香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012深圳大鹏半岛马拉松比赛2012年4月15 [打印本頁]

作者: fwk322    時間: 2012-3-9 20:47
標題: 2012深圳大鹏半岛马拉松比赛2012年4月15
2012深圳大鹏半岛马拉松比赛于2012年4月15日举行,此次赛事深圳市大鹏新区管委会主办,南澳街道办、大鹏街道办、葵涌街道办大力支持,深圳市龙岗区登山运动协会 大鹏新区摄影与登山户外运动协会(筹)承办,深圳市登山运动协会,深圳市定向协会技术支持,深圳市马拉松文化传播有限公司整合推广的全民身健运动。打造成倡导低碳环保、保护自然环境、构建和谐宣传性赛事。在热情似火的4月,在魅力四射的深圳,来自五湖四海的众多马拉松爱好者齐聚于山海为一体、风光无限的大鹏半岛,我们力争通过此次赛事的举办更进一步将深圳现代化精神和海滨旅游城市的优势完美展现在众人面前。将大鹏半岛“山海一体”的自然优势完美凸显。
     2012深圳大鹏半岛马拉松是个大规模的全民参与的体育赛事,也是大鹏新区成立以来第一个全程马拉松赛事,更是第一个全程绿道的马拉松赛事,大赛的组织承办方是一支富有丰富赛事经历的团队,积累和汲取了成功赛事的经验,力争将深圳大鹏半岛马拉松打造为一场融合城市文化、低碳环保、全民运动的大型品牌体育文化赛事。

赛事时间:  
       2012年4月15日(星期日)

参赛项目:  

全程马拉松
     半程马拉松
     10km迷你马拉松

报名时间:  

2012年3月8日--2012年3月18日
http://www.dpbdmarathon.com/index.asp
作者: AY60    時間: 2012-3-9 21:04
Thomas不愧是新賽王!
作者: fwk322    時間: 2012-3-9 22:32
原帖由 AY60 於 2012-3-9 21:04 發表

Anthony, 一齊跑呀!
作者: 馬拉    時間: 2012-3-9 22:39
Thomas,點樣去大鹏灣?有無酒店住宿?
作者: 哈利330    時間: 2012-3-9 22:58
好似好近大亚湾核电站喎,臨近311 我係咪諗多咗
作者: tank1438    時間: 2012-3-9 23:52
赛事名额为700人以内

全程马拉松,男子报名人数限制100名,女子报名人数限制50名。
     半程马拉松,男子报名人数限制200名,女子报名人数限制50名。
     10公里迷你马拉松,男子报名人数限制200名,女子报名人数限制100名。
咁少名額既...??
作者: allanccl    時間: 2012-3-10 00:47
名額少唔係問題,請問有無電腦打印的全馬完成証書?
少d人咪無渣馬咁塞人囉,正呀!
作者: allanccl    時間: 2012-3-10 00:48
近近地,執多個全馬,岩我喎!
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 07:00
原帖由 馬拉 於 2012-3-9 22:39 發表
Thomas,點樣去大鹏灣?有無酒店住宿?

馬拉C兄 應該南澳附近 我已報名只欠附款 酒店到時再找 難得有全馬幾大就幾大啦 去跑
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 07:05
原帖由 allanccl 於 2012-3-10 00:47 發表
名額少唔係問題,請問有無電腦打印的全馬完成証書?
少d人咪無渣馬咁塞人囉,正呀!

亮哥 有完成證書 一齊跑呀 難得有全馬

3、完成比赛奖:
(1)、所有在关门时间内完成比赛的运动员皆获赠纪念奖牌一枚。
(2)、关门时间内完成全程马拉松、半程马拉松、10公里的运动员给予打印成绩证书一份。

http://www.dpbdmarathon.com/page-zhangcheng.php
作者: tn2535055    時間: 2012-3-10 10:03
我又想玩><仲有位嗎?
作者: denis3885    時間: 2012-3-10 10:16
原帖由 fwk322 於 2012-3-10 07:05 發表 亮哥 有完成證書 一齊跑呀 難得有全馬        3、完成比赛奖:(1)、所有在关门时间内完成比赛的运动员皆获赠纪念& ...
Thomas 我有興趣
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 16:21
標題: 回復 12# 的帖子
金金 我講過如果你OK時 我地兩兄弟拍住上嗎 一齊跑
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 16:23
金金快的報名啦 我已報了
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 16:28
標題: 回復 11# 的帖子
C兄 應該仲有位 全馬100位 上網報就可以
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-10 18:46
金金, 你的腳傷復原沒有. 我的腳傷剛癒也有興趣參加呀! 唔夠氣, 跑半馬好了.

