香港長跑網 - 長跑長友

標題: 石門10公里賽 [打印本頁]

作者: Jacky    時間: 2011-12-4 11:23
標題: 石門10公里賽
天氣不錯,全程平路。10公里不停站直達用了52分鐘,比預期慢了點,不過已經盡力了,下次再衝50分鐘內∼∼!!
作者: ivan    時間: 2011-12-4 11:57
呢條路係好爽, 幾乎無斜路.....
作者: Jacky    時間: 2011-12-4 12:20
原帖由 ivan 於 2011-12-4 11:57 發表
呢條路係好爽, 幾乎無斜路.....
師兄今年有無跑?
作者: 正宗球迷    時間: 2011-12-4 14:14
直頭爽啦,係一少短有斜路,起跑2K左右
作者: eddiefan    時間: 2011-12-4 15:31
我都跑完,跑完好似冇跑過甘,可能未盡力跑,頭一,二k又好多人快唔到
我估個人時間45-46mins左右掛,冇帶表,終點又冇時間睇
作者: ivan    時間: 2011-12-4 15:35
原帖由 Jacky 於 2011-12-4 12:20 發表 師兄今年有無跑?

今年冇跑, 今日去左上水果場
作者: Jacky    時間: 2011-12-4 16:31
今年件T係快乾料比之前幾界好D
作者: Jacky    時間: 2011-12-4 17:18
原帖由 eddiefan 於 2011-12-4 15:31 發表
我都跑完,跑完好似冇跑過甘,可能未盡力跑,頭一,二k又好多人快唔到
我估個人時間45-46mins左右掛,冇帶表,終點又冇時間睇
eddie師兄45-46厲害,我頭5K和尾5K都是26分,應該是初段人多路窄起步慢了。
作者: Jacky    時間: 2011-12-4 17:19
原帖由 正宗球迷 於 2011-12-4 14:14 發表
直頭爽啦,係一少短有斜路,起跑2K左右
我看到有幾位著網衫的估計就是你地了
作者: kf    時間: 2011-12-5 17:09
歡迎呀
玩過第2屆,應該幾年都係快乾料喎
ching之後到咩比赛呀
作者: Jacky    時間: 2011-12-5 18:01
原帖由 kf 於 2011-12-5 17:09 發表
歡迎呀
玩過第2屆,應該幾年都係快乾料喎
ching之後到咩比赛呀
還在考慮要不要參加大尾篤10K,渣打半馬前最後熱身賽事,要15/12/2011前報名。
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 13:41
原帖由 Jacky 於 2011-12-5 18:01 發表
還在考慮要不要參加大尾篤10K,渣打半馬前最後熱身賽事,要15/12/2011前報名。

師兄!你好勁呀! 參加咁多比賽...乜石門好好跑ga?
如果係一條平路...如果有5km..我都想參加...(不過都係包尾)
努力呀!師兄!!
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 13:44
原帖由 eddiefan 於 2011-12-4 15:31 發表

eddiefan師兄,你說「跑完好似無跑過...」(我估計你一定跑功高強..)
因為我每次跑完步,我都覺得對腳唔係自己...哈哈!
我本身都唔帶錶跑步...所以都係估估下...
作者: Jacky    時間: 2011-12-6 16:31
原帖由 chusiuyee 於 2011-12-6 13:41 發表

師兄!你好勁呀!" />" /> 參加咁多比賽...乜石門好好跑ga?
如果係一條平路...如果有5km..我都想參加...(不過都係包尾)" />" />
努力呀!師兄!!j" />" />jk
呵呵! 我也龜速的。比起這里的各位師兄師姐,我還要加油。今天mill姐拿了網衫給我,有機會青公見~!有機會我也想跑青公,到時候見~!
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 16:39
原帖由 Jacky 於 2011-12-6 16:31 發表
呵呵! 我也龜速的。比起這里的各位師兄師姐,我還要加油。今天mill姐拿了網衫給我,有機會青公見~!有機會我也想跑青公,到時候見~!

jacky師兄!我既龜速係...7-8分鐘/1km (係咪嚇屎左呢? )
你今日約左mil姐拿網衫啦!件網衫都好cool..幾型仔呀!
哈哈哈!如果你在青公見到個龜速跑既女孩子...99%都係我ga la~~哈哈哈!
(唔知點解...一講起自己跑得慢...我就好開心...因為我欣賞自己唔會因為慢而放棄跑步...哈哈哈....我又開始傻笑啦.. )

作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 16:42
原帖由 Jacky 於 2011-12-4 11:23 發表
天氣不錯,全程平路。10公里不停站直達用了52分鐘,比預期慢了點,不過已經盡力了,下次再衝50分鐘內∼∼!!

師兄!你說自己龜速....都可以...10km...52mins wor...(仲要比預期慢...)
大家對「龜速」的定義...係有唔同!
咁你快d夾時間去青公跑啦...青公班師兄師姐...真係快到唔識形容呀!
作者: Jacky    時間: 2011-12-6 17:12
原帖由 chusiuyee 於 2011-12-6 16:39 發表

jacky師兄!我既龜速係...7-8分鐘/1km (係咪嚇屎左呢? )
你今日約左mil姐拿網衫啦!件網衫都好cool..幾型仔呀!
哈哈哈!如果你在青公見到個龜速跑既女孩子...99%都係我ga la~~哈哈 ...
唔知點解...一講起自己跑得慢...我就好開心...因為我欣賞自己唔會因為慢而放棄跑步...哈哈哈....我又開始傻笑啦..      其實我很認同一個道理,跑步是在挑戰自己的極限,不要太過去同別人比較,每個人的體能耐力都不同,就像你能完成一個距離,和別人付出的努力是一樣的。只要完成就是自己的冠軍了@@~
作者: chusiuyee    時間: 2011-12-6 17:20
原帖由 Jacky 於 2011-12-6 17:12 發表
唔知點解...一講起自己跑得慢...我就好開心...因為我欣賞自己唔會因為慢而放棄跑步...哈哈哈....我又開始傻笑啦..      其實我很認同一個道理,跑步是在挑戰自己的極限,不要太過去同別人比 ...

講得好!我buy你!我唔喜歡同人比較,否則我都唔會膽粗粗同佢地跑青公啦!
我要出去踩單車啦...今晚再蒲頭!~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2