香港長跑網 - 長跑長友

標題: ~millmill我都做得到~^6^ [打印本頁]

作者: mill    時間: 2013-3-14 14:02
標題: ~millmill我都做得到~^6^

在我記憶中, 應該係2008年尾才開始學人跑步的.    那時只係落公園跑20分鐘就收工果隻!   那會想到能跑到現在呢!   ......到現時為止, 我都只跑過一次全馬(在2010年), 但當然都有跑半馬及10K的比賽. :lo  其實那次跑全馬, 真是無心插柳. 完成時間 : 4:32, 當時我只操得果6次所謂的長課.  就係21K, 25K, 28K, 30K, 32K同34K. 就膽粗粗去跑我的第一個全馬.  雖然跑得唔係好快......但都收貨啦 !   
今次寫日誌的目的, 係想提醒吓自己, 要開始認真D跑步喇! 請大家多多指教!
以下是我的部分比賽紀錄 :
2008, 我的第一個跑步比賽"可口可樂健樂跑". 時間 : 唔記得, 好似40min吧!
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第7名.
2009年, 黃大仙區飛鵝山長跑比賽, 時間 : 忘記了, 跑得最辛苦的一次比賽, 得到第二名, 開心屎!! Yeah!!!!! ^_^
2009, 馬鞍山8K, 時間 : 39:39 當日同快腳running sue, lulu姐,同runrun組隊, 得到第二名, 多謝長跑網給予機會. 謝謝!
2009, 渣打10k, 時間 :53:43, 多人到震, 以後都不會再跑渣馬10k了. ><"
2009, 香港長跑會第32屈香港地標半馬, 時間 1:56:58. 得到隊制第1名.^^
2009, 聯合國基金會慈善跑半馬, 時間: 1:53:57.
2009, 珠海半程馬拉松, 時間 : 1:52:xx
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第8名.
2009, Asics 10公里比賽, 時間 : 53:xx 又係好多人的比賽, 怕怕. ==
*************************************************************************************************
2010, 大埔10公里長跑比賽, 時間 : 49:27
2010, 第34屈畢拉山古蹟越野賽, 當時係組隊的, 時間 : 忘記了 比賽(No.T801)
2010, 珠海半程馬拉松 時間 : 1:57:43
2010, 樂善盃30K行山比賽, 時間 : 忘記了.
2010, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第5名.
2010, 渣打馬拉松全馬, 時間 : 4:32:45. (我的第一次全馬), 亦是到現在為止, 唯一的一次. @@
*************************************************************************************************
2011, 飛鵝山長跑比賽, 時間 : 唔記得, 得到第4名. @@
2011, 西貢區長跑比賽 時間 : 52:xx 第4名.
2011年, 因在沙灘拉一字馬拉傷了大腿內則, 停跑了半年, 休腳, 再好hea跑了半年, 之後一路都追不上之前的時間了. , 所以2011年較少比賽.
2011, Asics 10公里比賽, 時間 : 1:01, 因剛剛先好番, 跑得慢又比吃力. ><"
2011, MIZUNO半馬, 時間 : 好似1:56:XX, 得到鈉章一個. ^^
2012, 李寧全國10公里比賽, 當天很熱, 時間 : 1:01:27. @@
2012, 南沙半馬, 時間: 唔記得, 得到第11名, 仲有獎金人仔$200. @@ 我都唔知自己有獎, 跑完就返香港了, 多得lulu同我拿回獎金. @@ 謝謝路路.
2012, NB10K比賽 時間 : 53:25 第8名.好開心, 因為好耐無攞個獎了. ^_^
2012, 大埔10公里比賽, 時間:52:25 得到第二名. 有點意外.
2012, Polar地質20K, 時間: 1:52意外地得到個人第3名, 好開心, 仲有手錶, 獎座同現金券. :v 當天好凍起跑只得8-9度. ><
2013, 西貢區長跑比賽 : 51:xx 得到第7名.
2013, Mizuno半馬, 時間 : 1:56:50, 得到銅章一個. ^^

以上比賽未有計算"跑族5k及半馬"的比賽在內. 謝謝!

