香港長跑網 - 長跑長友

標題: 渣打馬拉松2009 已報半馬報到區(POST#2己更新集合地點) [打印本頁]

作者: kenneth    時間: 2008-10-3 15:56
作者: kenneth    時間: 2008-10-3 16:01
作者: 力    時間: 2008-10-3 16:05
原帖由 kenneth 於 2008-10-3 16:01 發表
小弟報了半馬。

So fast. Not start application at 5:00pm ma?
作者: kenneth    時間: 2008-10-3 16:09
作者: Gills    時間: 2008-10-3 16:59
半馬原來係尼度, 已報
作者: 全馬    時間: 2008-10-3 17:11
行黎行去, 都唔知原來有post 開左!
"全馬"因為腳患關係, 今年只可以玩"半馬"
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:14
作者: 曲奇    時間: 2008-10-3 17:16
你地全都報"半程馬拉松挑戰組", right?!~
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:19
作者: alfredfong    時間: 2008-10-3 17:19
有無人報全馬?
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-3 17:20
咁全馬去邊度報到?[attach]2349[/attach]
作者: 力    時間: 2008-10-3 17:21
Why split 10Km, HM & FM into different thread?
作者: kenneth    時間: 2008-10-3 17:25
作者: ram    時間: 2008-10-3 17:42
個網好似系統更新中,暫時報唔到.......
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:43
作者: ram    時間: 2008-10-3 17:46
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-3 17:43 發表

RAM兄, 報咩野馬?

迪士尼半隻 + 老渣半隻 = 算唔算一隻全馬 ?
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 18:07
想報點知彈出error 307
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 18:43
最後終於成功報左名la..
作者: randyip    時間: 2008-10-3 20:28
你0地是否報挑戰組0架?
作者: leefs    時間: 2008-10-3 21:05
原帖由 randyip 於 2008-10-3 20:28 發表

挑戰組時間,如果只跑過全馬未跑過半馬,
但半程又少於2:15,可否報呢組?

作者: randyip    時間: 2008-10-3 21:08
報了半馬挑戰組
作者: randyip    時間: 2008-10-3 21:24
標題: 回復 20# 的帖子
yes, 我半/全馬都未跑過,"最佳時間"留空即可。
作者: vhtober    時間: 2008-10-3 21:37
報左la~半馬..不過唔係挑戰組丫..我都無 2:15~
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 21:44
原帖由 randyip 於 2008/10/3 08:28 PM 發表

yes
作者: nc    時間: 2008-10-3 21:47
想請教為什麼要這麼快去報名 (第一天便報名)???  是否半馬也會再分不同出發時間???
作者: blurmax    時間: 2008-10-3 23:02
Just enrolled SCM Half Marathon online! (Challenge group)
作者: saki    時間: 2008-10-3 23:10
原帖由 obaanc 於 2008-10-3 21:47 發表
想請教為什麼要這麼快去報名 (第一天便報名)???  是否半馬也會再分不同出發時間???

PB <2:15:00    6:50
PB >2:15:00    7:10
作者: 坑口公牛    時間: 2008-10-4 00:19
胆粗粗報半馬挑戰組,希望能在指定時間內完。
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 08:33
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 08:34
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 08:35
作者: vhtober    時間: 2008-10-4 08:49
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 08:34 發表

即使唔係報挑戰組,當日都可以一齊起步的。" />jhk" />

可以咩???唔係要遲20mins 起跑咩??
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 08:59
作者: shogikin    時間: 2008-10-4 09:02
原帖由 leefs 於 2008-10-3 21:05 發表

挑戰組時間,如果只跑過全馬未跑過半馬,
但半程又少於2:15,可否報呢組?

有理由相信皇上天生異稟
未學行先學跑

Kin in Running
作者: vhtober    時間: 2008-10-4 09:07
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 08:59 發表

咁多人一齊起步,無人會留意閣下的號碼布,放心﹗

好丫好丫...可以一齊起步~~~
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 09:07
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-4 10:59
hello! 各位,我係新會員...
剛報了半馬(不是挑戰組)....我想搵有無高手可以一齊跑呢???
作者: oscar    時間: 2008-10-4 11:07
作者: Gills    時間: 2008-10-4 11:30
原帖由 witchycatcat 於 4-10-2008 10:59 發表
hello! 各位,我係新會員...
剛報了半馬(不是挑戰組)....我想搵有無高手可以一齊跑呢???

