 20:28
我都收到信,No. 858,希望呢次跑得完。
作者: randyip    時間: 2008-9-17 20:55
race no.609
作者: hobbywet    時間: 2008-9-17 22:39
今日收到
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-17 23:59
Race No. 728
又有得玩
作者: kopo1128    時間: 2008-9-18 09:14
我已經報左名, 但仍未收到信!!唔知點check 呢?
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-18 09:29
原帖由 kopo1128 於 2008-9-18 09:14 發表
我已經報左名, 但仍未收到信!!唔知點check 呢?

打電話囉,不過還有排!
作者: MJ576    時間: 2008-9-18 20:44
received !  No# 133
作者: 力    時間: 2008-9-18 20:50
收到信喇, 靚冧巴 路發發!

作者: blurmax    時間: 2008-9-19 00:37
Received my acceptance letter today with bib no. 538
作者: Gills    時間: 2008-9-19 09:32
數過了但信未有, 睇多幾日先.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-19 09:37
作者: 洛虎添    時間: 2008-9-19 15:19
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/9/19 09:37 AM 發表
信件放在背包裡, 因跑步濕晒了, 要拎身份證去取號碼布.

睇怕你憑張身份證都拎唔到號碼布, 因為...

封信大過天!!!
作者: ram    時間: 2008-9-19 15:50
今日先寄出申請表,吾知報吾報到.........
作者: 力    時間: 2008-9-19 16:09
原帖由 ram 於 2008-9-19 15:50 發表
今日先寄出申請表,吾知報吾報到.........  

ram ching,
Don't worry, I found an advertisement of this race in am730 today.
作者: ram    時間: 2008-9-19 16:24
原帖由 Alex 於 2008-9-19 16:09 發表
ram ching,
Don't worry, I found an advertisement of this race in am730 today.

That's great, we can run together again in the race
thanks Alex
作者: hobbywet    時間: 2008-9-19 22:54
我收到信
作者: kopo1128    時間: 2008-9-22 14:43
我上星期五收到信. 號碼: 798.  不知會否有大合照?? 如有的話, 在那裡等?? 我好想整件背心網衫!!! 可惜上次問時已沒有大碼或加大碼了!!!! 否則, 大合照時更有氣勢..
作者: 力    時間: 2008-9-22 15:07
原帖由 kopo1128 於 2008-9-22 14:43 發表
我上星期五收到信. 號碼: 798.  不知會否有大合照?? 如有的話, 在那裡等?? 我好想整件背心網衫!!! 可惜上次問時已沒有大碼或加大碼了!!!! 否則, 大合照時更有氣勢..

Would you consider longrun.hk T-shirt instead of singlet?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1777&extra=page%3D1
作者: 711MF    時間: 2008-9-23 22:36
作者: kopo1128    時間: 2008-9-24 15:46
原帖由 Alex 於 2008-9-22 15:07 發表

Would you consider longrun.hk T-shirt instead of singlet?

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1777&extra=page%3D1

I have too many T-shirts already.  I prefer more singlet which is better for running.
作者: ckleung    時間: 2008-9-25 12:59
已收到信,請加名。
作者: drexler    時間: 2008-9-25 13:19
just submit today! haha, hope don't late!
作者: onon    時間: 2008-9-25 13:49
原帖由 drexler 於 2008-9-25 13:19 發表
just submit today! haha, hope don't late!

有心唔怕遲! 小弟今日都寄出報名表!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-25 14:01
原帖由 onon 於 2008-9-25 13:49 發表

有心唔怕遲! 小弟今日都寄出報名表!  

