香港長跑網 - 長跑長友

標題: 11.30聯合國兒童基金會慈善跑2008 [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2008-8-29 17:25
作者: 力    時間: 2008-8-29 19:05
未跑過, 今年一定參加。但咁早, 唔知有乜交通去到?
作者: blurmax    時間: 2008-8-29 19:29
未跑過, 今年一定參加。但咁早, 唔知有乜交通去到?

Special MTR will be arranged to take the runners to the starting point
作者: bee    時間: 2008-8-29 23:50
怏啲去報名先
作者: 神童威威    時間: 2008-8-30 00:00
原帖由 kennethwat 於 2008-8-29 17:25 發表
已接受報名

http://unicef.org.hk/runforchildren/

小弟很大機會參加半馬。

上年玩過10K,今年試下玩半馬先(人生第一次),Ken兄今次要你帶我上路喇!
作者: spmho    時間: 2008-8-30 00:02
原帖由 waiwaibrother 於 2008-8-30 00:00 發表

上年玩過10K,今年試下玩半馬先(人生第一次),Ken兄今次要你帶我上路喇!

我都會報半馬,
又可以做善事,捐夠$2500又有兩張迪迪尼....
加上條路好少可以跑到......去呀去呀
作者: nc    時間: 2008-8-30 00:07
原帖由 waiwaibrother 於 2008-8-30 00:00 發表

上路

唔該等埋等埋, 唔爭在帶埋小弟. 半馬 - 小弟也來也

X 2

作者: nc    時間: 2008-8-30 00:09
原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-30 00:02 發表

我都會報半馬,

是呀, 諗起都開心   好似好多 (ching) 都玩喎, 真好
作者: =chairman=    時間: 2008-8-30 00:55
我上年玩過 10K ,個場地好正 ~~ 今年我估會玩半馬 ~~~ 諗起到時會見到咁多綠衣軍團一齊跑 ~ 正! 一於跑完呢個比賽先考高考!
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 08:28
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 08:37
作者: randyip    時間: 2008-8-30 09:09
自費巴士服務

大會特別於賽事當日安排特別巴士路線,從市區接載參加者前往香港
作者: randyip    時間: 2008-8-30 09:12
交通安排
自費巴士服務

大會特別於賽事當日安排特別巴士路線,從市區接載參加者前往香港Disney Land,車費劃一為港幣20元正,大小同價。

5:15am 沙田白鶴汀街 (近新城市廣場戲院)
5:15am 屯門鄉事會路市中心巴士總站外
5:10am 北角英皇道北角港鐡站外
5:00am 香港仔巴士總站
5:15am 灣仔告士打道六國酒店外
5:00am 觀塘道創紀之城一期外
5:20am 旺角新填地街近豉油街971巴士站

HM預小弟

交通安排
自費巴士服務

大會特別於賽事當日安排特別巴士路線,從市區接載參加者前往香港
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 09:16
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 10:10
作者: 神童威威    時間: 2008-8-30 10:23
原帖由 kennethwat 於 2008-8-30 10:10 發表
已e-mail 表格交主辦機構。

小弟報名方法如下
下載表格 > 填妥第四頁 > scan 文件 > e-mail 到 [email protected]
主題標名 交聯合國兒童基金會慈善跑報名表

http://unicef.org.hk/runforchildren/enrollf ...

嘩!駛唔駛咁快手呀!睇你等這個比賽都等到變長頸鹿......
你一定想要個no,1的號碼布喇!
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 10:24
作者: 神童威威    時間: 2008-8-30 10:33
原帖由 kennethwat 於 2008-8-30 10:24 發表

的確,小弟等半馬比賽等了很久。但今次應該取不到 no1,不過上年渣打,小弟報名好似真的取了該組 no.1。" />jhk" />號碼布是 xx001

Ken兄,要唔要練多D長課先去比賽,真係唔想到時有心無力呀!
還有我找唔番最近龍鼓灘路線個post呀!幫幫我吖
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 10:37
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-30 12:47
原帖由 kennethwat 於 2008-8-29 17:25 發表
報名費用︰HK$380

