香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.11.4 Asics 香港10公里挑戰賽2012 [打印本頁]

作者: saki    時間: 2012-8-16 17:20
標題: 2012.11.4 Asics 香港10公里挑戰賽2012
賽事網站:
https://www.hkaaa.com/page.php?pid=636&mid=149&type=gameevent

主辦機構網站
http://www.hkaaa.com

表格下載:
https://www.hkaaa.com/downloads.php?fid=1576&type=chi_file
網上報名:
https://www.hkaaa.com/login.php?from_url=

查詢報名情況:
未有提供

路線地圖:

登錄/註冊後可看大圖

主辦機構: 香港業餘田徑總會 (HKAAA)
日期      : 2012年11月4日 (星期日)
時間      : 8:00 a.m.
起/終點  : 天水圍濕地公園路
路線      : 請参閱路線圖
距離      : 10.00公里
時限      : 1小時30分
組別      : 男子 - 先進二組 (1967或以前), 先進一組 (1968-77), 壯年組 (1978-92), 青年組 (1993-96)
               女子 - 先進二組 (1967或以前), 先進一組 (1968-77), 壯年組 (1978-92), 青年組 (1993-96)
名額      : 6,000
費用      : 1952年或之前, 或1993-1996年出生參賽者: $100/$75 (田總會員)
              1952-1991年出生之參賽者                      : $150/$110  (田總會員)
               (註: 不須繳付晶片按金)
截止日期: 2012年10月4日 (星期四)
查詢      : 2504-8215 / [email protected]

作者: suniebo    時間: 2012-8-16 18:09
長跑網,有否優惠?
作者: chisuet    時間: 2012-8-17 08:57
呢個係田總賽事黎喎......

原帖由 suniebo 於 2012-8-16 18:09 發表
長跑網,有否優惠?

作者: kary    時間: 2012-8-17 09:36
請問公開報名几時開始呀 ?
作者: pandaman    時間: 2012-8-17 10:15
公開報名聽講係 九月一日.
作者: ycasiu    時間: 2012-8-17 11:56
.......already registered in Green Half-marathon!
作者: Thales    時間: 2012-8-21 13:49
原帖由 ycasiu 於 2012-8-17 11:56 發表
.......already registered in Green Half-marathon!
半馬咪仲好玩講真
作者: blurmax    時間: 2012-8-21 14:14

I enjoyed the former Nike 10K more^.^
作者: mtkdc    時間: 2012-9-2 16:08
請各位師兄幫忙通知聲,幾時開始網上報名!
作者: 思南    時間: 2012-9-2 19:52
當日選了綠色半馬

作者: iandbb    時間: 2012-9-3 09:37
標題: 回復 1# 的帖子
請問幾時公開報名ar?
作者: longlx    時間: 2012-9-4 09:28
Asics 10k 於九月4日早上(今天),10:00am. 公開接受報名
作者: 大基大    時間: 2012-9-4 10:07
田總網站還未update.....納悶中
作者: eugwg123    時間: 2012-9-4 10:34
可以網上報名了!
作者: eternity    時間: 2012-9-4 10:54
已經網上報名了 ... 謝謝!!!
作者: hei.911    時間: 2012-9-4 11:32
credit card problem..
fail payment....
作者: eugwg123    時間: 2012-9-4 11:46
好似用visa 有問題, master card 應該ok
作者: pandaman    時間: 2012-9-4 11:53
visa card 我第一次fail, 第二次ok~
作者: blurmax    時間: 2012-9-4 12:05
The online enrollment of the Asics 10K 2012 has began :

https://www.hkaaa.com/page.php?pid=636&mid=149&type=gameevent
作者: Thales    時間: 2012-9-4 12:08
原帖由 blurmax 於 2012-9-4 12:05 發表
The online enrollment of the Asics 10K 2012 has began :