關於報名費付款事宜, 可能現時未必做得到, 有意報名的跑友先完成報名部分, 十日後仍未辦妥付款的跑友可由我跟進.

旅館資料在收集中, 兩日後發帖告訴大家.
作者: stephen    時間: 2012-3-10 20:11
請問各位 Ching / Ctse :  昨晚已成功網上報名,但付款不成功,剛重新再在網上報名,顯示證件號碼已使用。請問現在怎辦?謝謝!!
作者: fwk322    時間: 2012-3-10 21:22
原帖由 stephen 於 2012-3-10 20:11 發表
請問各位 Ching / Ctse :  昨晚已成功網上報名,但付款不成功,剛重新再在網上報名,顯示證件號碼已使用。請問現在怎辦?謝謝!!

一、支付宝
户名:[email protected]
注意:通过支付宝付款汇款、转账支付时,请务必在备注栏中写明真实姓名,并截图或拍摄付款支付页面以作付款凭证,将图片发送至邮箱[email protected],以作核查。第二个工作日才能查到报名信息
二、银行汇款
参赛报名费用汇入赛事组委会指定账户
户名:深圳市马拉松文化传播有限公司
账号:000109596584
银行:深圳农村商业银行南澳支行
注意:通过银行汇款、转账支付时,请务必在备注栏中写明真实姓名,并截图或拍摄付款支付页面以作付款凭证,将图片发送至邮箱[email protected],以作核查。
六、报名费支付方式
如参赛选手在线支付不了可以通过支付宝支付报名费用:
一、支付宝
注意:通过支付宝付款汇款、转账支付时,请务必在备注栏中写明真实姓名,并截图或拍摄付款支付页面以作付款凭证,将图片发送至邮箱[email protected],以作核查。第二个工作日才能查到报名信息
二、银行汇款
注意:通过银行汇款、转账支付时,请务必在备注栏中写明真实姓名,并截图或拍摄付款支付页面以作付款凭证,将图片发送至邮箱[email protected],以作核查。
六、报名费支付方式
如参赛选手在线支付不了可以通过支付宝支付报名费用:
一、支付宝
二、银行汇款
你可用支付宝
http://www.dpbdmarathon.com/page-baoming.php

作者: tn2535055    時間: 2012-3-11 18:05
我同et,都想跑,但報名可以幫幫忙嗎?無支付寶=_=
作者: AY60    時間: 2012-3-11 19:20
原帖由 tn2535055 於 2012-3-11 18:05 發表
我同et,都想跑,但報名可以幫幫忙嗎?無支付寶=_=

pm to me below information, I'll register and pay for you.
1) Chinese name
2) China re-entry permit number
3) mainland mobile number if any
4) full-marathon or half-marathon

作者: LIKINWO    時間: 2012-3-11 19:39
標題: 起跑時間
全馬 09:00
半馬 09:20

看來可無需提早一日到南澳喎.
作者: fwk322    時間: 2012-3-11 19:51
謝謝Anthony 報名已確認
作者: tn2535055    時間: 2012-3-11 20:47
原帖由 AY60 於 2012-3-11 19:20 發表

pm to me below information, I'll register and pay for you.
2) China re-entry permit number
3) mainland mobile number if any
4) full-marathon or half-marathon

我同ET都報10公里@@"
我記左我D資料比你先...ET個份一陣比你...睇下岩唔岩唔岩再改...唔該哂你先>"<
我地要上台啦呢次真係>"<
作者: tn2535055    時間: 2012-3-11 21:22
原帖由 AY60 於 2012-3-9 21:04 發表

我地一陣去新地方開創新紀錄@@"發楊我們的長跑網既長跑長友精神!!!!
作者: denis3885    時間: 2012-3-11 21:30
原帖由 fwk322 於 2012-3-10 16:23 發表
金金快的報名啦 我已報了

我對腳全馬捱不到,半馬還可以
作者: denis3885    時間: 2012-3-11 21:50

AY 鳳師姐都跑,你聯絡佢;我明天 send 我資料比你,麻煩幫我報半馬。
作者: kan0902    時間: 2012-3-12 00:16

AY ching
我同我朋友都想報呢項賽事
麻煩可唔可以幫我地報名??

