香港長跑網 - 長跑長友

標題: SSP街坊小隊(Part 1) [打印本頁]

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-4 11:14
標題: SSP街坊小隊(Part 1)
有無朋友仔家住長沙灣.深水步區,想相約一齊練習跑步?互相激勵下..

我通常會於晚上由長沙灣沿大角咀,油麻地跑至尖沙咀....不過我跑速係慢既,而且幾水皮既......

作者: shogikin    時間: 2008-10-4 12:36
我上年每星期有一天跑
大角咀去深水步運動場
運動場跑5K
來回5K

有機會跟你跑去尖沙咀

Kin in Running
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-5 00:14
我跑深水步運動場.好想由深水步跑去美孚及南昌站。
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 11:13
上面兩位高手,可否約埋我一齊練跑呀..?順便等得學下野...
我上次同另一個新手打算由長沙灣跑去尖沙咀,但我唔認得路呀.............迷途好耐才到達尖沙咀
作者: shogikin    時間: 2008-10-6 12:30
我算不得是高手.未跑過尖沙咀

不如妳先說下
跑了多久?
一星期跑多少?
有什麼目標?......

叫大家plan條路線,計劃.

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 13:33
原帖由 shogikin 於 2008-10-6 12:30 發表
我算不得是高手.未跑過尖沙咀

不如妳先說下
跑了多久?
一星期跑多少?
有什麼目標?......

叫大家plan條路線,計劃.

我自上年馬拉松時才開始有跑步的興趣咋.....
我通常是自己一條友放工後在屋企樓下既公園跑圈.......但係近排比較忙...有時一個星期只係跑到1~2次...目標別無他求,對我黎講能完成半馬就已經好叻架啦.....
你係咪住附近呀(長沙灣)....一齊練習得唔得?
作者: chengcc209    時間: 2008-10-6 16:24
各位好:

我家住西九龍,平時除了週末、日會去沙田一帶練習以外,大都會在西九附近練跑。我有時會在深水埗運動場練,有時會在茘枝角公園緩跑徑練,也試過由茘枝角沿深旺道跑到大角咀來回,共5K左右。

有空我們可以相約一起練習。但如到深水埗運動場練習,必須留意該場哪些日子是開放給緩步跑人士使用。

原帖由 witchycatcat 於 2008-10-6 13:33 發表

我自上年馬拉松時才開始有跑步的興趣咋.....
我通常是自己一條友放工後在屋企樓下既公園跑圈.......但係近排比較忙...有時一個星期只係跑到1~2次...目標別無他求,對我黎講能完成半馬就已經好叻架啦.....: ...

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-6 16:59
原帖由 chengcc209 於 2008-10-6 16:24 發表
各位好:

我家住西九龍,平時除了週末、日會去沙田一帶練習以外,大都會在西九附近練跑。我有時會在深水埗運動場練,有時會在茘枝角公園緩跑徑練,也試過由茘枝角沿深旺道跑到大角咀來回,共5K ...

好呀...............SSP及LCK運動場都好近我呀...^^
由茘枝角沿深旺道跑到大角咀>>我都有玩過呀....
我地可以約埋一齊練習呀....請PM我聯絡方法啦...
仲有,你有無報名渣打馬拉松呀..?我今年會報半馬呀............. ^^
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-10 22:13
標題: 深水
上面兩位跑手,不如明曰黃昏到深水
作者: vhtober    時間: 2008-10-10 23:12
haha....貓貓CTSE 要晨早跑KA~~~
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-13 00:21
我係夜
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-14 09:11
原帖由 vhtober 於 2008-10-10 23:12 發表
haha....貓貓CTSE 要晨早跑KA~~~

唔係一定早上架...........之前講話早上練習,至今天都係實行左三日咋(有時晚上有野做夜訓,第二日早上就唔跑得啦....)
所以我都會在晚上放工後跑架....
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-14 09:15
原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-10 22:13 發表
上面兩位跑手,不如明曰黃昏到深水

SORRY,放假無check到留言....錯過左大家一齊練習的機會...
不過,我上星期六及日都要上獨木舟堂,join唔到.....

