香港長跑網 - 長跑長友

標題: 小弟的新竉兒 [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2008-8-13 09:44
作者: redred    時間: 2008-8-13 09:55
woo~~~ken 兄好靚呀
哈..但估計你下次去跑時, ching 家中大人會發現
我都睇過wave idaten,真係好輕身,岩曬比賽或快跑訓練用
祝ching愈跑愈快

見個個都買左靚鞋, 我都想快d買
但心大心細,對對都想要..下次到我post 上黎先
作者: kenneth    時間: 2008-8-13 10:02
作者: redred    時間: 2008-8-13 10:07
原帖由 kennethwat 於 2008-8-13 10:02 發表

我明天將會把它放落書包,偷運出境。此鞋跑場很適合,但不宜跑街。另外因為小弟須要的尺碼較大,及避震等都有要求,所以美記能選的款都很少。
咁在此祝ching 偷運成功
此鞋好輕身,但鞋底薄,好似避震不夠,
我都係建議跑場
不過女裝個對係藍+綠+白色,好sharp架
我想買對跑街同跑場都合用既
以下係我既心水, ching 可否給點專業意見 ?
1. Wave Alchemy
2. Wave Idaten
3. Wave Elixir
4. Wave LSD
5. Wave Revolver
作者: kenneth    時間: 2008-8-13 10:29
作者: onon    時間: 2008-8-13 11:04
小弟第一對美記跑鞋正是idaten!

輕身薄底避震好!

到而家間中都有着嚟跑場.

Ken兄...咁到底折實幾多錢?

作者: kenneth    時間: 2008-8-13 11:09
作者: clerkb    時間: 2008-8-13 11:17
幾'底'喎. 天意此終有安排, 你想買既就冇碼, 不是首選就買到. haha
作者: miller    時間: 2008-8-13 13:53
標題: 回復 5# 的帖子
千祈唔好咁講,我只係分享我敗左咁多對鞋o既經驗o者…

我自己o既意見係,街同track應該要分開用兩對鞋。跑街條路係硬,所有避震都係靠晒對鞋,就算係比賽都要有可靠o既避震能力你先會放心落腳…

相反,跑track o既真係要薄d,不但止跑道有些少緩震能力,而且跑track多數係interval或者快課,一對避震好o既鞋加上緩震o既跑道係會將你用o既力"些"左,反而薄o既鞋會幫到你每步更有效率…
作者: desmond    時間: 2008-8-13 14:08
原帖由 kennethwat 於 2008-8-13 11:09 發表

折實 HK$392
$400唔駛都好ok啦。睇黎你聽日會著新鞋俾我地睇
我依家都係著緊Idaten,由2月起經過全馬及之後的跑街跑場訓練,都覺得o的wave好似差左喇
作者: redred    時間: 2008-8-13 14:11
多謝米拿ching 既意見
咁我諗我適合買對避震好d既跑鞋
因為暫時我都未可以練快課
等跑左一排,對腳可以識應先再諗買過對輕d既黎跑
作者: kenneth    時間: 2008-8-13 14:11
作者: desmond    時間: 2008-8-13 17:08
原帖由 kennethwat 於 2008-8-13 14:11 發表

的確,小弟明天是會著去沖圈的 (諗起都興奮)。另外鞋店老闆叫我避跑街,對鞋會耐玩好多﹗
PS明晚閣下來不來?
睇到你留晒口水都知"你與Idaten有個約會"啦。如收工無阻滯我明天會來的。
作者: 神童威威    時間: 2008-8-13 22:33
原帖由 kennethwat 於 2008-8-13 10:02 發表

我明天將會把它放落書包,偷運出境。此鞋跑場很適合,但不宜跑街。另外因為小弟須要的尺碼較大,及避震等都有要求,所以美記能選的款都很少。

ken兄,點解個款咁似我買果對,不過你對有金色邊,感覺"勁"好多!明晚跑唔好失禮呀!
作者: kenneth    時間: 2008-8-14 08:43
作者: ram    時間: 2008-8-14 08:48
好抵買
可惜家中鞋櫃已滿座
大人更嚴打非法入境.......
除非........換左個鞋櫃~

原帖由 kennethwat 於 2008-8-13 11:09 發表
折實 HK$392

作者: kenneth    時間: 2008-8-14 08:55
作者: ram    時間: 2008-8-14 09:03
當然是小弟的鞋.....較少
而且有d重要係櫃外露宿......