如果ok,我再send 資料比你
作者: fwk322    時間: 2012-3-12 06:56
標題: 回復 25# 的帖子
金金 全馬半馬都無所謂 一齊跑就開心啦
作者: fwk322    時間: 2012-3-12 08:13
標題: 回復 21# 的帖子
W0 C兄 從羅湖出發要搭咩車去呀 時間要幾耐呀 是否趧得切 我跑全馬 謝謝
作者: stephen    時間: 2012-3-12 10:12
回復 12# 的帖子

谢谢!!Ching。已办了付款。
作者: AY60    時間: 2012-3-12 10:14
原帖由 kan0902 於 2012-3-12 00:16 發表

AY ching
我同我朋友都想報呢項賽事
麻煩可唔可以幫我地報名??

如果ok,我再send 資料比你

OK, please pm.
作者: AY60    時間: 2012-3-12 10:16
原帖由 denis3885 於 2012-3-11 21:50 發表

AY 鳳師姐都跑,你聯絡佢;我明天 send 我資料比你,麻煩幫我報半馬。

OK, no problem.
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-12 13:15
標題: 回復 29# 的帖子
Thomas, 這周日我會參加深圳的百公里徒步, 終點在大鵬, 到時我會收集住宿及交通資料給大家參考, 請候.

順道謝謝你的提示, 我順利以支付寶繳款了.

作者: denis3885    時間: 2012-3-12 13:17
原帖由 AY60 於 2012-3-12 10:16 發表

OK, no problem.

AY 我已在 FB send 左資料給你,請收PM。

半馬(唔記得寫)

作者: fwk322    時間: 2012-3-12 13:35
標題: 回復 33# 的帖子
謝謝W0 C兄 等待你的住宿和交通資料 Thomas
作者: GO!    時間: 2012-3-12 13:44
請問是否一起上
作者: pan-pan    時間: 2012-3-12 15:15
原帖由 LIKINWO 於 2012-3-11 07:39 PM 發表
全馬 09:00
半馬 09:20

看來可無需提早一日到南澳喎.

要去取號碼tab / 精片, 所以不能15/4 朝先出發.
作者: AY60    時間: 2012-3-12 15:18
[quote]原帖由 AY60 於 2012-3-11 19:20 發表

登錄/註冊後可看大圖

4) full-marathon or half-marathon or 10K
5) date of birth
6) blood type
7) T-shirt size
8) email address

remarks: Thomas, 金金, runrun (成功报名/付费)

作者: LIKINWO    時間: 2012-3-12 16:10
標題: 回復 37# 的帖子
pan-pan Ching, 香港參賽者可選擇賽事當日在現場領取出賽用品, 我是否理解錯誤? 請告知

另外, 男子全馬報名走勢急勁, 有意者要早下決定呀 ! 大會聲稱得100個名額咋  !!

作者: 藍衫    時間: 2012-3-12 17:08
我都想跑。半馬,報名有D難度。有冇師兄幫吓忙。謝謝
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-12 17:56
標題: 回復 40# 的帖子
藍衫Ching, 請先行網上報名, 然後以短消息告知你報名的姓名和証件號碼, 我今晚替你交錢.

作者: 零下十度    時間: 2012-3-12 18:14
原帖由 LIKINWO 於 2012-3-12 17:56 發表
藍衫Ching, 請先行網上報名, 然後以短消息告知你報名的姓名和証件號碼, 我今晚替你交錢.

