香港長跑網 - 長跑長友

標題: 中銀香港第55屆體育節–2012分齡組三項鐵人賽 [打印本頁]

作者: swimbikerunner    時間: 2012-4-3 18:14
標題: 中銀香港第55屆體育節–2012分齡組三項鐵人賽
中銀香港第55屆體育節–2012分齡組三項鐵人賽
開始接受報名了。

http://www.triathlon.com.hk/showroom/model/T0103/templateCustomWebPage.do?webId=1209221452326&editCurrentLanguage=1209221452328&customWebPageId=1333427607279432009
作者: 得得地    時間: 2012-4-3 19:56
嘩 ! 有全奧 !   

本來係預年尾(希望係迪士尼)先全奧.
嘩... 諗諗先......
哩幾日假期, 可以試吓水......

今次假期, 冇 [東涌踩車團] ?
不過, 我都搬開咗... 好耐冇踩東涌囉.   
作者: gforce    時間: 2012-4-3 22:26
呢個必玩啦!
作者: kksesame    時間: 2012-4-5 11:04
正嘢,第一时報咗名先諗
作者: kofelix    時間: 2012-4-5 17:05
名已報,到時見~~
作者: timerwai    時間: 2012-4-6 14:04
報左

上年十月試過半奧.
今次試下奧運距離. 踩同埋跑都應該可以.
游應該有D難度. 要努力練多D水...

期望可以完成.

kofelix, 你係東九單車師兄 ma?
作者: 得得地    時間: 2012-4-6 14:24
我都報咗名, 仲要係全奧 !

今次大鑊, 我當哩次係 [大考].   
第一次玩 [OD], 仲有一個月備戰 !   
作者: kofelix    時間: 2012-4-6 14:41
原帖由 timerwai 於 2012-4-6 14:04 發表
報左

上年十月試過半奧.
今次試下奧運距離. 踩同埋跑都應該可以.
游應該有D難度. 要努力練多D水...

期望可以完成.

kofelix, 你係東九單車師兄 ma?

E...  你係邊位呀??~
呢度都有東九人~~
作者: rock    時間: 2012-4-6 16:43
荃灣人,我都報咗全奧 !
作者: timerwai    時間: 2012-4-6 17:02
標題: 回復 8# 的帖子
東九Facebook名:ChiWai
我跟團出過4次左右
作者: kofelix    時間: 2012-4-6 19:42
原帖由 timerwai 於 2012-4-6 17:02 發表
東九Facebook名:ChiWai
我跟團出過4次左右

喔~ 希望遲d撞到你一齊出團啦!~
作者: Laichi    時間: 2012-4-7 08:53
呢場係咪只得全奧和半奧?
作者: 得得地    時間: 2012-4-7 11:58
原帖由 Laichi 於 2012-4-7 08:53 發表
呢場係咪只得全奧和半奧?

係喎...
舊年我係哩場, 第一次玩三項, Fun Distance.
擒日報名, 好似真係得[全奧]/[半奧].

快啲報啦... [半奧]你都得架.
我都報咗[全奧], 驚就兩份......   
作者: Laichi    時間: 2012-4-9 10:09
原帖由 得得地 於 2012-4-7 11:58 發表

係喎...
舊年我係哩場, 第一次玩三項, Fun Distance.
擒日報名, 好似真係得[全奧]/[半奧].

快啲報啦... [半奧]你都得架.
我都報咗[全奧], 驚就兩份......   

游水我未得呀!今年ITU一定報半奧,至於在這之前能否早一點試,就要睇下同水大哥的感情進展成點喇!
作者: steve1222    時間: 2012-4-10 20:27
唔知點解無左 Fun Distance?
作者: saikui    時間: 2012-4-11 18:13
原帖由 Laichi 於 2012-4-9 10:09 發表
游水我未得呀!今年ITU一定報半奧,至於在這之前能否早一點試,就要睇下同水大哥的感情進展成點喇!

