香港長跑網 - 長跑長友

標題: 又來多個屯門友 [打印本頁]

作者: 亞平    時間: 2008-10-13 21:26
標題: 又來多個屯門友
各位長跑網師兄弟們,各位經常係屯門鄧兆堅數圈既屯門跑手們,可能平時大家都曾碰過,但並不相識,
在此先借用此網同各位打聲招呼....你們好!
作者: nc    時間: 2008-10-13 21:29
原帖由 亞平 於 2008-10-13 21:26 發表
各位長跑網師兄弟們,各位經常係屯門鄧兆堅數圈既屯門跑手們,可能平時大家都曾碰過,但並不相識,
在此先借用此網同各位打聲招呼....你們好!

平ching, 歡迎歡迎, 請多多指教
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-13 21:47
歡迎阿平師兄,

小妹也是屯門友,多數跑街.
作者: 龜速行    時間: 2008-10-13 22:39
welcome welcome

亞平 c hing

多多指教ar

作者: 曲奇    時間: 2008-10-13 23:42
welcome to longrun.hk~
多多指教~
有冇打算參加什麼賽事呀?..
作者: oscar    時間: 2008-10-14 00:20
作者: 711MF    時間: 2008-10-14 08:56
作者: kenneth    時間: 2008-10-14 09:19
作者: 力    時間: 2008-10-14 09:34
標題: 回復 1# 的帖子
Welcome to longrun.hk
作者: 細明哥    時間: 2008-10-14 11:04
歡迎!! 又來多個屯門友啊!!
作者: pwong5618    時間: 2008-10-14 11:33
Welcome ! Welcome !

我都係屯門友!
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 11:54
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-13 21:47 發表
歡迎阿平師兄,

小妹也是屯門友,多數跑街.

叮叮噹師妹,我都有跑街架,有時就會跑出屯門,可能見過你都未定!
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 11:59
原帖由 cookie97 於 2008-10-13 23:42 發表
welcome to longrun.hk~
多多指教~
有冇打算參加什麼賽事呀?..

Cookie97師兄,
我來緊就會跑 Nike 10K , 接住就係渣打馬拉松,師兄你會唔會都玩呢二個熱門賽事呀?
作者: kenneth    時間: 2008-10-14 12:03
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 12:06
原帖由 oscar 於 2008-10-14 00:20 發表
屯門友,你好啊!多多指教,我都係屯門友呢!有機會一齊交流吓!

真開心,原來呢度真係好多屯門友,
而且無論來自邊區既跑友個個都好熱情同新人打招呼.
真係希望有機會同 oscar 及其他眾師兄討教下.
作者: redred    時間: 2008-10-14 12:54
CHING,你好呀
歡迎你
我都係跑開鄧記
話唔定大家巳經見過面了
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 15:47
原帖由 711MF 於 2008-10-14 08:56 發表

歡迎,,,,平c 兄,
我都有係鄧記數圈,,

711MF師兄,你會唔會經常數錯圈呀?我就成日都數漏圈數..
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 15:51
原帖由 kenneth 於 2008-10-14 09:19 發表
歡迎,小弟都是屯門友,星期四會响鄧記跑的。多多指教﹗

Kenneth 師兄,久仰大名.
雖然我沒試過星期四落鄧記跑,但多想搵日拜訪下老兄.
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-14 17:53
頭像隻狗係ching養的嗎?
小妹都養了隻西施女.
作者: kenneth    時間: 2008-10-14 21:15
作者: 曲奇    時間: 2008-10-14 21:24
原帖由 kenneth 於 2008-10-14 12:03 發表

Cookie97 是 ctse 來的。hjhvbj" /> 她好似有報 nike。

小弟都有報nike 10k ,之後玩聯合國及渣打半馬。

P.S.另外閣下NIKE 當日,會否和我們影張大合照?

啱,我有報Nike 10km..
仲有我已報名跑渣打半馬呀...
大家一齊努力啦...

咁多人住新界區架...
好似 好少ching & ctse住港島區咁...
作者: 力    時間: 2008-10-14 22:07
標題: 回復 21# 的帖子
我住鰂魚涌
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 22:11
原帖由 kenneth 於 2008-10-14 12:03 發表

Cookie97 是 ctse 來的。hjhvbj" /> 她好似有報 nike。

小弟都有報nike 10k ,之後玩聯合國及渣打半馬。

P.S.另外閣下NIKE 當日,會否和我們影張大合照?