得左
作者: cell    時間: 2012-9-4 12:16
已經網上報名.... 謝謝 ching, ctse 通知!
作者: jasonjason    時間: 2012-9-4 12:23
yeah ! 報左, 但我用master 過唔到數, 轉用visa 才得呢!奇怪......
作者: ktluk    時間: 2012-9-4 12:40
Thank c-hing applied
作者: mtkdc    時間: 2012-9-4 12:56
多謝各師兄報料
小弟經已報名,到時見!
作者: saki    時間: 2012-9-4 13:06
今年壯年組(19-34), 先進一組 (35-44)及先進二組 (45+)嘅年齡似乎改左.....
作者: chowsmile    時間: 2012-9-4 15:25
我已試過數次網上付款, 還是不能過數, 正等待田總回覆.
作者: weegeechai    時間: 2012-9-4 16:03
You have to 'login' first on homepage. Then select 'competition' and then 'road races' on homepage. Afterwards, select 'ASICS 10k' and you will then see the button for web enrolment. Direct enrolment via ASICS 10k race webpage login does not work.
作者: AlexCat    時間: 2012-9-4 16:03
多謝各位師兄報料,
已成功報名, 到時見!
作者: momolone    時間: 2012-9-4 16:10
用城市銀行visa failed,
轉用獅子銀行萬事達卡 ok!!
作者: lewischan    時間: 2012-9-4 16:20
唔該曬  SAKI.....
快D報啦
好快FULL

作者: Thales    時間: 2012-9-4 17:01
原帖由 lewischan 於 2012-9-4 16:20 發表
唔該曬  SAKI.....
快D報啦
好快FULL

上年都要個幾星期先爆. 而家呢個賽事好耐先爆

係美記半馬就1日多少少就爆
作者: iandbb    時間: 2012-9-5 10:59
報jor la.. 中銀都比到錢..
作者: thomasip    時間: 2012-9-5 12:09
標題: 回復 32# 的帖子
enrolled.  using citibank visa.  payment succes!
作者: chowsmile    時間: 2012-9-5 12:36
原帖由 chowsmile 於 2012-9-4 15:25 發表
我已試過數次網上付款, 還是不能過數, 正等待田總回覆.

今早已過數.
作者: ktluk    時間: 2012-9-5 12:42
原帖由 AlexCat 於 2012-9-4 16:03 發表 多謝各位師兄報料,已成功報名, 到時見!
雅致到時見
作者: rabbit88    時間: 2012-9-5 23:23
已成功報名
作者: AlexCat    時間: 2012-9-7 14:53
標題: 回復 35# 的帖子
到時見!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2012-9-7 18:06
已成功報名
作者: mymarathon    時間: 2012-9-7 19:26
用到第三張咭先過到數
作者: 包和尚    時間: 2012-9-12 18:43
成功登記左,但年齡細左一年(先進一組),又要打電話去更改。
作者: ayaya    時間: 2012-9-20 00:02
已報名 各位到時見
作者: 阿聰    時間: 2012-10-3 22:24
好彩趕得切,今晚截止前可以報到名。
希望到時見啦.......
作者: c23    時間: 2012-10-4 19:08
剛剛報左
上網報真係好方便!!
作者: mew    時間: 2012-10-7 11:56
我都報o左啦~ 到時見~
作者: addison    時間: 2012-10-9 10:00
See you there guys!
作者: 包和尚    時間: 2012-10-10 03:21
幾時有信收呢?下個月就到。
作者: 包和尚    時間: 2012-10-11 12:55
ASICS有信收喇,今次居然係將軍澳取衫同號碼牌~~~正
將軍澳運動場
作者: wlau    時間: 2012-10-11 13:47
將軍澳運動場?如果住天水圍, 元朗, 屯門果班諗住近近地去報名既師兄師姐.. 真係車費同時間都多得佢唔少..
本身係坑口落車都仲要行成十分鐘先到..
由新界西北過去.. 來回三, 四粒鐘都差不多.. 睇來佢地要搵師兄幫手拿衫..

其實點解唔選D 中間點, 例如旺角大球場, 深水"土步"運動場等呢.. 反正都唔係日日有波踢..

P.S 我住北角, 所以問題不大, 都係來回一粒鐘左右..(連埋去到運動場)
作者: stephensuen    時間: 2012-10-11 17:12
唔係掛,我就是住元朗,未試過咁遠拿PACK
作者: chisuet    時間: 2012-10-11 18:48
原帖由 wlau 於 2012-10-11 13:47 發表
將軍澳運動場?如果住天水圍, 元朗, 屯門果班諗住近近地去報名既師兄師姐.. 真係車費同時間都多得佢唔少..
由新界西北過去.. 來回三, 四粒鐘都差不多.. 睇來佢地要搵 ...

