香港長跑網 - 長跑長友

標題: 阿 貓 跑 記 [打印本頁]

作者: 阿貓    時間: 2012-5-20 13:48
標題: 阿 貓 跑 記

爬38層x4回=152層
152層x16級=2432級
50分鐘完成
練習提高大腿 擺動手臂

作者: fwk322    時間: 2012-5-20 16:52
貓C姐 你進步得好快 9月23日跑族香港站有机會羅獎啦
作者: jogging_cat    時間: 2012-5-21 08:25
原帖由 阿貓 於 20-5-2012 13:48 發表

爬38層x4回=152層
152層x16級=2432級
50分鐘完成
練習提高大腿 擺動手臂
恭喜阿貓開blog大吉,以後多D分享。
作者: kf    時間: 2012-5-21 09:45
恭喜阿猫開blog大吉
作者: Turtle    時間: 2012-5-21 09:47
恭喜阿猫! 加油!
作者: tank1438    時間: 2012-5-21 10:32
貓ctse加油
作者: Pepper    時間: 2012-5-21 22:35
加油!!
作者: 阿貓    時間: 2012-5-21 23:46
多謝 師兄 師姐 你哋的鼓勵

我會 努力跑落去  盡力爬上去

請多多提點  + 指教   

Thomas兄, 多謝你鼓勵參賽, 但9月仲熱辣辣,
中奬實冇我份, 中鼠就有我份啦....
爬楼梯我只爬上, 電梯負責搬我落....

作者: seablack    時間: 2012-5-22 11:39
阿貓師姐,跑多d跑快d呀!!!
作者: Tarry    時間: 2012-5-22 13:45
貓貓, 恭喜妳開blog大吉,
   長跑長有........友
    長寫長有..........友
以後大家可以sharing
作者: 阿貓    時間: 2012-5-22 21:59
海黑兄,   施蛇借咗本跑書卑我, 其中一課有講怎麼跑得快的, 希望我瞭解+應用到出來拉

Tarry   妳同 catcat 原來就係透過長跑網認識咗咁多年  , 真係長跑長友, 好嘢
作者: 阿貓    時間: 2012-5-22 22:10

收工急步行返屋企 +  爬一回楼梯   約8k 左右   =  2小時完成
(今日棄渣華道, 選英皇道, 錯誤的決定, 吸太多車氣人又多, 喉嚨好乾)
作者: laputa99    時間: 2012-5-22 23:09
祝阿貓開blog大吉, 愈跑愈快!
作者: Tarry    時間: 2012-5-23 13:42
原帖由 阿貓 於 2012-5-22 21:59 發表
海黑兄,   施蛇借咗本跑書卑我, 其中一課有講怎麼跑得快的, 希望我瞭解+應用到出來拉

Tarry   妳同 catcat 原來就係透過長跑網認識咗咁多年  , 真係長跑長友, 好嘢uhgj ...

貓貓 : 我哋經過年月的洗禮, 在相處的時候互相忍讓, 在信仰中彼此建立, 這是我的看法.
謝謝!
作者: 阿貓    時間: 2012-5-23 22:03
原帖由 laputa99 於 2012-5-22 23:09 發表
祝阿貓開blog大吉, 愈跑愈快!

成成, 我會努力  量力而跑, 首要促進健康, 其次減磅...
唔好睇我大隻雷雷一身肌肉, 實情體質麻麻地, 容易病
重點  : 唔卑懶惰作主 跑步我話事

係喇, 可唔可吓 BoBo修完毛毛的貓樣 一定後生好多好多

作者: laputa99    時間: 2012-5-24 00:18
原帖由 阿貓 於 2012-5-23 22:03 發表

成成, 我會努力  量力而跑, 首要促進健康, 其次減磅...
唔好睇我大隻雷雷一身肌肉, 實情體質麻麻地, 容易病
重點  : 唔卑懶惰作主 跑步我話事

係喇, 可唔可吓 BoBo修完毛毛的 ...

ok.
作者: jogging_cat    時間: 2012-5-24 08:19
原帖由 阿貓 於 22-5-2012 22:10 發表
522 hgj091" />" />hj

收工急步行返屋企 +  爬一回楼梯   約8k 左右   =  2小時完成
(今日棄渣華道, 選英皇道, 錯誤的決定, 吸太多車氣人又多, 喉嚨好乾)
貓貓,加油呀。
作者: 阿何    時間: 2012-5-25 13:47

恭喜貓師姐!