ngwkd2008 ctse/ching及vhtober ctse: 不如我地再約時間一齊跑啦...?
作者: vhtober    時間: 2008-10-14 19:06
好ar ....我都好想約下跑腳丫~~ 不過我平日一定要晚上ar~~ sat & sun 就 早都ok 架..不過6:00過後la~太早未吃早餐又未訓醒應該會行路打倒"吞" ka
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-16 09:17
原帖由 vhtober 於 2008-10-14 19:06 發表
好ar ....我都好想約下跑腳丫~~ 不過我平日一定要晚上ar~~ sat & sun 就 早都ok 架..不過6:00過後la~太早未吃早餐又未訓醒應該會行路打倒"吞" ka

已pm你再約大家跑步時間啦...
作者: vhtober    時間: 2008-10-16 22:50
~~~~~~~~我星期5 同 6 都要返學ar~~~不過星期6 早上ok wor~~~我會明天call 你的...再談ar
作者: nc    時間: 2008-10-17 13:02
原帖由 vhtober 於 2008-10-16 22:50 發表
~~~~~~~~我星期5 同 6 都要返學ar~~~不過星期6 早上ok wor~~~我會明天call 你的...再談ar

vhtober 是全職學生嗎
作者: vhtober    時間: 2008-10-17 23:50
原帖由 obaanc 於 2008-10-17 13:02 發表

vhtober 是全職學生嗎

....我都想呀.......唔細架la邊有咁好ar
~~~我係去上d exam 既 " 雞精班" ar~~~由於12月頭就考..所以而加比較忙law~~一個week 都要上3日ar~~
我上年上一個course 仲金ar~試過5days/week.....立即變殘又得~~得左
作者: nc    時間: 2008-10-18 00:01
原帖由 vhtober 於 2008-10-17 23:50 發表

jgh" />jg" />....我都想呀.......唔細架la邊有咁好ar
~~~我係去上d exam 既 " 雞精班" ar~~~由於12月頭就考..所以而加比較忙law~~一個week 都要上3日ar~~
我上年上一個course 仲金ar~試過5days/week.....立即變殘又 ...

返工又返學真係很辛苦的, 一個星期返三日課已很甘了, 何況是5天 ctse真犀利
作者: vhtober    時間: 2008-10-18 00:15
原帖由 obaanc 於 2008-10-18 00:01 發表

返工又返學真係很辛苦的, 一個星期返三日課已很甘了, 何況是5天 ctse真犀利

無計la....我細過時讀得書少ar ma~e + 唯有將勤補絀la~

作者: chengcc209    時間: 2008-10-19 08:19
witchycatcat:

我從隔離版Ching看到你昨日有份參加他們的31K長課,最後一段還要上梅子林,好利害呢!如果他日有機會,我也想join你們一起長課。
作者: KK    時間: 2008-10-20 01:56
原帖由 vhtober 於 2008-10-18 00:15 發表

無計la....我細過時讀得書少ar ma~e + 唯有將勤補絀la~

點解咁似我gei~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-20 08:59
原帖由 chengcc209 於 2008-10-19 08:19 發表
witchycatcat:

我從隔離版Ching看到你昨日有份參加他們的31K長課,最後一段還要上梅子林,好利害呢!如果他日有機會,我也想join你們一起長課。

哈哈.............唔係呀...我同nc個日跑左20k咋....我當然無上梅子林啦,找死咩...
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-20 09:01
vhtober
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-20 09:03
各位,我已經約左樓上既vhtober ctse今個星期五(24/10)晚上大約8pm在SSP練跑呀,路線未定,各位位附近的ching/ctse有無興趣join我地呀..?
作者: vhtober    時間: 2008-10-20 21:00
catcat.~~~有無約ar 2008 ching ar~~ (佢實唔知我地講佢)
作者: vhtober    時間: 2008-10-20 23:02
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-20 08:59 發表

哈哈.............唔係呀...我同nc個日跑左20k咋....我當然無上梅子林啦,找死咩...

反得開唔開心ar?~~~佢地有無等埋你ar?~~好勁ar你地....完成到..果日都好似幾好陽光架wor~晒唔晒呀~~不過你都反開~頂得下wor.......我諗諗下....我好少好少在太陽下運動架...跑步好..swimming 好..好多都在黃昏or morning time 進行~怕中暑嘛
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-21 10:53
原帖由 vhtober 於 2008-10-20 21:00 發表
catcat.~~~有無約ar 2008 ching ar~~ (佢實唔知我地講佢)

報告報告:
2008 ching已經pm左我,confirm佢"一定到"啦...............而家24/10晚running會有5位朋友仔一齊來....熱鬧熱鬧....

