香港長跑網 - 長跑長友

標題: 渣打馬拉松2009 已報全馬召集處 (POST#2己更新集合地點) [打印本頁]

作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 16:49
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 16:49
作者: daniel0415    時間: 2008-10-3 16:51

登錄/註冊後可看大圖

系 統 更 新 公 告
由 於 系 統 更 新 進 行 中 , 所 以 暫 時 未 能 處 理 閣 下 之 申 請 。
請 於 稍 後 時 間 再 次 瀏 覽 本 網 頁 。
不 便 之 處 , 敬 請 原 諒 。
System Upgrade Notice
As our system is now undergoing a regular upgrade, we are unable to
process your application for the time being. Please come back later.
We apologize for any inconvenience caused.

報不了??
作者: Gills    時間: 2008-10-3 16:57
半馬得唔得, 己報.
作者: kenneth    時間: 2008-10-3 16:57
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 16:58
作者: 711MF    時間: 2008-10-3 17:02
作者: kenneth    時間: 2008-10-3 17:02
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:02
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:05
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-3 17:24
已經填好報名表,一陣放工即刻寄。[attach]2351[/attach]
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 17:28
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 18:12
標題: 回復 12# 的帖子
因住到時要上巴士返黎

我估9成9....

特別係"瘋兄"...., 當日不自量力個後果會係非常嚴重....

作者: waynekkw    時間: 2008-10-3 18:35
也是全馬, hope faster than last year

登錄/註冊後可看大圖

作者: 力    時間: 2008-10-3 18:56
已報尼世人第一個全馬拉松!

作者: 力    時間: 2008-10-3 19:02
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-3 18:12 發表
因住到時要上巴士返黎

我估9成9....

特別係"瘋兄"...., 當日不自量力個後果會係非常嚴重....

不自量力嘅係另有其人, 絕對不會係瘋兄。
作者: oscar    時間: 2008-10-3 19:10
作者: tsw01    時間: 2008-10-3 20:16
已報全馬。
作者: kopo1128    時間: 2008-10-3 20:48
為免夜長夢多, 我想立刻報全馬, 但信用卡付款被拒, 之後不能再報, 要下星期與馬拉松聯絡處聯絡怎麼重新報名.真麻煩!!!
作者: leefs    時間: 2008-10-3 20:52
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-3 18:12 發表 因住到時要上巴士返黎我估9成9....特別係"瘋兄"...., 當日不自量力個後果會係非常嚴重....

連我呢啲咁不自量力又有乜比賽經驗的中坑,
舊年第一次跑比賽都跑全馬,
但我勝在有心有火,明白要做好一件事,心知一定唔使比車載走!
當然自己知自己事,無信心就會練多啲"地獄"長課囉…

其實唔單只跑步要量力而為!
有時經常講啲冇益冇建設性說話,傷害跑友之間感情,是十分不必要!

作者: daniel0415    時間: 2008-10-3 21:11
原帖由 kopo1128 於 2008-10-3 20:48 發表
為免夜長夢多, 我想立刻報全馬, 但信用卡付款被拒, 之後不能再報, 要下星期與馬拉松聯絡處聯絡怎麼重新報名.真麻煩!!!

我是在visa驗證時出了點問題,之後就一直無法再報了,試了好幾次,每次就出現“304 - 請致電(852) 2577 0800, 接通後按[1] -> [1] -> [2] -> [8] 與馬拉松秘書處聯絡。” 看來也要等下星期了!

作者: onon    時間: 2008-10-3 21:15
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-3 17:05 發表

目標志在參與!

相信師兄一定惦!

努力! 支持!

作者: alex504992004    時間: 2008-10-3 21:46
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-3 17:05 發表

目標志在參與!

瘋兄:跑自已步速一定可完成。努力!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 22:03
作者: tango    時間: 2008-10-3 22:03
REF 2008-1003-0000-0840-M

作者: randyip    時間: 2008-10-3 22:13
標題: 回復 24# 的帖子
瘋師兄,努力,加油
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 22:15
作者: peteruno    時間: 2008-10-3 22:20
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-3 18:12 發表
因住到時要上巴士返黎

我估9成9....