作者: 阿何    時間: 2012-5-27 11:24
貓師姐你去左學潛水?呢排連小二姐都唔多見!

作者: 阿貓    時間: 2012-5-27 16:02
原帖由 阿何 於 2012-5-27 11:24 發表
貓師姐你去左學潛水?呢排連小二姐都唔多見!

貓兄
我感冒咗幾日....好無奈 好無奈 + 好鬼無奈   
係啦...我都等緊小二呀, 仲以為機場跑佢會嚟添.....
唉....我劃咗条靚路線卑自己放假炭....無奈今日都未跑得住.
作者: 阿貓    時間: 2012-6-2 16:35

爬 4 回 梯 =  55分鐘完成

嘻嘻和哈哈是一对好朋友,非常要好的朋友.
有一天,哈哈死了.嘻嘻很难过,
他走到哈哈的坟前说:"哈哈,你死了

作者: 阿貓    時間: 2012-6-5 00:04

鰂魚公園海旁  慢跑 2 小時.
海風吹住好C服, 月亮好圓好迷人. 享受咗2小時美好時光.
(出門時只打算跑 1 小時)

作者: jogging_cat    時間: 2012-6-5 08:34
原帖由 阿貓 於 5-6-2012 00:04 發表
604   hgj091" />" />hj

貓貓師姐好勤力,加油呀。
作者: clerkb    時間: 2012-6-5 12:30
原帖由 jogging_cat 於 2012-6-5 08:34 發表

對, 加油 * 2
作者: Tarry    時間: 2012-6-5 13:36
原帖由 阿貓 於 2012-6-5 00:04 發表
604   hgj091" />" />hj

貓貓, 嘩!睇到都舒服啦, 跑埋仲............. , 加油~
作者: 阿何    時間: 2012-6-5 13:39
唔止要勤力跑,重要勤力的寫!
作者: 阿貓    時間: 2012-6-6 22:21
原帖由 阿何 於 2012-6-5 13:39 發表
唔止要勤力跑,重要勤力的寫!

貓兄, 收到啦, 我會量力而跑的,

我會努力把我睇過, 感覺開心, 有意思的笑話 文章 句子, 等等, 複製嚟同大家分享的
多點換吓星仔佢哋的肉照呀, 好得意.
作者: 阿貓    時間: 2012-6-6 22:31
原帖由 jogging_cat 於 2012-6-5 08:34 發表

catcat 多謝妳鼓勵阿, 我呢排常常有心無力, 我會量力跑的, 唸吓方法幇自己進步的

睇咗 (怎樣跑得快)  呢本書講:
兔仔的每一步都在空中向前飛, 而烏龜一直是留在地面爬,
跑  --  一定有两隻腳都離開地面的時候
走  --  任何時候都有一隻腳或者两隻腳踏在地面, (跑 走的區別在此)
作者: 阿貓    時間: 2012-6-6 22:41
原帖由 clerkb 於 2012-6-5 12:30 發表

對, 加油 * 2

clerkb師兄  
多謝你加油鼓勵阿   我會量力跑的, 祝你都越跑越開心健康呀
作者: 阿貓    時間: 2012-6-6 22:48
605   放工收工行路, = 9k

606  慢跑海旁, 個半小时, 明白逆風順風呢個道理, 改變方向避開逆風.
作者: 阿何    時間: 2012-6-7 13:53
標題: 回復 27# 的帖子
都唔知點解硬係貼唔到相,有冇人可以教下我!

