香港長跑網 - 長跑長友

標題: 各位巴打 小弟左腳傷左 [打印本頁]

作者: Blackvest    時間: 2012-9-21 22:13
標題: 各位巴打 小弟左腳傷左
我跑左了一個月 腳就出問題
係左腳膝下 內側似係鵝掌肌腱果到痛
睇左醫生有一個星期啦 食止痛藥同休息 呢家藥都食晒
仲係咁痛 上樓梯痛 落樓梯腳軟
我就連坐係到2腳伸直 腳板屈向自己 左腳屈痛 右腳屈到
我呢家可以點?

登錄/註冊後可看大圖

作者: Blackvest    時間: 2012-9-22 12:37
黑色果D位痛 應該睇跌打 定繼續慢慢休息?
已經1個星期啦

登錄/註冊後可看大圖

作者: dt.dt    時間: 2012-9-22 18:40
標題: 回復 1# 的帖子
我剛也是這位置痛約一星期,現感覺好了些.
你可試熱敷後再揸藥膏,最重要忍腳不要跑,休息多d
作者: Blackvest    時間: 2012-9-22 22:22
原帖由 dt.dt 於 2012-9-22 18:40 發表
我剛也是這位置痛約一星期,現感覺好了些.
你可試熱敷後再揸藥膏,最重要忍腳不要跑,休息多d

唔該晒 但係行完樓梯特別痛
作者: jepp    時間: 2012-9-23 17:54
我都係呢個位置痛,停左一星期後,今日再跑返可口可樂,結果痛到想死,返到屋企後用冰敷左一陣,好DD,睇嚟都要停一排先。
作者: Blackvest    時間: 2012-9-23 23:16
原帖由 jepp 於 2012-9-23 17:54 發表
我都係呢個位置痛,停左一星期後,今日再跑返可口可樂,結果痛到想死,返到屋企後用冰敷左一陣,好DD,睇嚟都要停一排先。

我都成星期囉 行路仲係痛
作者: Blackvest    時間: 2012-9-30 00:28
巴打們 我個腳傷仲未好
但有新發現就係左腳腳眼上一個個手指公位
hi一hi 就痛啦 已經停跑差唔多成個月啦

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2