作者: mill    時間: 2013-3-14 14:10

3月10日, 同一班魔鬼跑友, 共21人, 早上8:00入西貢北潭涌跑麥徑第一段來回, 共20K, 所需時間2:01.
3月11日, 浦崗村運動場, 當晚5/1K只跑了6.5K就收工, 可能個人未灰復, 無力跑了.
3月13日, 跑荃灣青山公路(青公), 當晚又熱又濕, 跑得較辛苦, 只跑了7.3K, 需時40分鐘.  
作者: SamSam7    時間: 2013-3-14 14:18

WOOWOOOWOOO ! !  !
千呼萬喚  ~~~~ 終於等到啦!  !!
靚MILL 姐  開張大吉 ! ! ! !  !!

作者: mill    時間: 2013-3-14 14:22
SamSam7 發表於 2013-3-14 14:18
WOOWOOOWOOO ! !  !

多謝令女SamSam7, 你好番記得要同我跑呀?  
作者: blurmax    時間: 2013-3-14 14:31

登錄/註冊後可看大圖

作者: ming4883    時間: 2013-3-14 15:19

千呼萬喚始出來~~
恭賀 mill 姐姐開 blog 大吉~

作者: ManRun    時間: 2013-3-14 15:27
恭賀 mill 姐姐開 blog 大吉, 業務(跑步) 蒸蒸日上!!!
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-14 15:28
期望MILL姐既戰績長跑長有 !!!
作者: mill    時間: 2013-3-14 15:48
多謝blurmax, ming4883, ManRun, 長跑傑仔~~~   
希望今年可認真地跑下去, 再戰2014的渣打馬拉松.
大家一齊加油!!!!
作者: Turtle    時間: 2013-3-14 16:08
恭喜令Mil 姐!!!! 霸定個位先.............

登錄/註冊後可看大圖

作者: Turtle    時間: 2013-3-14 16:12
>>....提醒吓自己, 要開始認真D跑步喇!

之前唔認真都勁多獎.......
作者: wychong82    時間: 2013-3-14 16:13
禾, 係來踢館啲~~~
作者: wychong82    時間: 2013-3-14 16:16
wo so,令mill 話。獎? 佢無心攞架,係唔知典解。有之嘛~~
作者: Rhys    時間: 2013-3-14 16:21
mill姐開blog?! 我又黎襯熱鬧先
作者: Turtle    時間: 2013-3-14 16:22
wychong82 發表於 2013-3-14 16:16
wo so,令mill 話。獎? 佢無心攞架,係唔知典解。有之嘛~~

吹脹..我無嘢好講
作者: Bonsir    時間: 2013-3-14 16:44
恭喜開blog大吉~ 霸一霸第一版先
作者: tank1438    時間: 2013-3-14 16:46
恭喜令喵姐開卜大吉

喵姐強勢開卜,我個發毛卜可以摺埋鳥...

作者: mill    時間: 2013-3-14 16:53

多謝呀WU SO, Wilson, Rhys (蛙屎)
地質當天, 我本身報組隊的, 咁宜家係"個人"得獎....咁我真係唔知會有獎架ma, 我好開心認識到癲友, 認識到你們是我的福氣,  我會珍惜大家.

介紹一吓我最親愛的癲友們 :
作者: mill    時間: 2013-3-14 16:56
tank1438 發表於 2013-3-14 16:46
恭喜令喵姐開卜大吉

喵姐強勢開卜,我個發毛卜可以摺埋鳥...

坦克仔, 你是我們的大師兄! 癲友的長老啊!
patrick 多謝晒你, 我祝你將來的bb, 快高長大, 健健康康!!!
作者: 228華    時間: 2013-3-14 16:57
喵姐開卜,支持支持
原來我同你一樣,09開始跑步
作者: 阿業    時間: 2013-3-14 18:15
恭喜 mill姐開卜大吉  長寫長有 長跑長有
作者: Jacky    時間: 2013-3-14 18:21
Mill 姐開Blog, 我都來趁下熱鬧:

開張大吉!
長跑長有!

