香港長跑網 - 長跑長友

標題: Skins Compression Wear [打印本頁]

作者: leehokwokwing    時間: 2012-10-26 00:56
標題: Skins Compression Wear
請問下呢隻牌子好唔好著架 ??

登錄/註冊後可看大圖

作者: allanccl    時間: 2012-10-26 01:10
非常好著! 男裝的下部位置造得很立體有打摺的,而且脾罅下面是網布,非常透氣,不會磨損下體,舒適度是我試過咁多牌子中最好的。最近一個月剛買來試,現在每日早上練習約21K的斜路,想跑快的話佢唔會有阻力,其他牌子就有d阻力感。so far 無試過老抽,體力回復快,跑後無疲累感,總體表現非常滿意。
註:我試著的是A400。
作者: 龜兔競跑    時間: 2012-10-26 02:18
ching們,請問多少錢到啊?
作者: allanccl    時間: 2012-10-26 08:31
訂價$1090
作者: 龜兔競跑    時間: 2012-10-26 17:46
thx 亮哥 !
作者: leehokwokwing    時間: 2012-10-27 15:32
多謝亮哥回答,上網見呢條A200$3xx, 但這牌子好定2XU

作者: allanccl    時間: 2012-10-28 22:26
原帖由 leehokwokwing 於 2012-10-27 15:32 發表
多謝亮哥回答,上網見呢條A200$3xx, 但這牌子好定2XU

A200 $300?是港幣定係美元?  邊度有咁平? 請pm小弟地址電話, 謝謝!
作者: Calf    時間: 2012-10-29 01:19
A400應該係skin最高級既...網數都比2xu多D..
作者: leehokwokwing    時間: 2012-10-29 13:20
Thx Calf Ching 回覆, 上網買條試下先
作者: allanccl    時間: 2012-10-30 13:24
標題: 回復 6# 的帖子
經溝通後才知閣下價錢是說短tight,而我買的是長tight,我奇怪不可能便宜這麼多的。
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-9 16:01
終於入手了 ^.^
作者: BillWong    時間: 2012-11-9 18:37
Ching我都有興趣
在那裡買可否PM小弟。謝謝
作者: didierlee    時間: 2012-11-9 19:39
CRC online store
A400 long tights 連運費約HK$810
作者: allanccl    時間: 2012-11-9 20:16
今日著A400跑了42.195K(第一次著Skins),正! 完全無抽過筋,在15K食左一包ANS Gel,一路上上落落斜路到終點都咁有力,回到酒店沖完涼,無晒疲累,聽日跑38K應該無問題。初步試驗....滿意! 睇下黎緊兩日的測試,洗左,希望聽日乾得切。
作者: dt.dt    時間: 2012-11-9 20:37
標題: 回復 14# 的帖子
跑完42km, 第日仲可以跑38
km ,實在太勁了.
Anyway,我都買了A400,真係唔錯.但可能我太廋了,感覺再緊d便更好(我169cm,135磅,著s碼).
作者: allanccl    時間: 2012-11-9 21:03
原帖由 dt.dt 於 2012-11-9 20:37 發表
km ,實在太勁了.
Anyway,我都買了A400,真係唔錯.但可能我太廋了,感覺再緊d便更好(我169cm,135磅,著s碼).

我參加的是超100K賽,分三日跑。
我這條XS碼初初著上身感覺也好似唔夠緊,是照身高體重訂購,我著過CWX、Orca、2XU elite等等都係緊緊的,本來沒多大信心,但這衭的剪裁特別的舒適,男裝下便三角位是網布,非常透氣,打了摺,敏感部位不會被擠壓,今天忘記搽花士令也完全無磨損,好正! 以前著CWX及Orca是好易介損的,現在沒有這個問題了。
作者: dt.dt    時間: 2012-11-9 21:31
標題: 回復 16# 的帖子
100k超勁
祝ching跑得好成績!!
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-9 22:13
  勁呀亮哥, 我只係號10 km 度
話事話著左大脾真係冇咁酸軟
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-10 17:24
原帖由 didierlee 於 2012-11-9 19:39 發表
CRC online store
A400 long tights 連運費約HK$810

what is CRC online store , can u advise
"????
作者: didierlee    時間: 2012-11-10 22:08
原帖由 yeewahkin 於 2012-11-10 17:24 發表 what is CRC online store , can u advise "????