原帖由 stephensuen 於 2012-10-11 17:12 發表

我去年有玩, 但今年無報名, 去年都要o係灣仔運動場攞pack.
今年灣仔運動場到而家仲未整好, 我仲估以為你地會去馬鞍山運動場, 原來你地去將軍澳攞pack.
作者: ayaya    時間: 2012-10-12 03:30
不是吧  將軍澳  晒車錢  浪費時間

有冇得開跑個日先拎
作者: pandaman    時間: 2012-10-12 09:11
我收到信都覺得幾不可思議,
係新界極北天水圍既比賽之餘, 仲要去新界極東既將軍澳拎選手包.
兩者都唔就腳到極點~
作者: AlexCat    時間: 2012-10-12 11:42
真係半日遊!
作者: ayaya    時間: 2012-10-12 13:40
原帖由 stephensuen 於 2012-10-11 17:12 發表

我住屯門

寧願佢到時即場派
作者: benny_cp    時間: 2012-10-12 21:28
收到信,MS 姐係邊組ar?
作者: Thales    時間: 2012-10-14 14:50
原帖由 wlau 於 2012-10-11 13:47 發表
由新界西北過去.. 來回三, 四粒鐘都差不多.. 睇來佢地要搵 ...

佢咁樣即係趕客. 以往報名時都有寫係邊度拎野.. 今年冇.. 原來係去將軍澳.. 我諗下年真係唔會再玩... 玩1個賽事要咁煩去到咁遠..
作者: snail    時間: 2012-10-14 16:47
原帖由 Thales 於 2012-10-14 14:50 發表

佢咁樣即係趕客. 以往報名時都有寫係邊度拎野.. 今年冇.. 原來係去將軍澳.. 我諗下年真係唔會再玩... 玩1個賽事要咁煩去到咁遠..

咁又係呀, 咁煩, 真係少D人玩仲好.
作者: Horace    時間: 2012-10-14 21:43
我都系一来一回巳经用左4个钟,如果一早知系TKO拎就唔玩了

原帖由 ayaya 於 2012-10-12 13:40 發表

我住屯門

寧願佢到時即場派

作者: jasonjason    時間: 2012-10-15 09:09
我不明白一個新界西的比賽要我去到新界東拿東西,上年勉強接受去田總或維園,
想不到佢今年........ 好在有朋友去開才不致於要自己坐車去.......

原帖由 greennut 於 2012-10-14 21:43 發表
我都系一来一回巳经用左4个钟,如果一早知系TKO拎就唔玩了

作者: snail    時間: 2012-10-15 09:15
搞左咁多年都係大西北比賽, 咁對南區, 新界東, tko朋友咪好唔公平? 年年都要咁早入去比賽
作者: ht00272    時間: 2012-10-15 09:43
標題: 回復 60# 的帖子
除了香港10公里挑戰賽 香港還有很多比賽。
作者: wlau    時間: 2012-10-16 11:58
原帖由 snail 於 15-10-2012 09:15 發表
搞左咁多年都係大西北比賽, 咁對南區, 新界東, tko朋友咪好唔公平? 年年都要咁早入去比賽

比賽地點其實唔係最大問題..... 因為當左係一個地區特色賽事..
好似聯合國兒童基金賽係迪迪尼咁, 突破清水灣長跑咁...

現在我覺得最無理由既, 係取PACK 地方.. 完完全全係玩人...
仲要除左星期六之外, 其他時間都係OFFICE HOURS, 咁叫人點攪...
撞著星期六唔得閒, 就真係唔知點取, 就算搵人幫人取PACK, 但除左星期六, 人地唔駛返工咩..
作者: macuLam    時間: 2012-10-16 14:26
其實佢比個option人地如即場取pack會好D...冇記錯美津濃都係咁...
P.S.我都住元朗, 搵個FD連同幾個跑友最近個去取, 佢住上環...
作者: 雲達大衛    時間: 2012-10-16 21:12
我決定下年唔參加. 我怕佢下年去大澳真草球場拿號碼牌.
作者: winnie220    時間: 2012-10-19 14:07
今年第一次跑這個
請問ctse ching知不知這賽道多不多上斜下斜呢?
作者: Thales    時間: 2012-10-19 23:57
原帖由 雲達大衛 於 2012-10-16 21:12 發表
我決定下年唔參加. 我怕佢下年去大澳真草球場拿號碼牌.