原來C姐係高手, 點解唔玩全馬呀?
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 11:33
作者: ram    時間: 2008-10-4 13:27
張card驗証失敗,都係郵寄報名冇更麻煩∼
作者: HIN    時間: 2008-10-4 16:59
個printer神神地
print唔到報名表呀
星期一係學校再print.......
作者: nc    時間: 2008-10-4 17:09
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 08:33 發表

不過如果之前未跑過,咪報挑戰組,而且小弟覺得,nc 姐報挑戰組,是有少少機會攞奬的。

每個人報了那一組實會有少少機會攞獎的, 唔好玩啦, kenneth兄

看似多人報挑戰組喎, 我都想一起起步, 很有氣氛的, 一於挑戰組

作者: 神童威威    時間: 2008-10-4 21:51
今年公司攪長跑隊參加渣打,公司會用團體名義報名,而我當然會報下半馬玩下啦!希望當日公司不用我地穿公司衫跑,因為我喜歡穿網衣跑多D ,到時影大合照記得等我呀!
作者: 神童威威    時間: 2008-10-4 22:00
原帖由 obaanc 於 2008-10-4 17:09 發表

每個人報了那一組實會有少少機會攞獎的, 唔好玩啦, kenneth兄

看似多人報挑戰組喎, 我都想一起起步, 很有氣氛的, 一於挑戰組

大獲喇!記得上年10K公司用團體報名,將我地編左去最後出發的組別,相信今年都一樣,看來到時冇得同各Ching Ctse一齊起步,報左名挑戰組的CHing Ctse,到時小心我會從後趕上呀!(不過相差20分鐘先起步,都比較困難一點 )
作者: 龜速行    時間: 2008-10-4 22:23
同大人胆粗粗報左半馬,(明天寄)

希望能完成賽事
作者: blurmax    時間: 2008-10-4 22:46

希望能完成賽事

Of course U can do it!
作者: saki    時間: 2008-10-4 23:00
暫時都是決定報半馬  (雖則我想報全馬, 但我不想坐車回維園................)
作者: 龜速行    時間: 2008-10-4 23:15
標題: 回復 47# 的帖子
blurmax c hing

成你貴言

謝謝

作者: 力    時間: 2008-10-5 11:20
原帖由 龜速行 於 2008-10-4 22:23 發表

希望能完成賽事

同大大跑的話, 切記不要放nut佢太遠, 如果唔係返到屋企就...........
作者: hobbywet    時間: 2008-10-5 13:47
只報半馬1組,未夠班玩挑戰組
作者: uncleyuet    時間: 2008-10-5 14:59
腳患初愈, 只可以玩"半馬"挑戰組,希望能不要慢過舊年
作者: 龜速行    時間: 2008-10-5 19:27
標題: 回復 50# 的帖子
謝謝 !! alex c hing

大人和我都一向各有各走(只限跑步)

大人耐力隨時好過小弟

作者: 欣    時間: 2008-10-5 22:10
原帖由 龜速行 於 2008-10-5 19:27 發表
大人和我都一向各有各走(只限跑步), 大人耐力隨時好過小弟

點解唔同大人一起練呢? 唔一起到終點嗎?

我同朋友一起練的, 練慣左, 佢就會就我的pacing,
跑渣打, 我們會一起到終點的, 不過08年就我完成唔到,
不一起到終點佢會比我揍扁的....
作者: kenneth    時間: 2008-10-5 22:17
作者: nc    時間: 2008-10-5 22:20
原帖由 Sonia 於 2008-10-5 22:10 發表

點解唔同大人一起練呢? 唔一起到終點嗎?

我同朋友一起練的, 練慣左, 佢就會就我的pacing,
跑渣打, 我們會一起到終點的, 不過08年就我完成唔到,
不一起到終點佢會比我揍扁的....

sonia, 這就是大人和"朋友"的分別了
作者: kenneth    時間: 2008-10-5 22:23
作者: 欣    時間: 2008-10-5 22:23
原帖由 obaanc 於 2008-10-5 22:20 發表
sonia, 這就是大人和"朋友"的分別了

哈哈....說得也是
不過一起到終點會很感動的
作者: kenneth    時間: 2008-10-5 22:23
作者: kenneth    時間: 2008-10-5 22:25
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-5 22:32
剛剛知道今年成功推薦新朋友參賽,有限量板記諗品送:
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/activity/referral/default.jsp

小弟知悉得太遲已郵記報名。
作者: 欣    時間: 2008-10-5 22:36
原帖由 kenneth 於 2008-10-5 22:25 發表
sonia ,咁閣下今年有冇報半馬?