主要售賣單車、三項、游水跑步用品UK online store,亦同Wiggle Online Store常鬥搶客減價:

http://www.chainreactioncycles.com

http://www.wiggle.co.uk/zh/
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-10 22:16
原帖由 didierlee 於 2012-11-10 22:08 發表

主要售賣單車、三項、游水跑步用品UK online store,亦同Wiggle Online Store常鬥搶客減價:

http://www.chainreactioncycles.com

http://www.wiggle.co.uk/zh/

thanks thanks
作者: allanccl    時間: 2012-11-11 07:31
琴日又跑了38K,越來越喜歡這衭!  完全滿意,無抽過筋,無阻力,正! 今日再來跑22K,試下快跑暗斜。
作者: lumix    時間: 2012-11-11 10:56
原帖由 dt.dt 於 2012-11-9 20:37 發表
km ,實在太勁了.

Ching, 可否量度及相告 A400 long tight S碼之腰圍及褲長. 謝謝~
作者: lumix    時間: 2012-11-11 10:57
原帖由 allanccl 於 2012-11-9 21:03 發表

我參加的是超100K賽,分三日跑。
我這條XS碼初初著上身感覺也好似唔夠緊,是照身高體重訂購,我著過CWX、Orca、2XU elite等等都係緊緊的,本來沒多大信心,但這衭的剪裁特別的舒適,男裝下便三角位是網布,非常透 ...

Ching, 可否量度及相告 A400 long tight XS碼之腰圍及褲長. 謝謝~
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-11 11:42
有冇人有興趣一齊買野, 夠$999 免郵費
作者: didierlee    時間: 2012-11-11 12:06
睇返官方SIZE CHART,Small Size下仲有Small Short (SS),先至到XS
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-11 13:52
係呀,仲可自行輸入身高,體重,計你穿乜size
作者: allanccl    時間: 2012-11-11 13:58
原帖由 didierlee 於 2012-11-11 12:06 發表
睇返官方SIZE CHART,Small Size下仲有Small Short (SS),先至到XS

我就是想再買多一條是SS碼,因為覺得而家著XS碼好長,要摺起衭腳三吋,無咁舒服。
前一貼leehikwokwing師兄以前曾PM相約小弟網購,但他說他的網購是沒有SS碼的,所以我沒join他網購。
今天我也跑了22K,連續的第三天跑,越來越鍾意著Skins A400,爽! 完全可以無阻礙,對腳可以盡擘,想快想大步,完全稱心,今天也沒有搽花士令,感覺敏感部位沒磨,總結三天長課的體驗,極之滿意!  遲d會搞團購(過幾天回港後才可搞),價錢初步知道會平二百幾,順便一提,團購優惠只限註冊會員,會員可以留意會員區。
作者: jefflam77    時間: 2012-11-11 14:41
原帖由 allanccl 於 2012-11-11 13:58 發表 我就是想再買多一條是SS碼,因為覺得而家著XS碼好長,要摺起衭腳三吋,無咁舒服。前一貼leehikwokwing師兄以前曾PM相約小弟網購,但他說他的網購是沒有SS碼的,所以我沒join他網購。今天我也跑了22K,連續的第 ...
多謝亮哥為大家搵甘多好嘢。我都望望2xu同A400既差別先。好想買是但一條!
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-11 15:48
亮哥, 唔知 small / short 係咪 SS 碼 ???如果係就有得賣呀

作者: didierlee    時間: 2012-11-11 18:02
SS 即small short
CRC 有貨,但都係等亮哥圑購
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-12 15:23
圑購有興趣
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-12 15:33
A400 同RY 400

其實有咩唔同
價錢又差唔多?