要專登去真係想爆粗!!!
作者: wlau    時間: 2012-10-20 11:53
今日取PACK可以肯定兩樣野..第一... 去到好多人都XYZ .. 當然唔係對住D 工作人員講粗口, 但都有D 人提出不滿..
第二... 坑口站去就要算要轉番去正門.. 都一定快過將軍澳站去..
作者: woo    時間: 2012-10-20 14:56
大家平心靜氣,在那裡取,都會有部份人唔方便的,睇下大會有咩溝通渠道反影下意見仲好啦,工作人員都是打工的!
作者: Anthony    時間: 2012-10-20 17:17
原帖由 winnie220 於 2012-10-19 14:07 發表
今年第一次跑這個
請問ctse ching知不知這賽道多不多上斜下斜呢?

有三四段上落斜,不過都不是太斜。最難是終點前幾百米斜路,是全程最斜的路段,記得留力衝線。
作者: chisuet    時間: 2012-10-20 19:13
我今年因某些私人原因沒報名.

要做到即場取pack, 涉及場地及人手, 美津濃半馬可以做到係因為人數少(2300, )況且比賽地點不太影響交通, 仲有個直昇機坪可以攞衫. 另Xtep15k係1500人, 都可以即場取bib及衫, 因為取號碼布地點係條堀頭路.

但呢個比賽多好多人(上限6000人), 若可以選擇即場攞, 我相信大部份參賽者都會揀即場攞.
不過呢個比賽又唔係渣打, 未必搵到咁多義工願意晨咁早天未光走去天水圍.
沒錯係有個大空地, 但始終人太多, 港鐵限死最早6點開, 去到天水圍仲要轉輕鐵, 去到都可能7點幾, 取號碼布又會打蛇餅, 仲要熱身, 8點係咪可以開跑到都唔知, 跑完攞衫又排一次....
而且濕地公園路係大路, 又要限時限刻交場,
所以, 如可以揀即場取pack晨早做左.

以往多在摩頓台, 去年就係灣仔運動場,
其實如果唔係灣仔運動場仲未維修好, 我想都不至於要去將軍澳咁麻煩.
不過都可以考慮其他市區運動場的, 但要睇下有無同足球比賽撞期.

撇除地區偏遠因素, 將軍澳運動場本身其實距離港鐵站不太遠, 出閘後行十分鐘內一定到.
(我因為參加田徑賽, 去過幾次將軍澳運動場)

所以, 請大家寬容點, 再偏遠都係一次半次, 點嬲都好都唔好將你的怒火發洩在工作人員身上.
不如諗下將軍澳(或天水圍)住的朋友平時返工放工有幾痛苦.

作者: winnie220    時間: 2012-10-20 21:07
收到~~ 多謝CHING提點

原帖由 Anthony 於 2012-10-20 17:17 發表

有三四段上落斜,不過都不是太斜。最難是終點前幾百米斜路,是全程最斜的路段,記得留力衝線。

作者: Thales    時間: 2012-10-21 13:00
原帖由 chisuet 於 2012-10-20 19:13 發表
我今年因某些私人原因沒報名.

要做到即場取pack, 涉及場地及人手, 美津濃半馬可以做到係因為人數少(2300, )況且比賽地點不太影響交通, 仲有個直昇機坪可以攞衫. 另Xtep15k係1500人, 都可以即場取bib及衫,  ...

咁講緊大圍人係覺得今次安排不善. 老實講你係網站唔一早寫明.... 知道就唔報啦.
作者: Horace    時間: 2012-10-21 14:52
多谢ching提点,由坑口行过去真系快过将军澳站

原帖由 wlau 於 2012-10-20 11:53 發表
今日取PACK可以肯定兩樣野..第一... 去到好多人都XYZ .. 當然唔係對住D 工作人員講粗口, 但都有D 人提出不滿..
第二... 坑口站去就要算要轉番去正門.. 都一定快過將軍澳站去..

作者: jchip    時間: 2012-10-21 16:34
can I see see the T shirt?
作者: jchip    時間: 2012-10-21 16:35
Is any coupon this year?
作者: waterboy    時間: 2012-10-21 17:40
話晒搭地鉄可達,有一次甚麽賽要係新蒲崗拿pack重格攝.
作者: 小叻    時間: 2012-10-21 18:34
原帖由 wlau 於 2012-10-20 11:53 發表