作者: clerkb    時間: 2013-3-14 18:49
加油, mill 姐, 失驚無神來做個文化人呢
作者: kennysze    時間: 2013-3-14 19:50
Mill 姐,好開心你終於都開個blog,我又來支持下!!
作者: mill    時間: 2013-3-14 21:12
多謝晒228華, 你新婚之後都好少跑嗎 ? ^^
呀業, 好耐無見你了, 幾時過來跑青公呀?  ^0^
蝦叔, 你宜家仲有無咁忙呀? 都無聽見你話去跑步的. @@
卡樂b, 開blog同文化人又有咩關係? :p
Sze Sir, 多謝你的支持了, 我地期待見證你的10000公里啊! ^^
作者: mathew97726    時間: 2013-3-14 21:28
Mill姐開blog梗係要黎撐場啦
長跑長有
作者: junjun    時間: 2013-3-14 21:43
mill 姐多 update ~~ 恭喜恭喜
作者: micrathon    時間: 2013-3-14 21:58
恭喜開blog大吉
原來Mill姐2009年開始"HEA"跑,不過已獲獎無數,我都要多D來偷下師
作者: willy_yu    時間: 2013-3-14 22:06
mill 發表於 2013-3-14 16:53
多謝呀WU SO, Wilson, Rhys (蛙屎)
地質當天, 我本身報組隊的, 咁宜家係"個人"得獎....咁我真係唔知會有 ...

哎吔.......我俾Mill姐踼出颠友行列了.....
吾考意思Mill姐我會檢討的了.....
作者: mill    時間: 2013-3-14 22:14

Matthew, 多謝你呀! ^^
jun jun, 多謝你的支持, 但我都唔知自己會'支持'倒幾耐. @@
Michael, 我果d所謂的獎, 十隻手指都數得晒! 你太跨獎了.
Willy, 點解咁講呀 ? 我們這班癲友又怎能少了你呢! ^0^
作者: willy_yu    時間: 2013-3-14 22:21
mill 發表於 2013-3-14 22:14
Matthew, 多謝你呀! ^^
jun jun, 多謝你的支持, 但我都唔知自己會日'支持日'倒好耐. @@
Michael, 我果d所謂 ...

哈哈.....講笑姐我見颠友合照冇我份之麻.....
作者: mill    時間: 2013-3-14 22:33
willy_yu 發表於 2013-3-14 22:21
哈哈.....講笑姐我見颠友合照冇我份之麻.....

又係喎! 咁你要多d來啦! 明天得閒我加番張有你在內ga相啦!@@
作者: willy_yu    時間: 2013-3-14 23:05
mill 發表於 2013-3-14 22:33
又係喎! 咁你要多d來啦! 明天得閒我加番張有你在內ga相啦!@@

咁又吾洗,吹吓水姐.....
P.S.係都簡張靚仔d呀吾該,不過都吾洗點簡張張都咁靚仔.....
作者: laputa99    時間: 2013-3-14 23:43
恭喜Mill姐開張大吉
作者: jpg_chu    時間: 2013-3-15 04:14
恭喜 mill姐
作者: seablack    時間: 2013-3-15 06:25
真係估唔到,mill姐會開Blog!!!
跑多D,攞多D獎,寫多D!
作者: mill    時間: 2013-3-15 08:50
多謝晒成成, jpg_chu, 小黑的支持.
小黑, 我都唔可以跑太多啊!  跑得多...跑到我瘦晒.
作者: kokyan_lam    時間: 2013-3-15 09:21
希望MILL姐長跑長有! 上次馬鞍山攞衫時見過MILL姐芳容, 希望有機會在練習/比賽時同行
作者: mill    時間: 2013-3-15 10:26
kokyan_lam 發表於 2013-3-15 09:21
希望MILL姐長跑長有! 上次馬鞍山攞衫時見過MILL姐芳容, 希望有機會在練習/比賽時同行 ...

多謝kokyan, 係....上次你見到我? 是(星期四)晚嗎? 屎火, 我唔記得幾時tim. ==
係呢..你跑邊度多? 比賽我暫時應該唔會報住, 起碼要11月後先會報. 因我最怕熱. ^^

作者: Turtle    時間: 2013-3-15 11:56
willy_yu 發表於 2013-3-14 22:06
哎吔.......我俾Mill姐踼出颠友行列了.....
吾考意思Mill姐我會檢討的了.....  ...

唔好嬲..........

我永遠keep 住你最型個張喺我手機度...........

作者: 阿業    時間: 2013-3-15 12:52
mill 發表於 2013-3-14 21:12
多謝晒228華, 你新婚之後都好少跑嗎 ? ^^
呀業, 好耐無見你了, 幾時過來跑青公呀?  ^0^
蝦叔, 你宜家仲有無 ...