2008係DAVID NG呀........................咪成日咩"2008"啦你......
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-21 10:56
原帖由 vhtober 於 2008-10-20 23:02 發表

反得開唔開心ar?~~~佢地有無等埋你ar?~~好勁ar你地....完成到..果日都好似幾好陽光架wor~晒唔晒呀~~不過你都反開~頂得下wor.......我諗諗下....我好少好少在太陽下運動架...跑步好..swimming 好..好多都在黃昏or ...

我都係第一次係陽光下running咋.......我個人呢,平日行街都會開傘.....所以今次join大家跑步對我黎講都係一次新挑戰
作者: kenneth    時間: 2008-10-21 10:59
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-21 11:06
原帖由 kenneth 於 2008-10-21 10:59 發表

當日各位都要努力﹗成班人一齊跑,是不錯的經歷﹗

其實,可能個晚既重點係食糖水...........
作者: KK    時間: 2008-10-21 12:32
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-21 10:53 發表

報告報告:
2008 ching已經pm左我,confirm佢"一定到"啦...............而家24/10晚running會有5位朋友仔一齊來....熱鬧熱鬧....

2008係DAVID NG呀........................咪成日咩"2008"啦你.. ...

有時我都會過去深水埗同個friend一起跑~
多人跑開心d~
咁啱24號夜晚要番學~
或許下次再有機會才join你們~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-21 12:46
原帖由 phenli 於 2008-10-21 12:32 發表

有時我都會過去深水埗同個friend一起跑~
多人跑開心d~
咁啱24號夜晚要番學~
或許下次再有機會才join你們~hjgh" />" />

好呀.....下次我再pm約你...
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-21 13:06
星期五晚見!
作者: chengcc209    時間: 2008-10-21 13:39
很遺憾,我因為星期日會有半馬比賽,星期五應該會休息。
下次有機會再join 大家。
作者: 瘋瘋    時間: 2008-10-21 13:45
作者: KK    時間: 2008-10-21 14:12
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-21 12:46 發表

好呀.....下次我再pm約你...

多謝先~~
作者: nc    時間: 2008-10-21 15:41
原帖由 chengcc209 於 2008-10-21 13:39 發表

預祝 chengcc 星期日半馬得心應手, have a happy run
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 09:13
報告報告:
昨晚(22/10)即慶搵左住同區既vhtober ctse出黎練跑,我地由長沙灣起步,在亂行亂試之情況下跑街路至荔枝角,唔經唔覺跑左約10k...." />" />

第一次與ctse見面真係有一見如故的感覺,所以跑得好暢快...." />" />

其實有多d住附近的ching/ctse一齊練跑可以keep住自己練習的決心,識多個志同道合的朋友都唔錯呀...

我同vthober ctse會不斷擴大我地個SSP區跑手list,務求踢多d人入會一齊建立健康的生活...

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 09:14
原帖由 chengcc209 於 2008-10-21 13:39 發表

ctse,你努力呀....!!
作者: batigoal    時間: 2008-10-23 10:12
goof!!!  keep going!!!
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-23 10:26
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-21 11:06 發表

其實,可能個晚既重點係食糖水..........." />" />

跑完步仲有糖水食,真係好享受,諗起都流口水。[attach]2670[/attach]
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-23 10:36
標題: 回復 39# 的帖子
SSP長跑網Twins,catcat & vthober 我地支持妳。
作者: kenneth    時間: 2008-10-23 10:53
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 13:58
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-23 10:26 發表

跑完步仲有糖水食,真係好享受,諗起都流口水。2670

你搵日過黎同我地一齊跑,最多我請你食糖水啦...
作者: KK    時間: 2008-10-23 14:19
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-23 13:58 發表

你搵日過黎同我地一齊跑,最多我請你食糖水啦..." />" />" />" />

咁好~~
免費糖水............." />" />" />" />" />jhk

唔通食完碗糖水先~~再衝圈

作者: 711MF    時間: 2008-10-23 14:23
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 14:40
原帖由 phenli 於 2008-10-23 14:19 發表

咁好~~
免費糖水............." />" />" />" />" />" />" />" />" />" />jhk

唔通食完碗糖水先~~再衝圈g" />" />" />" />" />jhk

當然係跑完先食啦.....先苦後甜呀嘛.......................
請左ching食先,容咩易佢食完就走人唔跑架..............
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 14:42
原帖由 711MF 於 2008-10-23 14:23 發表

我又呢食糖水........

