香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.8.26 第12屆「中興杯」荃灣10k - 超級夏日挑戰賽 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2012-7-6 17:54
標題: 2012.8.26 第12屆「中興杯」荃灣10k - 超級夏日挑戰賽
賽事網頁:
未有提供

主辦機構網頁:
http://www.ecotourism.org.hk/hkmp/

表格下載:
https://docs.google.com/open?id=0B6E5QeVuvCyHSGpqTTZUd2JSZGc

網上報名:
未有提供

路線地圖:
請參考在報名表上之路線圖

主辦機構: 香港馬拉松推廣社 (HKMP)
日期      : 2012年8月26日 (星期日)
時間      : 8:15 a.m.
地點      : 荃灣城門水塘郊野公園
路線      : 由城門水塘郊野公園出發, 沿引水道跑至曹公潭附近折返 (詳情請參考在報名表上之路線圖)
距離      : 10.00公里
時限      : 1小時30分 (十公里)
組別      : 男子 - MA (16-28), MB (29-38), MC (39-49), MD (50-59), ME (60+)
               女子 - WA (16-28), WB (29-38), WC (39-49), WD (50+)
              隊際 (三人一組) - 男子, 女子
費用      : $130(十公里) + $20 (車費) (註: 不用繳付晶片按金)
名額      : 1,100
截止日期: 2012年8月6日 (星期一)
查詢      :  8104-8500
作者: saki    時間: 2012-7-6 17:55
reserved
作者: saki    時間: 2012-7-6 17:55
reserved
作者: lewischan    時間: 2012-7-6 23:58
希望唔好太熱!
作者: qiao    時間: 2012-7-11 18:09
諗緊玩唔玩呢個......本身希望做番sub70,但亦好驚獎金咁富豐,好似我咁慢既人比上次仲少.
作者: 得得地    時間: 2012-7-22 03:02
原帖由 qiao 於 2012-7-11 18:09 發表
諗緊玩唔玩呢個......本身希望做番sub70,但亦好驚獎金咁富豐,好似我咁慢既人比上次仲少.

我已經報咗名.

上次黃昏賽比賽特別, 可能會多人報.
如果你跑過黃昏賽, 咪試吓今次有冇唔同囉.

其實, 天氣熱, 真係會差好幾皮.
唔駛驚話係咪跑得慢架......

(Ummh... 渣馬後, 可能哩個係我正式嘅 10km 賽......)     
作者: coolmanlai    時間: 2012-8-18 17:47
仍未收到接納通知書,大家收到未呢
作者: chowsmile    時間: 2012-8-18 18:15
原帖由 coolmanlai 於 2012-8-18 17:47 發表
仍未收到接納通知書,大家收到未呢

我今日收到通知書夾附單程車票.
作者: blurmax    時間: 2012-8-19 11:19
我yesterday收到通知書夾附單程車票.
作者: hangS    時間: 2012-8-20 17:19
收到通知書了...
作者: coolmanlai    時間: 2012-8-20 17:36
今天20號收到了,感謝大家回應!
作者: 得得地    時間: 2012-8-22 11:40
原帖由 blurmax 於 2012-8-19 11:19 發表
我yesterday收到通知書夾附單程車票.

blurmax ching,

我早兩日都收到通知書.
好耐冇一齊跑步......
希望當日好天氣, [較量] 一下.   
作者: blurmax    時間: 2012-8-22 12:00
標題: 回復 12# 的帖子
Ching,

See U in the race then@@
作者: mill    時間: 2012-8-22 12:54
原帖由 blurmax 於 2012-8-22 12:00 發表 Ching,See U in the race then@@

賽王兄,我無跑呢個比賽,無得同你較量tim。
作者: blurmax    時間: 2012-8-22 13:52
標題: 回復 14# 的帖子
Mill Ctse,

Avoid from eating your dust this time^.^
作者: lewischan    時間: 2012-8-22 17:15
原帖由 blurmax 於 2012-8-22 13:52 發表
Mill Ctse,

Avoid from eating your dust this time^.^

你地洗唔洗唔謙虛呀!!!!
作者: blurmax    時間: 2012-8-23 10:48
標題: 回復 16# 的帖子
Lewis Ching,
I'm not humble coz I'm really a slow runner especially compared with you^.^
作者: 得得地    時間: 2012-8-25 10:58
哦... 如果睇返報名表, 天氣風暴安排講得比較簡單.
淨係話比賽當日掛八號或以上颱風, 黑色暴雨...... 將會改期.

咁即係三號風球, 都可以跑.   

各位師兄或賽王, 有冇試過三號風球跑比賽, 咁有 feel ?!   

(記得早兩三年, 有幾次星期五六打完風, 星期日就變得好好天, 落雨都冇......)   

作者: 肥瀨    時間: 2012-8-26 05:50
希望今早天氣清涼一點,各位師兄,師姐一齊努力,加油!
作者: blurmax    時間: 2012-8-26 12:54

用了五十二分五十秒慢速完成了酷熱的中興杯十公里賽事@
@

作者: lewischan    時間: 2012-8-26 15:10
原帖由 blurmax 於 2012-8-26 12:54 發表

@

今朝都31度,
高溫作戰!  勁呀!
作者: blurmax    時間: 2012-8-26 17:26
Lewis Ching,

Thanks for the encouragement!
作者: shogikin    時間: 2012-8-26 17:41
各位跑友跑完來
賽後投票哦

賽後投票- 2012.8.26 第12屆「中興杯」荃灣10k - 超級夏日挑戰賽
作者: 010117    時間: 2012-8-26 19:10
有無成績睇返呀??
唔記得帶錶..我都唔知自己第幾= =
作者: blurmax    時間: 2012-8-27 08:30

@

Official result of Chung Hing Cup 10K 2012 :
Official time : 52:59 mins
Chip time : 52:46 mins
1st 5Km : 26:51 mins
2nd 5Km : 25:55 mins
Overall position : 432 / 859

Category position : 75 / 168

作者: running-sue    時間: 2012-8-27 09:12
成績公佈
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0Ao-AGET_4SZOdC12dkxpVzFNaG51c3ZXTEVqeXRNR2c#gid=0

作者: lewischan    時間: 2012-8-27 10:26
原帖由 blurmax 於 2012-8-27 08:30 發表

@

Official result of Chung Hing Cup 10K 2012 :
Official time : 52:59 mins
Chip time : 52:46 mins1st 5Km : 26:51 mins
2nd 5Km : 25:5 ...

回程比去程更快成1分鐘.....系唔系留力先?
作者: blurmax    時間: 2012-8-27 10:34

"回程比去程更快成1分鐘.....系唔系留力先?"

No lah - just met traffic jam at the 1st 2 Km^.^
作者: 得得地    時間: 2012-8-28 11:14
原帖由 blurmax 於 2012-8-27 10:34 發表

"回程比去程更快成1分鐘.....系唔系留力先?"

No lah - just met traffic jam at the 1st 2 Km^.^

我自己都係, 我都覺得係因為塞人.   
哩個賽, 有好多星級跑手 !   

好似女子組, 破咗大會紀錄.   (38'20")     

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2