作者: Jacky    時間: 2012-6-7 16:00
阿何師兄,你先按回复 ,之後左下角按瀏覽再點選相片檔案,就可以了
作者: 阿貓    時間: 2012-6-7 21:56
原帖由 Jacky 於 2012-6-7 16:00 發表
阿何師兄,你先按回复 ,之後左下角按瀏覽再點選相片檔案,就可以了hgjD115" />" />hj

蝦蝦 解答, 咁我就有得睇貓兄的星仔&m女喇
作者: 阿貓    時間: 2012-6-7 22:03

8k = 55分鐘完成

不停想像兔仔腳, 不停叫自己提高些貓腳跑,
感覺腰部郁動大咗, 成身肌肉陣吓陣吓,,,我當係跑快咗的症狀.
作者: Turtle    時間: 2012-6-8 11:53
加油呀!
作者: 靜水    時間: 2012-6-8 13:16
標題: 回復 34# 的帖子
猫CTse, 你好利害,成身都係肌肉。我最近已經努力做GYM, 希望將腹部之脂肪變成肌肉,唔使跑得咁"震"
作者: 阿何    時間: 2012-6-8 13:39
標題: Test
試下貼唔貼到相!

作者: 阿何    時間: 2012-6-8 13:49
成功!原來未發表係睇唔到嘅。唔該Jacky師兄。
好事成双,而且上一張唔夠靚!、、、、、、、、、、

又失敗

作者: mill    時間: 2012-6-17 22:42
貓貓, 仲咩呢幾日唔見你上來分享吓跑步d野呀! 你好忙嗎 ?
作者: 阿貓    時間: 2012-6-19 20:32
原帖由 Turtle 於 2012-6-8 11:53 發表
加油呀!

陳豪兄, 今個星期日見你哋一家大細啦, 介紹你娘子卑我識啦.
作者: 阿貓    時間: 2012-6-19 20:37
原帖由 靜水 於 2012-6-8 13:16 發表
猫CTse, 你好利害,成身都係肌肉。我最近已經努力做GYM, 希望將腹部之脂肪變成肌肉,唔使跑得咁"震"

阿水兄,,,呢排你腹部應該冇咁震啦係唔係, 恭喜晒你啦 我就有排震啦,,,,陰公公
作者: 阿貓    時間: 2012-6-19 20:42
[quote]原帖由 阿何 於 2012-6-8 13:49 發表

登錄/註冊後可看大圖

成功!原來未發表係睇唔到嘅。唔該Jacky師兄。
好事成双,而且上一張唔夠靚!、、、、、、、、、、

貓兄, 多謝你的貓相相呀, 有時間再影埋, 星仔上嚟啦,
好鬼中意佢呀, 因為同我一樣肥, 到成個 咁阿
  成身  
作者: 阿貓    時間: 2012-6-19 20:51
原帖由 blurmax 於 2012-6-12 14:04 發表

Cat Ctse,

I also have my evening run at Quarry Bay waterfront!

blurmax 師兄

跑呢度真係好舒服呀, 有夜景, 又有夜空, 又有海風,
又如長些, 寛些, 就好啦, 因為都好多人散步, 又唔少人跑.

作者: 阿貓    時間: 2012-6-19 21:06
原帖由 mill 於 2012-6-17 22:42 發表
貓貓, 仲咩呢幾日唔見你上來分享吓跑步d野呀! 你好忙嗎 ? hgjD124" />" />hj

喵喵     整啖先,, 我呢排忙咗,
所以都比較攰少咗上嚟, 但係都好掛住大家的, 經常唸起約跑的開心時光的.
仲要忙一排先阿,我而家一星期大約跑三次到, 半粒 至 粒半鐘到, 都仲係慢慢跑的.
遲些我哋再一齊跑一齊癲一齊食一齊飲................

作者: hcli    時間: 2012-6-19 23:58
原帖由 阿貓 於 2012-6-19 21:06 發表

喵喵     整啖先,, 我呢排忙咗,
所以都比較攰少咗上嚟, 但係都好掛住大家的, 經常唸起約跑的開心時光的.
仲要忙一排先阿,我而家一星期大約跑三次到, 半粒 至 ...