報咗先囉!可能你地既「感情」突飛猛進呢?!
作者: saikui    時間: 2012-4-11 18:17
我都報咗全奧!志在完成,唔洗包尾!
睇嚟嚟緊三個weekend都要入新娘漂操下車!
作者: kksesame    時間: 2012-4-12 10:00
我都報
作者: 得得地    時間: 2012-4-13 17:48
Hong Kong Triathlon Association
中銀香港第55屆體育節 - 分齡組三項鐵人賽之繽紛賽程及少年公開賽程 現已重開。你可以使用我們的網上系統進行報名, 或到總會網頁下載報名表申請。

Olympic Distance: Swim 1500m, Bike 40km, Run 10km
Sprint Distnace: Swim 750m, Bike 20km, Run 5km
Super Sprint Distance: Swim 250m, Bike 10km, Run 2.5km
Youth Open Distance:Swim 200m, Bike 10km, Run 1.5km
作者: Laichi    時間: 2012-4-13 20:33
我昨天膽粗粗報了半奧,今天才說有繽紛組....
作者: key    時間: 2012-4-17 11:00
冇乜時間練, 但都膽粗粗報左全奧   
作者: kofelix    時間: 2012-4-17 21:47
我0個組(25-29)咁少人既,得8個......
作者: timerwai    時間: 2012-4-17 22:24
師兄記唔記得單車由漁謢處開始, 邊個位調頭?
睇個 course map 似係烏蛟騰前少少...
作者: Laichi    時間: 2012-4-18 00:27
原帖由 kofelix 於 2012-4-17 21:47 發表
我0個組(25-29)咁少人既,得8個......

未齊架!都未deadline報名!
作者: kofelix    時間: 2012-4-18 00:32
原帖由 timerwai 於 2012-4-17 22:24 發表
師兄記唔記得單車由漁謢處開始, 邊個位調頭?
睇個 course map 似係烏蛟騰前少少...

烈士碑~
作者: kofelix    時間: 2012-4-18 00:34
原帖由 Laichi 於 2012-4-18 00:27 發表

未齊架!都未deadline報名!

咁又係~
作者: tn2535055    時間: 2012-4-19 19:14
呢個賽仲有無位@@"我想玩半奧= =
作者: Laichi    時間: 2012-4-19 19:54
原帖由 tn2535055 於 2012-4-19 19:14 發表
呢個賽仲有無位@@"我想玩半奧= =

都冇話full,快D報啦!
作者: laichung    時間: 2012-4-23 15:30
想問下有無人試過果日開私家車入去? 會唔會無位泊車? 萬謝~~
作者: key    時間: 2012-5-4 09:31
原帖由 laichung 於 2012-4-23 15:30 發表
想問下有無人試過果日開私家車入去? 會唔會無位泊車? 萬謝~~

6點前仲有機會有位, 6點後就唔洗止意
作者: laichung    時間: 2012-5-4 12:07
原帖由 key 於 2012-5-4 09:31 發表

6點前仲有機會有位, 6點後就唔洗止意   

明白晒, 萬謝~~
作者: 得得地    時間: 2012-5-6 12:00
[叫做完成] 咗第一次 OD !   

最後 4km, 又行又跑...... 謝晒.   

(3:25:49)   
作者: rock    時間: 2012-5-6 14:16
我都係第一次OD, 而且係第一次係大美督玩。單車果程真難玩,而且比科學園危險。
作者: timerwai    時間: 2012-5-6 16:54
我都係第一次OD... 超辛苦. 因為感冒左三四日,剛剛先好返,都未恢復元氣.
未賽已經諗住完到都收貨.

游都還可以. 但係比人踢到個泳鏡入晒水 x 2...
踩就踩到第三個 lap 已經超累. 腰痛. 我諗要再 tune 下 fitting 同埋練多D上斜.
最後 10k 好漫長, 跑下行下. 未試過10k係咁辛苦 (平時跑半馬都唔使點停)... 用左成65分鐘...

3:25 完成. 收貨...