師兄,近近地,我又玩全馬~系未一定要自己先上網報名架.
作者: 藍衫    時間: 2012-3-12 18:20
原帖由 LIKINWO 於 2012-3-12 17:56 發表
謝謝師兄,馬上試吓報名。
作者: 藍衫    時間: 2012-3-12 18:51
邮箱[email protected],依到報名有冇錯呀。
作者: 麥仔    時間: 2012-3-12 19:19
我也想参加,但同日的跑族江門賽,会唔会唔夠腳?
作者: wty16    時間: 2012-3-12 19:29
師兄請check pm 謝謝
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-12 19:31
標題: 回復 44# 的帖子
是這裡 :

http://www.dpbdmarathon.com/index.asp
作者: 藍衫    時間: 2012-3-12 19:36
原帖由 麥仔 於 2012-3-12 19:19 發表
我也想参加,但同日的跑族江門賽,会唔会唔夠腳?
唔糸4月22日咩,江門。
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-12 19:58
標題: 回復 42# 的帖子
lulu Ctse, 請先行完成報名部分, 到付款部分走頭, 由我善後. 我需要(1)你報名的姓名, (2)報名用的証件號碼.

各位跑友, 先行報名佔了個名額, 有需要協助付款的回頭安排.

現在外出, 明早再續.
作者: 藍衫    時間: 2012-3-12 20:00
原帖由 LIKINWO 於 2012-3-12 19:31 發表
是這裡 :

收到。
作者: 零下十度    時間: 2012-3-12 22:42
原帖由 LIKINWO 於 2012-3-12 19:58 發表
lulu Ctse, 請先行完成報名部分, 到付款部分走頭, 由我善後. 我需要(1)你報名的姓名, (2)報名用的証件號碼.

各位跑友, 先行報名佔了個名額, 有需要協助付款的回頭安排.

現在外出, 明早再續.

收到~
作者: 零下十度    時間: 2012-3-12 23:41
馬拉好快手~
您已经报名成功,参赛编号:20007,安全第一,友谊第一,比赛第二,请准时参加~
作者: kan0902    時間: 2012-3-12 23:53

登錄/註冊後可看大圖

為了旅程愉快訓得舒服跑得更輕鬆
以下係比大家參考下住邊間酒店好
當然越近比賽場地又平ge最好不過

作者: 零下十度    時間: 2012-3-12 23:54
啊根你想講咩呢~
剛系網度睇到有360、364公交线路由深圳市内至大鹏,818线路由龙岗至大鵬.

作者: kan0902    時間: 2012-3-13 00:19
原帖由 零下十度 於 2012-3-12 23:54 發表
啊根你想講咩呢~
剛系網度睇到有360、364公交线路由深圳市内至大鹏,818线路由龙岗至大鵬.

冇ar lulu姐
頭先出相有問題
而家冇問題lu
如果過夜要住宿
而家有咁多間
睇下大家想簡邊間好咁
作者: 零下十度    時間: 2012-3-13 01:05
原帖由 kan0902 於 2012-3-13 00:19 發表

冇ar lulu姐
頭先出相有問題
而家冇問題lu
如果過夜要住宿
而家有咁多間
睇下大家想簡邊間好咁

最好就系平靚正~又近起步點,提供埋早餐仲好~
作者: stephen    時間: 2012-3-13 08:36
回復 39# 的帖子
主办单位电邮回覆本人,可以比赛常日领跑手包。
作者: denis3885    時間: 2012-3-13 09:31
原帖由 麥仔 於 2012-3-12 19:19 發表 我也想参加,但同日的跑族江門賽,会唔会唔夠腳?
麥麥師兄江門係29-4-2012,唔撞期;不過同一個月,我報了呢個江門我唔去了,你加油啊!
作者: ericlms    時間: 2012-3-13 12:39
標題: 回復 49# 的帖子
LINKINWO師兄, 請check pm謝謝
作者: 田中雅茂    時間: 2012-3-13 12:46

Anthony 請收PM
作者: hobbywet    時間: 2012-3-13 13:07
收到短訊,所有全馬賽事改為半馬,即是取消全馬賽程
作者: stephen    時間: 2012-3-13 13:08
請問有没有收到舉辦單位手機訊息,全馬將會改為半馬,或辦理退款。
作者: fwk322    時間: 2012-3-13 13:14
標題: 回復 62# 的帖子
無呀 幾時通知?
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-13 13:24
標題: 回復 59# 的帖子
Eric, 我會跟進你的委託, 但賽會若取消全程, 你會轉跑半程嗎?
作者: stephen    時間: 2012-3-13 13:27
回覆#62