最近跑少左好多呀 過年後斷斷續續病左兩個禮拜連渣馬都跑唔到 病好又到屋企有事 差唔多攪掂好 又比公司放逐去上海3個禮拜 24號要飛睇黎短時間都黎唔到
作者: mill    時間: 2013-3-15 12:58
阿業 發表於 2013-3-15 12:52
最近跑少左好多呀 過年後斷斷續續病左兩個禮拜連渣馬都跑唔到 病好又到屋企有事 差唔多攪掂好 又比公司放 ...

啊...病左咁耐. =="  咁你宜家工作都好忙喎! 咁遲D等你得閒先來跑啦... 我諗都要4月先見到你了. ^^
作者: mill    時間: 2013-3-15 13:01
Turtle 發表於 2013-3-15 11:56
唔好嬲..........

我永遠keep 住你最型個張喺我手機度...........

車....呢張我手機入面都有啦!  
係喎! 呢張Willy好型仔啦...我都忘記左放上來TIM.
都係WU SO仔醒目.
作者: 力高    時間: 2013-3-15 13:12
恭喜Mill姐開blog大吉大利,
攞獎長攞長有
作者: jbrun    時間: 2013-3-15 13:38
恭喜mill姐開Blog大吉!
作者: kokyan_lam    時間: 2013-3-15 14:33
mill 發表於 2013-3-15 10:26
多謝kokyan, 係....上次你見到我? 是(星期四)晚嗎? 屎火, 我唔記得幾時tim. ==
係呢..你跑邊度多? 比賽我 ...

情人節晚馬鞍山運動場, 見過一面.
我跑馬鞍山同國內比較多的, 來緊幾個月我都會休整的~~
作者: 肥鬼跑手    時間: 2013-3-15 21:09
好勁呀,求其練下就跑完個全馬
作者: 荃灣華    時間: 2013-3-15 21:09
Mill姐:
Welcome!!!  大家支持你再戰2014渣打馬拉松.  
大家一齊加油!!!!

荃灣華
作者: Run2012    時間: 2013-3-15 22:46
恭喜開張大吉

我唔知幾時可以跑到好似你咁快!
作者: mill    時間: 2013-3-15 23:10

今晚的約跑活動, 荃灣青公約跑預埋你, 唔計只來食飯的快腳B, 有21人跑,好熱鬧.
3月15日, 7:00PM起步由荃灣公園至機場展覽館來回, 10K, 52:00 尚算滿意~~~
作者: wo92629392    時間: 2013-3-16 01:49
恭喜恭喜! Mill 姐好有決心呀...撐撐撐!
開卜大吉!
唉...我都要搵返個目標先!
作者: 田中雅茂    時間: 2013-3-16 20:55
喵姐天生異稟,骨骼精奇.0吾係點練已經立幾個獎喇!
今勻開blog兼認真去操;實行會進步神速;獎牌大有進賬喇!
恭喜!恭喜!

登錄/註冊後可看大圖

作者: mill    時間: 2013-3-16 21:13
田中雅茂 發表於 2013-3-16 20:55
喵姐天生異稟,骨骼精奇.0吾係點練已經立幾個獎喇!
今勻開blog兼認真去操;實行會進步神速;獎牌大有進賬喇!
...

會長, 果幾次攞獎係因為少左d勁人去, 我才有機會, 唔係成日咁好彩的.
希望自己唔係3分鐘熱度啦....
作者: mill    時間: 2013-3-16 21:35
wo92629392 發表於 2013-3-16 01:49
恭喜恭喜! Mill 姐好有決心呀...撐撐撐!
開卜大吉!
唉...我都要搵返個目標先! ...

多謝呀令仔Terry !  咁你果個係咩目標呀!

作者: LL3578    時間: 2013-3-16 21:43
mill 發表於 2013-3-16 21:13
會長, 果幾次攞獎係因為d勁人無去我才有機會, 唔係成日咁好彩的.
希望自己唔係3分鐘熱度啦... ...

你咁都唔係勁人,唔係掛~~~~
你唔洗點練就唔聲唔聲......嚇人一驚,咁又拎多一個獎la~~~
作者: mill    時間: 2013-3-16 21:56
LL3578 發表於 2013-3-16 21:43
你咁都唔係勁人,唔係掛~~~~
你唔洗點練就唔聲唔聲......嚇人一驚,咁又拎多一個獎la~~~ ...