我覺得...比賽開和練習開的運動員,通常都比較無咁介意路遠... 可能大會book場有困難... 睇開d啦, 香港人! 真係咁介意的話, 下年報之前真係要考慮清楚!
係咪你唔熟路? 我覺得將軍澳站係商場過,反而仲舒服wor... 平時去田總比賽,我都係將軍澳出閘和走!
作者: raccon_mama    時間: 2012-10-21 23:02
我今年都無報到呢個比賽, 將軍澳又係有d唔就腳, 不過, 希望大家向大會反映 (例如, 用E-mail 之類 , 等event organizer易d知大家的意見.), 因為我有時都做過呢d比賽義工 (大會有時資料不清, 佢地叫咩, 我地做咩), 有極少部份人向我地"很惡死"地發表意見, 我地也很無奈 ( 我做過大部份的service連車馬費都要自已出 )
作者: wlau    時間: 2012-10-21 23:52
原帖由 小叻 於 21-10-2012 18:34 發表

我覺得...比賽開和練習開的運動員,通常都比較無咁介意路遠... 可能大會book場有困難... 睇開d啦, 香港人! 真係咁介意的話, 下年報之前真係要考慮清楚!
係咪你唔熟路? 我覺得將軍澳站係商場過,反而仲舒服wor... 平 ...

我成日都去果度踢波兩邊都行過.... 你係坑口出, 行過路口就經過公園之後過左橋底就已經到運動場轉埋入中間入場, , 我慢腳行都係行十分鐘...不過果條就露天..
而上年都係灣仔都係露天攪, 我相信露天攪, 要BOOK 場唔會太難.. 可能佢地想義工係室內攪, 唔想日曬雨淋, 但我唔信BOOK 室內場真係咁難..你只要去多D 室內運動場行下就知.. 佢地好多活動室根本無人租..

再加上, 佢除左琴日係非星期一至五有得拿衫之外, 其他都係OFFICE DAYS, 對好多要返工既人來講, 係有好大難度...我相信, 佢地真係有心去諗下既.. 其實都會諗到...

其實你頭先都提出左一點.. 就係田總好多比賽都係果度攪.. 我估係咁既原因, 佢地當左果度係佢地既主場(好似大球場咁).. 佢地就好自然諗住係果度取PACK 係好正常.. 但佢無諗過.. 這個EVENT 係公開AND 係新界西北攪, 好多平時唔會去JOIN 新界東北比賽既人, 都會專登去JOIN 這個比賽.. 所以佢地應該要再用人性既角度去諗, 會好D...

作者: wlau    時間: 2012-10-21 23:55
原帖由 waterboy 於 21-10-2012 17:40 發表

今年心情行動就係新蒲崗...
作者: wlau    時間: 2012-10-22 00:14
原帖由 raccon_mama 於 21-10-2012 23:02 發表
我今年都無報到呢個比賽, 將軍澳又係有d唔就腳, 不過, 希望大家向大會反映 (例如, 用E-mail 之類 , 等event organizer易d知大家的意見.), 因為我有時都做過呢d比賽義工 (大會有時資料不清, 佢地叫咩, 我地做咩), 有極 ...

其實琴日果D , 好多都只係自己友係度大大聲話有無攪錯, 點解今次咁遠之類.. 你話真係指住D 工作人員係度嘈既, 亦唔多見有, 但之後取完PACK, 出去PACK 野既時候, 好多人真係係度互相同其他取PACKE 既人互相用粗口式訴苦..
最攪笑, 我琴日走既時見到咁岩有一班公公婆婆去幫人取PACK , 佢地係度講幫個孫來取之類....

特步15K 今次係上水攪, 唔知佢地會唔會要人去香港仔取PACK 囉..

作者: ryim    時間: 2012-10-22 16:35
原帖由 waterboy 於 2012-10-21 17:40 發表

其實鑽石山行去新蒲崗其實同今次TKO差唔多...行過去都有點麻煩

作者: leefs    時間: 2012-10-22 17:11
對於近日此POST內有來自同一IP之不同賬號網友,
在此回覆及發表言論,
本人在此敬告此網友,
你們如需表達意見或發表聲明,
只需直接電郵我,本會定必隻字不漏、代為轉貼,
如有關賬號網友不理會本網相關條款,
本網務必行使權力!