Kenneth 兄 , 非常樂意參與大合照 , 煩請到時通知會合之處.
作者: 亞平    時間: 2008-10-14 22:16
原帖由 cookie97 於 2008-10-14 21:24 發表

啱,我有報Nike 10km..
仲有我已報名跑渣打半馬呀...
大家一齊努力啦...

咁多人住新界區架...
好似 好少ching & ctse住港島區咁...

Cookie97 , 唔好意思,先前誤會你為師兄...期望在 nike 10k 見到你!
作者: anson    時間: 2008-10-14 22:28
歡迎........歡迎......
我都係屯門友呀...
作者: 亞平    時間: 2008-10-15 09:30
原帖由 redred 於 2008-10-14 12:54 發表
CHING,你好呀
歡迎你
我都係跑開鄧記
話唔定大家巳經見過面了

Redred , 你好 !
我都相信我地好大機會曾經係鄧記同場跑過,只是大家都不認識對方而已.
希望有日可認識你,也可以係同你說聲 Hi ~~.
作者: 亞平    時間: 2008-10-15 09:43
原帖由 kenneth 於 2008-10-14 21:15 發表

ching 不要講得咁誇張,小弟慢跑手而已,在屯門區,長跑網內能慢得過小弟的ching,可能....一個都冇。

ching 你不駛咁謙啦,我聽過其他跑友稱呼你做"屯門跑痴".
作者: kenneth    時間: 2008-10-15 09:47
作者: 711MF    時間: 2008-10-15 09:47
作者: 亞平    時間: 2008-10-15 11:40
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-14 17:53 發表
頭像隻狗係ching養的嗎?
小妹都養了隻西施女.

係呀!佢都係西施女,不過已經好老..好老,隻眼睇不到野,耳亦聽唔到野,
你係東邊叫佢,佢就跑去西邊,好搞笑架.
作者: 艾莉絲•韋    時間: 2008-10-15 12:32
我都係屯門友 呀 !!!! WELCOME
作者: 亞平    時間: 2008-10-15 15:48
原帖由 711MF 於 2008-10-15 09:47 發表

我早期數到5個就開始亂架啦,,致買左只錶就有改善,不過都會睇錯錶,
平c兄你多數嘜野時間到場數圈,下次預早通知,到時可能好多人同你hi...hi.....hi....架..

我都有用錶計圈,不過就成日忘記按鍵.
通常我會係星期日或係公眾假期上午8:00右左,跑鄧記第8圈..
但今個週日就唔會落場跑,因為會跑LSD(荃灣西鐵-鄧記),但最後都會係鄧記CoolDown.
作者: 亞平    時間: 2008-10-15 16:33
原帖由 艾莉絲•韋 於 2008-10-15 12:32 發表
我都係屯門友 呀 !!!! WELCOME

艾莉絲屯門友師姐 , 你好!
長跑網內屯門友又真係人強馬壯喎!
作者: kenneth    時間: 2008-10-15 16:53
作者: ChARsoN    時間: 2008-10-15 19:39
我都係屯門友~
間中都會星期四跟隊操
唔知樓主住屯門邊處?
我住近碼頭果邊
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-15 21:07
屯門之友~~我都係
都係星期四常容~來join吧~好多人好好玩
聽日我都叫左幾個fd黎~應該好多人架
作者: lvrunner    時間: 2008-10-15 22:13
Hi Ah Ping hing ~

Welcome to longrun.hk!
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-15 22:40
原帖由 lvrunner 於 2008-10-15 22:13 發表
Hi Ah Ping hing ~

Welcome to longrun.hk!

師兄你識我??
作者: redred    時間: 2008-10-15 22:52
原帖由 亞平 於 2008-10-15 15:48 發表

我都有用錶計圈,不過就成日忘記按鍵.
通常我會係星期日或係公眾假期上午8:00右左,跑鄧記第8圈..
但今個週日就唔會落場跑,因為會跑LSD(荃灣西鐵-鄧記),但最後都會係鄧記CoolDown.
CHING..記得按婊
唔係咪曬左佢個功能囉

ching勁呀,上次我地一班都係由荃灣西跑回兆麟,我跑到小欖巳經無氣無力了
跑返鄧記共多少km ?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-15 23:33
原帖由 亞平 於 2008-10-15 11:40 發表

係呀!佢都係西施女,不過已經好老..好老,隻眼睇不到野,耳亦聽唔到野,
你係東邊叫佢,佢就跑去西邊,好搞笑架.