係呀! 真係勁人, 不過果個係你. 21歲就Sub3, 恭喜你呀夢夢.
幾時比我跟你學野呀 ???
作者: mill    時間: 2013-3-17 14:09

2008, 我的第一個跑步比賽"可口可樂健樂跑". 時間 : 唔記得, 好似40min吧!
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第7名.
2009年, 黃大仙區飛鵝山長跑比賽, 時間 : 忘記了, 跑得最辛苦的一次比賽, 得到第二名, 開心屎!! Yeah!!!!! ^_^
2009, 馬鞍山8K, 時間 : 39:39 當日同快腳running sue, lulu姐,同runrun組隊, 得到第二名, 多謝長跑網給予機會. 謝謝!
2009, 渣打10k, 時間 :53:43, 多人到震, 以後都不會再跑渣馬10k了. ><"
2009, 香港長跑會第32屈香港地標半馬, 時間 1:56:58. 得到隊制第1名.^^
2009, 聯合國基金會慈善跑半馬, 時間: 1:53:57.
2009, 珠海半程馬拉松, 時間 : 1:52:xx
2009, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第8名.
2009, Asics 10公里比賽, 時間 : 53:xx 又係好多人的比賽, 怕怕. ==
2010, 大埔10公里長跑比賽, 時間 : 49:27
2010, 第34屈畢拉山古蹟越野賽, 當時係組隊的, 時間 : 忘記了 比賽(No.T801)
2010, 珠海半程馬拉松 時間 : 1:57:43
2010, 樂善盃30K行山比賽, 時間 : 忘記了.
2010, 西貢區長跑比賽, 時間 : 5X, 得到第5名.
2010, 渣打馬拉松全馬, 時間 : 4:32:45. (我的第一次全馬), 亦是到現在為止, 唯一的一次. @@
2011, 飛鵝山長跑比賽, 時間 : 唔記得, 得到第4名. @@
2011, 西貢區長跑比賽 時間 : 52:xx 第4名.
2011年, 因在沙灘拉一字馬拉傷了大腿內則, 停跑了半年, 休腳, 再好hea跑了半年, 之後一路都追不上之前的時間了. , 所以2011年較少比賽.
2011, Asics 10公里比賽, 時間 : 1:01, 因剛剛先好番, 跑得慢又比吃力. ><"
2011, MIZUNO半馬, 時間 : 好似1:56:XX, 得到銅章一個. ^^
2012, 李寧全國10公里比賽, 當天很熱, 時間 : 1:01:27. @@
2012, 南沙半馬, 時間: 唔記得, 得到第11名, 仲有獎金人仔$200. @@ 我都唔知自己有獎, 跑完就返香港了, 多得lulu同我拿回獎金. @@ 謝謝路路.
2012, NB10K比賽 時間 : 53:25 第8名.好開心, 因為好耐無攞個獎了. ^_^
2012, 大埔10公里比賽, 時間:52:25 得到第二名. 有點意外.
2012, Polar地質20K, 時間: 1:52意外地得到個人第3名, 好開心, 仲有手錶, 獎座同現金券. :v 當天好凍起跑只得8-9度. ><
*************************************************************************************************2013, 西貢區長跑比賽 : 51:xx 得到第7名.
2013, Mizuno半馬, 時間 : 1:56:50, 得到銅章一個. ^^

以上比賽未有計算"跑族5k及半馬"的比賽在內. 謝謝!
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-17 14:21
mill 發表於 2013-3-17 14:09
2009, ...

Mill姐剛剛開始跑長跑比賽已經10名以內, 果然戰績標炳, 半馬既成績好標青, 好多男仔都比落去 (我)
作者: mill    時間: 2013-3-17 22:10
3月17日, 今天下年4:15起步, 由荃灣公園跑至城門水塘, 無計里數, 全程跑了1:43:30
約6min/1k, 跑得考C服.
作者: ~NN~    時間: 2013-3-18 15:10
靚mill姐,恭喜開blog大吉 !

Keep住寫呀,你有好多fans架!