我相信瘋兄必定可以達成目標,關鍵在於 1.平日訓練要有計劃;2.有效的計劃要持以恆;3.充足的練習;4.極度願意吃苦的心理質素;5.當意志消沉時能找到重新掁作的方法。
有人計劃多多,是馬龍白蘭度的信徒,怎能成功呢!,關鍵在那裡呢?

努力,瘋兄。

白頭佬

作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 22:24
全馬果42k有多唔係咁平易近人既....

上落斜居多.. 當心唔練足斜路就算唔死得晒都死一半...

咪之為只操平路長課就跑到渣打...
作者: peteruno    時間: 2008-10-3 22:25
已網上報名
Full Marathon
先進 2 組

白頭佬
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-3 22:27
原帖由 Alex 於 2008/10/3 07:02 PM 發表

不自量力嘅係另有其人, 絕對不會係瘋兄。
.

到時就知味道....
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 22:37
作者: 力    時間: 2008-10-3 22:43
細佬係先進一組
作者: peteruno    時間: 2008-10-3 22:43
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-3 22:27 發表
.

到時就知味道....

長跑浪人,鬆一鬆,無須咁緊張。
介紹你去以下鬆一鬆。

http://hk.myblog.yahoo.com/ie5267hktm

白頭佬
作者: randyip    時間: 2008-10-3 22:43
標題: 回復 27# 的帖子
沒有瘋師兄那麼勤力,我報半馬jar
作者: 力    時間: 2008-10-3 22:53
原帖由 peteruno 於 2008-10-3 22:43 發表

介紹你去以下鬆一鬆。

http://hk.myblog.yahoo.com/ie5267hktm

白頭佬

果個機械人大隻佬好""呀!
作者: nc    時間: 2008-10-3 22:59
原帖由 peteruno 於 2008-10-3 22:43 發表

介紹你去以下鬆一鬆。

白頭佬

好好笑, 鬆晒 謝謝白ching的分享
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 23:01
作者: saki    時間: 2008-10-3 23:07
咁多位報左全馬的 ching/ctse, 努力加油!!!!!!!!!!!!!
作者: desmond    時間: 2008-10-3 23:24
still thinking HM/FM
作者: nc    時間: 2008-10-3 23:28
desmond ching, 報 HM 吧
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-3 23:30
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-3 23:33
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-3 17:28 發表

大圍兄, 點解唔網上報名呀, 快靚正呀!

佢話要visa驗證, 我都冇, 呢個交form都一定報到,冇所謂啦。
作者: desmond    時間: 2008-10-3 23:34
haha~~~i will think about it these few days.....
作者: spmho    時間: 2008-10-3 23:36
原帖由 peteruno 於 2008-10-3 22:20 發表

我相信瘋兄必定可以達成目標,關鍵在於 1.平日訓練要有計劃;2.有效的計劃要持以恆;3.充足的練習;4.極度願意吃苦的心理質素;5.當意志消沉時能找到重新掁作的方法。
有人計劃多多,是馬龍白蘭度的信徒,怎能成功 ...

好鍾意呢句....「有人計劃多多」hiuijhkj" />hiuijhkj" />

妄想王:兩三日轉一次不設實際既目標,理論多多,好似好科學化,多多計劃,四圍挑戰人
現實:不自量力,廢柴一名,咩都唔識

(聲明:以上為社會寫照....警世語....無指名對象...請勿對號入座)

瘋狂兄....我支持你

作者: nc    時間: 2008-10-3 23:40
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-3 23:33 發表

佢話要visa驗證, 我都冇, 呢個交form都一定報到,冇所謂啦。

有, 但忘記了password, 一樣是沒有用. 打去card centre又不斷重複電話錄音, 沒人接聽, 睇怕都係要郵寄, 唔好煩
作者: leefs    時間: 2008-10-3 23:42
原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-3 23:36 發表

好鍾意呢句....「有人計劃多多」hiuijhkj" />hiuijhkj" />

妄想王:兩三日轉一次不設實際既目標,理論多多,好似好科學化,多多計劃,四圍挑戰人
現實:不自量力,廢柴一名,咩都唔識

(請勿對號入座)

瘋狂兄....我 ...