放心放心,有成 2千個位!
作者: angkso    時間: 2008-9-25 16:07
剛收到通知,421,到時見。
作者: saki    時間: 2008-9-26 13:34
我是 #988............
作者: kenneth    時間: 2008-9-26 14:27
作者: ram    時間: 2008-9-29 19:15
今天剛剛收到信 #: 477  
作者: blurmax    時間: 2008-9-29 20:25
今天剛剛收到信 #: 477

See U in the race then.  My bib no. is 538.

http://www.xanga.com/blurmax
作者: 力    時間: 2008-9-29 20:32
差唔多有廿位師兄參賽!!
作者: drexler    時間: 2008-9-30 09:32
My race no. is 1119
作者: Gills    時間: 2008-9-30 09:47
原帖由 Alex 於 29-9-2008 20:32 發表
差唔多有廿位師兄參賽!!

仲有一大班新界區鄉紳監場, 定必全力以赴, 為主場一添光彩. 打麻雀叫三飛: 147 實食等自摸.
作者: 711MF    時間: 2008-9-30 09:52
作者: spmho    時間: 2008-9-30 10:08
原帖由 711MF 於 2008-9-30 09:52 發表
尼場賽事目標係PB 自己時間

除非閣位上年有玩過樂華杯,否則一定PB

請緊記呢場不是10K......
是10.549K.....你需要跑多5百幾米
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-30 10:10
原帖由 stanleyhpm 於 2008-9-30 10:08 發表

除非閣位上年有玩過樂華杯,否則一定PB

請緊記呢場不是10K......
是10.549K.....你需要跑多5百幾米

yes,應該要加多兩分幾鐘的!
作者: Gills    時間: 2008-9-30 10:19
原帖由 慢子 Wilson 於 30-9-2008 10:10 發表

yes,應該要加多兩分幾鐘的!

咁目標Sub40"會唔會太過左
作者: Alfred    時間: 2008-9-30 10:20
原帖由 Gills 於 30/9/2008 09:47 發表

仲有一大班新界區鄉紳監場, 定必全力以赴, 為主場一添光彩. 打麻雀叫三飛: 147 實食等自摸.   

唔眼瞓嘅話就放工過睇住你哋跑。
作者: Gills    時間: 2008-9-30 10:27
原帖由 Alfred 於 30-9-2008 10:20 發表

唔眼瞓嘅話就放工過睇住你哋跑。

好喎, 未係戰場同Alfred兄影過相(不過Alfred兄唔眼瞓先好黎), 咁多人又可以大合照.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-9-30 19:41
今日先寄.... 博一博...
作者: wongc    時間: 2008-10-4 22:11
唔知點解我會以為係比賽個朝先派bib同chip (好似早兩年係咁).  收到封信無睇清楚就第一時間收埋左.  今日個朋友問我攞左野未先知.  好彩!  
作者: spmho    時間: 2008-10-4 23:56
提醒報左樂華盃既各位師兄/姐:

記得10月4日至10月10日期間帶同通知信去到以下地址領取晶片同號碼布

歐化寶專門店
旺角始創中心3樓301-302舖
(營業時間:11:30 - 21:30,電話26260319)

比賽當日將不會派發晶片同號碼布
作者: blurmax    時間: 2008-10-5 00:54
Stanley,  Thx for remind!  I will collect my stuff tmw.
作者: MJ576    時間: 2008-10-5 10:08
Many Thanks to Stanley C hing,

差D 忘記去取嘢 tim !, 好彩有 ching 提點
作者: 力    時間: 2008-10-5 10:47
尋日攞左號碼布同晶片了
作者: blurmax    時間: 2008-10-5 15:17
攞左號碼布同晶片了
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-10-5 16:15
收到啦 ~ 收到啦 ~

我又有得跑~ 到時見 LAW
作者: blurmax    時間: 2008-10-5 16:52

Alice ctse will win prize again
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-5 17:03
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-10-5 16:15 發表
收到啦 ~ 收到啦 ~

ctse 到時見啦
作者: Gills    時間: 2008-10-6 08:34
原帖由 艾莉絲•韋 於 5-10-2008 16:15 發表
收到啦 ~ 收到啦 ~

真係好啦, 今次有機中六合彩啦.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-10-6 20:05
blurmax ching ~ 甘看得起我 ?? 我志在參與,交成績比自己!P.S. 我是IRIS ~ 不是 ALICE