祝你繼續進步,繼續立獎,最緊要...跑得開心  

作者: 田中雅茂    時間: 2013-3-18 18:53
咿!Mud原來喵喵姐都有記低歷年比賽成績架!
作者: mill    時間: 2013-3-18 22:30

3月18日, 天氣熱及潮濕. 昨晚瞓得不好, 只因晚上給很大的雀鳥叫聲嘈醒了,整晚也不能再入睡.
今晚在狀態差的情況下, 只能不停的跑了浦崗村運動場約6min/K跑了一小時零七分便停下來了., 實在有點累, 所以比預計的1小時十五分, 早了八分鐘收腳. .    我相信, 如果唔係昨晚隻雀, 我一定可以完成自己的目標時間啊!
後天仍需努力. 加油!

作者: seablack    時間: 2013-3-19 06:22
雀仔見到mill姐都忍唔住吹口哨
作者: mill    時間: 2013-3-19 22:26

今天休腳, 早餐吃了牛根河+熱奶茶, 中午半邊雞扒加少飯+檸檬水.一個橙 晚上在家吃了, 3隻雞亦+少量菜,加一個橙. 宵夜一隻煎旦再加一個福字米粉, 仲加一條香蕉tim. 可能近期跑多了...成日都會覺得肚餓的. 食左咁多野, 真係嚇屎人了.
要為明天加碳及加油呀!
作者: mill    時間: 2013-3-20 22:21

3月20日, 今天諗住6點跑青公至青龍頭的,仲約埋Rhys, 點知去到公園d雨越落越大, 仲黃雨加雷暴警告, 緊係唔跑啦!
屎屎氣諗住回家又吧!點知返到慈雲山,簡直兩個世界,一點雨也沒有, 緊係去浦崗村跑吓啦!一跑便跑了75分鐘, (約6min/1K)跑完成身濕晒..連個手機都濕埋, 仲好似壞左tim, 宜家就算我無按制佢自己都起度唱歌...可能佢濕左水啦! 嗚嗚!希望明天瞓醒個機身乾番會沒事啦! 不要愁, 明天會更好!!!
作者: ming4883    時間: 2013-3-20 23:21
mill 發表於 2013-3-20 22:21
3月20日, 今天諗住6點跑青公至青龍頭的,仲約埋Rhys, 點知去到公園d雨越落越大, 仲黃雨加雷暴警告,j ...

試下放入米缸吸兩三日睇下得唔得...
作者: yyfrog2012    時間: 2013-3-21 12:51
mill 發表於 2013-3-20 22:21
3月20日, 今天諗住6點跑青公至青龍頭的,仲約埋Rhys, 點知去到公園d雨越落越大, 仲黃雨加雷暴警告,j ...

我曾將手機掉到馬桶裡(囧..邊洗馬桶邊講電話),本想應該鐵定故障了..後來用吹風機(風筒)徹底吹乾,手機又恢復正常了..不過,現在手機產品愈做愈精密,不知是否仍有效,Mill姐不妨試試...

BTW,我覺得(照片中)Mill姐的跑步姿勢好優雅....
作者: mill    時間: 2013-3-21 13:29
yyfrog2012 發表於 2013-3-21 12:51
我曾將手機掉到馬桶裡(囧..邊洗馬桶邊講電話),本想應該鐵定故障了..後來用吹風機(風筒)徹底吹乾,手機 ...

多謝yyfrog2012的意見, 由於昨晚我折不開電池, 所以我今天才折了電池出來, 由得它在冷氣中風乾一吓...好似又好番d了, 已經唔會自動唱歌喇! 好彩我無有你咁嚴重咋!  不至於跌左落屎桶, 應該無事架喇! 我都話, 明天會更好啦!

多謝你的稱讚, 有機會再見了.   
作者: mill    時間: 2013-3-21 20:56
今晚沒有跑了..個人好攰, (可能前兩天天氣太潮濕了)搭車回家時都攰到瞓著...回家吃過晚飯後, 好像有點作病, 今晚都係早d瞓, 天日瞓醒應該無事喇啩!
有個好消息, 我個電話好似無晒事了.
明晚青公約跑好熱鬧呀!  到時再上來同大家分享
作者: 零下十度    時間: 2013-3-22 17:02
遲到好過沒到,恭喜喵姐開blog大吉,長跑長友~
鎖你啊,咁遲先睇到......
作者: allmyfriend    時間: 2013-3-22 17:16