今午1:01分收到手機訊息
作者: luhui    時間: 2012-3-13 13:29
我也收到, 接受辦理退款.
失望 !!!
作者: stephen    時間: 2012-3-13 13:47
手機訊息全文 : 各位報名全程馬拉松的運動員中午好,主辦單將大鵬新區管委會決定,為了長期開展大鵬半島馬拉松賽事,將首屆綠色全程馬拉松改為半程賽制,積累經驗,長遠發展,從小到大。以此帶來不便,請見諒。已報名的全程男女自動變更為半程的,賽事號碼,系統自動分配。退賽的運動員,請將打款號碼和郵寄地址發到此公告。
作者: chanlouis911    時間: 2012-3-13 13:49
金金。。。其實果度黑占去???
作者: luhui    時間: 2012-3-13 13:54
個短訊分了4段, 有點亂. 應該是 : ...............退賽的運動員,請將打款號碼和郵寄地址發到 [email protected] 4个工作日退款.........
作者: stephen    時間: 2012-3-13 13:58
回覆#69
我估是用手機回覆打款號碼便可以。
作者: luhui    時間: 2012-3-13 14:13
各位报名全程马拉松的运动员中午好,主办单将大鹏新区管委会决定,为了长期开展大鹏半岛马拉松赛事,将首届绿道全程马拉松改为半程赛制,积累经验,长远发展,从小到大。以此带来不便,请见谅。已报名的全程男女自动变更为半程的,赛事号码,系统自动分配。退赛的运动员员,请将打款帐号和邮寄地址发到 [email protected],4个工作日退款。比赛结束后将寄首届半程马拉松赛纪念奖牌一块。半程赛事和10公里,将增加至12名得奖运动员,特此公告。交流qq群:41958877
作者: ericlms    時間: 2012-3-13 15:07
標題: 回復 64# 的帖子
真可惜,半馬OK,請照報,唔該哂LIKINWO兄
作者: hobbywet    時間: 2012-3-13 15:07
在網上QQ 群組得知,起點將改為大鵬,網頁資料遲D會更新
作者: stephen    時間: 2012-3-13 16:13
我都未回覆要退出全馬,便已經退回50元到我帳戶。
作者: tn2535055    時間: 2012-3-13 16:30
我同et都係10公里
作者: LIKINWO    時間: 2012-3-13 17:16
標題: 回復 72# 的帖子
Eric, 已以支付寶繳交了報名費, 4月15日大鵬還我.

作者: mill    時間: 2012-3-13 20:57
我都有興趣啊!
作者: 華子    時間: 2012-3-13 21:02
我都想參加 10K
有人搞團去嗎??
作者: tn2535055    時間: 2012-3-13 22:22
原帖由 mill 於 2012-3-13 20:57 發表
我都有興趣啊!

mill媽出現囉.....MILL媽又來介我啦
作者: tn2535055    時間: 2012-3-13 22:23
標題: 回復 78# 的帖子
呢個比賽唔太穩定...團就未必有啦,我念都係幾個一齊去多....我星期6會同ET放工係上水一齊去....前一個星期我會自己或者同ET上去搵下路同搵下酒店
作者: 麥仔    時間: 2012-3-13 22:49
標題: 回復 58# 的帖子
我会参加的,皇上也对我説了。

不过,Eric下來跑半馬,有庒力。
作者: micrathon    時間: 2012-3-14 00:51
我報左半馬,確認中.....
作者: 華子    時間: 2012-3-14 12:23
請問 在線報名 填好資料之後 確認
去了下一個介面.
请务必等到我们页面出现“您报名已经成功,深圳大鹏半岛马拉松欢迎您!”页面,再关闭浏览器。

要等多久???
作者: AY60    時間: 2012-3-14 13:31
以下声明转载自    http://www.dpbdmarathon.com/

赛事更改公告

致:各位大鹏半岛绿道马拉松赛运动员
          为了能长期开展和办好大鹏半岛马拉松赛事,积累和学习经验,将赛事办得更圆满和成功。现主办方“大鹏新区管委会”决定2012年首届大鹏半岛绿道马拉松赛改为半程赛制。半程赛事和10公里赛事获奖名额增加至12名。相应的赛事路线等都会稍微有所变化,网站将会在一周内将相关信息更新完毕。由此给您带来的不便请见谅。
          已报名的全程赛男女运动员自动变更为半程赛。其赛事号码,系统将自动分配。如要退赛的运动员,请将姓名、电话、退款账号和邮寄地址发到赛事邮箱:[email protected] 4个工作日后退款。赛事结束后将以邮寄方式赠送首届大鹏半岛绿道马拉松赛纪念奖牌一块。