各CHING, CTSE ~ 到時見啦 !!
作者: ram    時間: 2008-10-7 10:33
昨日取了號碼布和晶片,不過見到仍然有好多號碼布晶片擺在店鋪一角~
作者: ckleung    時間: 2008-10-7 14:51
剛取完號碼布,回家再細看比賽單張,發覺應該還有紀念品(T恤及索繩袋)發給,於是致電查詢,答覆是要在比賽後才可領取。至於當日需要寄存行李的話,則要自行把比賽號碼貼在行李上方。請各位參賽CHing, CTse留意。
作者: CRE    時間: 2008-10-9 00:26
今日攞左號碼布
各位跑友到時見
作者: drexler    時間: 2008-10-9 08:50
我只有Race No. and Chip... Total得兩樣right?
作者: blurmax    時間: 2008-10-9 09:19
我只有Race No. and Chip... Total得兩樣right?

100 % correct - the souvenir tee will be collected after the race
作者: blurmax    時間: 2008-10-9 09:21
P.S. 我是IRIS ~ 不是 ALICE

Sorry, I mistaken U as Alice tim!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-9 09:22
原帖由 CRE 於 2008-10-9 00:26 發表
今日攞左號碼布
各位跑友到時見

CRE兄:
到時又見啦,最近練跑練成點呀?呢條跑咁好走有冇信心做到好時間呢?
作者: Alfred    時間: 2008-10-9 12:16
Dear all, 當日請於起點側元洲仔公園入面彫塑等。小弟盡趕同各位影相。有無人帶banner?
作者: leefs    時間: 2008-10-9 12:24
原帖由 Alfred 於 2008-10-9 12:16 發表
Dear all, 當日請於起點側元洲仔公園入面彫塑等。小弟盡趕同各位影相。有無人帶banner?

星期日"2公"報到!
會帶相機!但我冇banner!

作者: blurmax    時間: 2008-10-9 12:35

星期日"2公"報到!

Alan,

Thx very much!  See U on Sunday!

作者: Gills    時間: 2008-10-9 14:16
原帖由 leefs 於 9-10-2008 12:24 發表

星期日"2公"報到!

做咩over 10K 都唔玩, 尼條路好易玩喎.
作者: leefs    時間: 2008-10-9 22:50
原帖由 Gills 於 2008-10-9 14:16 發表
做咩over 10K 都唔玩, 尼條路好易玩喎.

呢兩个月太多比賽選擇,
15K以上至玩啦!
可以每月跑一次半馬。

作者: CRE    時間: 2008-10-10 00:05
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-9 09:22 發表

CRE兄:
到時又見啦,最近練跑練成點呀?呢條跑咁好走有冇信心做到好時間呢?

最近天氣涼左,練多左長課
以準備黎緊unicef半馬同渣馬
相反速度就練少左
所以就算條路好跑都未必有突破

頭先跑14k
跑到氣都咳埋先走到1:10:08(約5mins/k)
仲要未計中間停低補水d時間
所以都係保守d
目標定係48-49分左右
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-10-10 10:48
原帖由 leefs 於 2008-10-9 12:24 發表

星期日"2公"報到!
會帶相機!但我冇banner

小弟會帶吧!
另外,皇上,常常見你正在 "New 鼻屎" 實在有損市容,
微臣抖膽將這表情私下永久除去,
到時請格外開恩,不致死罪吧!

原帖由 Gills 於 2008-9-30 09:47 發表

嘻嘻!原來嬌妹也入了會!

[attach]2453[/attach]
作者: Gills    時間: 2008-10-10 10:53
原帖由 慢子 Wilson 於 10-10-2008 10:48 發表

嘻嘻!原來嬌妹也入了會!

成日去鄧記做波羅雞, 好似唔係幾好意思, 入會十朴吓所費無幾, 都係義務與權利姐.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2