香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2008.12.07 石門10k [名額已満] - 誠徵義勇攝影駐場記者 [打印本頁]

作者: spmho    時間: 2008-9-10 23:52
標題: 2008.12.07 石門10k [名額已満] - 誠徵義勇攝影駐場記者
主辦:香港馬拉松推廣社
日期:2008年12月7日(星期日)
起跑時間:上午8:30
距離:10公里
比賽路線:沙田石門 > 亞公角 > 香港科學園 > 亞公角 > 石門
截步報名日期:2008年11月24日
報名費用:$120另加$100晶片按金

報名表
https://www.longrun.hk/doc/071208.pdf
長跑網參加名單:

隊制:
(長跑長友A隊)
1. Gills  
2.
sleung2002hk
3. cywcyw
(長跑長友B隊)

4.stanleyhpm
5.大圍新跑手
6.瘋狂跑步機

個人參賽者:
7. randyip
8. blurmax
9. 全馬
10. adamtam
11. drexler
12. running-sue
13. cu83
14. saki
15. mode
16. MJ576
17. garykwan
18. ar125

長跑網隨軍義勇記者: 慢子wilson

.
作者: blurmax    時間: 2008-9-11 00:11
Probably will join this race for the 1st time coz I've skipped the Reservoir Cup Race II already
作者: spmho    時間: 2008-9-11 00:22
各位自己留意以下比賽時間:
08年
11月23日 nike 10k (報到恭喜你)
11月23日 香港跑半馬拉松 (馬拉松推廣社)
11月30日 unicef 10k/半馬
12月7日 石門10k (miller、官方都講係快既10k比賽)
12月7日 水塘盃第二回合 (15k)
12月21日 香港15公里挑戰賽 (田總)
12月28日石崗10k/30k馬拉松熱身 (馬拉松推廣社)
09年
1月4日 美津半馬

睇下大家今年希望係咩比賽做成績啦
係enjoy比賽,還是比賽for peak?
我估都無咩邊個師兄/姐會全部報晒 (blurmax兄可能例外 )

作者: Gills    時間: 2008-9-11 08:47
尼個比賽令我想起一位人兄....身在澳洲既Michael版主.
作者: blurmax    時間: 2008-9-11 09:18
Cyber Run 08 is on the same day with Nike 10 K too!

This year's CyberRun for Rehab 2008 will be held on Nov 23 (Sun) at Cyberport, Pokfulam. Events include 5K race, 4K walk and 1.5K wheelchair-accessible walk. Six age categories for men and women, plus school and open team races. Minimum pledge per participant is HK$200 for adult or HK$100 for child and full time student. Enquiry: Tel: 2817-6277.

http://www.hkrunners.com/?q=node/1883
作者: Gills    時間: 2008-9-11 11:08
原帖由 blurmax 於 11-9-2008 09:18 發表
Cyber Run 08 is on the same day with Nike 10 K too!

http://www.hkrunners.com/?q=node/1883

唔該哂Blurmax兄, 今年D比賽撞倒7彩.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-11 11:39
作者: Gills    時間: 2008-9-11 11:57
原帖由 瘋狂跑步機 於 11-9-2008 11:39 發表
石門十公里, 主場賽事希望五十分內完成!

雙橋.水廠街.科學園....熟悉的路....熟悉的人, 唔同跑法, 期待中....
作者: 711MF    時間: 2008-9-11 12:02
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-11 12:05
作者: Gills    時間: 2008-9-11 12:09
唔止沙田, 新界東另一熱點大埔都唔少.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-11 12:12
作者: blurmax    時間: 2008-9-11 12:16
雙橋.水廠街.科學園....熟悉的路....熟悉的人, 唔同跑法, 期待中....

Gills,

Looking forward to witnessing ur PB!
作者: kenneth    時間: 2008-9-11 12:17
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-11 12:36
原帖由 kenneth 於 2008-9-11 12:17 發表

其實新界西,那裏是長跑重鎮,一年都不是很多長跑比賽吧。 那及新界東多呢﹗

咪搬過來!
作者: Gills    時間: 2008-9-11 14:25
原帖由 blurmax 於 11-9-2008 12:16 發表

Gills,

Looking forward to witnessing ur PB!

唉....blurmax兄, 自04年後成績每況愈下, 希望今年有點突破.
作者: Gills    時間: 2008-9-11 14:28
原帖由 慢速小子 於 11-9-2008 12:36 發表

咪搬過來!