一星期三次多我好多啦......下次介我時先打聲招呼!
作者: mill    時間: 2012-6-21 10:14
貓貓晤好偷懒,有空便多些上來同大家分享啁!
作者: Turtle    時間: 2012-6-21 11:42
標題: 回復 41# 的帖子
貓ctse, 上星期終於喺柴灣跑上柴灣斜, 落斜當然同母校又 say hi ! (其實想入去冲身..)
再沿筲箕灣海皮跑到去鰂魚涌. 此段沿海跑徑十分好跑同舒服.....貓ctse跑過未 ?
作者: 阿貓    時間: 2012-6-21 19:55
原帖由 hcli 於 2012-6-19 23:58 發表

一星期三次多我好多啦......下次介我時先打聲招呼!

哈哈哈哈哈哈哈 ,  介......你.....   唸都唔敢唸...吸到你d塵都偷笑啦
作者: 阿貓    時間: 2012-6-21 20:03
原帖由 mill 於 2012-6-21 10:14 發表
貓貓晤好偷懒,有空便多些上來同大家分享啁!

喵喵, 多謝妳鼓勵, 妳真好, 呢排真係有d人在江湖身不由已阿

呢两晚, 加埋跑咗差不多三粒鐘, 證實自己無辦法再喺細球場兜圈超過半粒鐘了, 兜兜吓就沖出街, 跑街真暢快.
作者: 阿貓    時間: 2012-6-21 20:19
原帖由 Turtle 於 2012-6-21 11:42 發表
貓ctse, 上星期終於喺柴灣跑上柴灣斜, 落斜當然同母校又 say hi ! (其實想入去冲身..)
再沿筲箕灣海皮跑到去鰂魚涌. 此段沿海跑徑十分好跑同舒服.....貓ctse跑過未 ?

..豪兄...典解唔入去沖喎,,,哈哈哈 下次一定要入去啦
柴灣斜路夠長, 可惜就係車多, 我唸假日晨早跑就車少啦, 一路沖入小西灣夠晒候....

我之前就係跑柴斜兜入阿公岩路到筲箕海皮直奔鰂魚涌公園的,
海皮真應該係天熱的好選舉, 我最近跑都會跑呢度的.

如果你想跑斜跑, 仲有一個選選擇:
起點可以 :  百福道 / 天后廟道 / 圖書館對開的大坑道
一路爬上 .. 寶馬山...跑晒成個寶馬山 + 賽西湖   應該都夠晒候.
行里 + 沖身  =  可選擇 銅鑼灣運毒場.
呢条路我一直都未去實踐, ...我會盡快了咗呢件心事佢的. .......
作者: fwk322    時間: 2012-6-26 13:28
亞Cat C姐 好開心係滴滴尼奧運跑見你呀 下次會去邊樹比賽呀
作者: 阿何    時間: 2012-6-26 13:48
原帖由 Turtle 於 2012-6-21 11:42 發表

師兄呢條線幾點跑,如果放工至跑可以跟你跑一次!
作者: Turtle    時間: 2012-6-28 10:00
標題: 回復 53# 的帖子
何ching...我喺假日跑, 由港島徑6-8, 到柴灣新翠, 再上柴灣斜, 之後沿海去番鰂魚涌.

平時放工跑唔到...

上次機場跑都見過何ching, 希望你下次再參加我哋癲友既長課活動 !!! (7 月中)
作者: 阿何    時間: 2012-6-29 13:52
標題: 回復 54# 的帖子
師兄,我唸我實認唔到你,事關上次約跑我連你尾灯都睇唔到!

作者: carrie1014    時間: 2012-8-27 00:18
貓ctse...前排太忙冇去跑步...黎緊會去跑番...你幾時會再去摩頓台呀???
作者: Tarry    時間: 2012-8-28 13:59
貓貓, 好耐無見妳出動啦, 唔好做隻懶貓wor, 加油

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2