* 精英賽必須於最近三年內,於認可賽事造出十公里個人最佳時間於55分鐘(男子)或65分鐘(女子)之內。

原來我都可以算係精英wor,好開心呀![local]1[/local]
呢個比賽我一早預咗報 HM,嘩!乜原來咁貴o架.....睇來又要節省d啦。[attach]1717[/attach]
作者: spmho    時間: 2008-8-30 12:55
原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-30 12:47 發表

原來我都可以算係精英wor,好開心呀![local]1[/local]
呢個比賽我一早預咗報 HM,嘩!乜原來咁貴o架.....睇來又要節省d啦。1717

唔好俾「費用」呢個字騙了....
那是捐款最低額.....
作者: bee    時間: 2008-8-30 14:39
原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-30 00:02 發表

我都會報半馬,

門票有效期至8/12
作者: bee    時間: 2008-8-30 14:42
想跑半馬 但狀態唔好
請教各併師兄,條路咩難度
作者: kenneth    時間: 2008-8-30 15:01
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-30 17:24
原帖由 stanleyhpm 於 2008-8-30 12:55 發表

唔好俾「費用」呢個字騙了....
那是捐款最低額.....

原來係咁,咁就更加冇所謂啦。[attach]1720[/attach]
作者: wongc    時間: 2008-8-30 20:16
<<留意半馬和十公里的起步時間今年是調轉了的。>>

HM 7am 起步(3000人), 10k 公開組8am起步(3500人), 咁會唔會好似舊年(2007)渣打咁, 係終點前大塞車???????  係西隧同d唱遊團/攝影團撞到飛起的情形仲記憶尤新.  唔好啦掛...............
作者: daniel0415    時間: 2008-8-30 21:14
原帖由 wongc 於 2008-8-30 20:16 發表

HM 7am 起步(3000人), 10k 公開組8am起步(3500人), 咁會唔會好似舊年(2007)渣打咁, 係終點前大塞車???????  係西隧同d唱遊團/攝影團撞到飛起的情形仲記憶尤新.  唔好啦掛...............

我諗都好大機會! 其實好似去年咁安排起步時間咪好囉!
作者: =chairman=    時間: 2008-8-31 00:05
上年跑半馬d人話遲起跑好曬 ~~~ 所以今年就調轉左喇 ~
作者: 力    時間: 2008-8-31 20:34
原帖由 大圍新跑手 於 2008-8-30 12:47 發表

呢個比賽我一早預咗報 HM,嘩!乜原來咁貴o架.....睇來又要節省d啦。1717

大圍兄,
當報名費係捐款, 做完善事又有得跑, 一舉兩得, 得左!
作者: 龜速行    時間: 2008-8-31 21:39
我同大人都去 10k

GO GO GO

做善事為四川 !!!

加油!!

話時話

我記得有部分路幾窄

有塞車可能!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-8-31 22:08
原帖由 Alex 於 2008-8-31 20:34 發表

大圍兄,
當報名費係捐款, 做完善事又有得跑, 一舉兩得, 得左!

冇錯冇錯,仲可以搵d朋友sponsor分擔吓,嘻嘻![attach]1749[/attach]
作者: saki    時間: 2008-9-1 00:39
仍考緊半馬定10k........................
作者: MJ576    時間: 2008-9-1 01:11
一於去半馬
作者: kenneth    時間: 2008-9-1 09:00
作者: kenneth    時間: 2008-9-1 09:01
作者: blurmax    時間: 2008-9-1 10:34
  Of course I will join the HM lah!
作者: spmho    時間: 2008-9-1 10:56
我所問下閣位,係咪可以send左報名先
捐款容後架?
作者: kenneth    時間: 2008-9-1 14:04
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-1 17:06
原帖由 kennethwat 於 2008-9-1 09:01 發表

大圍兄,咁閣下 10k 定半馬?