作者: yeewahkin    時間: 2012-11-12 15:49
原帖由 didierlee 於 2012-11-11 18:02 發表
SS 即small short
CRC 有貨,但都係等亮哥圑購

CRC 幾抵呀

ship到香港先$81X

如果有friend share 下
仲平D
作者: allanccl    時間: 2012-11-12 17:49
昨日跑了22K,三天共跑了102K,下午步行遊覽也不覺疲累,午飯後洗了衫開行暖氣,到晚上那條A400已乾透,著了來訓覺做recovery,效果一流,今早起床,一點疲累也沒有了,出去吃早餐見到其他參賽運動員都是一拐一拐的行路,上落樓梯要摻扶,我就健步如飛,都是這A400幫的忙,回港後一定要買多條來替換,今次三天連續的比賽,每天都要洗衫衭,連連下雨乾唔切,凍冰冰的勉強穿上,外間得8度攝氏,不好受。

註:我有帶舊款2XU recovery tight ,又有帶2XU elite compression tight衭,三晚都輪住穿了來訓,recover 效果都一樣咁好,但係A400舒服D。
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-12 18:07
原帖由 allanccl 於 2012-11-12 17:49 發表
昨日跑了22K,三天共跑了102K,下午步行遊覽也不覺疲累,午飯後洗了衫開行暖氣,到晚上那條A400已乾透,著了來訓覺做recovery,效果一流,今早起床,一點疲累也沒有了,出去吃早餐見到其他參賽運動員都是一拐一拐的行 ...

似乎呢幾百元不能慳了
作者: ccomeout    時間: 2012-11-13 10:49
標題: 回復 35# 的帖子
亮哥,都要你夠勁先無事!俾著係我,著物咩去跑100k,最終都係上車!!
你講到咁好,搞到我都心思思,等你搞團購時入返條先!
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-14 17:48
Skins Compression Pro Tights
是否比A400 更好,更高級>????

作者: allanccl    時間: 2012-11-14 20:58
原帖由 yeewahkin 於 2012-11-14 17:48 發表
Skins Compression Pro Tights
是否比A400 更好,更高級>????

閣下quote的網頁已講到明係for bike riding 單車專用。

You’ve worn Skins™ to enhance your performance in training and recovery – now wear them to improve your performance while riding. Skins™ cycle incorporates Skins™ proven BioAcceleration Technology™ to provide increased performance on the bike.  

作者: yeewahkin    時間: 2012-11-14 23:26
Ok thanks
以為貴d ,會勁d

Thanks again
作者: chankerokero    時間: 2012-11-15 01:02
剛剛o係呢個web買了兩條SKINS A400 - MEN'S LONG TIGHTS

http://www.compressyourself.com/skins-A400.html
作者: takkikeos    時間: 2012-11-15 10:33
上網買了 2xu 同 skins a400 各1條,總共約hkd 1200,好開心!

感覺skins 好薄 (就好似平時著d legging咁)

相對2xu 質乎好d,同埋型好多
作者: takkikeos    時間: 2012-11-15 10:34
我都係o係lee個網買..等左1星期左右就收到好開心平好多呀

原帖由 chankerokero 於 2012-11-15 01:02 發表
剛剛o係呢個web買了兩條SKINS A400 - MEN'S LONG TIGHTS

http://www.compressyourself.com/skins-A400.html

作者: daniel0415    時間: 2012-11-15 11:01
真係幾平woo!
作者: chankerokero    時間: 2012-11-15 11:24
原帖由 takkikeos 於 2012-11-15 10:34 發表
我都係o係lee個網買..等左1星期左右就收到好開心平好多呀

一個星期咁快?!
我睇mobile01果邊,閒閒地都等三星期喎!
一星期就有的話堅正!
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-15 11:28
原帖由 daniel0415 於 2012-11-15 11:01 發表
真係幾平woo!