禾都來贈下慶先

登錄/註冊後可看大圖

作者: allmyfriend    時間: 2013-3-23 09:16
allmyfriend 發表於 2013-3-22 17:16
禾都來贈下慶先

阿Mill而家先認得禾
作者: mill    時間: 2013-3-23 11:35

(3月22日)昨晚青公慶祝Sze Sir一萬公里約跑飯局, 一次過見到好多朋友, 約48人, 好熱鬧, 我自己只跑了4K.
作者: mill    時間: 2013-3-23 21:47
3月23日, 今天考C服, 在家做吓家務, 做吓C9買吓餱, 煮吓飯, 一日3餐都在家吃, 感覺很好.全日無跑
留番明天再戰飛鵝山, 諗起都腳軟..
作者: LL3578    時間: 2013-3-23 21:49
mill 發表於 2013-3-23 21:47
3月23日, 今天考C服, 在家做吓家務, 做吓C9買吓餱, 煮吓飯, 一日3餐都在家吃, 感覺很好.全日無跑  ...

只可惜我聽朝有比賽,如果唔係我都諗過同你一齊跑飛鵝山
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-24 05:52
3月23日, 今天考C服, 在家做吓家務, 做吓C9買吓餱, 煮吓飯, 一日3餐都在家吃, 感覺很好.全日無跑  ...

跑飛鵝山條路點ga, 路程長嗎 ?
作者: RingoLee    時間: 2013-3-24 06:05

由沙田跑去九龍,定係九龍跑去沙田。如果由沙田跑去九龍會好金,因為城隧口附近上山條路斜到痺。我試過早上由彩雲村附近經扎山道跑去沙田,沿途好多晨運客,落沙田條路有好多人拉著買餸車,帶備大水樽上山取水。
好好享受吧,會是一個不錯的經歷。

作者: mill    時間: 2013-3-24 10:34
長跑傑 發表於 2013-3-24 05:52
跑飛鵝山條路點ga, 路程長嗎 ?

由斧山運動場開跑, 400米行人路, 跟住一路都係上斜, 上(5K)斜無平路, 會好辛苦囉! 到山頂有30米平路, 跟住就部要落斜路. (註:全部都係車路來)約10.5k左右. 但好少有車行駛的.

作者: 長跑傑    時間: 2013-3-24 22:47
mill 發表於 2013-3-24 10:34
由斧山運動場開跑, 400米行人路, 跟住一路都係上斜, 上(5K)斜無平路, 會好辛苦囉! 到山頂有30米平路, 跟住 ...

5k上斜, 一定跑到反肚 ~~
作者: mill    時間: 2013-3-25 08:58

3月24日, 原本約跑飛鵝山的, 但因有要事取消了...
下午到了荃灣, 由荃灣公園跑過青衣, hea跑了1小時. 慢慢跑, 真係考C服.
晚上再出席好友BENNY的婚宴, 一次過又見番很多"魔鬼跑友". 跑得開心, 食得開心的一天.
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-25 10:32
mill 發表於 2013-3-24 10:34
由斧山運動場開跑, 400米行人路, 跟住一路都係上斜, 上(5K)斜無平路, 會好辛苦囉! 到山頂有30米平路, 跟住 ...

但如果有機會都玩下,唔得最多落返黎,但起碼跑過XD
作者: mill    時間: 2013-3-25 10:48
長跑傑 發表於 2013-3-25 10:32
但如果有機會都玩下,唔得最多落返黎,但起碼跑過XD

行都無所謂的....我地落山都係大部份時間會行的, (因為落山有d地方真係好斜) 因為唔想跑傷呢!
其實上果5k都上到你飽晒...最後5k行吓都好的.
下次有人再攪你又來啦!
作者: mill    時間: 2013-3-25 19:01

3月25日, 天氣特變, 晚上7:00, 出面宜家又大風, (好似打風咁)又有微微雨, 都係偷吓懶先.
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-25 23:44
mill 發表於 2013-3-25 19:01
3月25日, 天氣特變, 晚上7:00, 出面宜家又大風, (好似打風咁)又有微微雨, 都係偷吓懶先.  ...