原帖由 kennethwat 於 2008-8-14 08:55 發表
ching 閣下家中鞋櫃,大人的鞋較多還是閣下的鞋較多?

作者: kenneth    時間: 2008-8-14 09:10
作者: clerkb    時間: 2008-8-14 10:43
琴日經過中x , $390 未折(斷碼來的)
作者: kenneth    時間: 2008-8-14 10:45
作者: clerkb    時間: 2008-8-14 10:54
算啦. 又車費 ,又要時間 吾平得好多姐
作者: kenneth    時間: 2008-8-14 11:01
作者: clerkb    時間: 2008-8-14 11:08
來嫁, 不過可能冇咩心情跑law
作者: rockstarman    時間: 2008-8-15 02:13
好一對戰鞋呢
作者: oscar    時間: 2008-8-16 06:50
作者: Gills    時間: 2008-8-16 06:57
原帖由 oscar 於 16-8-2008 06:50 發表
我返黎都要買鞋,因為對街已經著咗差唔多一年,其實已經老化,所以著住佢都唔敢跑太快,因為覺得佢啲避震已經唔店,直頭feel到啲震力去到個頭度。
ken 兄呢對價錢相當唔錯,真係值得小弟考慮!

oscar兄想買襯早, 遲D跑季開羅, 會出新Model, 但售價可能有所提高, 冇咁多折扣, 同埋經銷商會盡快買清存貨, 迎接新貨底港, 唔知Kenneth巳果對係07/08年款定係08/09.
作者: kenneth    時間: 2008-8-16 09:29
作者: oscar    時間: 2008-8-16 09:44
作者: kenneth    時間: 2008-8-16 10:34
作者: clerkb    時間: 2008-8-16 16:08
原帖由 Gills 於 2008-8-16 06:57 發表

oscar兄想買襯早, 遲D跑季開羅, 會出新Model, 但售價可能有所提高, 冇咁多折扣, 同埋經銷商會盡快買清存貨, 迎接新貨底港, 唔知Kenneth巳果對係07/08年款定係08/09.

即係依家d鞋係對比平 ?  不過我見中x d 鞋又吾係好平的
作者: clerkb    時間: 2008-8-21 13:17
由於仰慕kenneth 哥, 小弟亦添置左一客 idaten
作者: kenneth    時間: 2008-8-21 13:29
作者: clerkb    時間: 2008-8-21 14:26
哈哈, 籃色來的. 中興買. 會著今晚
作者: kenneth    時間: 2008-8-21 14:45
作者: kenneth    時間: 2008-8-21 14:53
作者: clerkb    時間: 2008-8-21 15:17
原帖由 kennethwat 於 2008-8-21 14:45 發表

小弟有D鬼主意﹗不如今晚叫 D ching 攞晒d戰鞋出來,排在地上,影番張相留念﹗jg" />

嘩, 我邊有本事呀
作者: clerkb    時間: 2008-8-21 15:17
原帖由 kennethwat 於 2008-8-21 14:53 發表

另外 b 哥哥,今晚掛三號及落雨,都有得沖圈嗎?

會, 開始操啦
作者: kenneth    時間: 2008-8-21 15:31
作者: clerkb    時間: 2008-8-21 23:09
岩岩試完第一次鞋. 感覺一般, 不想像中好, 不是十分咬地, 但不算太硬. 如以 spacer, sub-three, idaten 三對作比較.

spacer > sub-three > idaten. 怪不得 spacer 買得咁貴. 價錢以作了分野
作者: kenneth    時間: 2008-8-22 07:50

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2