作者: key    時間: 2012-5-7 11:25
今次跑步好足稱, 過左壩尾再屈埋入去, 10k完全冇花冇假
作者: franklcf    時間: 2012-5-7 13:30
如果 真係30km 單車就痛, 可以考慮下搵d 平路操長課, 另自己身體去習慣下長途單車既坐姿. 習慣得多, 就新娘潭可能就吾覺得斜. 練太多上斜可能都未必能得到預期效果.
我吹就得, 我好鬼廢的

作者: 阿火    時間: 2012-5-7 13:36
相片:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17386&page=1#pid975601

作者: eddiebuzz    時間: 2012-5-7 14:22
原帖由 阿火 於 2012-5-7 13:36 發表 相片:https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17386&page=1#pid975601

多謝曬
作者: 得得地    時間: 2012-5-7 14:25
原帖由 阿火 於 2012-5-7 13:36 發表
相片:
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17386&page=1#pid975601

火師兄,

多謝你的相片 !
影了幾轉呀 !!

Thank you !!!   
作者: rock    時間: 2012-5-7 14:50
多謝哂!對於我呢D一個人去參加比賽既人,對這些攝影師實在無言感激。
原帖由 阿火 於 2012-5-7 13:36 發表
相片:

作者: Brian    時間: 2012-5-7 15:39
多謝阿火兄靚相!

小弟完成咗第一次OD
時間叫做收貨  2:50
但成績尾三
游水跑步都包尾
作者: timerwai    時間: 2012-5-8 00:22
原帖由 franklcf 於 2012-5-7 13:30 發表
如果 真係30km 單車就痛, 可以考慮下搵d 平路操長課, 另自己身體去習慣下長途單車既坐姿. 習慣得多, 就新娘潭可能就吾覺得斜. 練太多上斜可能都未必能得到預期效果.
我吹就得, 我好鬼廢的

謝謝師兄意見.
幾次跟人踩100k大冷, 都冇咁既問題 (可能太hea, 踩下停下).
我會搵次平路長課試下...
我仲想問問, Fitting 你係跟網上 D 計算機定係自己慢慢試下試出o黎 ?
btw, 高人先至會咁謙... hee...
作者: franklcf    時間: 2012-5-8 11:04
原帖由 timerwai 於 2012-5-8 00:22 發表

謝謝師兄意見.
幾次跟人踩100k大冷, 都冇咁既問題 (可能太hea, 踩下停下).
我會搵次平路長課試下...
我仲想問問, Fitting 你係跟網上 D 計算機定係自己慢慢試下試出o黎 ?
btw, 高人先至會咁謙... hee...

100km 大冷係用黎爆車的(我跟過頭group車兩次由荃灣到元朗) 爆下停下休息再爆下. 對香港3鐵賽係幾有用.
1xxk 長課 係張個pat pat 放係saddle 度幾個鐘, 申報一下, 我over 100km 既training 都吾夠20次 時間問題 時常都要走人(我踩得太慢, 時間太長).
我自己慢慢set 左年幾, 為左精益求精(其實40km比賽已經好舒服, 但過80km 就開始有吾舒服既感覺), 最後為左70.3 比賽出去再fit過一次(但吹水就得 都未玩過70.3 我有排都未夠班)
作者: 阿火    時間: 2012-5-8 17:21
因為我認到你個樣嘛,你仲認我唔到?

原帖由 得得地 於 2012-5-7 14:25 發表 火師兄,多謝你的相片 !影了幾轉呀 !!Thank you !!!   

作者: 得得地    時間: 2012-5-8 23:18
原帖由 阿火 於 2012-5-8 17:21 發表
因為我認到你個樣嘛,你仲認我唔到?

哎呀... 我真係睇唔清......
我有講聲 thank you, 唔知有冇聽到呢 ?
下次下次, 要再留意吓, 邊個係咁掃影我嘅相 !   
作者: minilover    時間: 2012-5-9 23:22
標題: Thank you so much!
It was a great race last Sunday and Fuse continued to capture great moments for us.  Thank you so much

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2