梗係唔使諗,半隻馬。
作者: 龜速行    時間: 2008-9-1 22:18
標題: 回復 37# 的帖子
stanleyhpm  c hing

舊年捐款夠$380可報名先

更多捐款可後補

作者: kenneth    時間: 2008-9-2 09:40
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-2 10:47
原帖由 kennethwat 於 2008-9-2 09:40 發表
小弟已收到聯合國兒.....的回覆,確認收到小弟的報名信了。

屆教練真係快手,我諗真係有機會攞到 No.1,睇來我都要快d報名先得。[attach]1784[/attach]
另外 ching 所提及龍鼓灘15K路線,小弟非常有興趣但係怕唔熟路,10月打後搵個星期六日可否帶小弟走一轉?[attach]1785[/attach]
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 10:52
作者: kopo1128    時間: 2008-9-2 11:12
我都會跑半馬, 貴就貴左D, 不過可以做善事之餘又可以跑呢條平時無機會跑的路線都低啦!
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 11:15
作者: 力    時間: 2008-9-2 12:03
Just fax the entry form
作者: saki    時間: 2008-9-2 12:10
決定去半馬

3個鐘應該可以冷番去終點的....................
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 13:09
作者: blurmax    時間: 2008-9-2 13:34
Saki & Ken,

Both of U could complete the HM within 2 hrs lah!
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 13:42
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-2 16:23
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 16:26
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-2 16:30
作者: 龜速行    時間: 2008-9-2 19:59
瘋狂兄

好快手

善款數字好強

小弟要加加油

作者: randyip    時間: 2008-9-2 20:21
綱上報名是否已開始? 綱頁都上0吾到
作者: kenneth    時間: 2008-9-2 21:49
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-2 23:28
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-2 16:23 發表

將近二千五! yeah !

瘋狂兄果然係廣結人緣。[attach]1804[/attach]
小弟今日都 send咗 e-mail向班朋友籌款,不過靜雞雞話比 ching 聽,我呢班朋友好咩o架,如果可以籌夠$380來報名已經好滿意,要攞門票睇來都好難。[attach]1805[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-3 07:23
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-3 10:52
作者: spmho    時間: 2008-9-3 11:06
我今朝都fax左去報名啦
作者: randyip    時間: 2008-9-3 13:38
原帖由 kennethwat 於 2008-9-2 21:49 發表

閣下可以參考小弟的方法,填好後, e-mail給聯合國.....會。
i've done according to your method
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-3 22:31
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-3 10:52 發表
今早搵到一枝大水喉讚助1000蚊, 超額完成(HKD3050), 今次真係要加把勁操練先得喇! 已經SENT左依猫去報名! , 加油呀各位! 到時見喇!

勁啊!小小時間已經找到超額贊助,不少兒童會受惠啊!
作者: nc    時間: 2008-9-3 22:55
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-3 22:31 發表

勁啊!小小時間已經找到超額贊助,不少兒童會受惠啊!

叮噹姐, 好耐無見喇.  一起玩半馬吧 很熱鬧呢
作者: 叮叮噹    時間: 2008-9-3 23:07
奧運期間偷懶了兩星期,再跑有點吃力,
好想去 ,又怕自己練習未足夠.
心大心細.
作者: nc    時間: 2008-9-3 23:15
原帖由 叮叮噹 於 2008-9-3 23:07 發表
奧運期間偷懶了兩星期,再跑有點吃力,
好想去 ,又怕自己練習未足夠.
心大心細.

現在勤力番d, 還有3個月, 是可以的, 叮噹姐, 去馬啦
作者: ram    時間: 2008-9-3 23:20
舊年都心思思想玩,
原來當日剛好是小女兒的生日,一於就完成人生第一個半馬
給女兒作生日禮物吧
報名半馬!!!
作者: nc    時間: 2008-9-3 23:22
原帖由 ram 於 2008-9-3 23:20 發表
舊年都心思思想玩,
原來當日剛好是小女兒的生日,一於就完成人生第一個半馬
給女兒作生日禮物吧
報名半馬!!!

玩完半馬, 一家人再去disneyland玩都幾好喎
作者: ram    時間: 2008-9-3 23:32
原帖由 obaanc 於 2008-9-3 23:22 發表

玩完半馬, 一家人再去disneyland玩都幾好喎

哈哈!小女兒當然會舉腳讚成 ,只怕小弟到時腳仔軟有心冇力
作者: =chairman=    時間: 2008-9-3 23:32
你地咁快就報左名既 ~ 我暫時未敢同屋企人講呀 ......... 驚佢地話我掛住跑步而唔去溫書 .......... 而家唯有要等待時機 ~~~
作者: nc    時間: 2008-9-3 23:35
原帖由 =chairman= 於 2008-9-3 23:32 發表
你地咁快就報左名既 ~ 我暫時未敢同屋企人講呀 ......... 驚佢地話我掛住跑步而唔去溫書 .......... 而家唯有要等待時機 ~~~ jhk" />" />