討論區方針與指引守則                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          香港長跑網已經就討論區訂立了一套方針與指引守則,以進一步推動我們創造一個自由開放的討論平台,我們的方針是所認為應當遵循的標準可使我們的指引更具合理化性質。

以下守則描述的標準有著本社區的共識,是以普世認識的道德價值觀點,並適用於所有本討論區參與者,其中某些方針仍在演進之中。

由於我們的方針持續地演進,許多會員感到成文規則有其不可避免的欠缺性,難以覆蓋干擾或惡意行為的所有可能形式。

例如,某個用戶可能因其行為與我們成文方針的內在精神背道而馳而受譴責,編輯或終止賬戶,即使規則文字並未被違反。

而那些抱持善意、展現文明、尋求共識,並且努力創造一個優良的網上平台的人,是大家所樂見的。

香港長跑網 - 管理團隊示
25.5.2011
作者: gchanch    時間: 2012-10-22 20:45
大家熱愛跑步,每個地區住都有。將軍澳運動場也近地鐵沿線,地鐵站行十分鐘也不會難到大家。今次也是我第一次到將軍澳運動場,趁此去見識很好。未有時間的可托別人拿,若有困難可pm我,我想辦法找將軍澳的跑友解決。這也是我們在這裏的原因。我們人多,那裡拿也難不到我們。
作者: 柔詠    時間: 2012-10-27 06:42
有無師兄已換購asics 的衫/ 襪?
作者: 阿聰    時間: 2012-10-27 10:06
噢﹗我好似仲未拎號碼布同紀念品添......
仲有冇機會可以去攞架?
作者: Thales    時間: 2012-10-30 00:40
想請問有冇人唔要張88元背心卷?有既話我想要番張. 感謝
作者: momolone    時間: 2012-10-30 09:18
多謝ching提點路徑,由坑口站行去容易好多!

尋日去拎選手包,最細size只有s size

香港地嘜野都可以炒賣一餐,唔知4連號碼布有無得炒﹖

作者: AlexCat    時間: 2012-10-30 09:30
標題: 回復 88# 的帖子
我暫時唔買衫,可能給你,星期日早上交給你?
作者: AlexCat    時間: 2012-10-30 09:32
我都有個問題:我都未著過咁貴的跑鞋,對跑鞋值唔值得買?
作者: ktluk    時間: 2012-10-30 13:11
個人意見,Ascis 的跑鞋值得買,我用了coupon 買了鞋,還跑過,好好.
作者: AlexCat    時間: 2012-10-30 16:12
標題: 回復 92# 的帖子
多譏你的建議,星期日見。
作者: Insider    時間: 2012-10-30 22:08
各位師兄, 我報了名
但未去過天水圍,
請問比賽當日最好幾點出發及應搭地鐵還是巴士去起步點最好?
我家住將軍澳
請指點迷津....
作者: ktluk    時間: 2012-10-31 08:31
原帖由 AlexCat 於 2012-10-30 16:12 發表
多譏你的建議,星期日見。

大家星期日見
作者: ktluk    時間: 2012-10-31 08:40
原帖由 newbie 於 2012-10-30 22:08 發表
各位師兄, 我報了名
但未去過天水圍,
我家住將軍澳
請指點迷津....

個人覺得搭6.00am頭班地鐵直接到香港站,再去南昌站到天水圍,再搭 705 / 706 輕鐵在濕地公園站下車比較方便.大約7.20am到達.
作者: kitkitlai    時間: 2012-10-31 10:07
原帖由 ktluk 於 2012-10-31 08:40 發表

個人覺得搭6.00am頭班地鐵直接到香港站,再去南昌站到天水圍,再搭 705 / 706 輕鐵在濕地公園站下車比較方便.大約7.20am到達.

唔該哂達哥...0715見
作者: Alan123    時間: 2012-10-31 12:42
原帖由 newbie 於 2012-10-30 22:08 發表
各位師兄, 我報了名
但未去過天水圍,
我家住將軍澳
請指點迷津....

出觀塘搭元朗 / 天水圍巴士

大欖墬道轉 265m 總站落
作者: joeyan    時間: 2012-10-31 14:44
想問如果星期日要寄存行李,
係咪帶 同號碼布一同派發個個 綠色膠袋 ?
要唔要上面寫名同號碼 ?
thanks
作者: blurmax    時間: 2012-10-31 16:41

Yes - bring the green luggage bag and the staff member will mark the luggage tag for you
作者: Insider    時間: 2012-10-31 23:29
原帖由 Alan123 於 2012-10-31 12:42 發表

出觀塘搭元朗 / 天水圍巴士

大欖墬道轉 265m 總站落

多謝提示
但我諗可能會通宵巴士出去轉西鐵及輕鐵
因為驚佢會封路改道
我從未去過天水圍, 所以坐鐵路去較易落車...
thanks

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2