明天報, 全馬當半馬咁跑
今年無心機練, 應該完成唔到了
志在參與, 上去汀九橋吹吹風
作者: kenneth    時間: 2008-10-5 22:38
作者: nc    時間: 2008-10-5 22:42
原帖由 Sonia 於 2008-10-5 22:36 發表

明天報, 全馬當半馬咁跑
今年無心機練, 應該完成唔到了
志在參與, 上去汀九橋吹吹風

sonia 唔好咁啦, 上年 (今年) 妳也練得好地地, 可況現在還有4個月, 未報已講d衰野, 無心機練只不過是這一排啫, 過一排又會好d架喇

支持妳呀, 支持妳的勇敢, 我知妳一定得ge, 努力加油呀
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-5 22:45
推薦新朋友參賽?
師兄推薦小妹吧!益你有紀念品囉!
作者: 欣    時間: 2008-10-5 22:55
原帖由 obaanc 於 2008-10-5 22:42 發表
sonia 唔好咁啦, 上年 (今年) 妳也練得好地地, 可況現在還有4個月, 未報已講d衰野, 無心機練只不過是這一排啫, 過一排又會好d架喇
支持妳呀, 支持妳的勇敢, 我知妳一定得ge, 努力加油呀

謝謝妳呀nc~ 我盡力就是了
作者: 神童威威    時間: 2008-10-5 23:01
原帖由 kenneth 於 2008-10-5 22:17 發表

當日須不須要先到閣下公司報到咗再一起出發先?如不須要,各自起步的話,咪同我們一齊起步吧﹗

NO.布d字會唔同顏色,會唔會被人發現嫁?
相信要到一月份先知道公司的安排,到時再看看情況啦!
作者: spmho    時間: 2008-10-5 23:06
原帖由 kenneth 於 2008-10-5 22:38 發表

早之幫瘋狂兄報時....太遲了。

唔駛驚....我都仲未報...
作者: 龜速行    時間: 2008-10-5 23:43
謝謝 !! Sonia c tse & obaanc c tse

"一起到終點會很感動的"

小弟十分同意

試一試

kenneth c hing

thank ar!!!

作者: kenneth    時間: 2008-10-6 09:02
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 09:05
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 12:23
作者: spmho    時間: 2008-10-6 12:51
原帖由 kenneth 於 2008-10-6 09:05 發表

閣下是新朋友?第一次報渣打?" />jhk" />

是的....
不過我唔會咁快報住.....
因為舊年公司有sponsor唔駛玩渣打...
唔知今年有冇.....
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-6 13:18
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-5 22:45 發表
推薦新朋友參賽?
師兄推薦小妹吧!益你有紀念品囉!

一定要用上網報先得,我已經郵寄報名所以唔夠資格,睇吓有冇其他 ching 上網報咗既叫佢推薦妳啦。[attach]2388[/attach]
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:19
原帖由 oscar 於 2008-10-4 11:07 發表
歡迎!閣下跑開邊區呢﹖

家住長沙灣,有時跟朋友跑以下路線:
1. 長沙灣>大角咀>油麻地>尖沙咀
2. 長沙灣>荔枝角>美孚
3.  荔枝角公園
4. 自己家樓下的公園

join 唔join到一齊練習呢?
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:21
原帖由 Gills 於 2008-10-4 11:30 發表

原來C姐係高手, 點解唔玩全馬呀?

>> 我上次跑10k咋....而家練習都未試過主動地跑到10k.......半馬對我都好大挑戰啦.........
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:24
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 11:33 發表

Hi ctse ?小弟跑開屯門,下星期一長跑網應會有一次由荃灣入屯門的長課,閣下有沒有興趣?另外,渣打我們會約埋成班網友起步前影大合照及一齊起步,如有興趣,到時留意 post 2 。

>>謝謝邀請喔..........(第一次有高手邀請,好興趣....呵呵......... )..請問由荃灣跑到屯門的路程有幾多k?我有興趣join你地呀....不過我既步速好慢架..........我怕到時拖累大家......
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:24
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 11:33 發表

Hi ctse ?小弟跑開屯門,下星期一長跑網應會有一次由荃灣入屯門的長課,閣下有沒有興趣?另外,渣打我們會約埋成班網友起步前影大合照及一齊起步,如有興趣,到時留意 post 2 。

知道啦....到時一齊照相..
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:26
原帖由 龜速行 於 2008-10-4 22:23 發表

希望能完成賽事

我都係膽粗粗報左半馬...希望到時唔使坐車走...呵呵...
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 13:27
作者: saki    時間: 2008-10-6 13:49
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-6 13:26 發表

我都係膽粗粗報左半馬...希望到時唔使坐車走...呵呵...