我個隻13歲,仍然好似BB,好嗲人.
重好健康,行得走得食得睡得,聽力差了少少,叫佢會走錯方向,好搞笑架!
帶佢跑步會跟人走會走失,要用狗帶帶佢跑步.
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 10:15
原帖由 ChARsoN 於 2008-10-15 19:39 發表
我都係屯門友~
間中都會星期四跟隊操
唔知樓主住屯門邊處?
我住近碼頭果邊

ChARson 師兄,
我住新圍苑,去年就經常跑新圍-碼頭呢條路,然後會在海灘小食部買水飲兼吹下海風,之後再跑回家.
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 10:21
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-15 21:07 發表
屯門之友~~我都係
都係星期四常容~來join吧~好多人好好玩
聽日我都叫左幾個fd黎~應該好多人架

Sleung2002hk 師兄,我都想同你跑下新圍-碼頭,但我驚你唔等我喎,
我收到風,你沖圈勁快,好多師兄弟都跟唔上.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-16 11:11
原帖由 亞平 於 2008-10-16 10:21 發表

Sleung2002hk 師兄,我都想同你跑下新圍-碼頭,但我驚你唔等我喎,
我收到風,你沖圈勁快,好多師兄弟都跟唔上.

日子有功~加油
我都係跑返步4個月到咋
唔緊要 一齊跑下囉
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 11:15
原帖由 redred 於 2008-10-15 22:52 發表
CHING..記得按婊
唔係咪曬左佢個功能囉

ching勁呀,上次我地一班都係由荃灣西跑回兆麟,我跑到小欖巳經無氣無力了
跑返鄧記共多少km ?

我會努力記得按錶,嘻嘻,不過..你知有時跑起上來會魂遊太空...
荃灣-鄧記大概接近20K,呢條路由西鐵至海事學院風景真係好靚,
Redred師姐下次你地再跑此路,可否預埋我?
作者: kenneth    時間: 2008-10-16 11:19
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-16 11:26
原帖由 kenneth 於 2008-10-16 11:19 發表

閣下跑返4個月,很難相信 Ching,之前停咗幾耐?

1年~年幾了 ~不過都唔係完全冇跑既
10k個pb都係05年了~要突破
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 11:51
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-15 23:33 發表

我個隻13歲,仍然好似BB,好嗲人.
重好健康,行得走得食得睡得,聽力差了少少,叫佢會走錯方向,好搞笑架!
帶佢跑步會跟人走會走失,要用狗帶帶佢跑步.

我個隻唔知幾歲,因為佢係比人遺棄既狗,係佢即將送去人道毀滅時,我收留左佢,
佢而家已經跑唔到,勉強還可以同佢落街散步.....佢唔行得,但食得睡得,仲係好為食.
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 14:47
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-16 11:11 發表

日子有功~加油
我都係跑返步4個月到咋
唔緊要 一齊跑下囉

好呀,師兄唔嫌棄既,搵脕星期三跟師兄跑番轉,
師兄通常幾點係新圍開跑?
作者: kenneth    時間: 2008-10-16 15:05
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-16 17:30
原帖由 亞平 於 2008-10-16 14:47 發表

好呀,師兄唔嫌棄既,搵脕星期三跟師兄跑番轉,
師兄通常幾點係新圍開跑?

收工返屋企換完衫~大約7點到就開跑
不如就下星期2/3,想邊日?
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 21:43
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-16 17:30 發表

收工返屋企換完衫~大約7點到就開跑
不如就下星期2/3,想邊日?

Kenneth師兄好似都想跑,但佢又要留力週四沖圈,不如就佢,玩星期二,我就2/3都得.
sleung師兄意下如何?
作者: kenneth    時間: 2008-10-16 21:51
作者: redred    時間: 2008-10-16 21:56
原帖由 亞平 於 2008-10-16 11:15 發表

我會努力記得按錶,嘻嘻,不過..你知有時跑起上來會魂遊太空...
荃灣-鄧記大概接近20K,呢條路由西鐵至海事學院風景真係好靚,
Redred師姐下次你地再跑此路,可否預埋我?
亞平ching
歡迎你加入一齊跑
不過,ching 們每次舉行跑步路線可能不同

ching 有無興趣參加12月13日的跑步活動 ?