黎啦黎啦...............歡迎加入SSP街坊小隊....呵呵

題外話,7 ching上星期日(19/10)有無黎到瘋ching搞既新界東30k長跑活動........我唔記得有無見過你...

作者: 711MF    時間: 2008-10-23 14:45
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-23 14:46
原帖由 kenneth 於 2008-10-23 10:53 發表

x2" />" />

謝謝支持..........
仲有,昨晚我地兩個跑到某條街時,街邊有個男人係度講緊電話,ctse聽到同佢電話中人講"有兩個妹妹仔跑緊步......"..................

呵呵.........................................我地仲算係"妹妹仔"呀
作者: KK    時間: 2008-10-23 15:04
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-23 14:40 發表

當然係跑完先食啦.....先苦後甜呀嘛.......................
請左ching食先,容咩易佢食完就走人唔跑架..............ghu" />" />jg

可能個師兄都係同你講同一番說話~~

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-23 15:38
原帖由 瘋狂跑步機 於 2008-10-21 13:45 發表

ctse,
你是不是參加了10.26 大埔半馬?
睇來你腳患已經好返, 可喜可賀.
有空的話, 到時來個合照吧! 我地是一群著綠色網衣的.

x2
ctse跑半馬成績咁好,到時如果跟到ctse跑都唔錯wor。
作者: vhtober    時間: 2008-10-23 23:57
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-23 14:46 發表

謝謝支持..........
仲有,昨晚我地兩個跑到某條街時,街邊有個男人係度講緊電話,ctse聽到同佢電話中人講"有兩個妹妹仔跑緊步......".................." />" />

呵呵................................. ...

cat cat~~~果個哥仔(我classify 佢係八公一名)...同個fd 講果句之前..仲要叫 " 加油ar 妹妹跑快d ~~~好鬼娘ar佢~~~
作者: vhtober    時間: 2008-10-23 23:59
你知la~ssp twin 跑果時係唔會笑(會型d)....而且 du 起個咀 (會瘦d) 架嘛~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-24 08:44
原帖由 vhtober 於 2008-10-23 23:59 發表
你知la~ssp twin 跑果時係唔會笑(會型d)....而且 du 起個咀 (會瘦d) 架嘛~

係呀..............我地之後都要甘跑,走型仔路線....不過,你最好放棄你個腰bag啦......
作者: KK    時間: 2008-10-24 13:21
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-24 08:44 發表

係呀..............我地之後都要甘跑,走型仔路線....不過,你最好放棄你個腰bag啦......" />" />

我都用緊個苗圃十二小時的腰bag裝水的哦~
早前睇過d跑步袋~
對於我d窮等人家嚟講d袋好鬼貴
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-24 15:39
原帖由 phenli 於 2008-10-24 13:21 發表

我都用緊個苗圃十二小時的腰bag裝水的哦~
早前睇過d跑步袋~" />" />
對於我d窮等人家嚟講d袋好鬼貴" />" />

我跑步都只係用個超細既手臀袋,好似$3x咋,相信一定平過你地腰袋,所以我應該仲窮過你地..................
作者: KK    時間: 2008-10-24 15:54
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-24 15:39 發表

我跑步都只係用個超細既手臀袋,好似$3x咋,相信一定平過你地腰袋,所以我應該仲窮過你地..................

我個腰袋唔駛$$$
應該係贈品" />" />
手臂袋唔夠我裝哦~
若是跑街的話
我點都會帶埋支半升水
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-24 17:21
原帖由 phenli 於 2008-10-24 15:54 發表

我個腰袋唔駛$$$
應該係贈品" />" />" />" />
手臂袋唔夠我裝哦~
若是跑街的話
我點都會帶埋支半升水

甘我下次跑時跟住你"chi"水飲,,,,,,,,,,,
作者: vhtober    時間: 2008-10-24 19:09
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-24 08:44 發表

係呀..............我地之後都要甘跑,走型仔路線....不過,你最好放棄你個腰bag啦......" />" />

我至唔理你ar~~我個腰包..唔止收埋我d$, id card..毛巾仔...最重要係收埋我個肚腩仔...不知幾實用~
作者: Apple    時間: 2008-10-25 00:04
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-23 13:58 發表

你搵日過黎同我地一齊跑,最多我請你食糖水啦..." />" />" />" />

有糖水食正

作者: vhtober    時間: 2008-10-25 00:21
apple ctse~咁你幾時過來ar~~~我地今日反得好鬼開心ar~多d人跑會開心d ka~~~不過我好弱架咋...其他人就當然勁勁la~跑完都好似唔多耐咁....但我就半死la~~多得cat cat 陪我跑~而其他ching 又就住la...真係好多謝佢地..不過就好似拖慢左佢地la~~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 09:29
原帖由 vhtober 於 2008-10-25 00:21 發表
多得cat cat 陪我跑~而其他ching 又就住la...真係好多謝佢地. ...