你唔好話我啦…

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-3 23:48
原帖由 Alex 於 2008-10-3 22:43 發表
細佬係先進一組

我都係呢組,我都係第一次跑全馬,都係希望跑得完先,時間既野到時有力咪跑快d,冇力就你想快都唔得啦。
作者: spmho    時間: 2008-10-3 23:49
原帖由 leefs 於 2008-10-3 23:42 發表

你唔好話我啦…

咁仲唔跑返.....四五十k補數?
作者: leefs    時間: 2008-10-3 23:54
原帖由 stanleyhpm 於 2008-10-3 23:49 發表

咁仲唔跑返.....四五十k補數?

講下…跑咗四五百K,容乜易,
日日都有人講過就算數架啦!

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-3 23:54
原帖由 obaanc 於 2008-10-3 23:40 發表

有, 但忘記了password, 一樣是沒有用. 打去card centre又不斷重複電話錄音, 沒人接聽, 睇怕都係要郵寄, 唔好煩

nc ctse,其實大把時間慢慢報都得,只係我費時比機會自己再諗跑咩路程,咁而家寄咗咪唔使考慮,專心一意練全馬。 [attach]2353[/attach]
以nc ctse 而家既實力,如果跑半馬一定冇問題,一於去半馬啦。[attach]2354[/attach]
作者: spmho    時間: 2008-10-3 23:57
原帖由 leefs 於 2008-10-3 23:54 發表

講下…跑咗四五百K,容乜易,
日日都有人講過就算數架啦!

好似政府
作者: awyh    時間: 2008-10-4 00:33
我都報左全馬!
作者: 龜速行    時間: 2008-10-4 01:13
瘋狂兄

全馬add oil !!!!

作者: alex504992004    時間: 2008-10-4 08:05
已報全馬,各師兄�帥姊當日一齊努力拉!
作者: onon    時間: 2008-10-4 08:38
onon兄點解唔玩全馬呀,熱鬧d好玩d,  真失望!

瘋狂兄唔駛失望...

小弟都會不自量力...不理後果嚴重...報全馬的!

一齊努力達標吧!

作者: kenneth    時間: 2008-10-4 08:44
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-4 09:10
原帖由 onon 於 2008/10/4 08:38 AM 發表
onon兄點解唔玩全馬呀,熱鬧d好玩d,  真失望!

瘋狂兄唔駛失望...

小弟都會不自量力...不理後果嚴重...報全馬的!

一齊努力達標吧!

輕鬆完成全馬既最低要求 -> 每日都能輕鬆地跑完15公里

作者: oscar    時間: 2008-10-4 09:11
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-4 09:15
原帖由 oscar 於 2008/10/4 09:11 AM 發表
咁呀﹖ 咁我今年都不自量力咁繼續報返全馬啦!雖然到時唔知夠唔夠時間練......
今年咁多朋友一齊玩應該玩得好開心,give me five都有排give囉
仲可以分開兩三team人一齊練一齊過關添呀!諗 ...

因住到時唔夠時間練呀...

全馬?? 跑住半馬先la..., 輕鬆完成到既話先至上去la...
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 09:17
作者: leefs    時間: 2008-10-4 09:27
尋晚大會報名主機在設定初期,
一定會有小問題及有啲塞車,
所以我今朝9點網上報名時,
已經冇遇上各師兄的問題出現,
及成功報名…
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 09:32
作者: leefs    時間: 2008-10-4 09:37
原帖由 kenneth 於 2008-10-4 09:32 發表

全馬定半馬?