Right, 馬鞍山及鳥溪沙一帶都有唔少選擇, Kenneth兄諗諗佢, 不過閣下父母好似都住新界西, 咁就難搞D, 仲有兩位公子返緊學仲大問題...
作者: miller    時間: 2008-9-11 14:36
呢場都有隊際…大家諗諗佢喇
作者: miller    時間: 2008-9-11 14:37
原帖由 Gills 於 2008-9-11 14:28 發表

Right, 馬鞍山及鳥溪沙一帶都有唔少選擇, Kenneth兄諗諗佢, 不過閣下父母好似都住新界西, 咁就難搞D, 仲有兩位公子返緊學仲大問題...

我就係由馬鞍山搬左去荃灣…而家不知幾咁懷念以前練跑o既日子…
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-11 14:52
作者: Gills    時間: 2008-9-11 14:55
原帖由 miller 於 11-9-2008 14:37 發表

我就係由馬鞍山搬左去荃灣…而家不知幾咁懷念以前練跑o既日子…

Right, 沙田, 馬鞍山, 大埔...有著優越既天然操練環境, 小弟返而與miller兄相反, 由葵青搬去沙田, 然後大埔.
作者: Gills    時間: 2008-9-11 14:56
原帖由 miller 於 11-9-2008 14:36 發表
呢場都有隊際…大家諗諗佢喇

....有冇C兄/C姐有興趣.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-11 15:00
作者: miller    時間: 2008-9-11 15:02
原帖由 Gills 於 2008-9-11 14:55 發表

Right, 沙田, 馬鞍山, 大埔...有著優越既天然操練環境, 小弟返而與miller兄相反, 由葵青搬去沙田, 然後大埔.

馬鞍山…I'll be back!!!
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-11 15:16
原帖由 miller 於 2008-9-11 15:02 發表

馬鞍山…I'll be back!!!

係呀!馬鞍山好好住呀!

遲些為它去搞另一個網站!

[attach]2001[/attach]

作者: kenneth    時間: 2008-9-11 16:45
作者: 力    時間: 2008-9-11 20:30
舊年跑過此比賽, 全平路, 去到科學園折返, 很好跑! 不過今年因撞期關係報唔到泥果賽程。
作者: Gills    時間: 2008-9-12 08:35
原帖由 Alex 於 11-9-2008 20:30 發表
舊年跑過此比賽, 全平路, 去到科學園折返, 很好跑! 不過今年因撞期關係報唔到泥果賽程。

Alex兄未能參與, 雖然有點可惜, 但吐露港比賽多的是, 年尾再玩第2個.
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-12 09:26
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-11 15:00 發表

Gills, 米拿,白頭先生, 七兄可組成夢幻隊伍!

咁不如我同瘋兄你再多位 ching ctse 整隊 B 隊參與吓都好wor,諗諗佢啦。[attach]2006[/attach]
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-12 09:33
原帖由 大圍新跑手 於 2008-9-12 09:26 發表

咁不如我同瘋兄你再多位 ching ctse 整隊 B 隊參與吓都好wor,諗諗佢啦。2006

嘻嘻!小弟都想玩下呢條路喎!

希望目標做倒 PB sub 46 min !

作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 09:36
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-9-12 09:39
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-12 09:36 發表

好! 我都瘋子開大口, 目標 sub 48! " />
1. 大圍
2. 瘋狂
3. 慢子
4. .......

不是每三人為一隊?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 09:46
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-9-12 10:44
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-12 09:46 發表

係咩? 咁對唔住, 名額已滿!

咁唔使等啦,我嗱嗱淋填咗張 form 星期日交比瘋兄一併處理好冇?[attach]2008[/attach]

Gills兄:
有 B 隊冇理由唔見咗夢幻 A 隊,啱唔啱呢?[attach]2009[/attach]
作者: Gills    時間: 2008-9-12 10:47
原帖由 大圍新跑手 於 12-9-2008 10:44 發表

咁唔使等啦,我嗱嗱淋填咗張 form 星期日交比瘋兄一併處理好冇?2008

Gills兄:
有 B 隊冇理由唔見咗夢幻 A 隊,啱唔啱呢?2009

Right, 咁有冇A隊人選呢?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 10:59
作者: desmond    時間: 2008-9-12 11:20
原帖由 Gills 於 2008-9-11 14:28 發表

Gills兄,新界東的樓價都唔平,好多$4 一呎
作者: Gills    時間: 2008-9-12 11:20
原帖由 瘋狂跑步機 於 12-9-2008 10:59 發表

提議夢幻3人組合!
1. Gills
2. miller
3. 白頭

miller兄係跑會紅人, 可能已經被羅致了, 白C兄尼排好繁忙, 唔知有冇時間玩, 小弟提議7兄同藍田Alex兄.
作者: Gills    時間: 2008-9-12 11:22
原帖由 yungwai 於 12-9-2008 11:20 發表
Gills兄,新界東的樓價都唔平,好多$4 一呎

