香港長跑網 - 長跑長友

標題: 新跑鞋 Puma Mobium, 有冇試過一個月就著穿了? [打印本頁]

作者: DorisC    時間: 2013-6-19 15:49
標題: 新跑鞋 Puma Mobium, 有冇試過一個月就著穿了?
如題, 我新買了 Puma Mobium 只著了一個月跑了約 60km, 鞋面穿了一個洞; 幸好店舖負責任同意換上另一對新的給我! 欲想了解下, 有沒有師兄師姐跟我同一情況?
作者: kokyan_lam    時間: 2013-6-19 16:58
吓, 鞋面穿窿? 有冇影低相?
作者: tinospecial    時間: 2013-6-19 20:38
咁水皮.....我都想睇相......BTW,肯換又幾好喎~估佢唔到
作者: vcbid    時間: 2013-6-19 22:49
係咪跑山果時勾到野呀? 佢網面黎好似好易勾到
作者: DorisC    時間: 2013-6-20 09:39
標題: 個鞋面d料太簿, 沒踢到野, 自己磨損!

file:///C:/Documents%20and%20Settings/Doris/My%20Documents/My%20Pictures/Puma%20Mobium
作者: kokyan_lam    時間: 2013-6-20 10:05
DorisC 發表於 2013-6-20 09:39

自己咁樣磨損? 離奇, 不過好在又肯換俾你. CTSE, 對鞋好唔好著?
作者: wowodog    時間: 2013-6-20 10:12
我對New Balance minimus個鞋面都好簿, 相信是自己磨損。但我買的是特價品,不能換另一對新
作者: DorisC    時間: 2013-6-20 10:37
kokyan_lam 發表於 2013-6-20 10:05
自己咁樣磨損? 離奇, 不過好在又肯換俾你. CTSE, 對鞋好唔好著?

條彈弓又幾 WORK 嘅, 感覺有點助力推後踭上; 前掌著地感覺不錯!
作者: vcbid    時間: 2013-6-20 10:46
DorisC 發表於 2013-6-20 10:37
條彈弓又幾 WORK 嘅, 感覺有點助力推後踭上; 前掌著地感覺不錯!

我都買左對粉藍色, 但係佢好似迫人用前掌落地, 每一次落腳條橡筋好似拉起後踭, 再回彈咁

我用開全掌落地, 感覺怪怪, 腳踝位好似保護不足, 跑左幾次唔夠40K就無著
作者: DorisC    時間: 2013-6-20 10:53
vcbid 發表於 2013-6-20 10:46
我都買左對粉藍色, 但係佢好似迫人用前掌落地, 每一次落腳條橡筋好似拉起後踭, 再回彈咁

我用開全掌落地 ...

vcbid, 跑鞋真的要親身感受, 跑過才知是否適合自己! 回彈也不能是每位跑手也喜歡  
作者: kokyan_lam    時間: 2013-6-20 11:14
vcbid 發表於 2013-6-20 10:46

我用開全掌落地 ...

對鞋好型但好貴, 買唔買...真係要從長計議...
作者: vcbid    時間: 2013-6-20 12:08
kokyan_lam 發表於 2013-6-20 11:14
對鞋好型但好貴, 買唔買...真係要從長計議...

我覺得如果習慣用前掌既, 應該幾好著, 但係用腳跟或全掌落地既, 真係要試真D

我自己一直都係著豹牌既跑鞋, 貪佢FIT我腳形, 見到對粉藍色勁鍾意, 所以一時衝動
作者: kokyan_lam    時間: 2013-6-20 12:55
vcbid 發表於 2013-6-20 12:08
我覺得如果習慣用前掌既, 應該幾好著, 但係用腳跟或全掌落地既, 真係要試真D

我自己一直都係著豹牌既跑 ...

明白了,些些
作者: smartto    時間: 2013-6-21 21:49
我想買,唔知邊到有折?

歡迎光臨 香港長跑網 - 長跑長友 (https://www.longrun.hk/) Powered by Discuz! X3.2