這陣子個天太玩野,今日收工諗住去跑,又落左毛毛雨,決定唔跑,又一直唔落,浪費了一晚
作者: mill    時間: 2013-3-26 22:18

昨晚已經無跑... 今晚3月26日, 放工回家又下著大雨, hgjD088" />" />hj回家後, 也決定落運動場走一轉, 落街時都不時下著毛毛雨, 一口氣跑了10K, (53:18)未有即時停下, 再hea多2K才收腳, (原本唔想走住)但唔走唔得, 開始又行雷閃電了.

更正 : 應該係53:18先啱..唔好意思, 打錯了. " />" />
作者: vcbid    時間: 2013-3-26 22:37
mill 發表於 2013-3-26 22:18
昨晚已經無跑... 今晚3月26日, 放工回家又下著大雨, 回家後, 也決定落運動場走一轉, 落街時都 ...

10K 43:18 @@, 快得很~
作者: Rhys    時間: 2013-3-27 06:47
mill姐打錯時間o者, 佢比賽先會出真功夫,應該係53:18
留番比賽先43:18  
作者: seablack    時間: 2013-3-28 06:30
勁啊,mill姐!!!
輕易sub44,下一站sub40
作者: momolone    時間: 2013-3-28 14:33
靚靚mill姐開blog
作者: Turtle    時間: 2013-3-28 17:20
seablack 發表於 2013-3-28 06:30
勁啊,mill姐!!!
輕易sub44,下一站sub40

Mil 姐跑青公10K都 sub 44 ???

嘩!!! 真喺唔夠Mil 姐跑, 佩服
作者: Joeilo2005    時間: 2013-3-28 17:58
Sub44, 好勁呀!
作者: Gunners    時間: 2013-3-29 00:12
喵姐寫回憶錄,要霸番個位先

作者: mill    時間: 2013-3-29 17:58

今天3月29日, 早上9:00, 跑荃灣西至汀九上山路引水道來回,  1:43:32天氣不錯,沒有下雨, 但有少許潮濕.
作者: Gunners    時間: 2013-3-29 23:05
Gunners 發表於 2013-3-29 00:12
喵姐寫回憶錄,要霸番個位先

遲到好過無到
作者: 長跑傑    時間: 2013-3-30 02:47
mill 姐認真跑應該可以sub 50哦,平時53都唔錯!
作者: mill    時間: 2013-3-31 10:35

3月30日, 本是約了幾個朋友露營的, 但因天氣關係取消, 後來大定約好入去屯門BBQ, 可是因我大意沒有book位, 最後bbq場full了, 大家在漫無目的的情況下, 提議一齊去任食打邊爐,在未食之前, 一齊行吓街制, 當然少不了購物, 我就買了我最心愛的黃色美Mizuno. 到了酒樓開餐, 仲可以以$38食片皮鴨, 又平又正. 大家一路食一路說說笑, 最終因"雞子"的話題, 說起笑話來, 笑到眼淚都標售@....
作者: mill    時間: 2013-3-31 16:05

3月31日, 本來諗住去浦崗村hea吓..好衰唔衰落到去個場比人book左,又有得借locker,  焗我落斧山啦..
1:31開始跑, 跑了第7線X15圈, 2:16跑完.@@ 今天不可跑太多, 因要留力明天下午元朗南生圍約跑啊!
作者: mathew97726    時間: 2013-3-31 16:39
mill 發表於 2013-3-31 16:05
3月31日, 本來諗住去浦崗村hea吓..好衰唔衰落到去個場比人book左,又有得借locker,  焗我落斧山啦..D108 ...

我今晚都落去跑, 我諗今晚蒲崗村應該開返掛
唉呀撞唔到mill姐添
作者: allmyfriend    時間: 2013-3-31 20:35
可惜明日要上班, 唔可以參加南生圍約跑!
作者: mill    時間: 2013-3-31 21:28
mathew97726 發表於 2013-3-31 16:39
我今晚都落去跑, 我諗今晚蒲崗村應該開返掛
唉呀撞唔到mill姐添

MATHEW仔, 晚上應該開番架喇! 放心啦! 其實我好傻, 今日我落到去浦崗村以為沒locker用所以行左落斧山跑, 後來lulu姐同我講, 在浦崗村轉個灣位後面咪有locker囉....當時我又醒唔起, 如果唔係唔洗行到落去斧山啦!
機會常在, 我地一定會見面ge~~~

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2