要成$270蚊,更喺要食多幾條"蕉"至返嚟啦!

作者: onon    時間: 2008-10-4 10:24
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-4 09:10 發表

仲係正月十四[三元降], 仲係會減壽5年ar...

btw, 輕鬆完成全馬既最低要求 -> 每日都能輕鬆地跑完15公里

語無倫次講乜呀?...真係大隻...講!
作者: alfredfong    時間: 2008-10-4 10:46
我都報左全馬!
作者: Ning    時間: 2008-10-4 10:50
applied for FM
作者: oscar    時間: 2008-10-4 10:58
作者: kenneth    時間: 2008-10-4 11:52
作者: nc    時間: 2008-10-4 18:11
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-3 23:54 發表

nc ctse,其實大把時間慢慢報都得,只係我費時比機會自己再諗跑咩路程,咁而家寄咗咪唔使考慮,專心一意練全馬。 2353
以nc ctse 而家既實力,如果跑半馬一定冇問題,一於去半馬啦。2354

大圍ching幫半馬搶客  
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-4 18:20
原帖由 onon 於 2008-10-4 10:24 發表

語無倫次講乜呀?...真係大隻...講!

跑步之人,強身健體,延年益壽,
何須迷信?陰晴不定,步要照跑!
作者: kopo1128    時間: 2008-10-4 19:05
原帖由 kopo1128 於 2008-10-3 20:48 發表

今朝再打電話去馬拉松聯絡處. 佢地話會幫我人手過數. 三日後就應該可以ok!. 不過, 今日中午時份LSD只跑了24-25km. 已經頂唔順. 實在太熱. 我都唔知到時真係跑唔跑得晒FM. 一定要好好利用呢4個月來訓練全馬. 到時一定唔要坐車. 大家一齊努力.

另外, CHING可否多印網衫, 到時可以著網衫跑, 以增加氣勢.
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-4 21:11
作者: desmond    時間: 2008-10-4 21:54
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-4 09:15 發表

因住到時唔夠時間練呀...

全馬?? 跑住半馬先la..., 輕鬆完成到既話先至上去la...
i don't know how do you define easily finishing a FM, but the guy you are talking to finished last yr's FM with a sub-4 record. And he just keeps on running. So my guess is, it is very likely he can do it again in SCM 2009
作者: oscar    時間: 2008-10-4 23:18
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-5 10:10
原帖由 desmond 於 2008/10/4 09:54 PM 發表
i don't know how do you define easily finishing a FM, but the guy you are talking to finished last yr's FM with a sub-4 record. And he just keeps on running. So my guess is, it is very likely he can d ...

每日跑到15-16K, 最少連續3日
作者: spmho    時間: 2008-10-5 10:19
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-5 10:10 發表

每日跑到15-16K, 最少連續3日

博士
不如你實際少少啦.....
講少幾句....跑多幾k好過啦
作者: ckleung    時間: 2008-10-5 10:22
今早九點幾上網報咗,過程順利。
作者: ming_geo    時間: 2008-10-5 11:29
剛剛報o左全馬 , 好順暢
作者: leefs    時間: 2008-10-5 11:41
原帖由 ckleung 於 2008-10-5 10:22 發表
今早九點幾上網報咗,過程順利。

師K兄﹕
加油!
喺時候要加強訓練啦,
有需要找人拍跳可以找我…

作者: ckleung    時間: 2008-10-5 14:24
標題: 回復 80# 的帖子
謝謝鼓勵。最大願望係可以完成全程。還望Alan 兄指點全馬心得與訓練安排。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-5 20:21
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-5 20:55
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008/10/5 08:21 PM 發表

CK兄, 10.18有冇興趣來一課30公里長課(馬鞍山-沙田-大埔)打響地獄式訓練既新奏?