平過CRC wor

thanks for sharing
作者: takkikeos    時間: 2012-11-15 12:07
我買完send去佢customer service問佢都話最少要14日

點知我3號買10號就收到~

原帖由 chankerokero 於 2012-11-15 11:24 發表

一個星期咁快?!
我睇mobile01果邊,閒閒地都等三星期喎!
一星期就有的話堅正!

作者: lumix    時間: 2012-11-15 13:42

作者: yeewahkin    時間: 2012-11-15 14:14
原帖由 takkikeos 於 2012-11-15 12:07 發表
我買完send去佢customer service問佢都話最少要14日

點知我3號買10號就收到~

有無成功用到coupon code

try 過但唔得
作者: chankerokero    時間: 2012-11-15 14:15
原帖由 yeewahkin 於 2012-11-15 14:14 發表

try 過但唔得

用到喎! 5%電視框!
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-15 14:48
原帖由 chankerokero 於 2012-11-15 14:15 發表

用到喎! 5%電視框!

借問code 係
作者: elixir    時間: 2012-11-15 15:16
標題: 回復 41# 的帖子
small short out of stock la....
作者: daniel0415    時間: 2012-11-15 15:24
原帖由 elixir 於 2012-11-15 15:16 發表
small short out of stock la....

今早看時仲有一件SS,轉過頭就冇啦。唔知 S 同 SS size 差幾遠呢?我都係介乎SS最尾,如果唔係就買S。

作者: lumix    時間: 2012-11-15 15:36
CRC 仲加左價~
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-15 17:04
原帖由 lumix 於 2012-11-15 15:36 發表
CRC 仲加左價~

唔係掛

seems to be
作者: leehokwokwing    時間: 2012-11-16 00:21
  全部加左十廿幾蚊
作者: allanccl    時間: 2012-11-16 08:29
原帖由 daniel0415 於 2012-11-15 15:24 發表

今早看時仲有一件SS,轉過頭就冇啦。唔知 S 同 SS size 差幾遠呢?我都係介乎SS最尾,如果唔係就買S。

Daniel,SS是短一些的Small碼,闊度等同S碼,如果是介乎SS碼同XS碼,要揀細果個碼即係XS碼。
作者: allanccl    時間: 2012-11-16 08:30
原帖由 leehokwokwing 於 2012-11-16 00:21 發表
  全部加左十廿幾蚊

怪唔得知要£6x 一條咁貴,貴過香港買。
作者: jefflam77    時間: 2012-11-16 08:35
原帖由 allanccl 於 2012-11-16 08:30 發表

怪唔得知要£6x 一條咁貴,貴過香港買。
from the website of 跑"bar", there is special offer in Beijing skins shop. u can go to c next week!
作者: allanccl    時間: 2012-11-16 08:39
原帖由 jefflam77 於 2012-11-16 08:35 發表
from the website of 跑"bar", there is special offer in Beijing skins shop. u can go to c next week!

唔該晒! 那麼我下星期六去到北京時看看。
作者: allanccl    時間: 2012-11-16 09:46
上了佢個網頁睇過,好貴下喎!
商品编码: ANAF003-1-M (等如 Skins A200)
吊牌价: ¥749.00
销售价: ¥561.00 (= HK$701)

還有,碼數只剩下好大的碼幾件M-XL,沒有細碼及加細碼了。
作者: takkikeos    時間: 2012-11-16 09:56
我上次同的coupon code 好似係 event11

平左10英鎊左右

原帖由 yeewahkin 於 2012-11-15 14:14 發表

try 過但唔得

作者: takkikeos    時間: 2012-11-16 10:02
另外記得揀返shipping country 係香港

價錢會再平d

原帖由 takkikeos 於 2012-11-16 09:56 發表
我上次同的coupon code 好似係 event11

平左10英鎊左右

作者: didierlee    時間: 2012-11-16 10:28
呢類UK online store逢星期五通常有特價推廣,遇上節曰亦有平,特別Wiggle同CRC經常互鬥
作者: daniel0415    時間: 2012-11-16 10:48
原帖由 allanccl 於 2012-11-16 08:29 發表