以下係資料,可去看看
https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1961&extra=page%3D1
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-16 22:01
原帖由 kenneth 於 2008-10-16 21:51 發表

亞平兄,sorry ﹗不須就小弟了,因為小弟通常 1800 左右開跑,1930左右要回家湊仔,而因星期四晚已預早申請,所以可以夜少少,下星期三,我應該來不到。
另外,今日又有幸見到sleung 的速度,真是

今日爆左~~好辛苦
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-16 22:02
原帖由 亞平 於 2008-10-16 21:43 發表

Kenneth師兄好似都想跑,但佢又要留力週四沖圈,不如就佢,玩星期二,我就2/3都得.
sleung師兄意下如何?

不如就星期二 7點??
我星期日有課都幾甘~我黎慢跑咋
作者: 亞平    時間: 2008-10-16 22:23
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-16 22:02 發表

不如就星期二 7點??
我星期日有課都幾甘~我黎慢跑咋

聽你最尾果句我都定D,頭先Kenneth師兄話唔來得,但佢臨尾仲整多句嚇人,佢話今日又有幸見到你的速度.
好!就星期二7點.新圍輕鐵站見!
作者: 711MF    時間: 2008-10-16 23:38
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-17 01:04
原帖由 711MF 於 2008-10-16 23:38 發表

c 兄 你今日個個圈都帶頭,,好勁啊,平時跑跟係你後面都唔覺你步履大,
今日我只跑幾圈,係場邊睇你,原本你步履好大,真係唔睇唔知,,

師兄你係??咁多人識我又唔知你地係邊個~~
我步履好大??我覺得我自己細步  你唔講都唔知
作者: kenneth    時間: 2008-10-17 08:33
作者: 711MF    時間: 2008-10-17 09:01
作者: kenneth    時間: 2008-10-17 09:22
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-17 09:23
原帖由 kenneth 於 2008-10-17 09:22 發表

可能要放埋張相上來先認到的。

要喇要喇xdd
作者: kenneth    時間: 2008-10-17 11:31
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-17 13:39
原來係你地
作者: 亞平    時間: 2008-10-17 15:07
原帖由 kenneth 於 2008-10-17 11:31 發表

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=1716&extra=page%3D1&page=16
post 307#  102_5212.jpg 左二白衫帶眼鏡者。hjhvbj" />

一睇就知道個個都係長跑好手,我會努力記得你地既樣貌,
有幸於跑步時遇見必定致敬!
作者: kenneth    時間: 2008-10-17 15:15
作者: 亞平    時間: 2008-10-17 20:42
原帖由 kenneth 於 2008-10-17 15:15 發表

亞平哥,不如閣下都POST 張相上來,等小弟未來有幸見到閣下,都可向閣下致敬﹗

Kenneth 師兄呢招打蛇隨棍上真係高招,之不過我擔心緊其他跑友見到我副尊榮會噁心兼發惡夢.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-17 22:43
原帖由 亞平 於 2008-10-17 20:42 發表

Kenneth 師兄呢招打蛇隨棍上真係高招,之不過我擔心緊其他跑友見到我副尊榮會噁心兼發惡夢.

發惡夢 俾平師兄追10k跑到35分
作者: 亞平    時間: 2008-10-17 23:24
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-17 22:43 發表

發惡夢 俾平師兄追10k跑到35分

Sleung 師兄,如果我可以35分追你10k , 咁一定係我自己發緊美夢啦
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-18 17:31
原帖由 亞平 於 2008-10-16 11:51 發表

我個隻唔知幾歲,因為佢係比人遺棄既狗,係佢即將送去人道毀滅時,我收留左佢,
佢而家已經跑唔到,勉強還可以同佢落街散步.....佢唔行得,但食得睡得,仲係好為食.

師兄真有愛心,好!
有另一位師兄Edwic也是收養了一隻狗.
生命可貴.

係好為食啊!經常在小妹身邊
作者: 亞平    時間: 2008-10-18 21:16
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-18 17:31 發表

師兄真有愛心,好!
有另一位師兄Edwic也是收養了一隻狗.
生命可貴.

係好為食啊!經常在小妹身邊

曾經睇過本書話,凡是熱愛長跑既人,都是比較和善及有愛心的.我相信長跑網內,位位皆是.
生命誠可貴,下句可唔可以係....愛心價亦高!
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-18 21:39
原帖由 亞平 於 2008-10-18 21:16 發表

曾經睇過本書話,凡是熱愛長跑既人,都是比較和善及有愛心的.我相信長跑網內,位位皆是.
生命誠可貴,下句可唔可以係....愛心價亦高!

