香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2012.11.18 GigaSports 10 公里賽 [打印本頁]

作者: boborambo    時間: 2012-9-6 22:46
標題: 2012.11.18 GigaSports 10 公里賽
GigaSports 10 公里賽
對象:16歲以上,身體健康人士
日期:2012年11月18日 (星期日)
比賽時間:上午8時正
截止報名日期:2012年10月25日
冠名贊助:GigaSports
參賽名額:3,000
報名費:港幣$120

賽事網站 : http://gigasports.sportsoho.com
下載報名表 :http://gigasports.sportsoho.com/file/gigasports_application_form.pdf

對象:16歲以上,身體健康人士
日期:2012年11月18日 (星期日)
比賽時間:上午8時正
截止報名日期:2012年10月25日
冠名贊助:GigaSports
參賽名額:3,000
報名費:港幣$120
組別
男子組女子組
組別出生年份組別出生年份
青年男子16-19歲1993-1996青年女子16-19歲1993-1996
壯年男子20-29歲1983-1992壯年女子20-29歲1983-1992
高級男子30-39歲1973-1982高級女子30-39歲1973-1982
先進男子I 40-49歲1963-1972先進女子40-49歲1963-1972
先進男子II 50-59歲1953-1962元老女子50歲或以上1962或以前
元老男子60歲或以上1952或以前--

奬項Mizuno大會T恤

登錄/註冊後可看大圖

紀念T恤尺碼表 (單位: 厘米)
XSSMLXL
身高167-171170-176175-181180-186185-191
81-8789-9597-103105-111113-119
65-7173-7981-8789-9597-103

大會不保證能提供所選擇之尺碼,需視乎實際存貨量而定,T恤尺寸只供參考
成功報名的參加者可得:
  • 港幣$50 GigaSports現金券
  • Mizuno 大會T-Shirt
  • 免費成為GigaSports會員
  • 穿著大會T恤參賽可得GigaSports毛巾
  • 完成整段賽事可獲贈紀念品乙份

登錄/註冊後可看大圖

作者: boborambo    時間: 2012-9-6 22:51
網上報名 : http://www.sportsoho.com/pg/match/read/2570876
作者: pandaman    時間: 2012-9-6 23:13
這個不知有沒有報名優惠?
作者: albertkuk2001    時間: 2012-9-6 23:22
第一次參加比賽,希望到時有機會追到師兄個車尾~
作者: suniebo    時間: 2012-9-7 18:32
作者: blurmax    時間: 2012-9-10 15:57

Enrolled^.^
作者: leefs    時間: 2012-9-10 16:36
原帖由 kogun 於 2012-9-6 23:13 發表
這個不知有沒有報名優惠?

有關優惠即將會員區公佈。
作者: gc9543    時間: 2012-9-10 16:53
因為件衫幾好睇,報左。
作者: ycasiu    時間: 2012-9-10 19:54
Enrolled!
作者: cowfu    時間: 2012-9-11 10:11
Done and joined.
作者: suniebo    時間: 2012-9-11 13:06
原來有優惠,心急得滯.
作者: eternity    時間: 2012-9-11 14:50
enrolled
作者: mtkdc    時間: 2012-9-11 14:50
已報名!
作者: leefs    時間: 2012-9-11 16:16
會員報名優惠 :
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17949&page=1&extra=
作者: kaon    時間: 2012-9-11 22:17
原帖由 leefs 於 2012-9-11 16:16 發表
會員報名優惠 :
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=17949&page=1&extra=

點解我無得入?
係咪post得太少?
作者: leefs    時間: 2012-9-12 00:25
原帖由 kaon 於 2012-9-11 22:17 發表

點解我無得入?
係咪post得太少?

https://www.longrun.hk/forum/redirect.php?tid=5691&goto=lastpost#lastpost
作者: SamSam7    時間: 2012-10-5 10:43
原帖由 suniebo 於 2012-9-11 13:06 發表
原來有優惠,心急得滯.