Daniel,SS是短一些的Small碼,闊度等同S碼,如果是介乎SS碼同XS碼,要揀細果個碼即係XS碼。

唔該晒,亮哥!通常我都係著S碼,2xu都係。祗不過對照skins Size Guide,我係SS最尾,接近S。你講好啱,SS比S碼可能短2 cm到。
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-16 11:05
原帖由 didierlee 於 2012-11-16 10:28 發表
呢類UK online store逢星期五通常有特價推廣,遇上節曰亦有平,特別Wiggle同CRC經常互鬥

thanks
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-16 11:06
原帖由 takkikeos 於 2012-11-16 10:02 發表
另外記得揀返shipping country 係香港

價錢會再平d

yes

exclude VAT
作者: tks    時間: 2012-11-16 11:49
原帖由 chankerokero 於 2012-11-15 01:02 發表

請問每條價錢比香港平多少?
作者: 大口阿伯    時間: 2012-11-16 21:39
想問下依隻牌子香港有無得買?同埋如果買A200白色嚟跑步,會唔會好透??
THX!
作者: chankerokero    時間: 2012-11-16 23:04
原帖由 tks 於 2012-11-16 11:49 發表

請問每條價錢比香港平多少?

香港應該賣緊$1,100(正價計),我依家計落每條$620,平好多!
作者: tks    時間: 2012-11-16 23:43
原帖由 chankerokero 於 2012-11-16 23:04 發表

香港應該賣緊$1,100(正價計),我依家計落每條$620,平好多!

多謝 ching 介紹,造福跑友
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-19 00:19
係 compressyourself 點track shippment ?
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-21 11:43
compressyourself 一般幾耐收貨
作者: daniel0415    時間: 2012-11-21 17:07
How long does worldwide delivery take?

Delivery times are dependant on many factors but we work hard to get your order delivered as quickly as possible. Delivery in Europe will take approximately 3-7 days after despatch and worldwide will take 7-14 days from despatch.

原帖由 yeewahkin 於 2012-11-21 11:43 發表
compressyourself 一般幾耐收貨

作者: yeewahkin    時間: 2012-11-21 18:08
原帖由 daniel0415 於 2012-11-21 17:07 發表
How long does worldwide delivery take?

Delivery times are dependant on many factors but we work hard to get your order delivered as quickly as possible. Delivery in Europe will take approximately 3 ...

thanks
let me wait wait
作者: larry007alex    時間: 2012-11-22 17:01
睇完此post, 剛上CRC, 超過1000蚊港幣, 不用運費, 超過100磅可以有10%電視框, 所以買咗長短各一條, 共港幣1,145, 多謝各位CHING通知.
作者: kk661234    時間: 2012-11-22 21:42
剛剛買了一對 A400 Compression Calf
明天去跑一轉試試效果
作者: chankerokero    時間: 2012-11-23 10:27
18號訂,今日收貨了!
作者: yeewahkin    時間: 2012-11-23 10:34
原帖由 chankerokero 於 2012-11-23 10:27 發表
18號訂,今日收貨了!