如果跑半馬想搭車走, 恐怕要等好耐啦...................XDDDDDDDDDDDDDDDD
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:50
原帖由 kenneth 於 2008-10-6 13:27 發表

一,小弟不是高手 ,二,約16k左右,沿途有小巴,三,我們今晚有部分 ching ctse 會慢遊的,預計中途會乘交通公具返屯門,但放行李時間可以已經來不切了。

......即係話,如果中途唔掂可以自己坐小巴返歸??? 係唔係一齊起步,但之後各有各跑呢??
你地係咪今晚跑呀?係邊度集合?....
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:50
原帖由 saki 於 2008-10-6 13:49 發表

如果跑半馬想搭車走, 恐怕要等好耐啦...................XDDDDDDDDDDDDDDDD

點解??
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 13:59
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 14:42
原帖由 kenneth 於 2008-10-6 13:59 發表

今晚我們會於荃灣西集合起步,終點為屯門兆麟運動場集合。起步會分兩組,一組為快組, 1915 起步,另一組為超快組,1930 起步,基本上跑跑吓,就會差唔多速度的會員會一堆堆跑的。而如果怕太長,跑不完,沿 ...

快組同超快組...........
我係超慢組....都係自己練習多d先join大家啦...............甘水皮費事獻醜啦...
作者: 力    時間: 2008-10-6 14:48
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-6 13:50 發表

點解??

No bus for HM. If you wants to take the bus, then need waiting for the bus of FM.
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 14:49
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 17:01
原帖由 kenneth 於 2008-10-6 14:49 發表

咁無理由改個名叫慢組,咁冇氣勢﹗雖然叫快組,但我們跑得都不算太快的 。

原來如此...........哈哈..............甘我其實可能係超超超快組....呵呵..........(講笑)
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 17:05
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 17:12
原帖由 Alex 於 2008-10-6 14:48 發表

No bus for HM. If you wants to take the bus, then need waiting for the bus of FM.

我既車係指救護車呀..............
作者: 龜速行    時間: 2008-10-6 18:39
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-6 13:26 發表 我都係膽粗粗報左半馬...希望到時唔使坐車走...呵呵...

add oil la

go go go

作者: Apple    時間: 2008-10-6 21:47
各位C兄C姐前輩,

我呢位新手C 9 前兩年跑過10K,
今年有位C姐邀請我挑戰自己跑半馬,
真係好心驚膽跳,
因為仲未知要點樣練法,
希望各位前輩比D意見.

到時預埋我呢位新手小妹一齊影集體相 ?

請問你地跑會既綠色戰衣仲有冇得訂呀?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-6 23:00
原帖由 Apple 於 2008-10-6 21:47 發表
各位C兄C姐前輩,

我呢位新手C 9 前兩年跑過10K,
今年有位C姐邀請我挑戰自己跑半馬,
真係好心驚膽跳,
因為仲未知要點樣練法,
希望各位前輩比D意見.

到時預埋我呢位新手小妹一齊影集體相 ?

請問你地跑會 ...

師姊著住網T,變身成青蘋果 .
想”HOU”妳一啖.
小妹仍然心大心細,因為唔想跑10K去迫人,
跑半碼怕自己唔得.
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 23:37
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 23:39
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-6 23:48
原帖由 kenneth 於 2008-10-6 23:39 發表

小弟支持閣下報半馬,但閣下須要加操。 放心,其實目標完成的話是不難的。

心明自己的弱點-惰性,只要報了名,小妹才會加把勁加操
小妹跑得咁慢,真係唔敢著網衫,怕有辱家聲,收反宣傳效果.
作者: vhtober    時間: 2008-10-6 23:51
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-6 23:00 發表

師姊著住網T,變身成青蘋果 .
想”HOU”妳一啖.
小妹仍然心大心細,因為唔想跑10K去迫人,
跑半碼怕自己唔得.

叮叮噹c tse, 放心la一定得架~我上 一年係我人生第一次參加比賽~由於10k full 左...於是逼住報了半馬.....打定最壞打算跑唔晒..但都由報名一天開始努力努力再努力...最後都能夠完成賽事....果一刻既滿足感..係無野可以比..因為全世界都話我一定唔得..一定要上車架..所以到達終點時真係好想喊..哈!原來我都做到架wor.....so~要相信自己既能力一於半馬la
作者: 最強幻像    時間: 2008-10-7 11:58
小弟都報左半馬,第一次挑戰,預計做到2'30"以內,而家一直操緊上斜落斜,希望能應付港島區起伏不定的路段。
作者: alfredfong    時間: 2008-10-7 15:02
標題: 回復 97# 的帖子
我完全同意VHTOBER CTSE 講法, 當全世界人話你唔得, 你就要加把勁証明俾佢地睇..你係得.
我上年都係參加在半馬, 係練習時, O的FRIEND成日話我跑唔晒, 不過最後都可以完成到, 衝線一刻真係好感動。所以今年再參加全馬, 因為今年有好多CHING, CTSE既支持!!
作者: kenneth    時間: 2008-10-7 17:53

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2