唉....唔係我尼D一般人可以負擔呢...
作者: 瘋瘋    時間: 2008-9-12 11:31
作者: blurmax    時間: 2008-9-12 11:38
   I mailed my enrollment form today
作者: miller    時間: 2008-9-12 15:40
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-9-12 10:59 發表

提議夢幻3人組合!
1. Gills
2. miller
3. 白頭

我要問過我教練同隊友先知要報邊隊…
作者: hobbywet    時間: 2008-9-14 22:58
寄左form, 維持每月一賽
作者: randyip    時間: 2008-9-15 22:16
明天寄報名表
作者: saki    時間: 2008-9-15 23:47
9/12要要考試, 來不到了............. -_-
作者: 全馬    時間: 2008-10-1 09:40
我好早寄左form, 但都未收到任何通知
作者: blurmax    時間: 2008-10-1 09:47
As usual the acceptance letter will be received one week before the race
作者: kopo1128    時間: 2008-10-17 16:51
I will send the application letter next week.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-18 09:38
12月既10k都係唔跑住了~~留返星期日練長課~~~渣打渣打
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-18 10:31
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-18 09:38 發表
12月既10k都係唔跑住了~~留返星期日練長課~~~渣打渣打

初時諗住呢個比賽要來做pb,所以一早報啦,唯有果個星期既長課改weekday做啦。[attach]2594[/attach]
作者: miller    時間: 2008-10-18 20:59
標題: 回復 50# 的帖子
再唔係咪跑完10km再自己加一課10-12km,pacing一定可以控制到LSD速度
作者: kopo1128    時間: 2008-10-20 10:15
原帖由 miller 於 2008-10-18 20:59 發表
再唔係咪跑完10km再自己加一課10-12km,pacing一定可以控制到LSD速度

好建議!!!!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-20 10:34
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-24 14:06
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-20 10:34 發表

大圍兄, 不如個日我地用米拿大夫既建議.
就是跑完比賽再加10K. 當是日強度 LSD?

瘋兄:
而家先睇到個post,真係好提意wor,一於就沿路走多轉,有冇機會追到最慢果班跑手過多次終點呢?[attach]2709[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-24 14:43
作者: cc    時間: 2008-10-28 22:42
作者: 力    時間: 2008-10-28 22:44
原帖由 cc 於 2008-10-28 22:42 發表
各位ching/tse,想問,如果佢將我張支票過左數,咁係唔係即表示我有得跑呢?

過左數梗係預埋你玩喇!
作者: cc    時間: 2008-10-28 22:47
作者: nc    時間: 2008-10-28 22:54
原帖由 cc 於 2008-10-28 22:47 發表
好野,終於可以名正言順跑啦

恭喜恭喜 cc

努力練習呀, 加油
作者: 龜速行    時間: 2008-10-28 23:03
標題: 回復 58# 的帖子
cc ctse

恭喜恭喜

add more oil ar

go go let's go

作者: MJ576    時間: 2008-10-29 23:12
已寄form, 希望有得玩喇
作者: blurmax    時間: 2008-10-29 23:21
MJ, See U in the race then!

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-31 14:49
仲未諗報唔報呢場~有冇師兄諗住報隊際??~~我諗住比賽完加多轉~有冇師兄join?
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-31 15:43
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-31 14:49 發表
仲未諗報唔報呢場~有冇師兄諗住報隊際??~~我諗住比賽完加多轉~有冇師兄join?

sleung兄:
果日我同瘋ching都諗住跑完加多轉當長課。
如果你諗住玩隊際既,快腳可以問吓Gills, 711兄, 米拿兄等。
作者: saki    時間: 2008-10-31 15:46
本來 9/12 要考試, 不會玩呢場

但我越來越心郁郁添..........
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-31 17:20
Gills, 711兄, 米拿兄
照過來照過來~~一齊玩隧際啦~~跑完再加多課~~正 pbpb
作者: kenneth    時間: 2008-10-31 17:21
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-31 17:26
作者: desmond    時間: 2008-10-31 17:27
[quote]原帖由 kenneth 於 2008-10-31 17:21 發表

登錄/註冊後可看大圖

Gills, 711兄, 米拿兄  加埋 sleung2002hk 兄,呢個組合,都幾無敵-->我都好有興趣去睇佢地表演!
作者: 711MF    時間: 2008-10-31 17:28
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-31 17:33
我今年最快都係41:xx  係時侯做返個好成績喇
作者: cywcyw1118    時間: 2008-11-2 15:15
我想報隊際 有沒有人要我嗎

作者: Gills    時間: 2008-11-3 22:31
原帖由 cywcyw1118 於 2-11-2008 15:15 發表
我想報隊際 有沒有人要我嗎

好呀,家吓未齊腳,得我,唔知Leung兄,7兄意吓如何?我還未報,唔知截止未.
作者: cywcyw1118    時間: 2008-11-3 22:46
11月24先截止
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-3 23:28
原帖由 Gills 於 2008-11-3 22:31 發表

好呀,家吓未齊腳,得我,唔知Leung兄,7兄意吓如何?我還未報,唔知截止未.

