香港長跑網 - 長跑長友

標題: 2013.01.27 香港糖尿聯會健康長跑(10km) [打印本頁]

作者: ycasiu    時間: 2012-10-19 14:26
標題: 2013.01.27 香港糖尿聯會健康長跑(10km)
今年改了赛道, 去上水跑,重有early bird rate添!

http://www.diabetes-hk.org/news/55

作者: blurmax    時間: 2012-10-19 14:36

活動日期
2013 年 1 月
27 日
(星期日) 

集合地點
上水彩園路 (由上水港鐵站C出口步行約10分鐘)

對象
16歲或以上之公眾人士

名額
2,000人 (先到先得)

組別

起跑時間

紀念品:
所有參加者將獲贈快乾功能運動背心、牙膏、牙刷、瀨口水、紙巾、毛巾、代糖各一

報名費用:  
HK$100 (2012年11月19日或之前報名

HK$150 (2012年11月20日至2013年1月7日)

Event Name:    Diabetes Hongkong Healthy Run 2013

Event Date
:  Sunday, 27th January 2013

Assembly Area

Choi Yeun Road, Sheung Shui (10-min walk from Sheung Shui MTR Station Exit C)

Target
             Any person aged 16 years old or above

Quota

2,000 (on first-come-first-serve basis)

Category

Starting Time

Souvenir  
Functional dry-fit vest, toothpaste, toothbrush, mouthwash, tissue paper, towel &natural sweetener.

Entry Fee

HK$100 (Entry received on or before Mon, 19 Nov 2012) or
HK$150 (Entry received between 20 Nov 2012 to 7 Jan 2013)

作者: wlau    時間: 2012-10-19 19:33
跑上水.. 有D 特別..
作者: bazihk    時間: 2012-10-19 20:54
路線同xtep 15K和北區10K差不多一樣。
作者: kitkitlai    時間: 2012-10-19 23:44
主場出擊正呀!
作者: LL3578    時間: 2012-10-20 00:13
黎緊呢屆去左北區跑,對我黎講冇優勢
作者: hoosier    時間: 2013-1-25 23:08
報左,很多小贈品!

作者: jack.tsang    時間: 2013-1-26 16:37
唔好落雨
作者: 興記J-run    時間: 2013-1-26 20:58
各位ching, ctsz 明早見
作者: shogikin    時間: 2013-1-27 10:36
歡迎各位參賽者到投票區
賽後投票

**注意同日有多場比賽**

Kin in Running
作者: 沒有醉的瘋子    時間: 2013-1-27 11:45
條路咁想撞死人咩?
作者: Mimi    時間: 2013-1-27 12:24

大會安排真係有d…
廁所排長龍搞到遲起步。條路撞到9彩!U turn位唔知想點!沿途無指示話跑咗幾遠。賽後無蕉食
不過接近大自然,沿途有牛屎,死青蛙,仲有馬馬等過馬路,我鍾意!
作者: beyondcool    時間: 2013-1-27 17:35
今次大會安排真係好有問題,我跟工作人員指示排隊放行李,排到去放行李個位見到原來有2條龍,仲要比個冇品既師奶話我打尖!
>_<
作者: eric0102    時間: 2013-1-27 18:49
呢條路線根本不適合多過500人o既賽事,撞頭撞到飛起!
作者: jack.tsang    時間: 2013-1-27 19:14
應該一早就知碼布多人拎,點仲咁少人幫手分,
5k 同10k最後撈埋,塞到爆,

不過空氣清新 屎味濃郁
作者: 立花道雪    時間: 2013-1-27 20:23
跑左咁多個10k, 呢個都算經典, 可能條河真係太臭, 反而令自己跑快左, 結果做到PB, 出年一定要再玩過
作者: croco399    時間: 2013-1-27 21:32
起/終點 空氣"清新" 超正!

有個女人推住BB車比賽, 好勁!
有冇ching見到?
作者: 興記J-run    時間: 2013-1-27 22:36
croco399 發表於 2013-1-27 21:32
起/終點 空氣"清新" 超正!

有個女人推住BB車比賽, 好勁!

佢係我前前, 後後都見到. 佢你外籍女士來的.
作者: 興記J-run    時間: 2013-1-27 22:39
10KM 係無聲無色, 無氣氛下嗚笛開跑.....因為好多跑手都未取號碼布, 最終延誤了10分鐘才能開跑.
作者: 明興寶寶    時間: 2013-1-28 10:42
相信好多人都覺得,大會有很多進步及改善的空間
作者: GO!    時間: 2013-1-28 13:01
jack.tsang 發表於 2013-1-27 19:14
應該一早就知碼布多人拎,點仲咁少人幫手分,
5k 同10k最後撈埋,塞到爆,

見到條洰當棠跑快兩步,一於跑完算,不過明年都會再跑
作者: tomson88    時間: 2013-1-28 14:45
各ching 有冇用gps, 我用nike+ 好似跑了唔止10k ,係10.3k
作者: Mimi    時間: 2013-1-28 15:17
I used runkeeper. 10.24k
作者: GO!    時間: 2013-1-28 16:50
屎味濃郁
作者: suniebo    時間: 2013-1-28 17:24

07:15到, 排完洗手間,攞得號碼布來, 都熱唔切身, 完全無里數指示!,多段雙向走,好彩大家自律, 在最後50米先有人通知轉埋彎
, 終點在望,可有點那個.可以一贊的是 今年件背心薄滑左 ,

BB 車, 佢應在一小時內完成, 人車 都好野

作者: 立花道雪    時間: 2013-1-28 20:04
tomson88 發表於 2013-1-28 14:45
各ching 有冇用gps, 我用nike+ 好似跑了唔止10k ,係10.3k

我用910xt計到 10.12k
作者: smallkoei    時間: 2013-1-28 23:06
i use garmin 計到10.1 too~
作者: hl03    時間: 2013-1-29 09:47
大會出左成績未? ANY LINK CAN CHECK, thanks!!
作者: 沒有醉的瘋子    時間: 2013-1-29 11:54
我走埋水站攞杯水飲,個工作人員即刻拎走左杯水,激死!
作者: Louise    時間: 2013-1-29 13:06
I use Polar 10.3
作者: water0712    時間: 2013-1-29 13:13
I use Outbound(H-100) 10.24k
作者: fergusmok    時間: 2013-1-29 22:35
距離的指示不很清楚. (或者我自己留意唔到吧)
我連仲有幾遠到終點都唔知. (IPHONE GPS有誤差)
剩下百多米突然見到終點先醒覺, 但為時以晚, 結果, 最後個段路我好似跑緊一百米咁衝.

作者: ricch    時間: 2013-1-30 20:39
fergusmok 發表於 2013-1-29 22:35
距離的指示不很清楚. (或者我自己留意唔到吧)
我連仲有幾遠到終點都唔知. (IPHONE GPS有誤差)
剩下百多米突 ...

Results available now:

http://www.diabetes-hk.org/news/65
作者: hl03    時間: 2013-1-30 21:47
ricch 發表於 2013-1-30 20:39
Results available now:

http://www.diabetes-hk.org/news/65

Thanks ricch
作者: 立花道雪    時間: 2013-1-30 22:18
没晶片時間?
作者: LHK    時間: 2013-1-30 23:19
一開波塞人塞成分鐘,official time 有咩參考價值呢……
作者: jack.tsang    時間: 2013-1-30 23:47
冇晶片時間 整塊晶片做乜鬼

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2