有ctse你同我跑我都不知幾開心....哈哈...
我都係跑步初哥,不過之前search d跑步技巧,教人要學習邊跑邊心內數呼吸,我自己就會3步呼3步吸,我覺得真係會令我夠氣d喎......你真係要甘樣試下呀....

其他ching/ctse:唔知這個方法是否對的呢???

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 09:56
又係報告時間啦~~
SSP區街坊小隊第一次起跑!!!

昨晚(24/10)8pm,我們五個人在深水步泳池開跑,參與的長跑網本區街坊有vhtober ctse,ngwkd2008 ching及我,非長跑網本區外族joe ching及長跑網誇區選手堅ching.

我們由深水步開始跑,經大角咀,油麻地,佐敦,尖沙咀,西九龍海濱長廊,圓方等,同路折返,全程12.68k左右,之後大家返回SSP區宵夜.....哈哈.....(有人請呀~~~ ),玩到晚上11:xx才收隊,盡慶而歸.

我地5個人跑得好開心呀(我代佢地表達埋 ),跑街又多野睇(我睇人,人睇我甘 ),我地一隊人浩浩蕩蕩地跑都幾矚目既(雖然joe ching及ngwkd2008 ching是屬於超快組),但途人見到我地5個跑步人都會投以羨慕目光(我自己想像 ),令我覺得好型呀~~~我同vthober又成日講笑吹水笑過不停(可能令另外3位ching覺得好煩~ ),總之,就係唔經唔覺就完成12k啦......

因為大家住得近,希望可以每個星期左右大家gather一次"團長跑".......做運動之餘又可以聯誼下....
歡迎本區及非本區的ching/ctse擇日加入啦...
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 09:58
原帖由 Apple 於 2008-10-25 00:04 發表

有糖水食正

apple ctse....你住邊區呀...?快D加入我地既SSP街坊小隊一齊練習啦..
作者: shogikin    時間: 2008-10-25 10:17
作為大角咀地膽
下次找條不用上mtr,商場的路

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 10:31
原帖由 shogikin 於 2008-10-25 10:17 發表
作為大角咀地膽
下次找條不用上mtr,商場的路

哈哈.............是否昨晚有人差點在商場內pk,有陰影乎??
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 10:33
噢...............我已經升級做""發燒跑手""啦....~~~

作者: 711MF    時間: 2008-10-25 11:04
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 11:17
原帖由 711MF 於 2008-10-25 11:04 發表

街坊小隊下次幾時出發...hgj088" />" />hj

據情報顯示,各小隊隊員都會恆常自我訓練,現在只是間中gather一齊出發吧....

下個星期,我自己就29/10及31/10都ok,我會與其他隊員夾日期......7ching你係咪黎唧
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-25 12:12
標題: 回復 65# 的帖子
我又點箅快!回程時已經無力。亞Joe就真係高一班。如果你肯提起大腿跑,應會快D。

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-25 12:29
原帖由 ngwkd2008 於 2008-10-25 12:12 發表
如果你肯提起大腿跑,應會快D。

你係咪講緊我?
作者: ngwkd2008    時間: 2008-10-25 13:08
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-25 12:29 發表

你係咪講緊我?" />" />" />" />hj" />" />" />" />

係呀。李嘉綸教練教呀!!!

作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-25 15:49
標題: 回復 65# 的帖子
見到大家跑得咁開心,跑完又有宵夜食,好吸引呀。
唔知邊位ching/ctse咁唔小心差d PK呢?
作者: 力    時間: 2008-10-25 18:04
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-25 15:49 發表
見到大家跑得咁開心,跑完又有宵夜食,好吸引呀。
唔知邊位ching/ctse咁唔小心差d PK呢?