我16號訂都收到了
作者: sm_man    時間: 2012-11-23 11:27
CHING 請問點樣選適合SIZE呢?
作者: chankerokero    時間: 2012-11-23 12:35
去官網,有得入高度和重量,就得架喇!
作者: siuma    時間: 2012-11-23 16:50
小弟 174cm/67kg, 係咪應該買xs呢? 唔會短? (因為小弟見到有兩個唔同
作者: didierlee    時間: 2012-11-23 17:39
Your correct size
作者: sm_man    時間: 2012-11-26 00:53
係CRC網站裡面 A400長TIGHT有分Large, Large/Short同埋Large/Long
請問點分呢?
THANKS

作者: siuma    時間: 2012-11-26 08:58
thanks didierlee ching!!
作者: →JacKy仔←    時間: 2012-11-27 20:02
我岩岩都訂左條A400 HALF,好期待
作者: jcm_leung    時間: 2012-11-28 14:58
請問大家可有試過 skin recovery? A400是否有相同效果?
作者: allanccl    時間: 2012-11-28 15:25
原帖由 jcm_leung 於 2012-11-28 14:58 發表
請問大家可有試過 skin recovery? A400是否有相同效果?

我試過2XU的recovery,幾唔舒服的,但有效。
最近跑完係著A400 full tight 來做recovery,效果好極了! 舒服、快速回復。
25號跑完北馬,因天氣凍,跑完摸過條衭 無濕又無臭汗味,所以沖完涼著番上身,然後上火車,經過廿四小時車程,回到家已經一點疲累也沒有了,訓覺那敏感地方也不會有受壓迫的感覺,好正的recovery。
回到家,那第二條Skins也到了,過幾天跑完馬拉松就有乾淨梯衭做recovery了,正!
作者: jcm_leung    時間: 2012-11-28 15:53
謝謝亮哥寶貴分享
作者: jcm_leung    時間: 2012-11-29 13:59
請問大家在 CRC 訂A400 用Standard Post 或 Tracked Post ? Standard Post 會否寄失或郵差求其放郵箱邊被人偸走?
作者: Calf    時間: 2012-11-29 14:08
原帖由 jcm_leung 於 2012-11-29 13:59 發表 請問大家在 CRC 訂A400 用Standard Post 或 Tracked Post ? Standard Post 會否寄失或郵差求其放郵箱邊被人偸走?
我用過幾次都係買滿1000送既Standard Post,太約1個星期就到,
Standard Post 好似額外再比錢同快d..
不過之前我同朋友試夾埋係crc訂野,點知成籍寄失左..
不過crc都比返15英磅我地..
作者: didierlee    時間: 2012-11-29 18:59
除非郵件好細放到入郵箱內,大部份都係收咭叫你去郵局取
作者: jcm_leung    時間: 2012-11-30 09:54
咁講用 standard post 都好大機會寄失,穩陣啲比多200幾元用掛號。
作者: didierlee    時間: 2012-11-30 16:16
花咁多$郵遞,計埋匯率,擔心的話,不如本地買啦!
作者: daniel0415    時間: 2012-11-30 16:22
我就郵寄公司地址,都好安全收到。
作者: Kitmary    時間: 2012-11-30 20:44
請問我155。53kg應該買咩size?
Ss又驚太鬆。
Xs又驚太緊
同埋想問a400.可唔可以當recovery著黎訓覺?
Thx
作者: didierlee    時間: 2012-11-30 21:38
原帖由 Kitmary 於 2012-11-30 20:44 發表 請問我155。53kg應該買咩size?Ss又驚太鬆。Xs又驚太緊同埋想問a400.可唔可以當recovery著黎訓覺?Thx

男裝SS,XS亦可,但衭腳可能過長.......
女裝XS,另外再有A & H cutting
作者: jefflam77    時間: 2012-11-30 21:48
原帖由 Kitmary 於 2012-11-30 20:44 發表 請問我155。53kg應該買咩size?Ss又驚太鬆。Xs又驚太緊同埋想問a400.可唔可以當recovery著黎訓覺?Thx
我171高53k重,下身超瘦。昨天收到了褲,試了后,覺得唔緊,這是我的報告。個人認為,跟它size chart就穩陣。我買了xs
作者: Kitmary    時間: 2012-11-30 23:42
咁即係我要2買女裝?
作者: chiho    時間: 2012-11-30 23:56
吾系嗎!寄strandrad post 易寄失!24号訂了a400 long tight 現在未收到、驚繁!

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2