跑到40K就差唔多
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-5 21:28
原帖由 大隻添跑手 於 2008-10-5 20:55 發表

跑到40K就差唔多

ching,而家來渣打仲有成 4個月呀,邊使咁急呀?[attach]2386[/attach]
唔好吓吓係度潑冷水wor,定係自己跑唔到唔抵得先?[attach]2387[/attach]

作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-5 21:35
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-5 21:35
原帖由 kopo1128 於 2008-10-4 19:05 發表

今朝再打電話去馬拉松聯絡處. 佢地話會幫我人手過數. 三日後就應該可以ok!. 不過, 今日中午時份LSD只跑了24-25km. 已經頂唔順. 實在太熱. 我都唔知到時真係跑唔跑得晒FM. 一定要好好利用呢4個月來訓練全馬. 到時 ...

kopo兄:
我都係第一次報全馬,之前LSD最長都係去到24K,的而且確要好好利用呢4個月,大家一齊加油。[attach]2385[/attach]
作者: ckleung    時間: 2008-10-5 21:55
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-5 20:21 發表

CK兄, 10.18有冇興趣來一課30公里長課(馬鞍山-沙田-大埔)打響地獄式訓練既新奏?

抱歉,當天有事,未能奉陪。不過暫時會循序漸進,希望慢慢適應較長距離,同時要避免跑傷,否則到時無得玩。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-5 22:00
作者: daniel0415    時間: 2008-10-5 22:07
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-5 21:35 發表

kopo兄:
我都係第一次報全馬,之前LSD最長都係去到24K,的而且確要好好利用呢4個月,大家一齊加油。2385

大圍兄說得極是! 相信有不少人都是第一次食全馬餐(當然包括小弟在內),從現在開始今後的四個月大家一齊努力、一起加油。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-5 22:30
剛剛知道今年成功推薦新朋友參賽,有限量板記諗品送:
http://www.hkmarathon.com/marathon/chi/activity/referral/default.jsp

小弟知悉得太遲已郵記報名。

作者: oscar    時間: 2008-10-6 09:12
作者: shogikin    時間: 2008-10-6 09:46
報了全馬
大家加油

Kin in Running
作者: 洛虎添    時間: 2008-10-6 09:50
原帖由 shogikin 於 2008/10/6 09:46 AM 發表
報了全馬
大家加油

Kin in Running

同你岩岩相反, 我只係報半馬.., 除非每日跑到15-20K而唔會覺得太辛苦...
作者: kopo1128    時間: 2008-10-6 10:51
我查網頁, 渣打已accept 左我的FM報名. 不過, 奇怪在我沒有RACE NO. 不知各CHING CTSE 是否一樣沒有RACE NO??
作者: kenneth    時間: 2008-10-6 11:05
作者: Andy    時間: 2008-10-6 16:12
Just registgered as a member and would like to say Hi to everybody.  Running two HM with timming 2'12" in Disneyland and 2;05 in Stanard Marathon last year, I regristered Full Marathon this year.   Don't know whether I can finish it or not, anyway.  just try my best.
作者: 力    時間: 2008-10-6 16:17
原帖由 Andy 於 2008-10-6 16:12 發表
Just registgered as a member and would like to say Hi to everybody.  Running two HM with timming 2'12" in Disneyland and 2;05 in Stanard Marathon last year, I regristered Full Marathon this year.   Do ...

Hi Andy,
Welcome to longrun.hk! 2009 SCM is my 1st FM. Let's add oil together!
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-6 16:18
作者: batigoal    時間: 2008-10-6 16:40
已報全馬....  今年是第三次報,第一次要上車,第二次經過嚴格訓諫,終可完成,睇吓今年得唔得.....
作者: 慢子 Wilson    時間: 2008-10-6 16:41
原帖由 Andy 於 2008-10-6 16:12 發表
Just registgered as a member and would like to say Hi toeverybody.  Running two HM with timming 2'12" in Disneyland and 2;05 inStanard Marathon last year, I regristered Full Marathon this year.  Don't know whether I can finish it or not, anyway.  just try my best.

No No No......it is try my breast.

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2