Gills兄 + sleung兄 + cyw兄咪夠腳law~
一個字"强"[attach]2972[/attach]
作者: 711MF    時間: 2008-11-3 23:36
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 00:04
丫~本想我+gills兄+米拿兄~不過米拿師兄遞左表~
咁加埋cyw兄啦~7兄唔玩?~隊名:長跑A隊??(可以改第2個)~隊長??
作者: cywcyw1118    時間: 2008-11-4 00:10
可以4個人?.?因為我睇到張form隊際得3個人名位 寫
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 00:25
係3個人~咁邊3個??
作者: Gills    時間: 2008-11-4 10:43
原帖由 sleung2002hk 於 4-11-2008 00:25 發表
係3個人~咁邊3個??

最後Reconfirm係咪 Leung兄 + cyw兄 + 小妹呀. 7兄決定唔join定組多隊玩, 實行大包圍呀.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 10:47
咁隊名??隊長??係咪要夾埋3份表一齊寄架??
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-4 10:54
原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-4 10:47 發表
咁隊名??隊長??係咪要夾埋3份表一齊寄架??

應該係,最好問吓長跑網B隊隊長"瘋狂兄"。
作者: cu83    時間: 2008-11-4 11:27
我係新手, 第一次參加, 上星期已寄左form, 仍未收到通知, 期待中
作者: blurmax    時間: 2008-11-4 11:37
Upstairs,

Not so quick.  Probably will receive the acceptance letter 1 or 2 weeks before the race.

http://hk.myblog.yahoo.com/blurmax
作者: spmho    時間: 2008-11-4 11:38
見大家報隊好似好開心

如果仲有人想玩team......又唔介意我跑得慢(48分左右).......
可以找我...
作者: Gills    時間: 2008-11-4 11:44
突然想問隊際駛唔駛同組,我係C組老餅黎,cyw兄好似好後生A組喎, Leung兄係咩組別?
作者: 711MF    時間: 2008-11-4 12:00
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-4 12:17
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-4 12:31
原帖由 Gills 於 2008-11-4 11:44 發表
突然想問隊際駛唔駛同組,我係C組老餅黎,cyw兄好似好後生A組喎, Leung兄係咩組別?

隊際係唔使同組o架,但係要集齊三個隊員報名表一齊寄出。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-4 12:32
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-4 12:17 發表

史兄,
預埋你!
閣下+大圍+小弟!
跑完比賽休息五分鐘跑上梅子林當長課!

瘋兄:
原來仲未報名咩?我以為你已經搞掂咗。[attach]2990[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-4 12:46
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-11-4 12:51
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-4 12:46 發表

係呀, 未交form, 因為欠一位呀.hgj091" />" />hj

icic,咁一於加埋stanley兄,其他野拜託ching搞掂佢。
作者: spmho    時間: 2008-11-4 13:04
原帖由 大圍新跑手 於 2008-11-4 12:51 發表

icic,咁一於加埋stanley兄,其他野拜託ching搞掂佢。

下!?
慢子唔玩咩?
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-4 13:12
作者: spmho    時間: 2008-11-4 13:14
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-11-4 13:12 發表

係呀, 我同慢子兄講左喇, 佢玩單打, 我地玩三打! " />" />
幾時交form俾小弟先!

pm同你講
作者: cywcyw1118    時間: 2008-11-4 14:12
原帖由 Gills 於 2008-11-4 11:44 發表
我係a組 邊個做隊長 咁form個到要點=.=我咪試過玩隊際
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 16:31
原帖由 cu83 於 2008-11-4 11:27 發表
我係新手, 第一次參加, 上星期已寄左form, 仍未收到通知, 期待中

應該約比賽前7日先收到通知的
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 16:33

我係a組  隊際唔洗同組的
作者: 瘋瘋    時間: 2008-11-4 16:36
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 16:37
原帖由 cywcyw1118 於 2008-11-4 14:12 發表
我係a組 邊個做隊長 咁form個到要點=.=我咪試過玩隊際

唔介意既~小弟做隊長 出黎跑返課同俾form我一齊寄??
隊際我都未試過丫

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2