Me 2.. .... 太心急  . . ..
作者: cufre    時間: 2012-10-9 18:26
我都報左
作者: wlau    時間: 2012-10-9 22:51
今日想報.. 但發覺已經無得選加大碼既衫.....大碼我一定唔岩著... 即係無得著住任衫比賽... 咁早PLAN 定既比賽.. 都會有唔夠衫既情況出現...
作者: cufre    時間: 2012-10-10 11:52
呢個10k係咪跑上鹿茵山莊?
作者: wlau    時間: 2012-10-11 00:38
原來又係SPORTSOHO 個SYSTEM 白痴無衫選, 但佢地好似自己都唔知咁..
見到好多人ONLINE 都講無XS, S 等選擇, 佢仲係咁話無可能, 叫佢連絡佢地咁...
原本今日想問有無衫既時候, 已經FULL 左... 無得報...
其實佢地套SYSTEM 邊個寫既, 一而再, 再而三咁出問題........
作者: cufre    時間: 2012-10-11 17:07
原帖由 wlau 於 2012-10-11 00:38 發表
原來又係SPORTSOHO 個SYSTEM 白痴無衫選, 但佢地好似自己都唔知咁..
見到好多人ONLINE 都講無XS, S 等選擇, 佢仲係咁話無可能, 叫佢連絡佢地咁...
原本今日想問有無衫既時候, 已經FULL 左... 無得報...
其實佢地套 ...

得M同L揀..
揀左L都唔知岩唔岩著
作者: wlau    時間: 2012-10-11 20:27
原帖由 cufre 於 11-10-2012 17:07 發表

得M同L揀..
揀左L都唔知岩唔岩著

但你睇番佢下面D 留言, 已經一早有D 師兄話好多SIZE 選唔到, 但佢地個史波仲話佢地個CASE 特別, 又話唔會, 叫佢地聯絡佢地咁...
根本個SYSTEM 就有問題.. 可能佢地真係無乜做過UAT..
作者: alexsung    時間: 2012-10-23 16:35
唔知會唔會有電郵或者信件通知我地去囉跑手包呢?
作者: boyboybb    時間: 2012-10-23 19:03
我曾經send e-mail問過主辦單位,會有e-mail通知攞選手包的!
作者: alexsung    時間: 2012-10-23 21:31
i see~ thank boyboybb
作者: mtkdc    時間: 2012-10-27 18:37
25/11已收到E-mail了!...
一係出Mega Box取選手包...1-4/11
一係去Sport Soho取...5-9/11
作者: lazioman    時間: 2012-10-30 16:42
新手一問, 請問怎去科學園起點?
是否在大學火車站行過去?
作者: coolmanlai    時間: 2012-10-30 20:13
搭kmb 272k 俾$3.5好過行
作者: George2    時間: 2012-11-5 16:09
咁多位師兄, 我星期日去MEGA BOX 攞號碼包. E-MAIL 寫住M SIZE 但係我填寫XL. 我以為自己填錯, 問佢可唔可以攞XL. 佢話唔得.
然後話知道我網上墳XL,不過佢無曬SIZE. 後來我堅持.佢最終都俾XL我.
作者: addison    時間: 2012-11-8 17:59
跑完之後,附近有咩食?
作者: leefs    時間: 2012-11-13 00:16

GigaSports 10公里賽 - 最新消息

各位參賽者,
        賽事日期:11月18日 (星期日)
        地點:科學園(位置見附件地圖)
        賽事程序表:
07:00 開始行李寄存服務
07:50 準備上線
08:00 比賽開始
08:30 派發賽後精美禮品
09:00 開始成績公佈
09:30 頒奬儀式
                注意事項:
- 大會設有行李寄存及水站。
- 此賽事無須登記, 掛上號碼布後, 可到行李寄存區存放行李, 然後準備上線。
- 比賽完畢後,參賽者無須交還計時晶片。
- 有關賽事的最新資訊將於網頁 gigasports.sportsoho.com 公布。

GigaSports 10K Race Updated News

Dear participant,
        Date: 18 November 2012 (Sunday)
        Venue: Science Park (refer attached map)
        Event Rundown:
07:00 Baggage storage service
07:50 Get ready at waiting zone
08:00 Race start
08:30 Distribution of souvenir
09:00 Result announcement
09:30 Prize presentation
                Remarks:
- Baggage storage, distance markers and water stations will be provided.
- No registration is needed for this race. Please kindly attach the Number Bib properly and deposit your luggage at the storage area before heading to the start line.
- Timing chip is not necessary to return.
- Please refer updated information on gigasports.sportsoho.com.