按上述口供, 可能係堅兄
作者: Alfred    時間: 2008-10-25 18:10
原帖由 Alex 於 25/10/2008 18:04 發表

我相信都係
作者: shogikin    時間: 2008-10-25 18:52
我跑每一步,行每一步,上落每一級樓梯都好小心的,完全冇驚險情況

小心跑得萬年步

作者: vhtober    時間: 2008-10-26 00:40
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-25 09:29 發表

有ctse你同我跑我都不知幾開心....哈哈...
我都係跑步初哥,不過之前search d跑步技巧,教人要學習邊跑邊心內數呼吸,我自己就會3步呼3步吸,我覺得真係會令我夠氣d喎......你真係要甘樣試下呀....

其他 ...

真架..如果唔係有你地..我諗我放棄左好耐lu~~有d 唔好意思~要你地時時等我~我會努力d ka la~要學呼吸ar ma~不過我時時數數下遊左魂之嘛~~

P.S....有D白痴野問下你 OR 其他CHING CTSE,.....請問點PM 人架..我整左好耐都唔得~係唔係要 KEY IN 別人個E-MAIL A/C~但我唔知架WOR?
作者: Ah_ming    時間: 2008-10-26 09:22
睇黎好開心,可唔可以下次受埋我呢?等我學吓嘢.
作者: nc    時間: 2008-10-26 10:14
標題: 回復 79# 的帖子
如果發短消息, 打收信人的網名便可以了, 試試吧
作者: 力    時間: 2008-10-26 13:57
原帖由 vhtober 於 2008-10-26 00:40 發表

真架..如果唔係有你地..我諗我放棄左好耐lu~~有d 唔好意思~要你地時時等我~我會努力d ka la~要學呼吸ar ma~不過我時時數數下遊左魂之嘛~~

P.S....有D白痴野問下你 OR 其他CHING CTSE,.....請問 ...

在頭像下面, 有[發短消息], click入去就可pm人哋
作者: vhtober    時間: 2008-10-26 20:16
原帖由 ming2008 於 2008-10-26 09:22 發表

sure la~~HAHA~正想pm 個時間比你..(但唔識, 所以在問人) .不過我地只係暫定左憑星期5 一齊出來..不過路程時間咩都未夾架..有果時再confirm 你la, 或者你有咩心水路線都可以提議ka~
你唔好咁客氣la~大家出來互相學習下姐..不過講明..我絕對係最慢同最無氣果個~~ ~拖慢你唔好怪我ar~~~
作者: vhtober    時間: 2008-10-26 20:17
原帖由 obaanc 於 2008-10-26 10:14 發表
如果發短消息, 打收信人的網名便可以了, 試試吧

thx~nc ctse 同 alex ching~~我明白點用la ~~~yeah~
作者: KK    時間: 2008-10-26 23:21
原帖由 vhtober 於 2008-10-26 20:16 發表

sure la~~HAHA~正想pm 個時間比你..(但唔識, 所以在問人) .不過我地只係暫定左憑星期5 一齊出來..不過路程時間咩都未夾架..有果時再confirm 你la, 或者你有咩心水路線都可以提議ka~
你唔好咁客氣la~大家出來互相 ...

哈哈!!我一定慢過晒你地~
我係超級牛龜咁慢~~
不過三十一號星期五個晚要番工
你地多數跑几點到??
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-26 23:54
原帖由 vhtober 於 2008-10-26 20:16 發表

你唔好咁客氣la~大家出來互相 ...

來緊星期五晚又冇我份lu,第二日約咗kenneth跑長課,妳地都要跑同埋食得開心d呀。[attach]2763[/attach]
我有提意呀,妳地可唔可以搵d集合地點有得換衫同埋放行里o架?[attach]2764[/attach]
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 09:16
原帖由 ming2008 於 2008-10-26 09:22 發表

好呀~~~
已經pm左你回覆了....我地下次一齊玩啦~~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 09:17
原帖由 vhtober 於 2008-10-26 20:17 發表

thx~nc ctse 同 alex ching~~我明白點用la ~~~yeah~

甘叻呀~~~識用啦喎..........................
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 09:23
原帖由 phenli 於 2008-10-26 23:21 發表

哈哈!!我一定慢過晒你地~" />" />
我係超級牛龜咁慢~~
不過三十一號星期五個晚要番工
你地多數跑几點到??