咁ching要溫多d書, 有好成績才有power同屋企人講數
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 08:45
作者: miller    時間: 2008-9-4 09:17
報-ed…半馬
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 09:29
作者: drexler    時間: 2008-9-4 11:07
有得online 報名..
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 11:10
作者: Gills    時間: 2008-9-4 11:41
網上報名, 搞掂左. 好似米拿兄咁講: 報"突".
作者: drexler    時間: 2008-9-4 12:07
CHing, 我報左HM, 希望今年跑好d la..上年用左2 hr先completed..
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 12:09
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 12:17
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-4 12:35
咁鬼早開跑,邊有車去?

瘋瘋,你點去?

作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-4 12:49
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-4 12:54
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-4 12:49 發表

我地跑去沙田搭車未得囉!   講笑.
(到時睇下馬鞍山友有幾多人參加, 一齊飛的去新城市廣場好冇? )

即是我 call 的士去你道,跟住去沙田!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-4 12:55
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 13:05
作者: kopo1128    時間: 2008-9-4 13:26
我住粉嶺,就真係唔知搭乜車去. 一係打的去沙田, 一係直接打定七折的去跑. 不知各位有何高見?
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 13:31
作者: Gills    時間: 2008-9-4 14:05
原帖由 kopo1128 於 4-9-2008 13:26 發表
我住粉嶺,就真係唔知搭乜車去. 一係打的去沙田, 一係直接打定七折的去跑. 不知各位有何高見?

kopo1128兄, 小弟提供如下:

1. N42A (九巴通宵線) 到 青馬收費廣場站 轉 R8 (城巴)  香港迪士尼樂園度假區 總站 幻想道迪士尼樂園北面入口�迎樂路外.
2. A43 (九巴非通宵線) 到 青馬收費廣場站 轉 R8 (城巴)  香港迪士尼樂園度假區 總站 幻想道迪士尼樂園北面入口�迎樂路外.
3. N270(九巴通宵線) 到 沙田市中心總站 轉 沙田大會專車.

A43 頭班車 5:20 車程約 45"到達青馬收費廣場 接 R8頭/二班車 6:00 / 6:10 車程約 15"到達 迪士尼.
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 14:22
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-4 14:32
原帖由 kennethwat 於 2008-9-4 13:05 發表

慢子兄,是否走半馬?等小弟加名先﹗

剛剛用信用卡登記完,才發覺它竟然沒有去加密的!

[attach]1823[/attach]

作者: kenneth    時間: 2008-9-4 14:36
作者: Gills    時間: 2008-9-4 14:37
原帖由 慢速小子 於 4-9-2008 14:32 發表

剛剛用信用卡登記完,才發覺它竟然沒有去加密的!

我都中左招....
作者: 龜速行    時間: 2008-9-4 14:47
thank u

慢子 C hing

咁樣我都係 fax或郵寄

作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-4 15:25
原帖由 Gills 於 2008-9-4 14:37 發表

我都中左招....

Gills 兄,它簡直 X 能線!

當 又 login 後,它竟 當一般資料 在自已 browser show 翻 信用卡 number 出來!

死未!

我已打電話去插它!

作者: kopo1128    時間: 2008-9-4 16:08
原帖由 kennethwat 於 2008-9-4 13:31 發表

當日迪士尼嗰邊可能已經封晒路,除巴士入到外。隱陣D,打的去沙田轉巴士會好D。

我都係覺得去沙田轉車安全D!! 但我報名時填左不搭巴士, 佢地會唔會唔比我上車架???
作者: kenneth    時間: 2008-9-4 16:09
作者: 洛虎添    時間: 2008-9-4 17:03
請問住紅磡果邊點去

btw, 係網上報左la..[10K]

作者: kenneth    時間: 2008-9-4 17:12
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-4 17:35
作者: blurmax    時間: 2008-9-4 17:46
T跑手, 搞錯呀, 一齊玩半馬呀嗎.

X 2
作者: 洛虎添    時間: 2008-9-4 18:23
半馬??

實在非常聞水... 再加上仲要經過隧道...h" />

一係睇情況, 多數50/50

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2