作者: awolswat    時間: 2012-11-13 21:47
Alan,請問長跑網大約位置?
作者: mico_edmond    時間: 2012-11-16 08:43
小弟都會參加比賽..
想問下是否大部份係斜路?
作者: leefs    時間: 2012-11-16 09:08
原帖由 awolswat 於 2012-11-13 21:47 發表
Alan,請問長跑網大約位置?

本會服務處在起步點場地內,
7點前會有義工在此分發號碼布,
請各會員盡早到達,
7:30左右會關閉服務處,
有問題可以聯絡我,
我當日跑完廣馬會回覆。
作者: little-fish    時間: 2012-11-16 09:39
標題: 回復 34# 的帖子
平地
作者: awolswat    時間: 2012-11-16 17:05
基本上大部份平地,應該只有一小段上落天橋!
作者: mill    時間: 2012-11-18 11:14
跑完返來了, 今天要多謝朱師兄車我們到場地, 多謝夢璃lewis影相, 多謝自己隻腳仲識得跑. " />" />"
恭喜running sue, 711FF, CY媽, 仲有amy, 呀峰, 攞獎, 今天高手如雲, 你們都考健呀!
比賽安排得都算很好, 只是一路都好塞人" (因為起步我排最尾)
條路又窄.....
多謝晒各位2工, 包括我自己.
我自己按錶時間 : 51:25 雖然唔係快, 但都收貸啦!"

作者: pandaman    時間: 2012-11-18 11:56
勁呀∼ 咁多人攞獎! 恭喜晒∼

另夢璃同mill 姐等義工幫忙拎gel,辛苦晒∼
作者: mill    時間: 2012-11-18 12:11
原帖由 kogun 於 2012-11-18 11:56 發表
勁呀∼ 咁多人攞獎! 恭喜晒∼

另夢璃同mill 姐等義工幫忙拎gel,辛苦晒∼

唔好客氣....只是辛苦夢璃同朱師兄就真..
作者: Bonsir    時間: 2012-11-18 12:23
辛苦哂各2工了,今日頭幾K段路真係窄到爆,超多人塞住.不過好多紀念品拎番
作者: blurmax    時間: 2012-11-18 12:24

恭喜running sue, 711FF, CY媽, 仲有amy, 呀峰, 攞獎, 今天高手如雲, 你們都考健呀!

Mill Ctse,
U ran faster than me - I completed the race in 52:06 mins@@

作者: mill    時間: 2012-11-18 12:30
原帖由 blurmax 於 2012-11-18 12:24 發表

Mill Ctse,
U ran faster than me - I completed the race in 52:06 mins@@

你都好快啦!
作者: LL3578    時間: 2012-11-18 12:47
賽後投票:

https://www.longrun.hk/forum/vie ... e%3D1&frombbs=1
作者: running-sue    時間: 2012-11-18 13:24
首先恭喜今日完成賽事嘅跑友, 今日天氣都幾凍下, 大家都堅持出賽, 讚呀

仲要, 恭喜得獎跑友

作者: awolswat    時間: 2012-11-18 13:48
第一次參賽,大鄉里出城!!
總算順利完成! 自已計時大約 52:00 左右!

Thanks "夢璃" 交收網衫!

作者: cyrilchu    時間: 2012-11-18 14:20
原帖由 awolswat 於 2012-11-18 13:48 發表
第一次參賽,大鄉里出城!!
總算順利完成! 自已計時大約 52:00 左右!

Thanks "夢璃" 交收網衫!

第一次參賽, 52:00 左右!好快喇!今日人山人海,想快都難!
作者: 藍衫    時間: 2012-11-18 15:25
唔該mill,同夢璃及其他義公哥哥姐姐,派發物支,夢璃種要霧雨影相。多謝 ,頭7k好有壓迫感。全部橙色。

作者: Bonsir    時間: 2012-11-18 15:32
我遲左上線,頭幾K簡直同玩障礙賽無分別不過條賽道幾特別∼幾好玩
作者: 藍衫    時間: 2012-11-18 16:12
糸集合點掛住吹水,想上線果鎮,條龍尾以經到集合點
作者: hangS    時間: 2012-11-18 16:19
雖然開頭窄d,不過幾好玩
作者: little-fish    時間: 2012-11-18 16:25
不是平路?
作者: LL3578    時間: 2012-11-18 16:33
原帖由 little-fish 於 2012-11-18 16:25 發表
不是平路?