我收到你個email啦,我地會同你一齊在email約日期呀~~(不過係這邊都會公怖)
我諗,除左d ching之外,我同vthober (即是ssp twins)都會超慢一族,我地好歡迎你加入我地超慢既行列~yeah~~~

我地上次食宵夜時,講開話盡量之後星期五晚有例會一齊跑,通常集合時間係7:45~8pm左右,因大家放工後要返屋企換衫......上次我地跑左12.xxk,回到ssp大約10xx幾啦(我唔記得),總之宵夜完返歸around 11pm啦......
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 09:29
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-26 23:54 發表

來緊星期五晚又冇我份lu,第二日約咗kenneth跑長課,妳地都要跑同埋食得開心d呀。2763
我有提意呀,妳地可唔可以搵d集合地點有得換衫同埋放行里o架?2764

如果集合地點要有locker,ngwkd2008 ching話ssp運動場有.....但是,由於大家都係街坊,我地prefer放工返家換好衫後才集合,跑完之後返家沖涼,加上我地未必會跑去ssp運動場果個方向....

如果ching你真係想join我地既話,你想既話可以上我屋企換衫及放低d野在我家,因為我一個人住既無人會搞你d野....同埋我屋企離個跑步集合及宵夜地方都好近,1~2條街......

作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 09:41
各位:
我自己應會在本星期三及五跑步(29/10及31/10)
如沒有人到既話我都會在屋企樓下的公園跑
有興趣join我ching/ctse請回覆啦~~

ps:集合地點都係ssp泳池及大約8pm左右
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-27 09:43
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-27 09:29 發表

如果集合地點要有locker,ngwkd2008 ching話ssp運動場有.....但是,由於大家都係街坊,我地prefer放工返家換好衫後才集合,跑完之後返家沖涼,加上我地未必會跑去ssp運動場果個方向....

如果ching你真係想join我地 ...

咁又唔好既,我放工可以去運動場換咗衫先過去join妳地咪得law。
作者: 大圍新跑手    時間: 2008-10-27 09:52
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-27 09:41 發表
各位:
我自己應會在本星期三及五跑步(29/10及31/10)
如沒有人到既話我都會在屋企樓下的公園跑
有興趣join我ching/ctse請回覆啦~~

ps:集合地點都係ssp泳池及大約8pm左右

星期三放工我應該來到,想問係各自食咗野先定係跑完先食野呀?
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 10:09
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-27 09:43 發表

咁又唔好既,我放工可以去運動場換咗衫先過去join妳地咪得law。

隨你啦~
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 10:09
原帖由 大圍新跑手 於 2008-10-27 09:52 發表

星期三放工我應該來到,想問係各自食咗野先定係跑完先食野呀?

OF COUSE跑完才食啦
作者: Ah_ming    時間: 2008-10-27 10:43
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-27 09:16 發表

好呀~~~
已經pm左你回覆了....我地下次一齊玩啦~~" />" />

Thanks! 已pm左你. 不過, 我真係跑得幾慢, 唔好戒意.
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 11:08
原帖由 ming2008 於 2008-10-27 10:43 發表

Thanks! 已pm左你. 不過, 我真係跑得幾慢, 唔好戒意.

唔好甘講啦......大家約跑既目的又唔係比賽,重點係大家彼此鼓勵一齊做運動嘛.........

好似上次甘,我地都係5個人集合後才即場按每人的能力去plan路線,各人都可以俾意見,跑得好即慶及leisure既,跑到中途如果唔掂都可以更改路線,我地小隊係講團隊精神,大家一同練習唔會搞個人主義既

你個pm無內容(tel+ email都無)呀~~~
請再send一次~~
作者: 711MF    時間: 2008-10-27 11:17
作者: Ah_ming    時間: 2008-10-27 12:05
原帖由 witchycatcat 於 2008-10-27 11:08 發表

唔好甘講啦......大家約跑既目的又唔係比賽,重點係大家彼此鼓勵一齊做運動嘛.........

好似上次甘,我地都係5個人集合後才即場按每人的能力去plan路線,各人都可以俾意見,跑得好即慶及leisure既,跑到中途如果 ...

send
作者: witchycatcat    時間: 2008-10-27 13:07
原帖由 Alex 於 2008-10-25 18:04 發表

堅師兄:
唔係我講你架..................我無做"鬼頭仔"呀...
我一定唔會同人講你個晚係奧x城轉彎時差d pk個件事架..............
忠心隊員字

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2