2012深圳大鹏半岛绿道马拉松组委会
                                             2012年3月14日
作者: 田中雅茂    時間: 2012-3-14 14:18
Anthony 咁你自己無全馬跑,又會唔會轉跑半馬呀!
作者: 零下十度    時間: 2012-3-14 17:05
仲諗住有得食多只馬仔,甘快就變,不過報左名咩馬都會照跑~
作者: fwk322    時間: 2012-3-14 17:16
有馬跑就可以 全馬半馬都無所謂 一於照去馬
作者: 馬拉    時間: 2012-3-14 17:17
會長仲唔快d報名!
作者: AY60    時間: 2012-3-14 17:23
原帖由 田中雅茂 於 2012-3-14 14:18 發表
Anthony 咁你自己無全馬跑,又會唔會轉跑半馬呀!

我不玩这个,下次再跟茂哥跑!
作者: luhui    時間: 2012-3-14 17:30
僅供參考.
根據中國田協網上資料, 4月15日無錫應該是有全馬賽事(不是太湖馬拉松啊), 報名亦應該明天開始 (賽前一個月), 不過暫時搵唔到進一步資料.
如果真有其事, 我會去無錫跑全馬了.......
作者: 田中雅茂    時間: 2012-3-14 17:52
原帖由 AY60 於 2012-3-14 17:23 發表

仲諗住可以同Anthony你一齊跑吓!  
點知你嫌半隻馬仔少,唔多夠喉添!
作者: 田中雅茂    時間: 2012-3-14 17:56
原帖由 馬拉 於 2012-3-14 17:17 發表
會長仲唔快d報名!

馬老大:我已經拜託Anthony同我轉報半馬了,到時你就大把機會界低我啦!
作者: 零下十度    時間: 2012-3-15 15:27
原帖由 田中雅茂 於 2012-3-14 17:56 發表

馬老大:我已經拜託Anthony同我轉報半馬了,到時你就大把機會界低我啦!

系喎,南沙戈時唔覺見到會長你跑啵,系未快到無影~
作者: 田中雅茂    時間: 2012-3-15 16:17
原帖由 零下十度 於 2012-3-15 15:27 發表

系喎,南沙戈時唔覺見到會長你跑啵,系未快到無影~

Lulu 妳傻鬼咗呀!我都無去南沙跑.    我淨係去食jama!
作者: 藍衫    時間: 2012-3-15 16:39
原帖由 AY60 於 2012-3-14 17:23 發表

你唔玩呀,幾時先知,報名得唔得。
作者: 零下十度    時間: 2012-3-15 16:51
原帖由 田中雅茂 於 2012-3-15 16:17 發表

Lulu 妳傻鬼咗呀!我都無去南沙跑.    我淨係去食jama!

甘比面,早講嘛,淨食要雙計架~
作者: AY60    時間: 2012-3-15 16:53
原帖由 藍衫 於 2012-3-15 16:39 發表
你唔玩呀,幾時先知,報名得唔得。

已经帮你们报名付费,现在等组委会确认.
蓝xx    半马   赛号: 30022
作者: 藍衫    時間: 2012-3-15 18:58
原帖由 AY60 於 2012-3-15 16:53 發表

我點還錢比你糸最多便架,今果星期六你又唔得閒來。非常唔該師兄。
作者: tn2535055    時間: 2012-3-15 19:06
原帖由 AY60 於 2012-3-15 16:53 發表

師兄咁幾時比返報名錢你呀?
作者: mill    時間: 2012-3-15 19:12
原帖由 tn2535055 於 2012-3-13 22:22 發表

mill媽出現囉.....MILL媽又來介我啦hgjD115" />" />hj

好呀! 你跑慢d等埋我啦... 我會帶介刀跟住你

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2