書名係??
跑步時單獨面對自己.
長跑係一種身心靈的操練.
生命成可貴,愛心卻無價.
作者: 亞平    時間: 2008-10-19 00:15
書名忘記了,正在記憶體裡搜索中.............希望有結果可提供分享
作者: musihclo    時間: 2008-10-19 18:04
請問有沒有防止磨損大脾兩側, 各位BROTHER 賜教, thanlyou
作者: Alfred    時間: 2008-10-19 18:23
原帖由 musihclo 於 19/10/2008 18:04 發表
請問有沒有防止磨損大脾兩側, 各位BROTHER 賜教, thanlyou

一般用潤滑劑如繁是臨。
作者: ChARsoN    時間: 2008-10-19 19:01
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-18 21:39 發表

書名係??
跑步時單獨面對自己.
長跑係一種身心靈的操練.
生命成可貴,愛心卻無價.

所以我獨自跑時都唔會聽音樂~
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-19 19:43
原帖由 ChARsoN 於 2008-10-19 19:01 發表

所以我獨自跑時都唔會聽音樂~

小妹有時會聽歌,一樣要面對自己,因為沒有人可以體會自己身體心靈的狀態,
要獨自跑完程段路,Listen to my body, mind & soul.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-10-19 20:21
亞平兄~先講聲sorry
小弟今日拗大柴  睇黎星期二約跑黎唔到了
作者: 亞平    時間: 2008-10-19 23:03
原帖由 sleung2002hk 於 2008-10-19 20:21 發表
亞平兄~先講聲sorry
小弟今日拗大柴  睇黎星期二約跑黎唔到了

師兄你冇事丫嘛?唔好次次都去到咁盡,長跑長有播,保重!
等你好番再約過你!
作者: 亞平    時間: 2008-10-19 23:20
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-19 19:43 發表

小妹有時會聽歌,一樣要面對自己,因為沒有人可以體會自己身體心靈的狀態,
要獨自跑完程段路,Listen to my body, mind & soul.

無論跑機,跑場,跑街,都唔會聽歌.Listen to my body , 講得好 ! 聽下自己呼吸聲,腳步聲同心跳聱,已經係最好既音樂啦.
作者: 亞平    時間: 2008-10-19 23:33
好野 ! 終於昇左級做發燒跑手,唔知幾時可以去到超尊貴發燒跑手呢?
作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-19 23:41
原帖由 亞平 於 2008-10-19 23:33 發表
好野 ! 終於昇左級做發燒跑手,唔知幾時可以去到超尊貴發燒跑手呢?

好快!易過跑全馬.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=282&extra=page%3D1
作者: 亞平    時間: 2008-10-19 23:52
原帖由 叮叮噹 於 2008-10-19 23:41 發表

好快!易過跑全馬.

https://www.longrun.hk/forum/viewthread.php?tid=282&extra=page%3D1

高級發燒跑手-尊貴發燒跑手-超尊貴發燒跑手....漫漫長路喎!
等我做到超尊貴發燒跑手,叮叮噹師姐早巳榮昇元老級尊貴發燒跑手,食多多POWER Bar都追唔到啦..

作者: 叮叮噹    時間: 2008-10-19 23:57
原帖由 亞平 於 2008-10-19 23:52 發表

高級發燒跑手-尊貴發燒跑手-超尊貴發燒跑手....漫漫長路喎!
等我做到超尊貴發燒跑手,叮叮噹師姐早巳榮昇元老級尊貴發燒跑手,食多多POWER Bar都追唔到啦..

慢慢跑囉!長跑長有!
小妹係慢跑新手,食多多POWER Bar都追唔到長跑網的師兄啦!
自己同自己跑囉!
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-4 16:59
平兄~~星期四會唔會去鄧記架~好似冇見過你
作者: 亞平    時間: 2008-11-4 22:32
係呀,真係未見過架,星期一至五都要返工,返到屯門都成8點,所以係去唔到鄧記.
反而週日如果冇跑街就會係鄧記跑圈.
作者: sleung2002hk    時間: 2008-11-5 00:30
我週日通常去左長課/比賽
平兄12月13日黎唔黎~網友約跑- 尖鼻咀
作者: 亞平    時間: 2008-11-5 10:32
原帖由 sleung2002hk 於 2008-11-5 00:30 發表
我週日通常去左長課/比賽
平兄12月13日黎唔黎~網友約跑- 尖鼻咀

師兄你經常去比賽,平時鍊習又去到盡,注意休息呀!

休息..是為了跑更遠的路!

如週日師兄唔駛去比賽,有想輕輕鬆鬆跑番轉,記得搵下我啦.

12月13日我都想去,但就未報 .

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2