今次呢條路唔係好似以前係科學園搞既10k賽咁全程跑海邊
跑完白石角海濱長廊之後過隧道去教院既運動場果頭去到樟樹灘原路折返
作者: wo92629392    時間: 2012-11-18 17:32
有少少上落斜, 好玩!
作者: blurmax    時間: 2012-11-18 19:33

Completed the Giga Sports 10k race 2012 at the new route in Shatin (near Science Park) in a moderate slow time of 52:06 mins.

Despite the slow completion time, I still enjoyed the race as usual!

作者: MJ576    時間: 2012-11-18 22:14
原帖由 blurmax 於 2012-11-18 19:33 發表

Completed the Giga Sports 10k race 2012 at the new route in Shatin (near Science Park) in a moderate slow time of 52:06 mins.

Despite the slow completion time, I still enjoyed the race as ...

Congratulation to your good completion of the race,

Blurmax, you are one of the elite runner of this race lah
作者: blurmax    時間: 2012-11-18 23:28

MJ,

Elite runner? U must be kidding@@ I'm a slow runner only!

作者: mico_edmond    時間: 2012-11-19 09:13
恭喜各拿獎朋友 ^^
因為遲左少少到... 0740... 所以無去長跑網到打招呼....
我就好趕咁寄行李... 熱身, 搵位出發...
企係到等開跑都幾冷 =_=
都唔算好後... 30秒左右過到晶計....
我係tunnel前都要狂過人......
今次都算有幾條斜路, 2次 行人tunnel, 2 次行車天橋..... 都算幾特別
最後2公里大平路都可以衝下
而小弟今次就45'03" 完成.....
作者: lewischan    時間: 2012-11-19 09:24
Result is here !

http://gigasports.sportsoho.com/file/results.pdf
作者: mico_edmond    時間: 2012-11-19 09:24
原來已有 result:
http://gigasports.sportsoho.com/file/results.pdf
作者: mico_edmond    時間: 2012-11-19 09:26
原帖由 mico_edmond 於 2012-11-19 09:13 發表
恭喜各拿獎朋友 ^^
因為遲左少少到... 0740... 所以無去長跑網到打招呼....
我就好趕咁寄行李... 熱身, 搵位出發...
企係到等開跑都幾冷 =_=
都唔算好後... 30秒左右過到晶計....
我係tunnel前都要狂過人.. ...

大會晶片計時  00:44:47
5km: 00:21:22
作者: blurmax    時間: 2012-11-19 10:00
標題: 回復 60# 的帖子
Thanks for the result link@@
作者: blurmax    時間: 2012-11-19 10:24

The official result of the Giga Sports 10K 2012 is available now :
Official time : 52:27 mins
Chip time : 52:06
Category ranking : 71 / 273
Overall ranking : 687 / 2457

作者: awolswat    時間: 2012-11-19 10:39
Offical time :  00:52:29
Chip time : 00:50:53
Category ranking : 180/514
師兄,請問邊到睇到Overall ranking?
作者: shogikin    時間: 2012-11-19 11:08
歡迎各位參加者去投票區
賽後投票

Kin in Running
作者: Professor    時間: 2012-11-19 11:11
各位好~!

昨天見到很多長跑網的網友~!

我都在場, 昨日是小弟第一次參加的公開長跑活動
時間是 OFFICIAL TIME 54:39  
作者: blurmax    時間: 2012-11-19 14:27
標題: 回復 64# 的帖子
The overall ranking is by my own calculation only^.^
作者: elliott_wong    時間: 2012-11-19 17:05
尋日我都有去跑
去到優景里好似玩閃避球咁
好多消防銓向道
上橋回程爆爆地計
到落番隧道之發現原來之前跑左咁多暗斜上落
好開心咁做到個人pb
作者: blurmax    時間: 2012-11-19 17:24
標題: 回復 68# 的帖子
Congratulations to ur PB!
作者: mill    時間: 2012-11-22 14:31
GigaSports 10K比賽, 有到來拍照的攝影2工, 請PM"皇上" leefs, 取回大會紀念Tee一件.
特此通知!

作者: HKRUNNER    時間: 2012-11-22 20:44
謝謝讚賞先 ~~不錯,這場10K是好玩的,但絕不是做時間的好地方

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2